Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1726 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

zagazaga wrote:Pričate li o HDZ-ovima BiH ili o Hrvatima?
O Hrvatima pričamo svakako.. :mrgreen:

Ali eto, vratimo se na Mesića ako smo failali temu... :mrgreen:
neretvica

#1727 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by neretvica »

zagazaga wrote:Pričate li o HDZ-ovima BiH ili o Hrvatima?

Ne vidim razlog za mjesanje ...Pa tip ima nick PAJDO
gate

#1728 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gate »

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1729 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

1pajdo wrote:
Da ne bude da ti stavljam rijeci u usta, je li onda po tebi Lagumdzija najveci neprijatelj bh Hrvata? Ako nije, ko je?
Njegova djela mogu utjecati na Hrvate u BiH pa je i logično da ova ostala 2 kandidata ne trebaš ni spominjati. Lagumdžija sam po sebi ne mora biti neprijatelj Hrvatima, nego njegova politika može dosta negativno utjecati ne samo na Hrvate nego i na cijelu BiH. Time je i pokazao svoj budući put što je i dovelo do zaoštravanja odnosa u BiH, osnivanja svehrvatskog sabora, jednostranog raspisivanja referenduma u RS, raznih talova i nepostojanja same vlasti.
Tako da je Zlajkonja realan kandidat za prvo mjesto. :mrgreen:

I tko je on da odlučuje o budućnosti deložacije kardinala kao lider jedne stranke? Gdje je izvršna vlast, zakonodavstvo pa makar ga deložirali? Takav lik može predstavljati opasnost i za samu BiH, a ne samo za Hrvate.
I ne želim raspravljati o (ne)mogućnostima sabora, realnosti referenduma u RS i sudjelovanja HDZ-a u vlasti jer je ta tema prožvakana mali milijun puta i to ne bi dovelo nigdje. Koliko god mi drago što je HDZ spušio, isto tako žao što se ne poštuje većinska volja Hrvata.[/quote]

Veliki problem svih nas je subjektivnost, tj kad etiketiramo jednu osobu, ma sta uradila, mi to vidimo kao nesto lose. Nece Zlaja spasavati kardinala (ja bih licno nakon kardinalove danasnje izjave voljela da ga deloziraju :mrgreen: )
ovo je rekao Zlaja
"Odgovorno tvrdim da deložacije neće biti i Kardinal Puljić će ostati u svom stanu. Treba ponoviti da je krajem prošle godine postignut konačni dogovor u vezi stana kojeg koristi Kardinal Vinko Puljić i da je tadašnja vlada preuzela obavezu da to i realizira. Ponovna najava deložacije je isključivo rezultat besmislenih administrativnih problema i javašluka pojedinaca.
znaci, Zlaja nema nista s tim, on samo prenosi sta se dogadjalo, ne kaze da ce on sacuvati kardinala u stanu

a kardinal istovremeno tvrdi da se provodi etnicko ciscenje nad Hrvatima u BiH :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1730 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

skinuli se s droga :roll:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1731 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

zagazaga wrote:ma nisam pitala kao moderator........nisu svi Hrvati ovo što ti pišeš!.......al' nema veze :run:
Aha. :mrgreen:

Pa naravno da nisu svi Hrvati, mislio sam na Hrvate iz BiH i iz RH kad sam mislio na Hrvate svakako, Zlaja se dotiče teme pa sam ga i spomenuo.
I mislili smo na HDZ BiH i odmakli od teme. :mrgreen:
1pajdo

#1732 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

zagazaga wrote:haj' sad fino.........HRVATSKA 2011
Ima li tog odgovora? :mrgreen:

EDIT: Sad sam tek vidio poruku, ali i dalje mislim da nisi fer. :mrgreen:

I zašto ne smijem komentirati rad moderatora? U čemu je problem. Pitanje, ne komentiranje. :mrgreen:

Mislim da je svrha foruma doći do nekog stajališta, uvažavanje mišljenja svih forumaša osim ak nisu XXX-komentari.
Nass

#1733 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nass »

Ma kardinal Puljic je uvijek bio manje ili vise prikriveni zagovornik velikohrvatske politike. Pa to svi znaju. Tako da ove izjave uopce ne iznenadjuju.
neretvica

#1734 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by neretvica »

zagazaga wrote: Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» 1pajdo 7 dana[/color]

Bas na Uskrs/Vaskrs!.....Neposteno do miloga Boga!
Ja bi sacekala bar jos tih 39 minuta Uskrsa ... i onda iskoristila ""predator",
plain vanilla

#1735 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

neretvica wrote:
Bas na Uskrs!.....Neposteno do miloga Boga!
Ja bi sacekala bar jos tih 39 minuta... i onda iskoristila ""predator",
jao na kakvu kartu igras..ugrozba, jel? :-) :-) :-)
Nass

#1736 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nass »

Galbraith ponovno o Oluji: Amerika Tuđmanu nije dala zeleno svjetlo, on je odlučio riskirati

ZAGREB - Peter Galbraith, prvi američki ambasador u Republici Hrvatskoj, u intervjuu koji je danas emitiran u HTV-ovom Dnevniku kazao je kako Amerika nije Hrvatskoj dala "zeleno svjetlo" za vojno-redarstvenu akciju Oluja. "Amerika nije dala nikakav znak, to je Tuđman samoinicijativno protumačio kao odobrenje. Odlučio je riskirati. Smatram da je Oluja bila legitimna akcija i mislim da tome uopće nije bilo suđeno na haaškom sudu već da se sudilo za namjeru da se Srbe protjera iz Krajine", rekao je za HTV-ov Dnevnik bivši američki ambasador, prenosi "Jutarnji list".

