Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
dimba
#1727 Re: Internet kupovina iz inostranstva
http://www.ebay.com/itm/Retro-Vintage-F ... 3a6dd72af8.
Nasao sam ove suncane naocale preko ebaya ali nazalost se ne vrsi dostava do Bosne. Ima li koja druga stranica ako vam nije problem??
Nasao sam ove suncane naocale preko ebaya ali nazalost se ne vrsi dostava do Bosne. Ima li koja druga stranica ako vam nije problem??
- LilBear
#1728 Re: Internet kupovina iz inostranstva
a da nađeš nekog drugog prodavača koji dostavlja do nas? pretražuješ po nazivu artikla ili u ovom slučaju detaljnom opisu: "retro flat top wayfarer sunglasses".dimba wrote:http://www.ebay.com/itm/Retro-Vintage-F ... 3a6dd72af8.
evo ovih tvojih: http://www.ebay.com/itm/FLAT-TOP-RETRO- ... 733wt_1185
-
dimba
#1729 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Toooo! Hvala ti puno!LilBear wrote:a da nađeš nekog drugog prodavača koji dostavlja do nas? pretražuješ po nazivu artikla ili u ovom slučaju detaljnom opisu: "retro flat top wayfarer sunglasses".dimba wrote:http://www.ebay.com/itm/Retro-Vintage-F ... 3a6dd72af8.
evo ovih tvojih: http://www.ebay.com/itm/FLAT-TOP-RETRO- ... 733wt_1185
- toniran
#1730 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Negdje sa ovde procitao stranicu za prodaju Dreambox-ova, al klonova kineskih, pa ako moze neko da mi postavi interesuje me najvise 800 HD? a da nije puno repa .
- luckystrike
#1731 Re: Internet kupovina iz inostranstva
evo mene opet....prije nekih mjesec dana sam otvorio slličnu temu pod drugim imenom pa me uputiše da pišem na ovoj....ako želite da vam pošiljka nikada ne stigne iz vana ja ću vam dati svoju adresu uspjeh će biti zagarantiran.....u proteklih tri mjeseca već dva puta kupujem edukativni materijal za lap steel guitar iz usa koji je oba puta poslan i stigao u BiH ali ga nikada nisam primio.....ne znam o čemu se radi i još ne mogu povjerovat da je to istina ali jest....kome se uopće mogu žaliti osim pisati po forumima o tome.
- neo7
#1732 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kako mislite da se ne moze naruciti sa Visom od RFF ? Je li sa obicnom ili debitnom !? Pa ja pirje 10 dana platio hosting a prije 2 dana narucio sa DX.a neku glupost :S. Sve visa debit RFF...
Samo da napomenem da je preko paypala islo :S
Samo da napomenem da je preko paypala islo :S
-
Eborg
#1733 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kradu 100%.luckystrike wrote:evo mene opet....prije nekih mjesec dana sam otvorio slličnu temu pod drugim imenom pa me uputiše da pišem na ovoj....ako želite da vam pošiljka nikada ne stigne iz vana ja ću vam dati svoju adresu uspjeh će biti zagarantiran.....u proteklih tri mjeseca već dva puta kupujem edukativni materijal za lap steel guitar iz usa koji je oba puta poslan i stigao u BiH ali ga nikada nisam primio.....ne znam o čemu se radi i još ne mogu povjerovat da je to istina ali jest....kome se uopće mogu žaliti osim pisati po forumima o tome.
Naručio jedan manji elektronski dio preko eBaya dva puta od dva različita sellera sa jakim feedbackom. Oba puta paketi jednostavno "nestali" a gospoda ovdje me slala od šaltera do šaltera i uvjeravala da sam ja kriv.
Puk'o mi film i naručio sa najskupljom poštarinom i došlo bez problema.
