Pitanje ateistima
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1726 Re: Pitanje ateistima
sarajlija888
Pero Kosorić
Optimus Prime
opomena pred ban.
Komentarisanje opomena nije dopušteno.
Pridržavajte se pravila foruma.
Pero Kosorić
Optimus Prime
opomena pred ban.
Komentarisanje opomena nije dopušteno.
Pridržavajte se pravila foruma.
- Ateista
#1727 Re: Pitanje ateistima
Rekao sam sebi da se necu ukljucivati na forum dok sam na godisnjem, ali kad ovo vidim...sarajlija8888 wrote:kaze ateista ''jer imam redovan sex''---pokusava nas ucinit ljubomornim...prvo sto ne zna sta je sex,a kamoli da ga je imao a i da jest jednom u zivotu dok je pijan bio pa mu se omaklo s nekom babom sto nas i dalje nimalo ne cini ljubomornim
nije mi odgovorio da li konzumira drogu(2 puta sam pitao) sto znaci da konzumira...tolko o ateistima i moralu te nenanosenju stete samom sebi koji je naveo...morat cu vas sve ateiste razocarat jer vi niste ateisti kolko god da se hvalite...imaju 2 opcije..prva je da ste obicna djeca u periodu puberteta pa ne znate sta cete od sebe,a druga je da znate da postoji Bog,ali vam ego ne dozvoljava da to ikom priznate jer ste razocarani u sebe..cudan je taj kompleks...a jos cudnije je da govorite da je vjera odbrambeni mehanizam,medutim to se jedino ateizmu moze pripisat...krivicu svoju ili bliznjeg svaljivat na Boga...
Naime, za odgovor vezan za drogu i alkohol sam ti odgovorio, to sto ti ne citas sve postove nije moj problem:
Sto se tice sexa, ne znam samo na osnovu cega sebi dajes za pravo da govoris o mom sexualnom zivotu kada me ne poznajes uopste? Kao i da tvrdis da li se ja drogiram ili ne samo na osnovu toga sto sam ateista? Mozes mi vjerovati, a mozes misliti da lazem. Ako mislis da lazem onda nemamo uopste o cemu razgovarati. Mislim da si za svoju nekulturu u komunikaciji vec dobio opomenu moderatora pa se nadam i da ces obratiti paznju na to ubuduce.Ateista wrote:Nisam vidio kad si me to pitao.sarajlija8888 wrote:Ateista nisi mi odgovorio na pitanje konzumiras li drogu ili alkohol? da ili ne nemoj filozofirat,ne ide ti najbolje
Kratko i jasno:
Drogu nikad nisam probao, ni jednu jedinu vrstu.
Nisam neki ljubitelj alkohola ali ga u rijetkim situacijama konzumiram u ogranicenim kolicinama.
To za filozofiranje cu samo ignorisati, ali ti bi meni mogao odovoriti vezano za slobodnu volju.
Ovo zadnje ne treba ni komentarisati, mogu se samo od srca nasmijati...
- Ateista
#1728 Re: Pitanje ateistima
A sta je sa tvojim komentarom na onaj moj malo duzi post gdje sam ti odgovorio i objasnio zasto mislim da je bolje biti ateista nego vjernik?BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
- Ateista
#1729 Re: Pitanje ateistima
Reci ti meni par stvari:sarajlija8888 wrote:jest 7 miljardi su ateisti i nas par na ovom forumu su muslimani koji smo ustvari ateisti i agnostici tako da ne postoji islam uopste...Tu su ubrojani svi ljudi koji imaju krscanske i muslimanske korjene. pa i ogroman broj ateista i agnostika
sve u svemu Kur'an je bestseler,a besplatan je...mora da se puno para zaradilo nad ljudima kojima se daje Kur'an besplatno
debata Hawking versus Zakir je fenomenalna..ja je ev i dalje zamisljam kako Hawking rastura Zakira...Zakir je sav izgubljen,ne zna sta ge je snaslo...valjda mu je dojadilo jer je cuo da debate traju 70 minuta,a sa njim se debata oduzila na samo par godina...
zato govorim da treba dici ruke od vas jer ce te sve reci,barem i najvecu glupost samo da bi zadovoljli svoj ego...
i kad sam spomenuo svog komsiju to sam uradio u poredenj usa tobom...on inace prica svakakve gluposti i ne zanima ga nista na ovom svijetu zbog navodno loseg djetinjstva i zavrsio je u rupi bez ikoga...on je inace prepametan covjek,ali niko nije pametniji od Boga...tako da ako ti mislis da si pametniji od Boga izvoli i zavrsi ko on...