Kako kaže Galbraith, presuda generalu Anti Gotovini ga je iznenadila, ističući kako ne zna na temelju kojih dokaza je presuda donesena, jer je Gotovina nakon Oluje otišao u Bosnu, a zločini su se dogodili tek kasnije.

Prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana Galbraith vidi kao osobu iz 19. stoljeća, zbog njegove ideje o homogenoj Hrvatskoj i odobravanja ideje o raspodjeli Bosne.

Galbraith je istaknuo da presude generalima dokazuju da se Hrvatska drži vladinih zakona. Kako sam kaže: "Ne mogu se sjetiti niti jedne zemlje koja je nakon pobjede u ratu izručila svoje generale. To pokazuje kakva je Hrvatska zemlja, odnosno da je zemlja zakona" - zaključio je Galbraith.

(Vijesti.ba)
A jos uvijek u 19. stoljecu zive i ispostave velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH, tj. Dodik i Covic i njihovi ljudi. Zato ta politika mora biti porazena, da bismo svi skupa mogli krenuti u buducnost.
gate

#1737 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gate »

Nass wrote:
Galbraith ponovno o Oluji: Amerika Tuđmanu nije dala zeleno svjetlo, on je odlučio riskirati

ZAGREB - Peter Galbraith, prvi američki ambasador u Republici Hrvatskoj, u intervjuu koji je danas emitiran u HTV-ovom Dnevniku kazao je kako Amerika nije Hrvatskoj dala "zeleno svjetlo" za vojno-redarstvenu akciju Oluja. "Amerika nije dala nikakav znak, to je Tuđman samoinicijativno protumačio kao odobrenje. Odlučio je riskirati. Smatram da je Oluja bila legitimna akcija i mislim da tome uopće nije bilo suđeno na haaškom sudu već da se sudilo za namjeru da se Srbe protjera iz Krajine", rekao je za HTV-ov Dnevnik bivši američki ambasador, prenosi "Jutarnji list".

Kako kaže Galbraith, presuda generalu Anti Gotovini ga je iznenadila, ističući kako ne zna na temelju kojih dokaza je presuda donesena, jer je Gotovina nakon Oluje otišao u Bosnu, a zločini su se dogodili tek kasnije.

Prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana Galbraith vidi kao osobu iz 19. stoljeća, zbog njegove ideje o homogenoj Hrvatskoj i odobravanja ideje o raspodjeli Bosne.

Galbraith je istaknuo da presude generalima dokazuju da se Hrvatska drži vladinih zakona. Kako sam kaže: "Ne mogu se sjetiti niti jedne zemlje koja je nakon pobjede u ratu izručila svoje generale. To pokazuje kakva je Hrvatska zemlja, odnosno da je zemlja zakona" - zaključio je Galbraith.

(Vijesti.ba)
A jos uvijek u 19. stoljecu zive i ispostave velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH, tj. Dodik i Covic i njihovi ljudi. Zato ta politika mora biti porazena, da bismo svi skupa mogli krenuti u buducnost.
Pa sami hrvatski generali (Kotromanović) kažu da se "zajedno planiralo i djelovalo" sa SAD i osatlim zapadnim zemljama.Eto,oni bi to sami uradili :lol:
raskoljnikov06

#1738 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by raskoljnikov06 »

Galbraiht je trebao biti branilac optuzenih, ako nista , ono da im svjedoci u njihovu korist.
Amerikanac se pojavljuje kao policajac na kraju jednog njihovog filma.
gate

#1739 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gate »

raskoljnikov06 wrote:Galbraiht je trebao biti branilac optuzenih, ako nista , ono da im svjedoci u njihovu korist.
Vamo imaš Galbrajta,opet ovamo Montgomerija... Pomalo zaprduju iz pemzije,danas vako sutra onako sve u zavisnosti koliko ko uplati na račun.Pa u krug,tjera se šprdnja do mile volje a lagano se ispijaju kafice po Dubrovniku,Bg-u,Zg-u...
raskoljnikov06

#1740 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by raskoljnikov06 »

gate wrote:
raskoljnikov06 wrote:Galbraiht je trebao biti branilac optuzenih, ako nista , ono da im svjedoci u njihovu korist.
Vamo imaš Galbrajta,opet ovamo Montgomerija... Pomalo zaprduju iz pemzije,danas vako sutra onako sve u zavisnosti koliko ko uplati na račun.Pa u krug,tjera se šprdnja do mile volje a lagano se ispijaju kafice po Dubrovniku,Bg-u,Zg-u...

