Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Riddle

#1726 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:
Postao/la ultima_palabra dana 06/03/2011 01:08

Na Nou Campu će dobiti po ušima, na OT isto tako, onda slijedi još par kikseva u PL i to bi bilo to.
:D

Nije bas da je ovo tesko predviđanje, ali ipak zasluzujes pohvalu. Ja sam takođe na pocetku sezone uradio istu stvar i jos mi samo fali totalni raspad sistema Arsenala na kraju kako bih sve pogodio. :D
belafonte

#1727 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

Boring, boring Wenger
Boring, boring Arsenal
Obuca9

#1728 Re: Arsenal F.C.

Post by Obuca9 »

Davno ja na onoj temi "Najveći ublehaš među trenerima" rekoh da nema ravnih Ćiri i Wengeru :D
makkaj

#1729 Re: Arsenal F.C.

Post by makkaj »

belafonte wrote:Boring, boring Wenger
Boring, boring Arsenal
za Arsenal možeš reći bilo šta, al da je dosadan to nikako...al što me onaj hadalj scholes iznerviro jučer-utakmica 100% korektna, igra se na visokom nivou, i onda ona ljudska spodoba ulazi pred sami kraj i OČIGLEDNO pokušava da povrijedi najboljeg igrača arsenala, NASRIJA, i tako definitivno izbaci Arenal iz UTRKE ZA TITULU ŠAMPIONA...jadno, da jadnije ne može biti
Uglednik

#1730 Re: Arsenal F.C.

Post by Uglednik »

Ocito je slab motivator. Znalo se da ce zijanit, kao sto se znalo i za Valenciu od Saragose. Obicno to tako biva.

I stvarno, nije mi jasno zasto se ne promjeni taj ljekarski tim Arsenala?
ultima_palabra

#1731 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:
ultima_palabra wrote:
Postao/la ultima_palabra dana 06/03/2011 01:08

Na Nou Campu će dobiti po ušima, na OT isto tako, onda slijedi još par kikseva u PL i to bi bilo to.
:D

Nije bas da je ovo tesko predviđanje, ali ipak zasluzujes pohvalu. Ja sam takođe na pocetku sezone uradio istu stvar i jos mi samo fali totalni raspad sistema Arsenala na kraju kako bih sve pogodio. :D
Ma Wenger u ovakvim situacijama se gubi totalno, kakve su mu ono priče :-) Razočarenje, samopouzdanje, "izgubili smo 3 utakmice na čudan način" :oops: Pa ako ti se godinama dešava da svaku veću utakmicu gubiš, da ti se ekipa raspada uvijek u istom dijelu sezone, da svaka velika ekipa održi svoje igrače spremnim za ključni dio sezone a samo kod njega bolnica, to onda više nije ništa slučajno i čudno. Raditi uvijek istu stvar, a očekivati drugi rezultat je definicija budalaštine ;-)
nuki_cika

#1732 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Dici ce se arsenal iz ovog još jaci.Upamtite sta sam vam rekao.Ove godine titula stiže na emirate
nuki_cika

#1733 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Speedster wrote:
nuki_cika wrote:Dici ce se arsenal iz ovog još jaci.Upamtite sta sam vam rekao.Ove godine titula stiže na emirate
:lol: :lol: :lol: :lol:
Smijat ces se ti tamo u maju kad pehar dođe na emirate.
ratata

#1734 Re: Arsenal F.C.

Post by ratata »

nuki_cika wrote:Dici ce se arsenal iz ovog još jaci.Upamtite sta sam vam rekao.Ove godine titula stiže na emirate
:skoljka: :run:
sumirprimus

#1735 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

Arsenal je igrao ljepse ovu sezonu od manče,ali je mančo učinkovitiji....
sinkaspud

#1736 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

kako je tanka granica od skoro potpune propasti do potpune slave jer da su pobjedili samo ono finale kupa sad bi pricali o genijalcu Wengeru i cudesnom Arsenalu koji bi se i dalje borio za velicanstveni podvig osvajanja 4 trofeja.
Jack Be Nimble

#1737 Re: Arsenal F.C.