1. Sve da uzmemo da je tvoja matematika tacna i da je muslimana recimo najvise na svijetu, sta to dokazuje? Da li masovnost po tvom misljenju dokazuje tacnost?
2. Mrsko mi sad traziti statistike, ali mislim da cemo se sloziti da je ogroman broj ljudi u svijetu koji imaju bar jedan od sljedecih poroka/mana: puse, piju alkohol, drogiraju se, lopovi su, ubice su i zlocinci, te jos razne druge stvari medju kojima je i sex prije braka (sto ja ne smatram ni manom ni porokom, ali religije to nedozvoljavaju). E sad, kada neko navede primjer kvazi-vjernika koji rade sve ove stvari, onda se navodi kako to nisu pravi vjernici jer pravi vjernik koji se boji boga nikad ne bi radio takve stvari (sa cim se i slazem). A kada ti treba statistika (kojom uopste ne razumijem sta zelis da dokazes) onda pod muslimanima podrazumijevas svakoga ko bar ima muslimansko ime ili ima neke korijene vezane za islam. Mislim da to nije u redu, manipulisanje statistikom kako vam kad odgovara. Ako oni koji rade sve gore nabrojane stvari nisu pravi vjernici, onda bi statistika pokazala da su pravi vjernici u manjini, jos kad se to podijeli na sve postojece religije, ispada da bi muslimana bio jako mali broj... Nije problem ni jedna ni druga varijanta, samo odluci vec jednom.
Sto se tice ateista i generalizacija, ja nikad nisam rekao da neko nije pravi ateista zato sto radi ovo ili ono i slicno. Samim tim sto neko iz bilo kojeg razloga ne vjeruje da postoji bog, on je ateista. Medju ateistima ima raznih vrsta ljudi, od genijalaca, intelektualaca i umjetnika, preko obicnih i "normalnih" ljudi, pa sve do zlocinaca. Ja se nikad ne osjecam prozvan ako je neki zlocinac izmedju ostalog i ateista jer je nasa jedina zajednicka osobina to sto ne vjerujemo u postojanje boga (a vjerovatno i iz razlicitih razloga), i tu se sve slicnosti zavrsavaju, svako nosi svoj obraz i nemamo nikakvu zajednicku ideologiju po kojoj nas ateiste mozes sve strpati u isti kos.
- dr.gog
#1730 Re: Pitanje ateistima
sjoooAteista wrote:A sta je sa tvojim komentarom na onaj moj malo duzi post gdje sam ti odgovorio i objasnio zasto mislim da je bolje biti ateista nego vjernik?BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
-
PalaSa Marsa
#1731 Re: Pitanje ateistima
Odavno, al' fakat odavno nisam procitala nista kvalitetnije..Neces vjerovat' (obzirom da cesto nisam zainteresovana da citam duge postove), da sam ovaj procitala u sekundi i da pri tom' nisam skontala da ne disem. Big Boy.Big Boy wrote:Istina je da nauka nema nacina, da van razumne sumnje, opovrgne ili dokaze postojanje Boga. Ja vjerujem da je razlog tome to sto smo mi ograniceni i znanjem i mogucnostima. Da, ljudska civilizacija konstantno napreduje po tom pitanju ali, sto vise saznamo vise smo svjesni koliko jos ima znanja kojeg tek trebamo upoznati.
Da je ljudski mozak ogranicen meni je dokaz sljedece. Od malena nas uce elementranoj matematici i fizici pa tako sto god ima pocetak ima i kraj. Sto god je nekad pocelo mora nekad i zavrsiti a sve sto je nekad zavrsilo moralo je nekad i poceti.
Sad, pogledajmo prema nebu u bezbroj zvijezda. Bezbroj !? A, da... imamo i to u matematici, zove se beskonacno.
Ali... moze li covjek uopste pojmiti bezbroj, beskonacno... beskraj !?
Ako je svemir beskonacno velik u odnosu na nas mi smo beskonacno mali... odnosno "tezimo nuli". Ali mi postojimo... nismo nula, to jest da ne postojimo. Sumnjam da postoji neki covjek koji ima mozak u kojem dominira postulat "pocetka i kraja" da moze i zamisliti beskonacno, a kamoli to jos i spoznati ?
Ovo je meni dokaz da ne baratamo s dovoljno informacija da bi pricali o dokazima kad trebamo pricati o misljenjima i vjerovanju. Jer, mislim... dakle znam ne prolazi bas tako lako.
