Televizija OBN
Moderator: anex
- crusader
#1726 Re: Televizija OBN
Jedino sto sam gledo na BHT-u bile su utakmice, sad ga komotno mogu i izbrisati
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1727 Re: Televizija OBN
Negdje pise da su otkupili samo termin u srijedu, a evo vidim u ovom tekstu pise da je otkupljen i utorak i srijeda, sta je sada tu istina???
A nije ovo lose, za nas gledaoce, na OBN-u je tri puta kvalitetnija i bistrija slika. Malo ce nas Vugdalic izmaltretirati, ali hajde dobro je..prezivjet cemo i to
p.s a ako i Ligu UEFA otkupi neka privatna TV kuca, tek su onda javni emiteri u K.
A nije ovo lose, za nas gledaoce, na OBN-u je tri puta kvalitetnija i bistrija slika. Malo ce nas Vugdalic izmaltretirati, ali hajde dobro je..prezivjet cemo i to
p.s a ako i Ligu UEFA otkupi neka privatna TV kuca, tek su onda javni emiteri u K.
-
StupskaBitanga
#1728 Re: Televizija OBN
Mislim da je za EL OBN najizgledniji kako skontah po informacijama pa vidjećemo
- opa22
#1729 Televizija OBN
ocito novi vlasnici pocinju pokazivati zube odnosno solde 
-
StupskaBitanga
#1730 Re: Televizija OBN
Pa i vrijeme je kako za pokazivanje zuba tako i za metlu zbog otpada koje se pojavilo u eteruopa22 wrote:ocito novi vlasnici pocinju pokazivati zube odnosno solde
-
Ujedam
#1731 Re: Televizija OBN
Mrsko mi sve čitati, htjela sam samo pitati jel'se može gledati OBN online ?
Nešto sam probala neke linkove, nije se moglo otvoriti..
- ala7
#1732 Re: Televizija OBN
Covjek samo moze baciti televizor na ulicu kad je liga prvaka na BHT1 i FTV-u.. Slika je katastrofa, em mutna, em boje nekakve vanzemaljske, em komentator.. nemam nista protiv tih televizija ali ako neko tvrdi da je dobar dokazi to djelima u ovom slucaju dobrom kvalitetom slike/zvuka preko IPTV, Cable, Sateltite sistema (analogiju ne brojim jer je to katastrofa samo od sebe kao tehnologija), dobrim komentatorima ( u jednom trenutku kad rece "okuražili se" meni mrak pade na oci al bukvalno, prebacim da ne slusam iako je dobra tekma )..
Ponudi dobro kvalitetno pa cemo Vam Žohari placati RTV takse.
ImiDŽ drzavnih javnih emitera niko vise ne popravi za sva vremena nek bude svima jasno i BHT1 i FTV i RTRS su pali necemu za usi, katastrofa.
Kad vidim kakav je kvalitet drzavnih televizija kod prvih komsija Srbija,Hrvatska meni se place, sta rade ovi Žohari sve unistise sto je drzavno,SVE.
Zato pozdravljam ovaj potez OBN-a prvenstveno radi odlicne kvalitet slike/zvuka.. Super, nema sta..
Ponudi dobro kvalitetno pa cemo Vam Žohari placati RTV takse.
ImiDŽ drzavnih javnih emitera niko vise ne popravi za sva vremena nek bude svima jasno i BHT1 i FTV i RTRS su pali necemu za usi, katastrofa.
Kad vidim kakav je kvalitet drzavnih televizija kod prvih komsija Srbija,Hrvatska meni se place, sta rade ovi Žohari sve unistise sto je drzavno,SVE.
Zato pozdravljam ovaj potez OBN-a prvenstveno radi odlicne kvalitet slike/zvuka.. Super, nema sta..
- jasko_ba
#1733 Re: Televizija OBN
dzaba im sto je ljepsa slika - treba izdrzati narcisoidnost adisa hadzica i trilion reklama, ne moze nikad normalno 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1734 Re: Televizija OBN
EKSKLUZIVNO Ahmed Žilić za Doznajemo.com: GLUPOST je tvrdnja da sam OBN-u namjestio prenose Lige prvaka!