Ma da. Kad odu sa sluzbe, onda sve znaju, ko je sta reko, gdje je ko bio. A bogami svaka im lijepa rijec kosta.
Ludji su oni sto im posvecuju paznju u medijima. Jos malo pa ce se i misljenja portira americke administracije i EU moci naci u medijima.
draganbl

#1741 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by draganbl »

vee-jay wrote:
draganbl wrote: U pravu si za osnovu ŠBBKBB.
Međutim, to nije moja poenta. Poenta je da je Mesić ZNAO da su činjeni zločini, i to ne pojedinačni i sporadični, već masovni i osmišljeni. On je bio PREDSJEDNIK Hrvatske u DVA mandata. Ja za vrijeme tog čitavog njegovog višegodišnjeg mandata nikada nisam čuo da je optužio Tuđmana ili Gotovinu za te zločine. Može on sada pričati šta hoće, da je svakodnevno trubio o hrvatskim zločinima nad Srbima, ali to jednostavno nije istina.
Dakle da se ispravim u odnosu na prethodni post, moja je procjena da Mesić u slučaju oslobađajuće presude ne bi iznio tu činjenicu da je znao da se "srpska sela pale u tri smjene". Da li je tvoja procjena da bi?
da nam je moral centralna vrijednost naseg zivota ti bi citav zivot puzio radi nedjela ucinjenih u tvoje ime pred tvojim ocima. ovako samo kazes: "sta ja imam sa time", osudis verbalno sva "sranja" koja su se desavala i zadovoljis svoj ego.
U moje ime niko nije učinio nikakav zločin. Zločini su činjeni u ime onih koji su ih činili i u ime onih koji su te zločine podržavali. Zašto ja trebam da puzim? Zato što sam kao trinaestogodišnjak gledao kako moje školske drugove protjeruju iz mog grada?
Na meni je da osudim ono što je bilo loše, da zaštitim žrtve i sa njima saosjećam. Meni je žao što si ti prošao sudbinu sličnu sudbini nekih mojih prijatelja. I žao mi je što si raspravu spustio na lični nivo. Ako tako nastaviš, ubuduće ću se truditi da izbjegavam komentarisati tvoje postove, koje u principu cijenim a sa mnogima se i slažem.
vee-jay wrote: biti "sef drzave" znaci raditi prvenstveno ono sto je za dobrobit drzave i njenog naroda (kao npr. kad je Mesic BiH Hrvatima objasnjavao gdje im je glavni grad dok je Tadic otvarao skole po RSu davajuci im imena po maticnoj drzavi). Ne zelim da ga branim ali je cinjenica da je u nacionalistickim krugovima RHa (koji nisu maleni) uvijek glasio za "izdajnika" zato sto je malo po malo pokusavao da probudi svijest naroda (pitanje je zasto ti o tome nista ne znas. odgovor je mozda, zato sto te ne interesuje i zato sto si sebi vec unaprijed dozvolio misljenje po osnovi rekla-kazala). i btw. na drugoj strani cemo jos dugo morati cekati da vidimo takvu osobu, jer se ova sve vise krece u pravcu devedesetih...
Tadić nema veze sa udruženim zločinačkim poduhvatom koji je činjen od strane Gotovine i Markača i ne znam zašto razvodnjavaš suštinu pominjući stvari koje nemaju veze sa činjenicom da je Mesić znao za zločine nad Srbima, a ćutao je.
Ja nisam zasnovao svoje mišljenje po principu rekla kazala, već sam rekao da je Mesić imao 10 godina, kao predsjednik Hrvatske, da kaže da su srpska sela paljena u tri smjene. Mogao je to reći pri silasku sa vlasti, kada je prijetio da će poslati tenkove u Bosnu. Onako usput, mogao je pomenuti to i prije objavljivanja presude, a mogao je zauvijek i ćutati o tome. Ali pošto je rekao sada, nakon objavljivanja presude, on je, po mom mišljenju, ispao, zapravo ostao ono što je oduvijek i bio, licemjer.
vee-jay

#1742 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

draganbl wrote:... Ali pošto je rekao sada, nakon objavljivanja presude, on je, po mom mišljenju, ispao, zapravo ostao ono što je oduvijek i bio, licemjer.
ako je to ono najgore sto mu ti pripisujes, onda dobro jutro kolumbo. mesic je pokazao licemjernost onog dana kada je po naredbi tudjmana izjavio "moj posao je zavrsen - jugoslavije vise nema", mesic je pokazao licemjernost onog dana kada je po naredbi tudjmana ljubio dupenca ustaske dijaspore po australiji. mesic je pokazao licemjernst puno vise puta prije ove odluke haaga...