Zasto Bog, ako zaista postoji, ne sprijeci dijete od 3-4 godine da stane na minu ?
Ne znam... niti mogu znati koliko mi god tog djeteta zao bilo. Ali... ako ne mogu spoznati mnogo toga kako bi ja tek mogao spoznati savrsenog Boga kad ni savrsenog covjeka ne mogu zamisliti a kamoli ga jos i traziti da ga upoznam. Ako sve ima smisla... a mi ga ne mozemo dokuciti mozda je to samo zbog toga sto nije pravi trenutak za takvo sto.
Svako treba traziti svoj mir... pa gdje god ga nadje. Sve dok svojim ne uznemirava druge i dok ne ispoljava agresivnost prema drugacijima jer... zelja za dokazivanjem poente sakama je znak velike slabosti.
I... na kraju, koliko sam ja upoznat preko hadisa i ajeta iz Kur'ana, Bog je toliko samilostan da je u stanju covjeku oprostiti svaki grijeh, sem sirka (pridruzivanje sudruga Boga u liku sina, zene i sl kao i vjerovanje u nesto drugo sem/pored Boga).
Postoje hadisi koji govore da ce ljudi moci zasluziti dzennet iako nemaju dobra djela koja su cinili u ime Boga. Nece se ljudima suditi samo zbog njihovih djela, vec i zbog njihovih namjera. A navodno, niko nece zasluziti dzennet samo svojim djelima vec ce to biti iskljucivo od Bozje milosti.
Jedan hadis govori kako ce nekom covjeku vrlo brzo biti presudjen dzehennem i dok ga budu vodili prema dzehennemu on ce se stalno zastajkivati i osvrtati se. Bit' ce pitan zasto to radi... a odgovor ce biti da se i sada nada milosti Bozijoj. Zbog te vjere u milost Bozju zasluzit ce dzennet kao nagradu.
Ili... bit ce covjek koji ce imati podjednako i dobrih i losih djela pa ce mu biti receno da potrazi od nekog da mu podari samo jedno dobro djelo cime ce zasluziti dzennet. On ce pitati druge oko sebe ali svi ce se bojati za sebe pa ce naici na nekog ko ima samo jedno dobro djelo. I on ce mu reci... meni ni ovo jedno dobro djelo ne obecava nesto. Sigurno sam ja propao pa ti evo ovo moje dobro djelo. Bog ce zbog toga obojicu nagraditi dzennetom.
Ako je ovaj zivot zaista samo jedan mali treptaj u vjecnosti i ako uspijemo to spoznati... da li time mozemo dobiti i drugaciju percepciju na ovaj svijet ?
Ja mislim i vjerujem da mozemo.
- BHF_Manijak
#1732 Re: Pitanje ateistima
Ma nisam ni vidio,nagomila se puno postova nakon sto nesto napisem pa i ne stignem sve procitati,ali Optimus mi je bitan bio,on svugdje voli zarovit ovako,pa zato...Ateista wrote:A sta je sa tvojim komentarom na onaj moj malo duzi post gdje sam ti odgovorio i objasnio zasto mislim da je bolje biti ateista nego vjernik?BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
- Ateista
#1733 Re: Pitanje ateistima
Ma znam, ja pokusavam skoro sve postove da procitam pa mi opet zna nesto promaci.BHF_Manijak wrote:Ma nisam ni vidio,nagomila se puno postova nakon sto nesto napisem pa i ne stignem sve procitati,ali Optimus mi je bitan bio,on svugdje voli zarovit ovako,pa zato...Ateista wrote:A sta je sa tvojim komentarom na onaj moj malo duzi post gdje sam ti odgovorio i objasnio zasto mislim da je bolje biti ateista nego vjernik?BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
Eto, pogledaj kad stignes, post se odnosio na tvoje pitanje zasto mi ateisti zelimo da "prevedemo" druge na ateizam.