- luckystrike
#1734 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ista priča i kod mene samo što se meni ne isplati plaćati najkuplju opciju slanja.....za knjigu od 25 dolara mi se ne nikako ne isplati plaćati 46 dolara za slanje.....najgora stvar je to što sam ispao lopov ja i prodavači.....ja nisam pretrpio nikakvu štetu jer sam tražio povrat novca i dobio ga natrag ali prodavači su ostali kratki za vrijednost pošiljke i slanja.....prva je koštala 50 dolara.....mogu misliti koliko su ljuti jer kad sam ih ponovo kontaktirao da mi pošalju na drugu adresu nisam od njih dobio nikakav odgovor.....ovaj put ću morati preko drugog imena sve ponovo naručivati i slanje biti što dalje od BiH jer mi je izbor sužen na tri prodavača a dvojica od njih sa punim pravom neće više ni da čuju za mene.Eborg wrote:Kradu 100%.luckystrike wrote:evo mene opet....prije nekih mjesec dana sam otvorio slličnu temu pod drugim imenom pa me uputiše da pišem na ovoj....ako želite da vam pošiljka nikada ne stigne iz vana ja ću vam dati svoju adresu uspjeh će biti zagarantiran.....u proteklih tri mjeseca već dva puta kupujem edukativni materijal za lap steel guitar iz usa koji je oba puta poslan i stigao u BiH ali ga nikada nisam primio.....ne znam o čemu se radi i još ne mogu povjerovat da je to istina ali jest....kome se uopće mogu žaliti osim pisati po forumima o tome.
Naručio jedan manji elektronski dio preko eBaya dva puta od dva različita sellera sa jakim feedbackom. Oba puta paketi jednostavno "nestali" a gospoda ovdje me slala od šaltera do šaltera i uvjeravala da sam ja kriv.
Puk'o mi film i naručio sa najskupljom poštarinom i došlo bez problema.
- poznanik
#1735 Re: Internet kupovina iz inostranstva
FreeSol2 wrote:Meni su ukrali gumu za reket mamicu im, 70$ platio i jos me ubjedjuju da nije u Bosnu doslo, kao provjerite s prodavacem ponovo, ljudi nece da prime vise narudzbu od mene nikako
Ti naravno imaš dokaz, imaš trag, da je tvoja roba pristigla u BiH. Ili nemaš, već samo nagađaš?
Zašto je nemoguće da se roba u transportu, za koju nije ugovoreno čvrsto osiguranje, jednostavno zagubi u nekoj od transportnih stanica, zar još postoji neko ko misli da će mu njegova naručena roba biti poslana neposredno, direktno od dobavljača na njegovu kućnu adresu
Znate li da danas Evropom saobraća nekoliko hiljada "slijepih" željezničkih vagona, a da se ne zagubi jedan obični paketić s nekakvom neosiguranom, običnom robom
- holowey
#1736 Re: Internet kupovina iz inostranstva
jeli moguce da ti jos uvijek nalazis opravdanje za sranja koja se desavaju na nasoj carini/prijemnoj posti? moj paket poslan iz brazila sa uredno napisanim imenom, adresom i brojem telefona, umjesto u sarajevu zavrsi u zenici u zbirnoj posiljci firme koja uvozi iz turske...samo dobrom voljom primaoca te zbirne posiljke sam telefonski obavijesten da je kod njih moj paket te su mi ga oni licno dostavili... ko zna kako bi to zavrsilo da je kojim slucajem u paketu bilo nesto vrijedno... tebi svaka cast o znjaju o procedurama, ali ko zna koliko je takvih slucajeva, a ti se onda nadjes da trazis dokaz da je posiljka pristigla u bih? sve po zakonu, jeli tako?poznanik wrote:FreeSol2 wrote:Meni su ukrali gumu za reket mamicu im, 70$ platio i jos me ubjedjuju da nije u Bosnu doslo, kao provjerite s prodavacem ponovo, ljudi nece da prime vise narudzbu od mene nikako
Ti naravno imaš dokaz, imaš trag, da je tvoja roba pristigla u BiH. Ili nemaš, već samo nagađaš?
