ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#1726 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

vau, u arenacentru ima i gap i h&m.
Pacificgirl

#1727 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

karanana wrote:vau, u arenacentru ima i gap i h&m.
Gap ima, H&M nema jos nigdje u Hrvatskoj, pa tako ni u Areni.
karanana

#1728 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

da pardon, otvaraju je sad na proljece. lijepo. mocno je to da imaju i gap. e sad ne znam da li su u zg gapu cijene napumpane ili su kao recimo u americkim i zapadnoevropskim gap radnjama.
Pacificgirl

#1729 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

karanana wrote:da pardon, otvaraju je sad na proljece. lijepo. mocno je to da imaju i gap. e sad ne znam da li su u zg gapu cijene napumpane ili su kao recimo u americkim i zapadnoevropskim gap radnjama.

Bila sam u Areni prije mjesec dana, ali nisam ulazila u GAP, ono sto mogu reci za ZG opcenito je da je svugdje jako skupo, recimo u Marks and Spenceru su obicne crne hlace bile po 500 kn, sto je dosta vise nego u Europi.

Evo spisak sta ima u Areni:
http://www.arenacentar.hr/brandovi/?page=1
Better Man

#1730 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

Pacificgirl wrote:
karanana wrote:da pardon, otvaraju je sad na proljece. lijepo. mocno je to da imaju i gap. e sad ne znam da li su u zg gapu cijene napumpane ili su kao recimo u americkim i zapadnoevropskim gap radnjama.
Bila sam u Areni prije mjesec dana, ali nisam ulazila u GAP, ono sto mogu reci za ZG opcenito je da je svugdje jako skupo, recimo u u su obicne crne hlace bile po 500 kn, sto je dosta vise nego u Europi.

Marks and Spencer u Engleskoj je pravo jeftin, a isto i GAP. Gapove bokserice ako uzimate jedne koštaju 8 funti, ali imate mogučnost da uzmete 3 para i tada to košta 18 funti. Dakle 3-oje bokserice za 18 funti i to niste ograničeni u izboru modela, već možete da birate šta vam se sviđa. Kvalitet bokserica im je odličan. Imam par modela koje nosim već 3 godine i dan danas su kao nove. Nisu ni sekunde se promjenile u odnosu na izgled kad su tek kupljene, tj nisu izgubile na kvaliteti. Dok npr. Benettonove bokserice nakon prvog pranja izgledaju kao da im je par godina, a jedne platite kao 3-oje GAP-ove.
Last edited by Better Man on 04/01/2011 19:53, edited 1 time in total.
karanana

#1731 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

Better Man wrote:
Pacificgirl wrote:
Bila sam u Areni prije mjesec dana, ali nisam ulazila u GAP, ono sto mogu reci za ZG opcenito je da je svugdje jako skupo, recimo u u su obicne crne hlace bile po 500 kn, sto je dosta vise nego u Europi.

Marks and Spencer u Englewskoj je pravo jeftin, a isto i GAP. Gapove bokserice ako uzimate jedne koštaju 8 funti, ali imate mogučnost da uzmete 3 para i tada to košta 18 funti. Dakle 3-oje bokserice za 18 funti i to niste ograničeni u izboru modela, već možete da birate šta vam se sviđa. Kvalitet bokserica im je odličan. Imam par modela koje nosim već 3 godine i dan danas su kao nove. Nisu ni sekunde se promjenile u odnosu na izgled kad su tek kupljene, tj nisu izgubile na kvaliteti. Dok npr. Benettonove bokserice nakon prvog pranja izgledaju kao da im je par godina, a jedne platite kao 3-oje GAP-ove.

haha, dze si englez.
ma u pravu si. gap je jedna od firmi koja je uspjela naci ravnotezu i prihvatljiv odnos cijene i kvalitete. do sada u BiH niti jedna takva kompanija nije usla.
VjecitiStudent

#1732 Re: ALTA Centar

Post by VjecitiStudent »