Post by Jack Be Nimble »

sumirprimus wrote:Arsenal je igrao ljepse ovu sezonu od manče,ali je mančo učinkovitiji....
Ko god da uzme ligu bice najgori tim ikada da je osvojio EPL.

Arsenal je tim koji ima mentalitet gubitnika. To je njihov problem. Arsene i Alex su dva trenera koji su bili u EPL citavu ovu zadnju deceniju. Alex je isto gubio svoje timove, igraci mu odlazili, ali se nije desilo da je proslo pet godina bez trofeja. Osvojao ligu, kupove, ligu sampiona itd.

Manchester ne bi prosao onako kako je prosao Arsenal u Barseloni prije par dana. Sve da je isto, da su izgubili igraca, opet bi se Manchester izborio za nesto. Mozda ne bi pobjedili, ali ne bi podlegli kao sto je Arsenal uradio.
Ridjobrki

#1738 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ma nema od te priče hajra, ovo je pušiona totalna i niti Arsenal izgleda kako bi trebao izgledati niti se Wenger doima kao čovjek koji drži kakve konce u rukama. Koliko god da ga cijenim ne sviđa mi se njegovo ponašanje ovih dana. Ako imaš apsolutnu vlast onda moraš imati i apsolutnu odgovornost.

Kad meni koji kontam njegovu politiku ovo ovoliko diže tlak kako je tek ostalima...
sinkaspud

#1739 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Mene frustrira sto je ova situacija sama po sebi neobjasnjiva ne mogu da nadjem nikakvog krivca ko moze biti kriv kad koscielni koji odigra bez greske toliko utakmica zaustavi u prvoj utakmici napadace Barcelone napravi onakav kiks, u finalu i to u 90-oj minuti, ko moze biti kriv za toliko ozlijeda i sudijskih gresaka ok sve su to izgovori ali to su i cinjenice mozemo reci Arsenal luzerska ekipa ali koliko bi Arsenal imao bodova u Premiershipu sada da niej bilo sudijskih gresaka? Sta sad da okrivis Wengera koji postavi taktiku izvede solidan tim koji kontrolise utakmicu i stvara prilike i fula sve zivo protiv Uniteda i primi 2 gola iz 2 prilike i onda i nakon ta dva gola napada i napada i fula ponovo i onda jedan igrac ozlijedi ovog drugog i odigraju do kraja sa igracem manje, sta je on tu trebao uraditi uletiti i zabiti gol i zaigrati umjesto ozlijedjenog igraca? Nije Wenger kriv za ozlijede ko da on ne bi kupio nekog boljeg od Squilacija da je znao da Vermalena nece biti cijelu sezonu a Djoroua pola sezone.
Ridjobrki

#1740 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Da, ali ManU ima van der Sara a Arsenal nema... Golman je pola ekipe a Wenger je svjesno ušao u kockanje sa Almuniom i dva Poljaka. To nije pozicija na kojoj se čeka: ili jesi ili nisi taj. Casillasa se nije čekalo, on je bio taj.

Wenger je napravio čitav niz grešaka od kojih su stoperi najmanja! Neki prozivaju za Kosa i Squillacija a šta je trebalo uraditi? Računaš sa Vermaelenom, imaš sve boljeg Djoroua, imaš Songa koji to zna odigrati i dovodiš jednog Kosa koji po svemu izgleda kao sjajan potez (dobro igra a tek kako će igrati..) i dovodiš igrača koji je iskusan, ima finale CL, titule sa Lyonom, dobre rezultate sa Sevillom, francuski je reprezentativac (ako se to danas pika kao preporuka...) - sve je to super.

Mene je problem olako otpisivanje starijih igrača, nevjerovatna sklonost tima ozljedama, polunamjerno furanje tog gubitničkog mentaliteta, ovisnost ekipe o Fabregasu i (bar psihološki) rupa na golu.