- BHF_Manijak
#1734 Re: Pitanje ateistima
Procitao sam post i opet ne vidim odgvoor na ono pitanje koje ja postavi Ateisto...pitam,ok,ti imas takav stil zivota,ali,ako ionako ne vjerujes u Boga Dragoga,ne vjerujes u zivot poslije smrti,nagradu,kaznu itd..to je tvoje pravo,ali cemu onda ateisti pozivaju?!kakvu ti korist imas od toga sto me odvratis od vejre,jer evo tvojom logikom gledano,zagrobni zivot ne postoji,dakle,svejedno je po tebi kako cu ja ovaj zivot ovdje provesti,da li u vjeri ili ne,ali ako ti kazem da je meni i ovako fino,u cemu je onda problem?!spasavas me time sto me savjetujes da ne vjerujem u boga,cega?!cega me spasavas,hoces da uzivam ovdje jel?!pa kazem ti,Bogami meni nije lose,student sam,imam elhamdulillah fin djeparac,djevojku,super mi je...a sa vjernikove strane,posto vjerujemo u zagrobni zivot,Dzennet,Dzehennem onda i ima smisla sto recimo ja tebi savjetujem da na sedzdu padnes,itd,jer znam kakva je kazna za to..ali svrhu ateistickog pozivanja necemu ne znam,nisam ironican nego fakat mislim tako..kaze Optimus cesto,da bi zemlja bila bolja bez vjernika ovo ono,ja samo hocu argumente,po cemu?!evo tebe asd iskerno pitam,mislis li fakat,ali iskreno da bi svijet POTPUNO miran bio da su svi ateisti?!ne bi bilo rasnih,klasnih,nacionalnih podjela,ne bi bilo ratoa,ne bi ljudi se i dalje prema bogastvu dijelili,ne bi bilo gladnih?!ja ne vidim to tako...a ja tvrdim,da kad bi se svi ponasali onako kako izvorni islam zahtjeva,da bi tad SVIMA bolje bilo,pogledaj pod drzava u vrijeme omera ibn abdulaziza,potrazi malo po netu,vrijeme kada gladnih NIJE bilo,ma koje vjere bili,svi su imali!!
-
MisticnaNebuloza
#1735 Re: Pitanje ateistima
Upravo covjekov ego je to sto je stovrilo boga/bogove i mit o zivotu posle smrti jer jedino tako ego sebe ubjedjuje u svoju vjecnost i spasava covjeka od podsvjesnog straha od nepostojanja. Niko ne moze pouzdano reci sta dolazi posle smrti, i smrt zato ostaje najveca misterija covjecanstva. Sve su religije, cak i Budizam, bazirane na tom strahu. Zato ce religije i vjere u boga ili bogove postojati dokle god postoji i covjek sam.
-
MisticnaNebuloza
#1736 Re: Pitanje ateistima
A gdje se to nalazi dusa? Ovo usporedzenje sa biljkama ti je jako slabo - ljudi ne nicu ko cvijetovi iz zemlje.skolarac wrote:Mi moramo vjerovati u život poslije smrti. Meso i kosti nakon što su istruhli i postali zemlja i gas će se ponovo ujediniti. Duše će ponovo ući u svoja tijela i svi će ustati iz svojih grobova. Ovo se zato zove Kijametski dan (ili Dan proživljavanja, Sudnji dan, Smak svijeta).
[Biljke uzimaju iz vazduha ugljen dioksid a iz zemlje vodu i mineralne sastojke. One ih u sebi ujedinjuju jedne sa drugim i od njih prave organske materije, živu materiju naših organa. Danas nam je poznato da se hemijska reakcija za koju je potrebno nekoliko godina dešava, uz pomoć katalizatora, u vremenu manjem od jedne sekunde. Slično tome će i Allah dželle-šanuhu, u jednom momentu, sjediniti u grobu vodu, ugljen dioksid, i mineralne materije, i stvoriti organske materije i žive organe. Muhbir-i sadik (onaj koji govori samo istinu, to jeste Muhammed Mustafa sallallahu alejhi ve sellem) je rekao da ćemo ovako biti proživljeni. Nauka nam pokazuje da se ovo i na ovom svijetu dešava.]
Salih i dobri vjernici će dobiti knjige svojih djela sa svoje desne strane. Grešnici i loši ljudi će dobiti svoje knjige djela pozadi (iza leđa) ili sa svoje lijeve strane. Svako djelo, dobro ili zlo, veliko ili malo, tajno ili javno učinjeno, će biti zapisano u toj knjizi. Čak će Allah dželle-šanuhu, koji sve zna, otkriti i ona djela koja su nepoznata melecima zvanim Kiramen katibin.Oni koji imaju iman, dobar amel (djela), i lijep ahlak (lijepu narav i ponašanje, moralne vrijednosti) će biti nagrađeni na, dok će oni sa lošom naravi i djelima biti strogo kažnjeni.
