Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mjenjač: 3 brzine naprijed i 1 unatrag (2 brzine naprijed i 1 unatrag kad se okrenu ručke za 180°.
Kvačilo: suho / jednolamelno
Priključno vratilo: gornje i donje
ovo je mislim najbolja mašina, jer je jaka pravo i na nju se može kačiti sve od dodataka !
svaka čast bravo
ali, kažu da je tom mašinom teško upravljati, ali ja se ne razumijem baš u polopr mehanizaciju i da ima bolja ponuda kod preprodavaca boljih mašina i to nekorištenih.
tako da bi nova mašina bila 5500 (umjesto 8000-8500) ali se mora kupiti prikolica...
Ovako kontaktirao sam ITC i njihova najbolja mašina (nova naravno) od 12.2 KS-a , paljenje na ključ je 5450 KM
Karakteristike su u pet deka sa ovom gore, znajući pomenutu firmu, oni rade isporuku na adresu, brinu se o održavanju a kod njih imaju i svi dodatni priključci, pored toga bave se i postavljanjem plastenika....
Hej raja imam jedno pitanje za Vas ... Već sam rekao da imam dosta poruka na "youtube" ... Ljudi pitaju za način na koji mogu pomoći ... E sad sam napisao jednu poruku koju namjeravam slati kad se neko javi i pita kako pomoći ... Samo me interesuje jel' ova poruka O.K. i mogul' je slati ... Hvala svima na odg.
Pozdrav,
Akcija prikupljanja pomoći Edisu Hodžiću, povratniku u selo Podčaus (Bratunac) , traje do 10.05.2009. godine.
Svoje uplate možete izvršiti na sljedeće načine:
Ajdin Čubro
Ulica Alije Izetbegovića 14
71370 Breza
Bosna i Hercegovina
Obavijestite Ajdina preko SMS poruke da ste poslali Vaš doprinos. U poruci navedite Vaše ime i prezime i broj transakcije.
Broj telefona je: ++38761788614
Pozivam Vas da posjetite forum http://www.sarajevo-x.com /TEMA: Haram vam bilo ... / i detaljnije se informišete o akciji.
Hello svima, evo da se i ja tuspasim danas Nocas se fino spavalo, al bogami, jutros se probudih sa malo kao neom prehladicom Al evo devera se... Mirci, bona, jel macka bolje danas? Pozzzz svima
o pa to je puno manje od onih 8700 sto neko postavi...sa SVIM prikljucima ,ako se ne nadje nesto povoljnije,ili polovno...ovo je pola sakupljenih para-ali to moze hraniti te ljude. ne znam,mora li biti najjaci motokulti,ali ako ce raditi uzbrdo,mora biti dovoljno jak...slabiji su sigurno laksi za upravljanje,ali da li mogu obaviti posao?
pustopoljina wrote:o pa to je puno manje od onih 8700 sto neko postavi...sa SVIM prikljucima ,ako se ne nadje nesto povoljnije,ili polovno...ovo je pola sakupljenih para-ali to moze hraniti te ljude. ne znam,mora li biti najjaci motokulti,ali ako ce raditi uzbrdo,mora biti dovoljno jak...slabiji su sigurno laksi za upravljanje,ali da li mogu obaviti posao?
Iz ličnog iskustva, najbolje je u komunikaciji i uz dogovor sa korisnikom pomoći riješiti pitanje mašine, nadalje cijena od 5450 je za suhu mašinu, prikolica je oko 2000 a sve ostalo je jeftinije, mogu naći sve cijene i postaviti u toku dana, ITC sam stavio radi plastenika, jer lično mislim da se treba i na taj način pomoći ljudima.
Uvijek dobri goste, hoces li moci doci ovih dana na sastanak, javicemo kad i gdje, vezano bas za izbor te sprave. Sinoc smo razgovarali o tome, ali samo je jedan kolega nesto znao o tome, svi ostali 0 bodova. Nadam se da ces doci da podijelis svoja znanja sa nama, u stvari znam da hoces, jer si ti fakat dobri gost
Mjenjač: 3 brzine naprijed i 1 unatrag (2 brzine naprijed i 1 unatrag kad se okrenu ručke za 180°.