a hajde pliz sada navedi barem jednog aktuelnog politicara koji nije imao licemjernih poteza. mislim, zivimo u evropi, nema drzave u EU koja sada u ovom casu nije licemjerna. evo i mesicevog nasljednika, nema ga ni godinu dana na celu drzave pa je uspio da dokaze da je duplo veci licemjer od njegovog predhodnika.

tadica sam spomenuo radi toga sto nisam primjetio da si njega optuzivao za licemjernost, pored nekih hiljadu razloga.

razlika izmedju njemacke djece prije dvadeset godina i danas je ta sto su se prije dvadeset godina sramotili svojih oceva i djedova. danas ih se ne sramote, danas su gnjevni na njih za sve ono sto su uradili drugima i samim time njima samim. katarza traje decenijama. rs je gradjena da bude takva kakva je, za tebe u tvoje ime. htio ti to ili ne. mozda je tvoja sreca sto ti tu katarzu kao "dio kolektiva" nisi morao da prodjes, mozda je ipak nesreca jer je zivot jedan... i prije nego sto ovo shvatis kao spustanje na licni novi, nije nego je primjer licnog kao dio kolektivnog.

a kako ces se ti prema toj istoriji odnositi je tvoj stav, mene to ne interesuje i ne zanima. ja pratim primjer onih manje licemjernih (mislim na politicare, ne tebe :wink: ):

btw. znam da je off, tako da o tome necu vise... :-D
draganbl

#1743 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by draganbl »

vee-jay wrote:
draganbl wrote:... Ali pošto je rekao sada, nakon objavljivanja presude, on je, po mom mišljenju, ispao, zapravo ostao ono što je oduvijek i bio, licemjer.
ako je to ono najgore sto mu ti pripisujes, onda dobro jutro kolumbo. mesic je pokazao licemjernost onog dana kada je po naredbi tudjmana izjavio "moj posao je zavrsen - jugoslavije vise nema", mesic je pokazao licemjernost onog dana kada je po naredbi tudjmana ljubio dupenca ustaske dijaspore po australiji. mesic je pokazao licemjernst puno vise puta prije ove odluke haaga...

a hajde pliz sada navedi barem jednog aktuelnog politicara koji nije imao licemjernih poteza. mislim, zivimo u evropi, nema drzave u EU koja sada u ovom casu nije licemjerna. evo i mesicevog nasljednika, nema ga ni godinu dana na celu drzave pa je uspio da dokaze da je duplo veci licemjer od njegovog predhodnika.

tadica sam spomenuo radi toga sto nisam primjetio da si njega optuzivao za licemjernost, pored nekih hiljadu razloga.

razlika izmedju njemacke djece prije dvadeset godina i danas je ta sto su se prije dvadeset godina sramotili svojih oceva i djedova. danas ih se ne sramote, danas su gnjevni na njih za sve ono sto su uradili drugima i samim time njima samim. katarza traje decenijama. rs je gradjena da bude takva kakva je, za tebe u tvoje ime. htio ti to ili ne. mozda je tvoja sreca sto ti tu katarzu kao "dio kolektiva" nisi morao da prodjes, mozda je ipak nesreca jer je zivot jedan... i prije nego sto ovo shvatis kao spustanje na licni novi, nije nego je primjer licnog kao dio kolektivnog.

a kako ces se ti prema toj istoriji odnositi je tvoj stav, mene to ne interesuje i ne zanima. ja pratim primjer onih manje licemjernih (mislim na politicare, ne tebe :wink: ):

...

btw. znam da je off, tako da o tome necu vise... :-D
Na kraju smo se složili da je Mesić, kao i većina drugih političara - licemjer. To smo mogli učiniti i odmah.
Što se tiče drugog dijela tvog posta... Ne prihvatam da je rs građena za mene i u moje ime. Za mene je niko nije gradio, niti sam je tražio, niti mi je trebala. I zašto misliš da ja, koji se zovem Dragan, moram biti "dio kolektiva" i samim tim prihvatiti načela tog kolektiva, a pogotovo onog koga nisam sam, svojom voljom odabrao? Zašto me stavljaš u isti koš sa onima sa kojima ja sam ne želim da budem?
Ostaviću ti priliku da odgovoriš, a zbog drugih forumaša ja neću dalje odlaziti u off.
mO k3

#1744 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

Ljubo Ćesić Rojs: "Oslobodićemo Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj
Bivši hrvatski general Ljubo Ćesić zvani Rojs zaprijetio je da će u Hrvatskoj, ako budu provocirani optužnicama zbog vojnih akcija 1995. godine u Republici Srpskoj, "ponovo formirati snage i osloboditi Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj".

Komentarišući medijske napise o istragama za zločine Hrvatske vojske u Republici Srpskoj s akcentom na akcije "Južni potez", Ćesić je potvrdio da je učestvovao u tim akcijama i da je Mrkonjić Grad bio zadnja operacija Hrvatske vojske.

"Nikada ne bi došlo do Dejtonskog sporazuma da nije bilo hrvatskih snaga", smatra ovaj hrvatski general.