Zašto je nemoguće da se roba u transportu, za koju nije ugovoreno čvrsto osiguranje, jednostavno zagubi u nekoj od transportnih stanica, zar još postoji neko ko misli da će mu njegova naručena roba biti poslana neposredno, direktno od dobavljača na njegovu kućnu adresu![]()
![]()
Znate li da danas Evropom saobraća nekoliko hiljada "slijepih" željezničkih vagona, a da se ne zagubi jedan obični paketić s nekakvom neosiguranom, običnom robom![]()
- poznanik
#1737 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Svejedno ako je roba pristigla u odredišnu destinaciju, ako si svojom provjerom tako ustanovio, tebi nije uručena, i isporučilac ti je morao nadoknaditi nastalu štetu, valjda i sam dovoljno poznaješ prava i mogućnosti uvoznika.FreeSol2 wrote:..poznajem odlicno poslove na carini i sve vezano za spediterske poslove tako da mozes ovdje pojedincima suplju prosipati o nasem postanskom saobracaju, ali meni ne mozes. Ovo sto se radi u nasoj posti prelazi sve granice bezobrazluka.
Isporuceno air mailom do cargo centra u Bergamo, pa iz Bergamo centra u Anconu i iz Ancone u Sarajevo.
Ko je danas još spreman platiti 70 USD, a zauzvrat ne dobiti ništa za taj novac
- poznanik
#1738 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Učim, učim da budem kao tiFreeSol2 je napisao/la:
Ocigledno je da si ti neuk i nesposoban kad si se zaletio da doneses subjektivan zakljucak i da napadas ovdje ko god komentarise. Procitaj prvo komentare, ali pazljivo, prije nego sto komentarises
-
Mustang1
#1739 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li neko narucivao igracke preko neta ?
Treba mi nesto a ne mogu nigdje naci .. zna li neko neke stranice za igracke .. 
-
Eborg
#1740 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Igračke ili "igračke"?
Ovo prvo bi trebalo valjda proći bez problema, jedino ako se nekome u carini nešto ne svidi mada ni za ovo drugo nisam uvjeren da je sigurno. 
-
Mustang1
#1741 Re: Internet kupovina iz inostranstva
-
Eborg
#1742 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Amazon šalje samo štampu i CD/DVD medije u BiH tako da zaboravi na to. eBay ti je jedina opcija.
-
Mustang1
#1743 Re: Internet kupovina iz inostranstva
A ja mislio nesto se promjenilo po tom pitanju ali ocigledno da nije
Jebat ga onda cu sa ebaya onu ruznu igracku .. na amazonu ima jedna ljepse izgleda nego na ebay

-
Eborg
#1744 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Gledaj na britanskom eBayu, bolje je i zbog poštarine a možda je i ponuda bolja. 
- Distortion
#1745 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Planiram kupiti neku duksericu koja kosta sa transportom 40 dolara. Koje sve troskove osim carine i pdva imam koje moram racunati da cu platiti? Takse, pregled...?
-
Mustang1
#1746 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Neka stranica za kupovinu knjiga ali na nasem jeziku ne engleskom .. ?
- alica.k
#1747 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ne znam jel neko ovdje prodaje na ebayu? de mi recite, ove cijene shippinga sto se sracunaju na stranici BH poste, jesu li barem otprilike tacne?
-
animal lover
#1748 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako moze neko da mi kaze ukoliko zna, da li se moze registrovati na paypal ili kupovati na net-u
Mastercard poklon karticom Unicredit Banke ili sa Visa Prepaid Hypo Banke?
Hvala
Mastercard poklon karticom Unicredit Banke ili sa Visa Prepaid Hypo Banke?
Hvala
-
Eborg
#1749 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mislim da moramo platiti čak i neku vrstu izvozne carine ako sam dobro shvatio.alica.k wrote:ne znam jel neko ovdje prodaje na ebayu? de mi recite, ove cijene shippinga sto se sracunaju na stranici BH poste, jesu li barem otprilike tacne?
- alica.k
#1750 Re: Internet kupovina iz inostranstva
joj, nidje veze.