Kvačilo: suho / jednolamelno
Priključno vratilo: gornje i donje
ovo je mislim najbolja mašina, jer je jaka pravo i na nju se može kačiti sve od dodataka !
svaka čast bravo
ali, kažu da je tom mašinom teško upravljati, ali ja se ne razumijem baš u polopr mehanizaciju i da ima bolja ponuda kod preprodavaca boljih mašina i to nekorištenih.
tako da bi nova mašina bila 5500 (umjesto 8000-8500) ali se mora kupiti prikolica...
Ovako kontaktirao sam ITC i njihova najbolja mašina (nova naravno) od 12.2 KS-a , paljenje na ključ je 5450 KM
Karakteristike su u pet deka sa ovom gore, znajući pomenutu firmu, oni rade isporuku na adresu, brinu se o održavanju a kod njih imaju i svi dodatni priključci, pored toga bave se i postavljanjem plastenika....
Nije ovo loše a prikolica je mislim 1000km.Mada mislim da treba otići u firmu i objasniti ljudima kakva je konfiguracija terena i šta misli raditi sa mašinom.Ipak oni najbolje znaju šta zadovoljava njegove potrebe.
mIRCerka wrote:
iako bi donatori da ostanu aMonimni, ja moram reci da je to bracni trudni par koji se upoznao na nasoj akciji za paketice davne 2005.g. pa nek neko kaze da od akcija neJma koristi
mIRCerka wrote:
iako bi donatori da ostanu aMonimni, ja moram reci da je to bracni trudni par koji se upoznao na nasoj akciji za paketice davne 2005.g. pa nek neko kaze da od akcija neJma koristi
Šta je radio trudni par od 2005g do sad?Sporo to nešta.
Sad sam se sjetila,ja imam neke posteljine,mozda jednom iskoristene a mozda niti jednom,znaci zapakovana jei ne sjecam se kad je neko koristio. Ja mislim da ce im to dobro doci,pa ako i vi mislite da treba,molim vas recite!
I jedno pitanje,kada je sledeci sastanak,ja sam sinoc radila drugu smjenu pa nisam mogla doci!
Ja ne znam rece li ja sinoc, ali svakako racunajte i mene za pomoc, ako treba negdje po nesto otici, zvati koga ili nesto. Trenutno ne mogu bas finansijski pomoci, odjecu i ostalo polako skupljam, ali necu da u medjuvremenu budem pasivna, a slobodnog vremena imam, pa dakle, ako neko nesto ne moze stici zbog radnih ili drugih obaveza, ja bih mogla - samo javite, na pp ili ovako
mIRCerka wrote:
Ja mislim da bi se trebala kupiti nova masina,a prikolica moze i polovna.Nadam se da cemo skupiti jos para imamo 20 dana da skupljamo.Javila mi je prijateljica cije je korisnicko ime na forumu lepeza,da je zvala svoju raju u Perth-u da pokusaju skupiti nesto para tako da je pocela akcija skupljanja para i tamo.Vidim da je sinoc bilo lijepo u Palmi.
mIRCerka wrote:
cuj sta, pa vjezbali
Jos jednom molim da mi ono sto je dogovoreno u Palmi sinoc posaljete na PP da okacim na info temu.
Hvala
Takodjer mi posaljite informacije s kim pregovarate oko donacije cega, da budemo uskladjeni, da ne bude da dobiju 6 frizidera ili slicno.
Hvala
Danima pratim ovu temu i poslije svakog procitanog posta osjecam da je pozitivna energija u meni doakumulirana novim "kilovatima" snage koja potice iz vase dobrote i humanosti. Gledala sam i Munirin prilog, poslije koga sam oplakala, ali saznanje da NAŠ Edis nije vise gladan mi je vratilo snagu i vjeru da ce i ovoga puta pobjediti dobro...Prilog u CD-u me nanovo potresao i vjerujem da je malo ko ostao ravnodusan na suze "junaka NASE price".
