Neće biti rata, neće biti pokolja. Mir nema alternativuKeksi wrote:Hajvanu jedan,ne prijetim ja niko nego ti govorim sta ce biti u buducnosti.
Ja ti govorim realnost a ti fantaziras.
Ja ti kazem da ce opet biti pokolja,nije ni bitno ko ce pobijediti ili ko ce voditi rat.
Vi izgleda stvarno ne kontate neke stvari.
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- Skijaš
#1726 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
-
Keksi
#1727 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
De malo prestani fantazirati i mucni malo glavom.
Jel ti mislis da Srbija ce odustati od Kosova za sva vremena???
Mislis da prvom prilikom nece napasti Kosovo kada odu Ameri?
Jel ti mislis da ce 1.6milion Albanaca da se odbrani od 6 miliona Srba onako junacki ko iz pjesama???
Vidi se koliko su se branili do 1999 godine,da nije bilo Amerika i danas bi bili pod Srbijom.
I Srbi su mislili da su sila do 1999 dok nije naisao neko jaci od njih.
E sad vi kontajte,hocete ici iz krajnosti u krajnost i forsirati svoju vlast nad drugima i cekati dok druga strana stasa da uzvrati pa tako ratovati unadogled ili ces sjesti i prokontati jel moze ikako da zivimo jedni pored drugih i da se postujemo i da ne ratujemo???
Mislis da prvom prilikom nece napasti Kosovo kada odu Ameri?
Jel ti mislis da ce 1.6milion Albanaca da se odbrani od 6 miliona Srba onako junacki ko iz pjesama???
Vidi se koliko su se branili do 1999 godine,da nije bilo Amerika i danas bi bili pod Srbijom.
I Srbi su mislili da su sila do 1999 dok nije naisao neko jaci od njih.
E sad vi kontajte,hocete ici iz krajnosti u krajnost i forsirati svoju vlast nad drugima i cekati dok druga strana stasa da uzvrati pa tako ratovati unadogled ili ces sjesti i prokontati jel moze ikako da zivimo jedni pored drugih i da se postujemo i da ne ratujemo???
- BiH-x
#1728 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Bingo. Ko stvarno misli da ce Srbi za 40, 50, 100 godina (kad god "pukne ta prokleta Amerika"detroit-mercy wrote:Jedno je dici guzicu da branis kobiva svoje a drugo dici guzicu da se tuces gdje nema tvojih. Procenat onih koji ucestvuju u tim egzibicijama se exponencionalno smanjuje.
- Skijaš
#1729 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Odustala je. I ne znam zašto stalno ponavljaš 6 miliona Srba, 6 miliona Srba. Ima toliko i Albanaca pa šta ? Ako srbijanska vojska izvrši agresiju na Kosovo, Albanija će se uključiti i šta si postigao ?Keksi wrote:De malo prestani fantazirati i mucni malo glavom.
-
detroit-mercy
#1730 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa i Solun je nekada bio Srpski ( za Dusanovo vrijeme) pa nesto ne vidim da Srbi grnu da oslobadjaju Solun. Isto bi se moglo reci i za Vojvodinu koja je bila vise Madjarska do prije 100 godina ali nesto ne vidim da se Honvedovci tiskaju u redovima na granci da idu osvajati Suboticu ili KereskeshBiH-x wrote:Bingo. Ko stvarno misli da ce Srbi za 40, 50, 100 godina (kad god "pukne ta prokleta Amerika"detroit-mercy wrote:Jedno je dici guzicu da branis kobiva svoje a drugo dici guzicu da se tuces gdje nema tvojih. Procenat onih koji ucestvuju u tim egzibicijama se exponencionalno smanjuje.) krenuti da 99.99999% albanskom Kosovu je prilicno glup.
Medjutim mozda mi neznamo nesto sto Keksi zna, mozda ce Amerika propasti za 3 godine
- irvinx1
#1731 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija je izgubila Kosovo i radi misljenja "vala nase je, necemo ga dipl. braniti" To je i najveca pogreska, jer Albanci sus e debelo pomucili da lobiraju...
Dalje, tu je americko-ruska podjela Balkana...
