Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
SenSen

#1726 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by SenSen »

Znaju Avazovci sta pali kod njihove demografije. Zato im je pola novina Crna Hronika, da se citatelji mogu ibretiti nad "nemoralom" i kriminalom. Onda sutradan ponovo kupuju Avaz pa se iJope ibrete..

p.s. Mogu tek zamisliti komentara da je Vahida bila neka Slavica :-)
amrica

#1727 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

Zna se sta ja mislim o havazu i njegovim citaocima, ali komentari na avazove tekstove su djecije bajke u odnosu na gadosti od komentara na ovom "nasem" portalu.

Jednom su mi obrisali komentar, necu da kazem koji :D s obzirom da je ovdje jedan njihov "cistac'.
callmethebreeeze

#1728 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

mene gadosti ne cude ni sekunde, niti mislim da su bosanci gori od ostalih. da samo vidite bljuvotina po svedskim internetstranicama. samo ovdje i najmanje lokalne novine kontrolisu komentare citalaca. ja zaista ne vidim nikakvu poentu da se dopusti slobodno komentarisanje. jasno mi je da zalje zadovoljiti najnize strasti i da zele zaintrigirati ono najprimitivnije u covjeku, ali valjda i avaz ima granicu. i ne mogu se vaditi da im fali ljudi, probajte napisati nesto protiv radoncica i avaza, pa cete vidjeti kako ce to brzo nestati.
amrica

#1729 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

callmethebreeeze wrote:mene gadosti ne cude ni sekunde, niti mislim da su bosanci gori od ostalih. da samo vidite bljuvotina po svedskim internetstranicama. samo ovdje i najmanje lokalne novine kontrolisu komentare citalaca. ja zaista ne vidim nikakvu poentu da se dopusti slobodno komentarisanje. jasno mi je da zalje zadovoljiti najnize strasti i da zele zaintrigirati ono najprimitivnije u covjeku, ali valjda i avaz ima granicu. i ne mogu se vaditi da im fali ljudi, probajte napisati nesto protiv radoncica i avaza, pa cete vidjeti kako ce to brzo nestati.
:D
Ridjobrki

#1730 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Ridjobrki »

Jel' ko čit'o Tunju u Avazu danas? :roll:
ja.neron

#1731 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by ja.neron »

meni bio dovoljan naslov i podnaslov pa da skontam da ne vrijedi čitati tekst o govnima koja su kandidati za predsjedništvo
Toffee karamela

#1732 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Toffee karamela »

Sarajevski wrote:pa ovo je genijalno!
kakav tekst, kakav junak taj bubonja. bosanski wyatt earp spasio moldavsku ravu...
shta se radi s viktorije hahahahha

molim obratiti paznju na boldovane dijelove

Tridesetogodišnja Moldavka Viktorija Kirica, udata Halilčević, prije petnaest dana u tuzlanskom porodilištu rodila je 3,5 kilograma tešku i zdravu mušku bebu, Ibrahima.

Kako je i na koji način došlo do bračne veze između Sulejmana, starog 62 godine, i Viktoije Kirice iz Moldavije? Priča je duga, zanimljiva, potresna i poučna.

Bubonji je, nakon što se razveo prije dvadesetak godina, dosadio samački život, pa je riješio da se okućari oženi. Slučajno je saznao za mladu, lijepu i pametnu Moldavku Viktoriju Kiricu, koja je nasjela na lažna obećanja da će kod trgovaca bijelim robljem, bolje rečeno makroa, na brzu ruku zaraditi velike pare. Došla je iz bijede, iz sela Kišinov. Upala je u mračne vode beskrupuloznih moćnika, a onda je iznenada došao on, Sulejman Halilčević Bubonja, njeno svjetlo na kraju tunela, spasilac.

- Čuo sam šta se sve radi s Viktorije pa sam joj poručio: „Bježi od njih, tu sam da te spasim.“ Vjerujte, kasnije sam saznao, bježala je ozrenskim bespućem, u selu Panjik je prošla kroz minsko polje i javila se da je stigla u Gračanicu. S obzirom na to da nije imala papire, sakrio sam je kod jednog prijatelja, a onda se dao na to da joj boravak legalizujem u skladu sa zakonom. Ali, to nije išlo, svi su obećavali, pa lagali i ona je dobila izgon. Platio sam joj avionsku kartu Sarajevo - Beč Hinčestija u Moldaviji.