-
sarajlija8888
#1737 Re: Pitanje ateistima
ma ne zanima mene nista sem 2 stvari...pva da li ja grijesim u pristupu i da nedaj Boze uvrijedim Ateistu i da li ce me zbog toga Bog kaznit...samo me to 2 zanima...a da li cu trajni ban dobit sa sve jednog foruma na svijetu to me ne zanima...ocu da pomognem drugom,a i sebi jer cu dobiti nagradu..2 ptice jednim kamenom..
- BHF_Manijak
#1738 Re: Pitanje ateistima
Razmisli i o tome hoce li se frajer mozda uvrijedit sto ovako javno pises o njegovom privatnom zivotu!!
zato i postoje private messages!razumijem da imas iskren nijjet,ali ipak,znas kako veli Poslanik ko sakrije mahanu svoga brata na ovom svijetu Allah ce njegovu na sudnjem danu!
- JThomas
#1739 Re: Pitanje ateistima
ti imaš problema.
- travar
#1740 Re: Pitanje ateistima
Tuđe mane nije lijepo iznositi u javnost, a pogotovo ne ovako, o kome god da se radi.
Dakle k'o što ti BH reče, ovo je za PM-a, pa preporučujem da brišeš post i pošalješ tamo gdje treba.
Nije lijepo.
Dakle k'o što ti BH reče, ovo je za PM-a, pa preporučujem da brišeš post i pošalješ tamo gdje treba.
Nije lijepo.
- dr.gog
#1741 Re: Pitanje ateistima
Nešto propustih, jeldetravar wrote:Tuđe mane nije lijepo iznositi u javnost, a pogotovo ne ovako, o kome god da se radi.
Nije lijepo.
Koga nije briga za "banovanje" i pravilo koje , vrlo neuvijeno daje za pravo da se ide uz nos svačijem uvjerenju, ne mora uopšte da piše i polemiše na forumu-vrlo jednostavno.
Ljutnju i gluposti tipa otkrivanja privatnosti ostavite za svoja 4 zida, a povrijeđenost vaše privatne malenkosti pravilima foruma, ili osjetljivost vašeg svjetonazora na poruke koje na forumu čitate me savršeno ne interesira
Forumajte po pravilima ili zaobiđite temu ako nemate nerava za istu.
- travar
#1742 Re: Pitanje ateistima
Nisam ja majke mi 
- Vitamin C
#1743 Re: Pitanje ateistima
Ti imaš nešto protiv ptica?sarajlija8888 wrote:ma ne zanima mene nista sem 2 stvari...pva da li ja grijesim u pristupu i da nedaj Boze uvrijedim Ateistu i da li ce me zbog toga Bog kaznit...samo me to 2 zanima...a da li cu trajni ban dobit sa sve jednog foruma na svijetu to me ne zanima...ocu da pomognem drugom,a i sebi jer cu dobiti nagradu..2 ptice jednim kamenom..
-
cistunac
#1744 Re: Pitanje ateistima
U oktobru 2007, cuveni Pew Research Center (http://people-press.org) je anketirao preko 2000 odraslih osoba sirom USA i pitao ih:
"Da li smatrate da upotreba torture protiv terorista da bi se dobile vazne informacije treba biti
redovna,
ponekada,
rijetka ili
neprihvacena?"
Istovremeno, pitali su anketirane da oznace svoju religiju ili nedostatak iste.
Procenti za 'tortura treba da se redovno primjenjuje':
Svi anketirani: 15%
Katolici 21%
Protestanti bijelci 15%
Evangelisti bijelci 13%
Nevjernici/ateisti 10%
Da ponovimo: ATEISTI SAMO 10% !
"Da li smatrate da upotreba torture protiv terorista da bi se dobile vazne informacije treba biti
redovna,
ponekada,
rijetka ili
neprihvacena?"
Katolici 21%
Protestanti bijelci 15%
Evangelisti bijelci 13%
Nevjernici/ateisti 10%
-
sarajlija8888
#1745 Re: Pitanje ateistima
vala ptice volim kolko i sebeVitamin C wrote:Ti imaš nešto protiv ptica?sarajlija8888 wrote:ma ne zanima mene nista sem 2 stvari...pva da li ja grijesim u pristupu i da nedaj Boze uvrijedim Ateistu i da li ce me zbog toga Bog kaznit...samo me to 2 zanima...a da li cu trajni ban dobit sa sve jednog foruma na svijetu to me ne zanima...ocu da pomognem drugom,a i sebi jer cu dobiti nagradu..2 ptice jednim kamenom..