A Amere boli uvo za Albance i Srbe, stvar je geopoliticke prirode.
Sto bi jedan veliki americki pjesnik rekao:
"Everything dies baby that's a fact
But maybe everything that dies someday comes back "
I samo da kazem, nisam odavno.... zivjeo Bruce Springsteen!!!!!!
-
detroit-mercy
#1732 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Skijas, ja napisah gore da imas odredjeni broj Srba koji nikako da skontaju realnu snagu i moc Srbije. Njih kada slusas rekao bi da je Srbija po velicini i vojnoj moci ravna jednoj Turskoj a po ekonomskoj moci Juznoj Koreji. Problem je sto takvi drze kartu Srbije na zidu umjesto da drze kartu svijeta, kada bi kartu Srbije zamijenili kartom svijeta onda bi im mnoge stvari bile jasnijeSkijaš wrote:Odustala je. I ne znam zašto stalno ponavljaš 6 miliona Srba, 6 miliona Srba. Ima toliko i Albanaca pa šta ? Ako srbijanska vojska izvrši agresiju na Kosovo, Albanija će se uključiti i šta si postigao ?Keksi wrote:De malo prestani fantazirati i mucni malo glavom.
-
detroit-mercy
#1733 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija je izgubila Kosovo jer su Albanci vise guziliirvinx1 wrote:Srbija je izgubila Kosovo i radi misljenja "vala nase je, necemo ga dipl. braniti" To je i najveca pogreska, jer Albanci sus e debelo pomucili da lobiraju...
- zlatiborka
#1734 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ja navijam za KOSOVARE, naprijed i ne dajte da vas srbi opet zajasu......
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1735 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Zašto navijaš za banana-republiku u čijem mentalitetu ne postoji svijest o "prijateljima" iz naše zemlje, niti im treba bilo čija podrška, niti su uopšte zahvalni za istu. Otkud taj mit o drugarstvu Kosovara i Bosanaca? Možda iz mašte republikanaca, ne znam..zlatiborka wrote:Ja navijam za KOSOVARE, naprijed i ne dajte da vas srbi opet zajasu......
Ja znam da "Kosovarima" naša zemlja predstavlja nešto sasvim prizemno i jeftino..ali da ne bih vrijeđao(a imam žestoke razloge da ismijavam ovu iznenadnu ljubav prema Kosovu)m reći ću samo da su dobili ono što su tražili nakon dugo vremena, ali da ni u snu nemam prijateljskih emocija prema kosovskoj...."vlasti"..oličenoj u izvjesnom thaciju, haradinaju itd..
Degutantno je podržavati likove od kojih zazire i ona šaka intelektualaca u samoj Tirani
- Bosnolog
#1736 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
-Kosovari su zrtva iste bolesne ideologije kao i BiH jer su prema nesrbima bili jednako okruti i zlocinacki nastrojeni,...dr.gog wrote:Zašto navijaš za banana-republiku u čijem mentalitetu ne postoji svijest o "prijateljima" iz naše zemlje, niti im treba bilo čija podrška, niti su uopšte zahvalni za istu. Otkud taj mit o drugarstvu Kosovara i Bosanaca? Možda iz mašte republikanaca, ne znam..zlatiborka wrote:Ja navijam za KOSOVARE, naprijed i ne dajte da vas srbi opet zajasu......
Ja znam da "Kosovarima" naša zemlja predstavlja nešto sasvim prizemno i jeftino..ali da ne bih vrijeđao(a imam žestoke razloge da ismijavam ovu iznenadnu ljubav prema Kosovu)m reći ću samo da su dobili ono što su tražili nakon dugo vremena, ali da ni u snu nemam prijateljskih emocija prema kosovskoj...."vlasti"..oličenoj u izvjesnom thaciju, haradinaju itd..
Degutantno je podržavati likove od kojih zazire i ona šaka intelektualaca u samoj Tirani
-Nepriejtelj mog neprijetelja je moj prijetelj iz zajednickog interesa,pa odatle trebas razumijeti podrsku BH rodoljuba Kosovskoj neovisnosti,......