Član Upravnog odbora bosanskohercegovačke radio televizije (UO BHRT) Ahmed Žilić u ekskluzivnoj izjavi za portal Doznajemo.com, odbacio je kao “potpune gluposti” tvrdnje da je odgovoran za to što je BHT izgubio prava na presnose utakmica nogometne Lige prvaka srijedom za iduću sezonu, u korist konkurentskog OBN-a!
Piše: Alenko ZORNIJA/Doznajemo.com
- Veću glupost odavno nisam čuo. Pa mi već godinama ne možemo prema zakonu popuniti Upravni odbor. Niti mi je to pitanje u mandatu, niti u nadležnosti, niti sam ikada s bilo kim o tome razgovarao, niti bih, sve i da hoću mogao utjecati na to ko će dobiti prava prenosa Lige prvaka. Niti ja, niti ostali članovi. Čak ne znam niti s kim se o tome razgovara. Očito, riječ je o još jednom podmetanju – kazao nam je Žilić.
- Odgovorno tvrdim da su tvrdnje za koje me pitate potpune gluposti – zaključio je Žilić.
Podsjetimo, po pisanjima nekih medija u Sarajevu, u televizijskom Sivom domu na Alipašinom Polju veliku buru izazvala je informacija da je OBN dobio prava prenosa Lige prvaka od UEFA.
http://doznajemo.com/2012/04/04/ekskluz ... ge-prvaka/
- irac300
#1735 Re: Televizija OBN
Sjebaše ih ljudi momački. Meni ne igra neku ulogu, bila to BHT ili OBN televizija, srećom pa mogu LP pratiti na drugim programima gdje je slika fenomenalna, kao i komentatori, ali da je OBN napravio odličan posao za sebe, to stoji.
-
arminem
#1736 Re: Televizija OBN
NOVI KANALI!! OBN (BIH),PRVA TV(SRBIJA),b92(Srbija),Pink (Srbija),Avala(Srbija) a tu su jos ,Rtl,rtl2,hrt1,2,national geographic,face tv (centralni dnevnik svaki dan),Bsl Specijal 1 i 2toffifee wrote:Mrsko mi sve čitati, htjela sam samo pitati jel'se može gledati OBN online ?
na kojima mozete pratiti strimove(arena1,2,3,4, uskoro I Hayat Bih,tv1,sportklub...) VIŠE OD SPORTA- http://balkansportlive.cc.cc/
-
StupskaBitanga
#1737 Re: Televizija OBN
U vijestima su fino rekli:
OBN u saradnji sa našim partnerom Chellomedia kupio prava za LP
Evo i od njih saopštenje
OBN u saradnji sa našim partnerom Chellomedia kupio prava za LP
Evo i od njih saopštenje
OBN Secures Bosnia Rights for the UEFA Champions League
OBN Secures Bosnia Rights for the UEFA Champions League
London: Chellomedia, the international content company owned by US-based Liberty Global, Inc., today announced that OBN, its Bosnian FTA joint venture channel, has won the rights to broadcast the UEFA Champions League for the next three seasons starting with the new Season 2012-2013. OBN has won a competitive bid, and acquired the exclusive first pick of the Wednesday night matches as well as the highlights, Semi-Finals and Final. Champions League, a prestigious event in the international sporting calendar, is considered to be a prize asset for broadcasters in the territory and is extremely popular with Bosnian football fans. Its presence on OBN, the leading FTA channel in Bosnia, will allow for widespread reach within the country and a popular home for the event.
Mike Moriarty, Managing Director, Chello Central Europe said, “We are thrilled to have the Champions League on OBN and to bring this event to its many followers and fans in Bosnia. We will be showing Group games, as well as the Semi Final and Final; it will be a great event for families to join together and enjoy the premier competition in European football. This is just the sort of first class programming we are delighted and committed to bring to OBN and its viewers.”