Obećao sam joj da je neću zaboraviti, da ću je naći u njenom selu i da ćemo se vjenčati, da ćemo opet doći u Bosnu i da ćemo biti sretni, da ćemo imati djecu. Ona to nije vjerovala - priča Sulejman, danas sretni babo.

Obećano, učinjeno. Halilčević je za nekoliko mjeseci sjeo u avion i u Moldaviji našao svoju ljubav. Bio je to šok za Viktoriju, za njenu majku Mariju, sestru Judmilu, šok u pozitivnom smislu. Svi su Sulju od Bosne prihvatili kao svog najrođenijeg, a Suljo ih je iznenadio pripremljenim dokumentima za vjenčanje. Jedno drugom Suljo i Viktorija su se zakleli na vjernost. Nedugo potom Viktorija je dobila tzv. D-vizu koju mora produžavati svake godine, ali joj ona omogućava da može živjeti sa svojim Suljom u, kako kaže, lijepoj BiH.

Viktorija je presretna. Kaže da velika razlika u godinama nije nikakva prepreka, jer je Suljo dobar, pažljiv i zaslužan je za njen spas iz mraka.
Plačem, plačem od smijeha :lol: :lol: ....joj majko kud ne kupih havaz toga dana da uokvirim ovaj text i držim ga na desku....a i ta crna Viktorija, možete misliti kako joj je u rodnoj zemlji kad joj se Bosna čini kao Katar! :bih:
Meni je ipak najjače ovo boldirano o minskom polju...pa okle'n minsko polje i dan-danas kod Gračanice?
zonbirile

#1733 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

@toffee karamela
očito nisi čula za ministra S.Halilovića,sex u minskom polju,zvao KDZ da ga izvade,ušao lola službenim autom da obavi na brzaka,kada sam vidio ljepšu polovinu,mal ne izgubih volju za sexom.
Toffee karamela

#1734 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Toffee karamela »

zonbirile wrote:@toffee karamela
očito nisi čula za ministra S.Halilovića,sex u minskom polju,zvao KDZ da ga izvade,ušao lola službenim autom da obavi na brzaka,kada sam vidio ljepšu polovinu,mal ne izgubih volju za sexom.
:shock: Ako se ne šališ za ovo...ne,nisam čula,očito ne mogu pohvatati sve gnjusobe anamo ga njih/njega.

Kad je to bilo i gdje je objavljeno, ako nije zazorno pitati?
zonbirile

#1735 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

Toffee karamela wrote:
zonbirile wrote:@toffee karamela
:shock: Ako se ne šališ za ovo...ne,nisam čula,očito ne mogu pohvatati sve gnjusobe anamo ga njih/njega.

Kad je to bilo i gdje je objavljeno, ako nije zazorno pitati?
------------------------------------------
ne znam vrijeme ni mjesto,ali pisale su novine,u jednima objavljena i slika "dragane" ona je novinardka.Ja se baš pitao koje luće može sa onim Frankeštajnom,kontajući curice po stranci,ministarstvu,kad ono rugoba,čovjek ne bi eksrea u nju zakucao.
zonbirile

#1736 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

Isječak iz članka
Državni ministar ljudskih prava Safet Halilović posljednjih nekoliko dana intenzivno provodi istragu pokušavajući otkriti ko je novinarima proturio vijest o njegovoj tragikomičnoj ljubavnoj epizodi u minskom polju. Novine su naime objavile vijest da je u potrazi za mirnim kutkom na Trebeviću ministar Halilović, u društvu izvjesne stranačke kolegice, dospio usred minskog polja iz kojeg se nije znao izbaviti bez pomoći policije. Halilovićev spisak osumnjičenih novinarskih doušnika prilično je dug...

