Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
-
mini2
#1726 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
zar ovaj the devil inside nije trebao biti na programu od 16.februara? sad vidim da je od 8.marta 
-
Mr. Brightside
#1727 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
bas prikladno za praznikmini2 wrote:zar ovaj the devil inside nije trebao biti na programu od 16.februara? sad vidim da je od 8.marta
- Irm@
#1728 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Mr. Brightside wrote:bas prikladno za praznikmini2 wrote:zar ovaj the devil inside nije trebao biti na programu od 16.februara? sad vidim da je od 8.marta
ja idem sutra gledati Safe House...imam visoka ocekivanja
- Toffee karamela
#1729 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ja sam se večeras vratila s predstave "Fantomske prijetnje" i baš sam došla ovdje da pitam i vas da li vam se čini da tu skoro nikakvog 3D nije bilo. ili moj mozak tako fercera pa mi priječi prijem takvih slika. Ili naočale nisu valjale. E sad vidim da sam potpuno zdrava i cvike su im u redu. Ali nije u redu pričati jedno a prodavati nešto što veze nema s obećanim. Ponekad imate dojam da lik koji vam je u krupnom planu najbliže (frontalno dakle) prelazi onu začaranu liniju i izlazi s ekrana. I titlovi kao da "lebde". I to je skoro sve. Najviše sam se radovala scenama bitke lovaca u samom svemiru, ma vraga.....sve isto kao i na običnom snimku. Ne znam da li je to slučaj samo sa ovim jer ipak je star 12 godina pa možda nije podesan za 3D adjustment....ali ako su i noviji filmovi ovakvi onda to veze nema sa 3D dubinom i perspektivom o kakvoj sam ja slušala.BHF_Manijak wrote:
Ma 90% filmova koji slove za "3d" su takvi, jednostavno marketing ucini svoje i raja poleti, a ono realno 2-3 scene fakat u 3d-u a ostalo ko i najobicniji film samo sto te ovdje naocale dodatno jebu u zdrav mozak tokom filma.
Mislim da je preskupo i za producente kada bi se radio kompletan film u 3d, to mozemo ocekivati za nekih 10-15 godina kada se skonta neka nova tehnologija a ova pojeftini, pa svi filmovi budu u 3d i to kompletni.
- Richard Wagner
#1730 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ja otišao sa pola filmaIrm@ wrote:Mr. Brightside wrote:bas prikladno za praznikmini2 wrote:zar ovaj the devil inside nije trebao biti na programu od 16.februara? sad vidim da je od 8.marta![]()
![]()
ja idem sutra gledati Safe House...imam visoka ocekivanja
- Digla_da_kreci
#1731 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
^^ ja zaspala - ili sto mi film nije drzao paznju ili sam bila preumorna. U ovo prvo ne zelim da vjerujem pa cu gledati ponovo 
-
bull21
#1732 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Zar je tako loš film? Ja čekam srijedu... 
- Richard Wagner
#1733 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ma potanak pravo 
- Zovem se Zelena
#1734 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
A ti bi full 3D? NemaaaaaToffee karamela wrote: Ja sam se večeras vratila s predstave "Fantomske prijetnje" i baš sam došla ovdje da pitam i vas da li vam se čini da tu skoro nikakvog 3D nije bilo. ili moj mozak tako fercera pa mi priječi prijem takvih slika. Ili naočale nisu valjale. E sad vidim da sam potpuno zdrava i cvike su im u redu. Ali nije u redu pričati jedno a prodavati nešto što veze nema s obećanim. Ponekad imate dojam da lik koji vam je u krupnom planu najbliže (frontalno dakle) prelazi onu začaranu liniju i izlazi s ekrana. I titlovi kao da "lebde". I to je skoro sve. Najviše sam se radovala scenama bitke lovaca u samom svemiru, ma vraga.....sve isto kao i na običnom snimku. Ne znam da li je to slučaj samo sa ovim jer ipak je star 12 godina pa možda nije podesan za 3D adjustment....ali ako su i noviji filmovi ovakvi onda to veze nema sa 3D dubinom i perspektivom o kakvoj sam ja slušala.
- Richard Wagner
#1735 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
3d kakvog vi želite je vjerovatno nemoguć
- BHF_Manijak
#1736 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moguc je brate, ali kad neko bude spreman oko pola milijarde da ulozi u njega ili cak do milijardu. Dotad...Mozemo usima mahat i cekat da "padne cijena" tehnologije tj da nesto drugo skontaju, mocnije!Richard Wagner wrote:3d kakvog vi želite je vjerovatno nemoguć
- Richard Wagner
#1737 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ma sumnjamBHF_Manijak wrote:Moguc je brate, ali kad neko bude spreman oko pola milijarde da ulozi u njega ili cak do milijardu. Dotad...Mozemo usima mahat i cekat da "padne cijena" tehnologije tj da nesto drugo skontaju, mocnije!Richard Wagner wrote:3d kakvog vi želite je vjerovatno nemoguć![]()
a i ovo je dobro, kvalitetnija je slika, makar ne bilo tih efekata, gledao sam desetak 3dova, i sve je to ok, najbolja mi je bila pina u sklopu sff, a i ovi iz cc su dobri, za zabaviti se
naravno, za istinske filmove je obična fora a ne tri de ovo ono dobra
- BHF_Manijak
#1738 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Meni je samo zalosno sto se danas film sveo na efekat a ne na pricu, sigurno 80% uh je takvih. Sad je sav akcenat bacen na te efekte, fazone, eksplozije itd a price kvalitetne ni s glave!