U Arsenalu i oko njega ima jako puno pogrešno postavljenih stvari i to se mora rješavati.
ultima_palabra

#1741 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

sinkaspud wrote:Mene frustrira sto je ova situacija sama po sebi neobjasnjiva ne mogu da nadjem nikakvog krivca ko moze biti kriv kad koscielni koji odigra bez greske toliko utakmica zaustavi u prvoj utakmici napadace Barcelone napravi onakav kiks, u finalu i to u 90-oj minuti, ko moze biti kriv za toliko ozlijeda i sudijskih gresaka ok sve su to izgovori ali to su i cinjenice mozemo reci Arsenal luzerska ekipa ali koliko bi Arsenal imao bodova u Premiershipu sada da niej bilo sudijskih gresaka? Sta sad da okrivis Wengera koji postavi taktiku izvede solidan tim koji kontrolise utakmicu i stvara prilike i fula sve zivo protiv Uniteda i primi 2 gola iz 2 prilike i onda i nakon ta dva gola napada i napada i fula ponovo i onda jedan igrac ozlijedi ovog drugog i odigraju do kraja sa igracem manje, sta je on tu trebao uraditi uletiti i zabiti gol i zaigrati umjesto ozlijedjenog igraca? Nije Wenger kriv za ozlijede ko da on ne bi kupio nekog boljeg od Squilacija da je znao da Vermalena nece biti cijelu sezonu a Djoroua pola sezone.
Ja ću ti naći deset utakmica u kojoj je Arsenal prividno kontrolisao utakmicu a United pobijedio. Jbg, ne može to sve biti slučajno :roll:
Što se tiče sudija, nekad se moraš izboriti i protiv njih... ekipe kao što su Newcastle i Sunderland trebaju razvaliti pa onda neka sudija svira šta hoće. Na kraju krajeva, protiv Birminghama je sudija krupnu odluku dosudio u njihovu korist, pa su opet izgubili.
Ridjobrki

#1742 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Upravo tako, @palabra. Sudačke nepravde i pogreške se dešavaju svakoj ekipi i nekad te upropaste a nekad ti idu u prilog (Birmingham npr.). Šta je sudija uradio ManU protiv Chelsea? I ManU bude oštećen, i Ferguson se žali ali njima nije to opravdanje niti stalna karakteristika. Barca ok, ali to je prošlo. ''Osjeti se pad samopouzdanja nakon utorka'' znači ''Nismo mi ekipa koja kad padne ili kad je obore zna ustati i jebat nekome mater''. To je to.

Najviše cijenim trenere koji stvaraju igrače, ali brate ne mora sva ekipa biti od novorođenčadi! Treba imati kostur ekipe uigran i iskusan i pridodavati im godišnje par mladih a ako ćeš cijelu ekipu od dječaka praviti onda nek se i takmiči u prvenstvu za mlade koje za to postoji. CL i PL su takmičenja za malo veće lole...

Djecu pustiti da se igraju, ove ozljedama sklone poslati u Krapinske Toplice i vidjeti na čem se onda.
LSD

#1743 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Ne znam o kakvoj djeci (omladini) vi više pricate :? godinama ista prica a cinjenice sasvim drugacije.. Almunia (33 godine), Fabianski (25) Sagna (28) , Vermaelen (25),Koscielny (25),Clichy (25),Diaby (24),Eboue (27), Van Persie (27),Arshavin (29), Chamakh (27), Fabregas (23),Nasi (23),Song (23),Denilson (23),Bendther (23) - to više odavno nisu djeca...jedino ovaj mladi Wilshere ima 19.
To je davno ispricana prica o "djeci", što kaže Mourinho....na tu pricu (o nekon neiskustvu) nema vadione, ti momci su zajedno vec nekoliko sezona a nigdje nikakvog rezultata ili trofeja, pa makar bilo to i Carling cup...ali dobro, možda je Wengeru neka finansijska dobit, ekonomski plus prece od svega...ipak je on ekonomista prije svega.
belafonte