On je hrvatskim medijima prenio kako je njihovim kolegama u Banjaluci rekao da "nikada ne bi imali Republiku Srpsku da nije bilo predsjednika svih Hrvata Franje Tuđmana, ministra (Gojka) Šuška i komandnog generala Ante Gotovine".

"Ako nas budete provocirali opet ćemo formirati snage i osloboditi Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj", poručio je Ćesić.

On je istakao da, ako treba da se sudi učesnicima tih akcija, onda da to učine hrvatski sudovi, ponoviviši da se ne odriče svih tih akcija.

Ćesić je jedan od generala Hrvatske vojske, među kojima su i Ante Gotovina, Rahim Ademi, Damir Krstičević, Miljenko Filipović, koje su prijavile vlasti Srpske tereteći ih za ratne zločine počinjene na teritoriji BiH tokom operacija "Maestral" i "Južni potez" 1995. godine. Među njima je i nekoliko generala i viših oficira HVO-a.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1745 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by prljavi Hare »

Ženski Dr.Med wrote:
Ljubo Ćesić Rojs: "Oslobodićemo Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj
Bivši hrvatski general Ljubo Ćesić zvani Rojs zaprijetio je da će u Hrvatskoj, ako budu provocirani optužnicama zbog vojnih akcija 1995. godine u Republici Srpskoj, "ponovo formirati snage i osloboditi Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj".

Komentarišući medijske napise o istragama za zločine Hrvatske vojske u Republici Srpskoj s akcentom na akcije "Južni potez", Ćesić je potvrdio da je učestvovao u tim akcijama i da je Mrkonjić Grad bio zadnja operacija Hrvatske vojske.

"Nikada ne bi došlo do Dejtonskog sporazuma da nije bilo hrvatskih snaga", smatra ovaj hrvatski general.

On je hrvatskim medijima prenio kako je njihovim kolegama u Banjaluci rekao da "nikada ne bi imali Republiku Srpsku da nije bilo predsjednika svih Hrvata Franje Tuđmana, ministra (Gojka) Šuška i komandnog generala Ante Gotovine".

"Ako nas budete provocirali opet ćemo formirati snage i osloboditi Banjaluku, jer ionako historijski pripada Hrvatskoj", poručio je Ćesić.

On je istakao da, ako treba da se sudi učesnicima tih akcija, onda da to učine hrvatski sudovi, ponoviviši da se ne odriče svih tih akcija.

Ćesić je jedan od generala Hrvatske vojske, među kojima su i Ante Gotovina, Rahim Ademi, Damir Krstičević, Miljenko Filipović, koje su prijavile vlasti Srpske tereteći ih za ratne zločine počinjene na teritoriji BiH tokom operacija "Maestral" i "Južni potez" 1995. godine. Među njima je i nekoliko generala i viših oficira HVO-a.

AUUU,ove budale!!!!Kreno' na Banja Luku!!!!Sa bagerom!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedino mu je ono boldano pametno!!! :D
Image
hercegovac_pravi

#1746 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hercegovac_pravi »

Ženski Dr.Med wrote:

Polako bolan Ljubo....uznemirit ćeš Dodikove "podguzne muhe" pa eto ti belaja... :)
Bosnolog

#1747 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Ovo se malo soferizirani Tudmanov general emotivno zanio,valjda pogoden cinjenicama da je neke zarobljene Srbe pobio i da bi mogao za to odgovarati,a to mu je navodno najveci ratni podvig osim naojdanijeg kisoljubca Suskovog anusa,zahvaljujuci kome je dobio cin Generala..

Nego me interesuje sta bi mu na ovo rekao megagigantski erceg kamenjarsko forumaski strateg Osa iz Siska,....kako je znao cesto reci "Da ne postoje stalni prijatelji vec samo interesni saveznici",......

Kod njih moze do podne sa jednima a po podne sa drugima nakon sto prve iskoriste za svoje interese,....Bojim se da su erceg servski kamenjarci u velikoj dilemi i zabuni nakon ove Rojsove izjave,.....Izgleda da je Hag zakomplikovao Dodik-Covic uspostavljenu anti BH rusilacko saveznicku srceparajucu ojadenu idilu,.. :mrgreen:
vee-jay