- Vitamin C
#1746 Re: Pitanje ateistima
Ljudina!sarajlija8888 wrote:vala ptice volim kolko i sebeVitamin C wrote:Ti imaš nešto protiv ptica?sarajlija8888 wrote:ma ne zanima mene nista sem 2 stvari...pva da li ja grijesim u pristupu i da nedaj Boze uvrijedim Ateistu i da li ce me zbog toga Bog kaznit...samo me to 2 zanima...a da li cu trajni ban dobit sa sve jednog foruma na svijetu to me ne zanima...ocu da pomognem drugom,a i sebi jer cu dobiti nagradu..2 ptice jednim kamenom..
- arzuhal
#1747 Re: Pitanje ateistima
Ne znam što, al' sam morao prokomentarisat ovo, izvinjavam secistunac wrote:U oktobru 2007, cuveni Pew Research Center (http://people-press.org) je anketirao preko 2000 odraslih osoba sirom USA i pitao ih:
redovna,
ponekada,
rijetka ili
neprihvacena?"
Katolici 21%
Protestanti bijelci 15%
Evangelisti bijelci 13%
Nevjernici/ateisti 10%
Da ponovimo: koliko se ono procentualno Amerikanaca izjašnjava ateistima? Već su neki navodili te podatke ukazujući da se broj ateista povećava i u USA. Dakle, nešto manje-više od 10%. Pa? Dobiješ pravu sliku ankete i stanja u USA. Al' mene zanima više koje religije su ti teroristi nad kojima treba vršiti torturu. Muslimani?
-
MisticnaNebuloza
#1748 Re: Pitanje ateistima
Lijepo gore prise od preko 2000 odraslih osoba. Sama cinjenica da skoro 50% tih za redovnu torturu su vjernici jedne ili druge boje je zapanjujuca! Sta bi sa milosti? Toliko vole se uzdizati na milost......arzuhal wrote:Ne znam što, al' sam morao prokomentarisat ovo, izvinjavam secistunac wrote:U oktobru 2007, cuveni Pew Research Center (http://people-press.org) je anketirao preko 2000 odraslih osoba sirom USA i pitao ih:
redovna,
ponekada,
rijetka ili
neprihvacena?"
Katolici 21%
Protestanti bijelci 15%
Evangelisti bijelci 13%
Nevjernici/ateisti 10%
Da ponovimo: ATEISTI SAMO 10% !![]()
Da ponovimo: koliko se ono procentualno Amerikanaca izjašnjava ateistima? Već su neki navodili te podatke ukazujući da se broj ateista povećava i u USA. Dakle, nešto manje-više od 10%. Pa? Dobiješ pravu sliku ankete i stanja u USA. Al' mene zanima više koje religije su ti teroristi nad kojima treba vršiti torturu. Muslimani?![]()
- travar
#1749 Re: Pitanje ateistima
Zašto mi se čini da je ovo nepotpuno:
Ako je 15% glasalo za redovnu torturu, to je 300 ispitanika.
Od tih 15% (300) idu ostali procenti, kojih bi trebalo biti 100%, a ne samo 59% od 15% koji su glasali za.
Drugo, ako je ateista procentualno manje, onda je bila i manja vjerovatnoća da nalete na njih, dakle, manji procenat u anketi je posljedica manjeg procenta ispitanih ateista.
Zamisli da su naletili na samo jednog ateistu, koliko bi im bilo gudra
Ovo jeste cjepidlačenje, ali ako ćemo cijepati, onda bar cijepajmo kako treba.
Ako je 15% glasalo za redovnu torturu, to je 300 ispitanika.
Od tih 15% (300) idu ostali procenti, kojih bi trebalo biti 100%, a ne samo 59% od 15% koji su glasali za.
Drugo, ako je ateista procentualno manje, onda je bila i manja vjerovatnoća da nalete na njih, dakle, manji procenat u anketi je posljedica manjeg procenta ispitanih ateista.
Zamisli da su naletili na samo jednog ateistu, koliko bi im bilo gudra
Ovo jeste cjepidlačenje, ali ako ćemo cijepati, onda bar cijepajmo kako treba.
-
cistunac
#1750 Re: Pitanje ateistima
Dakle ti si skonto sve sto su ovi propustili? Ako ti nije tesko, imas njihov website pa im pruzi sansu da to isprave i dodju tobe.travar wrote:...Ovo jeste cjepidlačenje, ali ako ćemo cijepati, onda bar cijepajmo kako treba.