#1744 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

Sad ću vas počet zajebavat, možda upali pa osvojite titulu jer do sad sam gladio Arsenal i prognoziro titule nake i pojeo vagano :oops:

Pa hebemu materešinu, kako ste spali na to da ManU isprobava taktiče zamisli na vama, da vas dobije sredina Gibson O'Shea i dva blizanca, kako možete biti hadalji toliki, pa proradi li tim igračima ikakav revolt, ja da sam Wenger puštao bi im slike ona tri panja Gibsona, O'Shee i Brown-a i govorio jadovi jedni vidi ko se igra sa vama a hoćete trofeje da osvajate...
sinkaspud

#1745 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

LSD wrote:Ne znam o kakvoj djeci (omladini) vi više pricate :? godinama ista prica a cinjenice sasvim drugacije.. Almunia (33 godine), Fabianski (25) Sagna (28) , Vermaelen (25),Koscielny (25),Clichy (25),Diaby (24),Eboue (27), Van Persie (27),Arshavin (29), Chamakh (27), Fabregas (23),Nasi (23),Song (23),Denilson (23),Bendther (23) - to više odavno nisu djeca...jedino ovaj mladi Wilshere ima 19.
To je davno ispricana prica o "djeci", što kaže Mourinho....na tu pricu (o nekon neiskustvu) nema vadione, ti momci su zajedno vec nekoliko sezona a nigdje nikakvog rezultata ili trofeja, pa makar bilo to i Carling cup...ali dobro, možda je Wengeru neka finansijska dobit, ekonomski plus prece od svega...ipak je on ekonomista prije svega.
Ako ne znas o kakvoj mladoj ekipi je rijec vidi prosjek godina privih 11 koji su istrcali u svim ekipama osmine finala i ciji je prosjek ubjedljivo najmanji pa ces razumjeti to o omladini.

ultima
znam ja sta mislis to o toj prividnoj incijativi protiv Uniteda kad imaju posjed a ne mogu sanse da stvore tih utakmica je bilo ali ona sinoc utakmica nije bila takva, Arsenal je veoma dobro igrao stvarao prilike ali nisu znali gol da daju.

Kad je rijec o golmanima ovaj Szhechny je meni najbolji golman Arsenala a ove sezone ni tu nismo imali srece, je li Fabianski bio dugo prvi golman i moze se reci fenomenalno branio i spasavao ciste pobjede na gostovanjima i onda se ozlijedio, pa uletio ovaj drugi poljak sjajno branio i ozlijedio se i sada dolazi ponovo nocna mora zvana Almunia i tu vidim Arsenalovu najvecu slabost koja ga moze kostati titule uprkos svim ostalim ozlijedama, najgore je sto je Almunia ponovo golman.
ultima_palabra

#1746 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ništa, imaju sad utakmicu protiv WBA koja im je must-win... onda je pauza koja će im dobro doći da se oporave fizički i psihički, i da onda pokušaju iskoristiti gust raspored Uniteda.

Ali Wenger ih mora prestati tetošiti i naučiti ih da preuzmu neku odgovornost... porazi od Birminghama i Uniteda sa onakvim veznim redom, te neriješeno sa Sunderlandom i Newcastlom nakon vodstva od 4-0 nisu prihvatljivi za Arsenal, pa da se na glavu okreneš :roll:
belafonte

#1747 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

sinkaspud wrote: Arsenal je veoma dobro igrao stvarao prilike ali nisu znali gol da daju.
Dosta više ovakvog razmišljanja, nema se tu šta ne znati, eno i onaj jadni Wenger ima izvlakušu da je u zadnje vrijeme golman protivničke ekipe MOTM, tako se može izvlačiti Steve Bruce, David Moyes, Mark Hughes, treneri ekipa koji pretenduju na pozicije koje vode u Evropu ali su zadovoljni plasmanom u sredini tabele, ne možeš govoriti stvaramo šanse ali ne znamoih iskoristiti, pogledaj malo ManU ljudi imaju najbolji procenat u udarci na gol/golovi, to je jednostavno psiha igrača koji igraju, mentalitet, manje više svi igrači znaju kako opucati na gol u svakoj situaciji bilo da se radi o Chamakhu ili Rooney-u, razlika je onih 15-ak cenata od obrva pa do tjemena...