#1748 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

draganbl wrote:
Na kraju smo se složili da je Mesić, kao i većina drugih političara - licemjer. To smo mogli učiniti i odmah.
Što se tiče drugog dijela tvog posta... Ne prihvatam da je rs građena za mene i u moje ime. Za mene je niko nije gradio, niti sam je tražio, niti mi je trebala. I zašto misliš da ja, koji se zovem Dragan, moram biti "dio kolektiva" i samim tim prihvatiti načela tog kolektiva, a pogotovo onog koga nisam sam, svojom voljom odabrao? Zašto me stavljaš u isti koš sa onima sa kojima ja sam ne želim da budem?
Ostaviću ti priliku da odgovoriš, a zbog drugih forumaša ja neću dalje odlaziti u off.
dobro. a) nisam te ja stavljao u kolektiv. u kolektiv si stavljen 92. (ne mislim na popis stanovnistva nego na sistematsko prebrojavanje djece i pravljenje nacionalnih lista po osnovnim skolama BLa). ako se ne osjecas dijelom kolektiva onda ok, nema frke. ja te necu stavljati u kos bez obzira sto si objektivno u njemu. odnosno, samom zeljom da te se ne stavlja u kos stavljas sebe samog u drugi kos koji je dio prvog kosa (nije filozofija nego marketing :D ). b) uostalom kakve veze ima u kojem si kosu, kao da te to pravi boljim ili losijim covjekom c) u boldiranom se ne slazemo. tj. ti mozes prihvatati ili ne prihvatati, nije te se pitalo a da jeste vjerovatno bi tada dao drugaciji odgovor ili u najmanju ruku cutao bi (u sta ne vjerujem jer bi vjerovatno iz straha i neznanja dao "ocekivajuci" odgovor)...

evo sad nam samo treba @zaga pa da "im" majoriziramo SA-X :wink:
plain vanilla

#1749 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Malo duzna kolumna, ali eto ako nekoga zanima
Zadnja linija obrane Franje Tuđmana

Nema dvojbe, ovo što sada gledamo gore je i od onoga kada su počinjeni zločini zbog kojih su osuđeni Gotovina i Markač. Tada je te zločine netko trebao objelodaniti i na njih brzo reagirati, što je mala ali hrabro ustubočena grupa medija, nevladinih udruga i opozicijskih političara i učinila. Sada kada se o tim zločinima praktički sve zna i nije bogzna kakvo junaštvo o tome govoriti, spomenuta grupa osula se na šačicu entuzijastičkih kolumnista i nevladinih organizacija. A čitava regimenta hrvatskih političkih prvokategornika i navodnih prijatelja Haškog suda napravila je u gaće i začkomila.

Šute premijerka Kosor, šuti predsjednik Josipović, šuti šef opozicije Milanović, šute svi, jer nitko ne želi prevaliti preko usta dva slova političke abecede koja se sada nasušno nameću. Da, zločina je bilo, iako mi ne prihvaćamo kvalifikaciju udruženog zločinačkog pothvata, ali bez obzira kako to završilo u drugostupanjskom sudovanju, već sada se ispričavamo zbog srpskih žrtava i upućujemo na Tuđmana i njegovu vlast kao glavne krivce za to. To su ta dva slova. Nitko ih međutim ne želi izreći, čak ni preko volje precijediti kroz zube. Nitko osim klijenta hrvatskog mirovinskog fonda Stipe Mesića, a i to uz jedan groteskni detalj koji je dodatno osramotio i ponizio Hrvatsku.

Čitav tjedan, naime, cijela je zemlja u mukloj tišini čekala da se čovjek vrati iz Kine – gdje je umirovljenički mogao ostati i mjesec-dva, ali eto imali smo barem toliko sreće da nije – kako bi se čula prva potpuna, ili relativno potpuna istina o zločinima zbog koji su osuđena dvojica generala. I Mesić je, vidjeli smo, to i napravio, ostavši na razini koju njegovom nasljedniku očito nije dano nikada dosegnuti. Rekao je da je zločina bilo više nego što javnost i danas zna, da je Tuđman naprotiv bio o njima obaviještan iscrpno i u realnom vremenu, i da krivicu prvog presjednika treba do kraja osvijetliti i osvijestiti kako bi Hrvatska i njeni građani prestali biti njegovi taoci. Točka.

Nepotrebna obrana od davanja transkripata

Umirovljenik je ovim rekao sve što radno aktivni dio hrvatskih političara nije smio ili htio, iako se i on sam, polemikom s Tomislavom Karamarkom, djelomično sveo na razinu njihovog kalkulantstva. Zna se, naime, da su Mesić i Karamarko među najzaslužnijima što je Gotovina poslije više godina skrivanja zaskočen i otpremljen u Haag. A sadašnjom svađom tko je od njih dvojice kriv što je brijunski transkript završio u Haagu, sami su sebe stavili u defanzivni položaj da se brane od nečega od čega se ne treba braniti. Kao da su napravili nešto nedopustivo, a ne ultimativno poželjno i jedino moguće. Dakle, čak i na Mesićevom primjeru dade se djelomično očitati ovo opće srozavanje klime u zemlji nakon presude dvojici generala.

No, za njega se barem može reći da je više žrtva nego poticatelj te klime, dok su glavni krivci na drugoj strani. Vidim ih, zar to treba pogađati, prije svega u Josipoviću i Kosorovoj, jer se njihova odgovornost mjeri puno oštrijim metrom od bulumente huškačkih medija. Ili od pravničkih bezveznjaka koji sada pokušavaju spasiti generale i Tuđmana rušenjem kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata, iako je i djetetu u pelenama jasno da time više rade na spašavanju srpskih optuženika i osuđenika (koje je ta kvalifikacija daleko više zakačila). Ne, ne radi se samo o tome da Kosorova svojom istragom o tome tko je predao brijunski transkript, a Josipović svojom inicijativom da se još jednom provjeri autentičnost tog transkripta, direktno rovare protiv Haaškog suda uplićući se u njegove nadležnosti. U krajnjoj liniji, baš me briga za Haag, neka sam štiti svoj autoritet ako misli da je ugrožen.