----------------------------------------------------
ne mogu da nađem sliku,ali nešto između Bilje, Azre Hađiahmetović i Majkićke.
Dust

#1737 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Dust »

Licno mislim da ce problem nastati kada SBB izgubi naklonost ,,Avaza,, mozda da dodje i do shizofrenije ili paranoje.
Zivi bili pa vidjeli.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#1738 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

Dust wrote:Licno mislim da ce problem nastati kada SBB izgubi naklonost ,,Avaza,, mozda da dodje i do shizofrenije ili paranoje.
Zivi bili pa vidjeli.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-------------------------------------------------------------
u današnjem ABA3Y prenose članak Tunje o predsjedniku SBB dat "Globalu".Sutra će valjda biti prenos izjave I.Dervz iz Azre.Šta će raja 44% posto nepismena u kantonu SA,kakv li je tek federalni prosjek.Ne samo to,Evropa nam opet podmeće,pa sada uvodi obavezno srednje obrazovanje i kompjutersku pismenost,samo da bi nas zajebali i podigli nam nepismenost na cca 90%.
StupskaBitanga

#1739 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by StupskaBitanga »

Svi znamo da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića, a on ipak figurira kao njihov predstavnik
Ova recenica govori sve o intervjuu akademika M.Filipovica
Koliko god ga uvazavam kao akademskog gradjanina ovakve gluposti mu nisu trebale
samo malo

#1740 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by samo malo »

StupskaBitanga wrote:
Svi znamo da Hrvati nisu izabrali Željka Komšića, a on ipak figurira kao njihov predstavnik
Koliko god ga uvazavam kao akademskog gradjanina ovakve gluposti mu nisu trebale
Zasto glupost? pa ko je izabrao Komsica, i koga Komsic predstavlja (po Ustavu, dakle govorimo o Ustavu a ne o tome kako se kome svidja)

Nije li ga izabralo glasacko tijelo SDP-a a na mjesto predstavnika hrvatskog naroda, tako Ustav kaze. Kada se po Ustavu BiH predsjednistvo bude konstituiralo bez nacionalnih torova, onda ce Tunjina recenica biti glupost.

Kako god, nije napisao glupost.
Better Man

#1741 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Better Man »

StupskaBitanga wrote:
Muhamed Filipovic je odavno prolupao ili jos bolje prodao se za saku dolara Radoncicu! Zalosno. Umjesto budalastina koje prica, a izmedju ostalog i one da se javno zalaze za pustanje na slobodu osvjedocenog ratnog zlocinca Momcila Krajisnika, (jer on je merhametli covjek i musliman, a muslimani moraju prastati, pa se zato zalazeza pustanje Krajisnika) bolje bi mu bilo da progovori o kriminalu i korupciji u Ambasadi BIH u Londonu za vrijeme rata koji su napravili on i Mirza Hajric.
HAVANA

#1742 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by HAVANA »

kokuz_sa wrote:eh da kazem koju za ovo slikanje sto se govori

ima jedno 7-8 god reporteri AVAZA dosli kod mene u srednju skolu nesto slikali sta li vec..
i onako uslikaju grupu raje iz mog razreda pred skolom..i sutra u avazu tekst..narkomani uzivaju drogu u dvoristima srednje skole..i puf njihova slika..

e posto je jedan za oca imao nekog avdokata znam da je lik zaganjao avaz i da su dobili kao naknadu za pretprpljenu bol(mislim po 200Km svaki od njih 4-5 koliko ih je bilo na slici) i da je bilo izvinjenje u novinama radi slike..

:lol:
SenSen

#1743 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by SenSen »

Better Man wrote:
StupskaBitanga wrote:
Muhamed Filipovic je odavno prolupao ili jos bolje prodao se za saku dolara Radoncicu! Zalosno. Umjesto budalastina koje prica, a izmedju ostalog i one da se javno zalaze za pustanje na slobodu osvjedocenog ratnog zlocinca Momcila Krajisnika, (jer on je merhametli covjek i musliman, a muslimani moraju prastati, pa se zato zalazeza pustanje Krajisnika) bolje bi mu bilo da progovori o kriminalu i korupciji u Ambasadi BIH u Londonu za vrijeme rata koji su napravili on i Mirza Hajric.
Otkud ti ta informacija da se "prodao"? Zvucis tako sigurno.. Osim toga, da je bio toliko korumpiran kao ambasador valjda se nebi morao "prodavati"? Ove dvije tvrdnje nikako ne idu zajedno..
Obuca9

#1744 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Obuca9 »

kokuz_sa wrote:eh da kazem koju za ovo slikanje sto se govori

ima jedno 7-8 god reporteri AVAZA dosli kod mene u srednju skolu nesto slikali sta li vec..
i onako uslikaju grupu raje iz mog razreda pred skolom..i sutra u avazu tekst..narkomani uzivaju drogu u dvoristima srednje skole..i puf njihova slika..