E, da ne trunim vise, moj doprinos ovoj akciji nije licni, sto ne znaci da se uskoro necu pojaviti sa prilogom u novcu ili na neki drugi nacin...ali sam kontaktirala direktora i uposlenike Domavije i naisla na svesrdnu podrsku svakog od njih u ovoj akciji u koju ce se ukljuciti ili preko FB ili sax-a...Ono sto je najbitnije u ovoj prici je to da je direktor obecao pomoc u namjestaju i vjerujem da ce obecanje ispuniti, samo je potrebno da neko od "glavnih organizatora" stupi sa njim u kontakt...S tim u vezi ja sam poslala Kurtyju pp sa podacima i brojem tel. ovog dobrog covjeka kako bi se dogovorili o detaljima donacije...
amrica wrote:Uvijek dobri goste, hoces li moci doci ovih dana na sastanak, javicemo kad i gdje, vezano bas za izbor te sprave. Sinoc smo razgovarali o tome, ali samo je jedan kolega nesto znao o tome, svi ostali 0 bodova. Nadam se da ces doci da podijelis svoja znanja sa nama, u stvari znam da hoces, jer si ti fakat dobri gost
samo javi kada i gdje !
Pored toga mogu pomoći, ako već nemate konekcija oko stoke i ostalih stvari ... jer imam neke konekcija zbog prirode posla koji radim !
amrica wrote:Uvijek dobri goste, hoces li moci doci ovih dana na sastanak, javicemo kad i gdje, vezano bas za izbor te sprave. Sinoc smo razgovarali o tome, ali samo je jedan kolega nesto znao o tome, svi ostali 0 bodova. Nadam se da ces doci da podijelis svoja znanja sa nama, u stvari znam da hoces, jer si ti fakat dobri gost
samo javi kada i gdje !
Pored toga mogu pomoći, ako već nemate konekcija oko stoke i ostalih stvari ... jer imam neke konekcija zbog prirode posla koji radim !
Pa gdje si nam ti ranije bio. Nama jedan takav baš treba . Sinoć lupamo oko ovih stvari, a imamo stručnjaka među nama.
5ar5rovic wrote:Dragi forumaši,
Današnji sastanak je pored druženja imao i radni karakter, pa ću vas izvijestiti o analizi dosadašnjeg toka akcije, prijedlozima i zaključcima.
Konstatovano je da je akcija do sada dala odlične rezultate, iznad svih najoptimističkijih očekivanja, tako da je već sada ispunila sve naše ciljeve koji će za porodicu Hodžić iz Podčauša u najmanju ruku značiti održiv povratak. Konačni iznos novca prikupljenog od početka akcije će Kurty objaviti kad stigne u Brezu. Dio pomoći je još na putu, a akcija je dodatno živnula objavljivanjem podataka na Hayat-ovom CD-u i Facebook-u. Imamo jednu ponudu za Edisa da se zaposli u Srebrenici, drugu iz Prijedora i to ćemo pokušati iskoristiti na najbolji način da se pomogne Edisov rođak koji ne radi, a firma iz Prijedora da otvori trajni nalog u banci kojim bi plaćala račune struje u trajanju od najmanje jedne godine. Složili smo se da je za očekivati da će nakon izvjesnog vremena početi da slabi interes za pomoć, tako da smo odlučili da za završetak akcije označimo 10.05.2009 godine. Sve eventulane uplate koje prispiju poslije tog datuma ćemo preusmjeriti na račun DOBRO.BA koju smatramo sestrinskom organizacijom i koja ima infrastrukturu i iskustva u rasporedu humanitarne pomoći.
Ima još ideja i smjernica sa današnjeg sastanka koje treba spomenuti, ali pošto je večeras kasno, a ja krećem sutra ujutro rano, detaljnu rekapitulaciju svih dosadašnjih aktivnosti, prikupljenih sredstava, planiranih aktivnosti do i poslije završetka prikupljanja sredstava ću najvjerovatnije postaviti sutra naveče, kad se vratim iz ribolova. Zaslužio sam ga!