Štitonoše s Markovog trga i Pantovčaka

Ovdje je puno važnije nešto što se tiče same Hrvatske, a to je da nam se sada pred očima diže mažinoovska zadnja linija obrane Franje Tuđmana. I to, pazi ovo, ne od strane onih koji pripadaju soju njegovih ljutih štitonoša koji će ti skočiti u oči ako zucneš išta protiv njihovog jedinog Jape. Nego, molim lijepo, od strane onih koji pripadaju soju finih postuđmanovskih reformatora (Kosor), ili još finijem soju navodnih opozicionara koji formalno nikada nisu spadali u Tuđmanov krug (Josipović). Sada je baš taj sve sam fini svijet lijepo zapaprio svojoj zemlji. Presuda Gotovini i Markaču jasno je, naime, rekla da je glavni kolovođa zločinačkog pothvata bio Franjo Tuđman, što je idealna, nikada bolja prilika da se njega svede na pravu mjeru.

A to znači da ga se skine s nebeskih visina neupitnog ‘stvoritelja Hrvatske’, jer je jasno kao dan da je iniciranjem ili toleriranjem ratnih zločina istodobno radio i na njenom potkopavanju i razvaljivanju (što bi se i dogodilo da je Tribunal prihvatio tezu mahnitih hrvatskih antihaških puntara da je ovo ‘presuda Hrvatskoj i hrvatskom narodu’). Ali, ništa od toga nije dojmilo Josipovića i Kosorovu. Naprotiv, svojim gromkim prešućivanjem što je Haag rekao o prvom predsjedniku, oni su direktni krivci što se s njega sada ne skida lažnu pozlatu, niti ima izgleda da se to u doglednoj budućnosti dogodi. Štoviše, praktički su dali za pravo Tuđmanovim promidžbenjacima iz devedesetih koji su ga proglasili ‘hrvatskim Georgeom Washingtonom’, čemu se tada smijalo ne samo u svijetu nego i u Hrvatskoj.

Tuđman nije tražio da ga bilo tko štiti

Ajde da vidim tko će se danas tome nasmijati. Navodno kultiviraniji dio hrvatske političke klase praktički je posvojio tu humornu lasku Tuđmanu i ne bih se začudio ako se ona uskoro bude učila i u školama. Osim toga, ne znam je li Josipoviću i Kosorovoj ikada palo na pamet sljedeće. Sve što znamo o prvom predsjedniku govori da on uopće ne bi tražio njihovu zaštitu i skrbništvo. Pa, nije on ostavljao za sobom slonovske tragove u obliku tomova i tomova transkripata da to poslije netko skriva. Nego je, uvjeren da svojom ‘genijalnošću’ zadužuje ne samo Hrvatsku nego i cijeli zapadnokršćanski svijet, htio da svi sve znaju o svemu što je napravio, uključujući Oluju. I sada o njoj zbilja sve znamo. Doduše, čak i takvi pravni autoriteti kao Nobilo i Prodanović misle da između sastanka Tuđmana s generalima na Brijunima i zločina u Oluji i poslije nje nije moguće povući direktnu poveznicu.

Ali, to malo govori o meritumu stvari. Ni sudac Orie nije našao tu poveznicu, ali je zločine povezao s još nekoliko stvari na osnovu kojih je zaključio da je Tuđman svakako kriv za njih (njegove izjave poslije Oluje, haško svjedočenje Petera Galbraitha, sprečavanje povratka Srba, nekažnjavanje zločina). A, pazi ovo, sam Tuđman bio je čak i opširniji i eksplicitniji od Orieja u razotkrivanju samoga sebe. Još prije nego što se dogodila Oluja, čak prije i nego što je počeo rat, on je u ‘Bespućima povijesne zbiljnosti’ pisao nadahnute ode genocidu i etničkom čišćenju, te izrijekom govorio o potrebi ‘obrambene agresije protiv srpstva’.

Istinabog, nikada se ne bih složio da mu je Orie i ovo pripisao u grijeh, jer je a) Tuđman to pisao kao povijesničar, koji dok ostaje samo kod napisanoga ne smije podlijegati kaznenoj odgovornosti, i b) zato što je bio loš, nikakav povijesničar, pa to vrijedi utoliko prije. Ipak, ne mogu da ne pitam Josipovića i Kosorovu, uz ispriku što im se izravno obraćama, zar vam to, uvaženi gospodine i uvažena gospođo, nije dovoljno. Pa, čovjek je, zaboga miloga, sam savršeno precizno priznao što je htio u ratu 1991-95, i otkud vama ta silna potreba da ga branite od njega samoga. Radije brinite o sebi.