e posto je jedan za oca imao nekog avdokata znam da je lik zaganjao avaz i da su dobili kao naknadu za pretprpljenu bol(mislim po 200Km svaki od njih 4-5 koliko ih je bilo na slici) i da je bilo izvinjenje u novinama radi slike..
Nije to ništa, jedan ovdašnji žuti magazin je na Google-u našao sliku koju smo mi dok smo još u srednju išli, napravili iz zajebancije, riječ je bila o foto-montaži na kojoj smo sebi nacrtali brade da izgledamo kao vehabije (kad su blogovi bili popularni, pa se pravile razne zajebancije), te hladno istu tu sliku stavili na naslovnicu skupa sa Cecinom slikom uz veliki naslov "Vehabije Ceci prijete smrću", a članak sa istom slikom čak bio na OBN-ovom Red Carpetu :D
zecko_kupuz

#1745 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zecko_kupuz »

SenSen wrote: Otkud ti ta informacija da se "prodao"? Zvucis tako sigurno.. Osim toga, da je bio toliko korumpiran kao ambasador valjda se nebi morao "prodavati"? Ove dvije tvrdnje nikako ne idu zajedno..
Ima pravo biti siguran, u Avazu je izašla Tunjina izjava da se "jedino možemo uzdati u Radončića" pošto su svi ostali bošnjački političari propali. :-?
Mijenja priču kako vjetar pirne. :P
Better Man

#1746 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Better Man »

SenSen wrote:
Otkud ti ta informacija da se "prodao"? Zvucis tako sigurno.. Osim toga, da je bio toliko korumpiran kao ambasador valjda se nebi morao "prodavati"? Ove dvije tvrdnje nikako ne idu zajedno..
Kako se nije prodao, pogledaj njegovo razmisljanje 1992. godine, pa svih godina nakon toga i pogledaj danas. Ljude po kojima je nekad pljuvao danas ih dize u nebesa, a one druge koje tada hvalio sada pljuje. I jeste bio korumpiran kao ambasador. On i Mirza Hajric su ojadili ambasadu i takve skandale napravili da Mirza Hajric vise ne smije nogom da kroci u Englesku. Ovo sto sam napisao za Ambasadu je iz prve ruke od meni bliske osobe koja je u ratu kad se otvorila nasa ambasada u Londonu iz patriotskih razloga odlucila tu da radi i da pomogne na neki nacin nasoj zemlji, jer je zivjela u Londonu, ali kad se nagledala svakakvog javasluka i lopovluka, posebno od Mirze Hajrica, pa i dotcnog Filipovica, rekla je da nikad vise nebi radila bilo u ambasadi ili nekoj drugoj ustanovi, firmi gdje bi joj poslodavac bio iz Bosne i Hercegovine.
udrch

#1747 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by udrch »

StupskaBitanga wrote:
Muhamed je prohlupo skroz na skroz..
A ovo za Komšića mu se nama šta reći..ako smo nacionalistička država jebiga pusti onda i Hrvate neka izaberu svog nacionalističkog majmuna..ionako nema veze ko je..
ja_sin_sam_tvoj

#1748 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by ja_sin_sam_tvoj »

Avazu se svi smiju...osim onih koji još nisu pobjegli iz SBB-a, a još malo pa će i oni...
callmethebreeeze

#1749 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

nisam citao cijeli intervju, ali izjava za komsica ide na ruku upravo onima koji bosnu zele da rasparcaju u tri etnicka tora, a protiv kojih se fahro navodno bori. glasanja bosnjaka za komsica mozemo takodjer gledati kao dokaz da ideja o gradjanskoj bosni i nije skroz umrla.
samo malo

#1750 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by samo malo »

Bogumi, Mirza Hajric je cijenjeni clan novobosnjacke poslijeratne sarajevske elite i kreme, a ti Betteru svoje antipatrijotske i antidrzavne stavove sacuvaj za sebe, jesi cuo! :x :lol:

Jak je Mirza, roker, jebe se njega za tamo neku pljacku ambasade u Londonu u kojoj je on slucajno ucestovao (i pljacku predvodio, ocito), on je idol bosnjackih udavaca, i takvim ga mediji predstavljaju (mada je zestoka utakmica izmedju njega i Konakovica, svaka bi ih nana za zeta pozeljela). Samo ga nesto ne vidim na jahatovim iftarima? zar mu nebi iz supka vireca Arduana malo digla popularnost medju pametnim bosanskim narodom?
Post Reply