Problem Arsenala je što hoće da unesu loptu u gol kao i Barce, samo što Barca ima mentalitet pobjednika i zna šta hoće u svakom trenutku, ali to je često patnja za gledat, draže mi je gledati efikasnost kojom odiše ManU i Real prošlih godina dok je osvajao titule nego obrnuti katanačo kako kaže @ultima...

Jah i prekjuče situacija, kruže Arsenalovci ko lešinari oko 16, ovi im ostavljaju prostor za udarce sa 20-25 metara, misliš da je kome na um palo da ošuta, jok, tek Rosicky u 80. ošuta, jedva se snađe VDS, e ne kontam fakat, to se zove biti glup...
mjesecev rog

#1748 Re: Arsenal F.C.

Post by mjesecev rog »

belafonte wrote:Sad ću vas počet zajebavat, možda upali pa osvojite titulu jer do sad sam gladio Arsenal i prognoziro titule nake i pojeo vagano :oops:

Pa hebemu materešinu, kako ste spali na to da ManU isprobava taktiče zamisli na vama, da vas dobije sredina Gibson O'Shea i dva blizanca, kako možete biti hadalji toliki, pa proradi li tim igračima ikakav revolt, ja da sam Wenger puštao bi im slike ona tri panja Gibsona, O'Shee i Brown-a i govorio jadovi jedni vidi ko se igra sa vama a hoćete trofeje da osvajate...
Imam osjecaj da ManU izvede ekipu sastavljenu od rudara, frizera, ribara... samo da obuku dresove ManUnited-a dobili bi nas, jer je Ferguson ugradio taj pobjednicki mentalitet u ekipu, pa ko god istrci na teren svejedno je... A to je ono o cemu Wenger moze samo sanjati! :x
sinkaspud

#1749 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Meni opet nije jasno da Wenger covjek koji je imao toliko uspjeha i kojeg je upravo krasio pobjednicki mentalitet koje su imale generacije Arsenala prije ove Emirates generacije tolerise ovaj luzerski mentalitet i nesto ne poduzme pa sta bilo, pa gledaj Fabregasa laze da je spreman kako bi igrao protiv Barcelone i onda jos presuti do kraja utakmice ozlijedu i igra ozlijedjen sto je najgore jos pickasto odigra sjetite se prvog gola doda loptu 20 metara od gola i onda Iniestu ne zeli da takne ni da pokusa da udje u duel, onde se pravi faul a on je ko neka curica digao ruke u zrak nije ni kontakt napravio i naravno tu primaju gol.

Smijesno je kako ovdje vrijede dvostruki kriteriji kad Arsenal po prilikama i statisticki nadigra united a izgubi onda to ispadne kao efikasni united rutinski pobjedio, a Arsenal jalov a onda u isto vrijeme kad Arsenal odigra defanzivno ko United i daje golove iz nicega ima rezultat protiv Barcelone a nema igru i prilike i nakon toga dobiju crveni i ispadnu onda bude Arsenal ocajno igrao nije ni zasluzio prolaz.
Bordolini

#1750 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

jel ikad iko uhvatio neku wengerovu izjavu u kojoj priznaje svoju krivicu? citajuci njegove mailove koje salje nakon svake tekme, cesto se zapitam jel moguce da covjek ovako bezgrijesan bude najveci peh na svijetu pa mu se svaku drugu tekmu neka nepravda dogodi. :-)
On dok je na celu kluba Arsenal nece nista osvojiti. Od proslosti se ne zivi. Navikao je navijace na dobre igre, trofeje, ljudi se kleli u njega a onda se odjednom okrenuo cjepidlacenju i stekanju novca a kao proizvod toga dosla je "susha". I traje..
Post Reply