Njega će povijest zadržati u pamćenju kao neosuđenog ratnog zločinca, a vas kao potrkala koja su ga odmah poslije presude brižno pokrili blaženičkom haljom. Ovo drugo jedva da je išta bolje od prvog.

By: Marinko Čulić
asurbanipal

#1750 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by asurbanipal »

Zanimljiv članak, nekako se podudara sa nedavnom Josipovićevom izjavom :D ...Zanimljiva su dešavanja i oko Stjepana Mesića i curenja dokumenata iz arhiva...Prašina u javnosti oko presude hrvatskim generalima nije se još slegla...Mesić se našao na udaru malog Tuđmana i ekipe, kaže Mesić da ovim napadima desnica želi ojačati svoj položaj...Također, Mesić je suočen i sa prijetnjama...Trebam li spomenuti da me HRT sve više podsjeća na onaj iz vremena Branimira Dopuđe, Ljiljane Bunjevac - Filipović, Šagolja i Dijane Čuljak u "najboljim" danima :D ...

http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... 110428029ž
Nisam Haagu dostavljao transkripte

Stjepan Mesić

Vesna Škare Ožbolt

Ivan Jarnjak

Nakon niza prozivanja zbog navodnog davanja transkripata Haagu i samo jednog intervjua, objavljenog u subotu u riječkom Novom listu, bivši predsjednik Stjepan Mesić dao je ekskluzivni intervju za HTV. Kaže kako se istrage ne boji.

Nisam Haagu dostavljao transkripte jer to nije bio moj zadatak, tvrdi bivši predsjednik Mesić. Zadatak mi je bio pomoći u suradnji s Haškim sudom jer je to od mene tražio Ustavni zakon, dodao je. Umjesto da se istražuje tko nije surađivao s Haškim sudom, tko je prije mog dolaska izdvojio određene transkripte da ih ukloni zbog toga što su smatrali da ih ne treba dati javnosti, napada se one koji su surađivali s Haškim sudom, čudi se bivši predsjednik.

Mesić kaže da kada je on došao na Pantovčak dio dokumentacije već su odnijeli Ivan Jarnjak i Miroslav Tuđman. Jarnjak je potpisao da preuzima 200-tinjak transkripata, rekao je Mesić te dodao kako možda i među tim dokumentima ima nešto što bi moglo koristiti generalima.

Mesić demantira da je rekao kako je ministar Tomislav Karamarko poslao transkripte u Haag. Ja sam samo rekao da je Karamarko bio na čelu institucije čiji je službenik izdvojio fonozapis iz Ureda predsjednika i to je predano Haagu, objasnio je.

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića priopćili su da ih premijerka Jadranka Kosor nije upoznala s najavljenom istragom o brijunskim transkriptima. Ističu da je suradnja s Hagom obveza svih državnih institucija još od Ustavnog zakona iz 1996. donesenog u vrijeme predsjednika Franje Tuđmana. Uz to predsjedniku nije sporna dostava, nego vjerodostojnost transkripata.

Mesić se brani neistinama

Nije dugo trebalo čekati reakcije prozvanih Vesne Škare Ožbolt, Miroslava Tuđmana i Ivana Jarnjaka. Gotovo su složni u ocjeni da Mesić "farba" javnost.

Nije istina da sam sam radio selekciju u Uredu predsjednika, opovrgava Miroslav Tuđman. Dokumente koje sam preuzeo sastavilo je Vladino povjerenstvo, tvrdi bivši ravnatelj HIS-a. Kad je ta komisija završila s radom, ja sam došao preuzeti samo osobne stvari doktora Franje Tuđmana, predsjednika Republike. Svim svojim saznanjima i dokumentima sam pomagao obranu hrvatskih generala na sudu u Haagu, istaknuo je.

Član Vladina povjerenstva bio je, među ostalima, i prozvani Ivan Jarnjak. Njegova je zadaća, kaže, bila obaviti uvid u dokumente i razvrstati ih. Točno je da sam potpisao, ali samo zapisnike o razvrstavanju. Niti ja niti bilo tko iz te grupe nije mogao odnijeti niti jedan dokument. Prema tome, to je čista laž, tvrdi Jarnjak.

Na dan primopredaje u Uredu predsjednika sve je bilo na svome mjestu, tvrdi Vesna Škare Ožbolt. Ako je zbilja nešto nedostajalo, predsjednik je to odavno mogao prijaviti, ističe bivša glasnogovornica i zamjenica predstojnika Ureda predsjednika. U tom slučaju se ne reagira 11 godina nakon, nego se odmah reagira, pozovu se policija, Državno odvjetništvo, obavještajna zajednica, da svatko napravi svoj dio posla, da se utvrdi da li doista nešto nedostaje, rekla je Škare Ožbolt.

Code: Select all

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=113805&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=2f539578c4
HTV dotaknuo dno: Vrh kuće se međusobno obračunava u dnevnicima :D

http://www.index.hr/vijesti/clanak/htv- ... 49206.aspx
Post Reply