Chellomedia bought a 40% stake in OBN in 2011 and added the channel to its operations in Central Europe where the company has an existing portfolio of 13 channels, as well as an advertising sales business (At Media). The portfolio includes Minimax, Sport1 and Spektrum, and a joint venture with MGM. The 2011 acquisition in the Bosnian market has allowed Chello Central Europe to focus its efforts on the territory as a hub for launching and producing additional pay channels.
OBN is headquartered in Sarajevo and was founded in 1996 by the Office of the High Representative and the European Union. The station became privately owned in 2000, when it was acquired by Ivan Caleta, and received further investment in 2011 when Chellomedia purchased a 40% stake.
-
sencobih
#1738 Re: Televizija OBN
nebi smjelo biti reklama kad je liga prvaka u pitanju, osim onih oficijelnih na poluvremenujasko_ba wrote:dzaba im sto je ljepsa slika - treba izdrzati narcisoidnost adisa hadzica i trilion reklama, ne moze nikad normalno
-
Ponosan
#1739 Re: Televizija OBN
obn ce prenositi utakmice LP samo srijedom! utorak ostaje na FTV i RTRS!
- ala7
#1740 Re: Televizija OBN
Utorkom cu da gledam na ArenaSport 3 a ne na FTV ili RTRS jer je dno dna slika.. Samo mi dioptriju pogoršava, ne zelim da naocale nosam..Ponosan wrote:obn ce prenositi utakmice LP samo srijedom! utorak ostaje na FTV i RTRS!
-
leon25
#1741 Re: Televizija OBN
nema lige prvaka utorkom na FTV ili RTRS samo na areni nazalost
- Acheron
#1742 Re: Televizija OBN
Svakako da je bolje slusati dvojac bez kormilara, nego...bolje da ne govorim.
Samo jos da Arena kupi prava za NBA.
Last edited by Acheron on 04/04/2012 16:37, edited 1 time in total.
-
Ponosan
#1743 Re: Televizija OBN
sorry,mislio sa da LP ostaje utorkom na FTV i RTRS-u..znaci utorak Arena i HRT,a srijeda OBN i HRT..leon25 wrote:nema lige prvaka utorkom na FTV ili RTRS samo na areni nazalost
- Hopkins
#1744 Re: Televizija OBN
Konacno!!! Dosta vise pasjaluka i idiotluka kemice, bilica i ostalih hadalja.
-
dezurni_ucenik
#1745 Re: Televizija OBN
Hopkins wrote:Konacno!!! Dosta vise pasjaluka i idiotluka kemice, bilica i ostalih hadalja.
Ima i ta mjesta.Ali ko ce sada slusati Vugdalica i njegove pokusaje da bude smijesan
- Better Man
#1746 Re: Televizija OBN
NBA je na Sport klubu!Acheron wrote:Svakako da je bolje slusati dvojac bez kormilara, nego...bolje da ne govorim.
- vodoprovodčik
#1747 Re: Televizija OBN
Vugdalić heroj! Jedva čekam.
- cyprus
#1748 Re: Televizija OBN
Pozdravljam
Nemjerljivo je bolje slušat Vugdalića i Hadžića nego Šuku, Spahu, Bilića, Kemu i ostale
Samo kontam neko će od njih garant preć na OBN... na javnim emiterima se više haman i nema šta prenosit...
-
StupskaBitanga
#1749 Re: Televizija OBN
ma ne vjerujemcyprus wrote:PozdravljamNemjerljivo je bolje slušat Vugdalića i Hadžića nego Šuku, Spahu, Bilića, Kemu i ostale
![]()
Samo kontam neko će od njih garant preć na OBN... na javnim emiterima se više haman i nema šta prenosit...
- dječak sa šibicama
#1750 Re: Televizija OBN
Kad sam vam ja rekao da je Vugda menadzer ipo.
Znam ga jos kad sam bio klipan, taj je po WTC Ljubljana drmao, vazio za najboljeg menadzera.
Znam ga jos kad sam bio klipan, taj je po WTC Ljubljana drmao, vazio za najboljeg menadzera.