Valjalo je maher biti pa extra dobar film bez tih sranja napraviti, nekad tamo 40-50-tih pa do kraja 80-tih, ali zato i jesu najbolji filmovi svih vremena iz tog doba, naravno imas ti odlicnih filmova i u danasnje vrijeme ili prije 10-20 godina, no na 10 filmova mozda jedan-dva da valjaju.
Efekti su ono sto ubise danasnje filmove, umjesto da samo budu sredstvo da film bude jos bolji, da docaraju i slicno, oni ga uniste.
Efekti su ono sto ubise danasnje filmove, umjesto da samo budu sredstvo da film bude jos bolji, da docaraju i slicno, oni ga uniste.
- Better Man
#1739 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Odlično rečeno! Da vidim koji to današnji film može parirati filmu Bilo jednom u Americi, pa Lovac na jelene, Dobar, loš, zao, Ben Hur i da ne nabrajam dalje.BHF_Manijak wrote:Meni je samo zalosno sto se danas film sveo na efekat a ne na pricu, sigurno 80% uh je takvih. Sad je sav akcenat bacen na te efekte, fazone, eksplozije itd a price kvalitetne ni s glave!Valjalo je maher biti pa extra dobar film bez tih sranja napraviti, nekad tamo 40-50-tih pa do kraja 80-tih, ali zato i jesu najbolji filmovi svih vremena iz tog doba, naravno imas ti odlicnih filmova i u danasnje vrijeme ili prije 10-20 godina, no na 10 filmova mozda jedan-dva da valjaju.
- dale cooper
#1740 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Nisu efekti sami po sebi problem, koliko nedostatak svježih ideja u Hollywood-u, barem
ovom mainstream dijelu. Pa se tako vide reciklaže starih ideja, ekranizacija svih mogućih
stripova, a kako ponestaje stripova ekraniziraju se čak i logičke igre pogađanja kao u slučaju
Battleship. Ne daju se više šanse novim filmašima i ne ulaže se lova u nekonvencialne i
finansijski riskantne ideje. Ni jednom se filmu ne daje zeleno svjetlo ako se prije toga
u detalje ne izračunaju troškovi i posebice potencijalna zarada. Znači ide sa na sigurno,
prave se filmovi na oko spektakularni koji će u prvi mah privući publiku, ali koji su suštinski
prazni i bezidejni.
ovom mainstream dijelu. Pa se tako vide reciklaže starih ideja, ekranizacija svih mogućih
stripova, a kako ponestaje stripova ekraniziraju se čak i logičke igre pogađanja kao u slučaju
Battleship. Ne daju se više šanse novim filmašima i ne ulaže se lova u nekonvencialne i
finansijski riskantne ideje. Ni jednom se filmu ne daje zeleno svjetlo ako se prije toga
u detalje ne izračunaju troškovi i posebice potencijalna zarada. Znači ide sa na sigurno,
prave se filmovi na oko spektakularni koji će u prvi mah privući publiku, ali koji su suštinski
prazni i bezidejni.
-
kusur
#1741 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
gledao Safe House, nista posebno...prezvakana prica o CIA, izdaji bla bla...Denzele, Denzele stidi se kakve si filmove prije snimao 
- Cyrax
#1742 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ne mozes vjerovati The Grey da nije bio 
-
mini2
#1743 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
kakav je ovaj intouchables? je li ko gledao?
- fatamorgana
#1744 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
BHF_Manijak wrote:Meni je samo zalosno sto se danas film sveo na efekat a ne na pricu, sigurno 80% uh je takvih. Sad je sav akcenat bacen na te efekte, fazone, eksplozije itd a price kvalitetne ni s glave!Valjalo je maher biti pa extra dobar film bez tih sranja napraviti, nekad tamo 40-50-tih pa do kraja 80-tih, ali zato i jesu najbolji filmovi svih vremena iz tog doba, naravno imas ti odlicnih filmova i u danasnje vrijeme ili prije 10-20 godina, no na 10 filmova mozda jedan-dva da valjaju.
- fatamorgana
#1745 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Najvjerovatnije što se ciljano prave za adolescente i odraslu ali nedoraslu publiku ....dale cooper wrote:Nisu efekti sami po sebi problem, koliko nedostatak svježih ideja u Hollywood-u, barem
prazni i bezidejni.
- harač
#1746 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
dobio je nagradu publike na sff-u, koliku god to vrijednost imalomini2 wrote:kakav je ovaj intouchables? je li ko gledao?
-
mini2
#1747 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
odem danas i procijenim. hvala!
- johnnykola
#1748 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
kao i oduvijek svega ima u zevsovoj basti,
ali ubleha je da nema filmova s dobrom pricom.
ima ih i to za izvoza.
istina, ne prikazuju se u kinima, ali opet,
tu uskace tehnologija (i eto ti dobre strane iste),
skinete i gledate. npr.:

u ovom drugom ama bas svaka pjesma u filmu je beton pored toga sto je i sam film beton betona:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLDEE731D2B03D04D3
ali ubleha je da nema filmova s dobrom pricom.
ima ih i to za izvoza.
istina, ne prikazuju se u kinima, ali opet,
tu uskace tehnologija (i eto ti dobre strane iste),
skinete i gledate. npr.:

u ovom drugom ama bas svaka pjesma u filmu je beton pored toga sto je i sam film beton betona:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLDEE731D2B03D04D3
- Hopkins
#1749 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Imam 4 karte viska za vecerasnju projekciju filma Resident Evil 3D u 18:40. Zainteresovani nek se jave na PP. Cijena i vise nego povoljna 
-
ottmar
#1750 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Sta je sa romanticnim komedijama u Cinema Cityu ?? Hoce li biti neka uskoro ??