Better Man wrote: Marks and Spencer u Englewskoj je pravo jeftin, a isto i GAP. Gapove bokserice ako uzimate jedne koštaju 8 funti, ali imate mogučnost da uzmete 3 para i tada to košta 18 funti. Dakle 3-oje bokserice za 18 funti i to niste ograničeni u izboru modela, već možete da birate šta vam se sviđa. Kvalitet bokserica im je odličan. Imam par modela koje nosim već 3 godine i dan danas su kao nove. Nisu ni sekunde se promjenile u odnosu na izgled kad su tek kupljene, tj nisu izgubile na kvaliteti. Dok npr. Benettonove bokserice nakon prvog pranja izgledaju kao da im je par godina, a jedne platite kao 3-oje GAP-ove.
Ovo je putokaz za 2011. koji mi je tako nedostajao .. .:D
hakimo

#1733 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Lijepo te je opet "vidjeti"
Beteru.
Bez obzira na sve
kojeime

#1734 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:21, edited 1 time in total.
maxell_sarajevo

#1735 Re: ALTA Centar

Post by maxell_sarajevo »

kojeime wrote:
Better Man wrote:Marks and Spencer u Englewskoj je pravo jeftin, a isto i GAP. Gapove bokserice ako uzimate jedne koštaju 8 funti, ali imate mogučnost da uzmete 3 para i tada to košta 18 funti. Dakle 3-oje bokserice za 18 funti i to niste ograničeni u izboru modela, već možete da birate šta vam se sviđa. Kvalitet bokserica im je odličan. Imam par modela koje nosim već 3 godine i dan danas su kao nove. Nisu ni sekunde se promjenile u odnosu na izgled kad su tek kupljene, tj nisu izgubile na kvaliteti. Dok npr. Benettonove bokserice nakon prvog pranja izgledaju kao da im je par godina, a jedne platite kao 3-oje GAP-ove.
Pa boskerice iz Alma Ras kostaju 9KM (oko 4 funte). Jeftinije nego GAP. Dakle, kupujmo domace :)
Ima jos jeftinije kod roma na Otoci tri za 5KM :D
Pacificgirl

#1736 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

Pustite Bettera na miru, da nam njega nema ne bi znali kako se kreću cijene u Engleskoj. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1737 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

:roll: :-) :sax: :D
CherryLips

#1738 Re: ALTA Centar

Post by CherryLips »

a
Last edited by CherryLips on 05/01/2011 14:27, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#1739 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

Meni fakat nije jasno sta ocekuju i sta su ocekivali ovi sto su se razocarali u Altu. :?
Muzikjunki

#1740 Re: ALTA Centar

Post by Muzikjunki »

Gospoda Ministarka wrote:Meni fakat nije jasno sta ocekuju i sta su ocekivali ovi sto su se razocarali u Altu. :?
Ocekuju ljudi da im se dzaba dijeli roba po radnjama... nas narod... :zjev:
CherryLips

#1741 Re: ALTA Centar

Post by CherryLips »

a
Last edited by CherryLips on 05/01/2011 14:28, edited 1 time in total.
limeni

#1742 Re: ALTA Centar

Post by limeni »

CherryLips wrote:Alta u tri(cetiri) rijeci :bila-vidjela-razocarala se
nije zvaka za seljaka :D
Gospoda Ministarka

#1743 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

CherryLips wrote:Osjetih se prozvanom pa rekoh red je da odgovorim...nisam ocekivala da mi bilo ko bilo sta da dzaba ali koliko su ljudi Bogu zahvaljivali sto se otvara New Yorker,i jos sam od par ljudi cula kako su se nakupovali u Turskoj u Kotonu i Waikikiju super stvari po extra cijenama,mislila sam da cu se razletiti i opuhati radnje...nista od toga...

Ne samo ti vec svi koji su se razocarali.
Nema nista dzaba ljudi dragi kad cete to shvatiti, kome je i ovo skupo nek ode na pijacu pa nek tamo vidi cijene kolike su a nek kupuju u second hendovima jer ja bih i sama prije tamo kupila nego u New Yorkeru. Meni fakat nije jasno koje vi cijene ocekujete i gdje inace kupujete pa vam je New Yorker skup i Waikiki.

Svi bi DG i Diora za 12 KM :D
citroen

#1744 Re: ALTA Centar

Post by citroen »

Gospoda Ministarka wrote:
CherryLips wrote:Osjetih se prozvanom pa rekoh red je da odgovorim...nisam ocekivala da mi bilo ko bilo sta da dzaba ali koliko su ljudi Bogu zahvaljivali sto se otvara New Yorker,i jos sam od par ljudi cula kako su se nakupovali u Turskoj u Kotonu i Waikikiju super stvari po extra cijenama,mislila sam da cu se razletiti i opuhati radnje...nista od toga...

Ne samo ti vec svi koji su se razocarali.
Nema nista dzaba ljudi dragi kad cete to shvatiti, kome je i ovo skupo nek ode na pijacu pa nek tamo vidi cijene kolike su a nek kupuju u second hendovima jer ja bih i sama prije tamo kupila nego u New Yorkeru. Meni fakat nije jasno koje vi cijene ocekujete i gdje inace kupujete pa vam je New Yorker skup i Waikiki.

Svi bi DG i Diora za 12 KM :D
Ja sam sinoc bio malo u alti, obisao ove turske radnje(Colins,koton,waikiki) i mogu reci da su preskupe za kvalitet koji nude.Ima stvari koje su povoljne,tu prvenstveno mislim na waikiki a ovaj koton i colins su odron sto se tice cijena :-) 119Km cipele od poliuretana :? ja bih u zatvor poslao te koji imaju hrabrosti staviti cijenu od 119 KM na vjestacku kozu :sax:Izmedju ovih uvijek bih odabrao Springfield koji je izmislio kvalitet za koton i colins a ovi cijenama skuplji i od samog springfielda, a josh lafo neka snizenja :-) :-) :-)
iSwagga

#1745 Re: ALTA Centar

Post by iSwagga »

Ako ti Waikiki skup onda ti nije dobro.. (naravno ko voli nek' izvoli).. ali koliko sam vidio.. pantole su im oko 25KM.. na pijaci su tu duplo skuplje.. i kvalitet ti je sigurno duplo bolji nego na pijaci..

Da D&G i Armani otvore radnju u Alti i da dzaba dijele odjecu opet bi nesto pljuvali..

Dajte ljudi, stvarno je Balkan proklet.. crna rupa. .
alica.k

#1746 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

iSwagga wrote:Ako ti Waikiki skup onda ti nije dobro.. (naravno ko voli nek' izvoli).. ali koliko sam vidio.. pantole su im oko 25KM.. na pijaci su tu duplo skuplje.. i kvalitet ti je sigurno duplo bolji nego na pijaci.. .
kvalitet je isti na pijaci....waikiki u ratu se kupovao na pijaci.
krusty

#1747 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

iSwagga wrote:Ako ti Waikiki skup onda ti nije dobro..
neko ko radi za 300 KM ne moze ni tamo da kupuje

takvi nemaju ni kompjuter, pa ne mogu ovdje to napisati... a ovdje su inace svi lovatori, imaju velike plate, pisu po forumu po citav dan i svi brandovi u Sarajevu su im prejeftini
nidokralj

#1748 Re: ALTA Centar

Post by nidokralj »

Danas bio u Alti sa prijateljem iz Slovenije,covjek ne moze vjerovati odakle nama ovi brendovi za koje oni nikada nisu culi,a od jacih svjetskih brendova nista :( BBi mu se u svakom slucaju daleko vise svidio :bih:
mayab

#1749 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

nidokralj wrote:Danas bio u Alti sa prijateljem iz Slovenije,covjek ne moze vjerovati odakle nama ovi brendovi za koje oni nikada nisu culi,a od jacih svjetskih brendova nista :( BBi mu se u svakom slucaju daleko vise svidio :bih:
Problem je njihov, sto imaju ogranicene informacije, pa nisu culi za ove brendove
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1750 Re: ALTA Centar

Post by F&N »

Ja ne znam sta je ovo, ali pocinjem da shvatam da je Sarajevo postalo grad klasicnih papaka! Fuj.
Post Reply