-Niko ovdje ne zagovara zajednicku drzavu sa Kosovarima ali oni nas nikada u histosjii nisu klali i proganjali a Srbi odnosno cetnici jesu gotovo svaku generaciju zadnjih 150 godina,.
-Srbija nam nikada nije bila prijeteljska niti saveznicka drzava i njoj zelim da nikada vise ne bude u mogucnosti nanositi zla drugima koja je nanaosila kroz generacije u regionu,koji je destabilizovala kroz sve zapocete ratove zadnjih 150 godina ukljucujucici WWI
-Velikosrpska fasisticka ideologija i danas radi o glavi BiH i drugim drzava u regionu samo sto zemlja zla nema snage da to odradi vec frustrirana prijeti i gusi se u vlastitoj bari koju je zamutila,....
Kosovarima zelim da sa Albanijom,Sandzakom,Bugarima,Rumunima Madarima rascerupaju visestoljetni izvor svih nesreca regije,.....Tako da podrska Kosovu i kosovarima ima simbolike od strane Bosnjaka i BH gradana jer su isti najvece zrtve bolesne ideologije velikosrbizma,...
-Smatram da Komsic i Izetbegovic trebaju priznati Kosovo bez obzira sto se tome protivi Radmanovic i Dodik,Takode treba uspostaviti diplomatske odnose i donirarati im objekat u Sarajevu za Ambasadu,.....
Sve drzave bivse YU su priznel Kosovo osim Bosne iako je BiH najveca zrtva Velikosrbizma,......
-
Keksi
#1737 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Kratka pamet a istoriju razumijete ko pijan abecedu.
Srbi se uzdaju u Ruse,Albanci u Amere,Hvati u Njemce a Bosanci u Arape.
Sve sam konjusari sto kazu sa kojim se velike sile igraju dok vi plesete i jos se radujete.
Ko bi pomislio jos 1996 da ce Kosovo za 10 godina biti nezavisno??
E velike sile mogu da odluce kako ce i sta biti.Sutra kada ima nebudu Albanci trebali bice najgori zlocinci na svijetu.Sutra se mogu okrenuti i podrzati Srbe.
Stvarno ne shvatate istoriju.
Ja vam kazem pamet u glavu i drzi se postenja i casti i dobrosusjedskih odnosa a ne siliti se jer su "tvoji" na vlasti.
Ovo me podsjeca na Djuru portira iz Nadrealista kada se mjenja vlast tako i on tjera plesacice i muziku sa televizije pa kada dodjose jedni sto ne traze da se tjera a njemu nije jasno pa otjera sve.
Sve sam konjusari sto kazu sa kojim se velike sile igraju dok vi plesete i jos se radujete.
E velike sile mogu da odluce kako ce i sta biti.Sutra kada ima nebudu Albanci trebali bice najgori zlocinci na svijetu.Sutra se mogu okrenuti i podrzati Srbe.
Ja vam kazem pamet u glavu i drzi se postenja i casti i dobrosusjedskih odnosa a ne siliti se jer su "tvoji" na vlasti.
Ovo me podsjeca na Djuru portira iz Nadrealista kada se mjenja vlast tako i on tjera plesacice i muziku sa televizije pa kada dodjose jedni sto ne traze da se tjera a njemu nije jasno pa otjera sve.
- Baltazar_khan
#1738 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
izgleda da je podlegao ovaj kosovski specijalac koji je ranjen u ovom belaju.
- Drug Član
#1739 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Otkud tebi pravo da pričaš o velikosrbizmu kad ti je u glavi ista ideologija samo drugačijeg predznaka!? Prije da je ovakva ideologija koju prosipaš na forumu višestoljetni uzrok nesreće među bratskim narodima ovih nesretnih prosrora, koji su baš zbog toga isti u pet grama.Bosnolog wrote: Kosovarima zelim da sa Albanijom,Sandzakom,Bugarima,Rumunima Madarima rascerupaju visestoljetni izvor svih nesreca regije,.....
- Bosnolog
#1740 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Drug Član wrote:Otkud tebi pravo da pričaš o velikosrbizmu kad ti je u glavi ista ideologija samo drugačijeg predznaka!? Prije da je ovakva ideologija koju prosipaš na forumu višestoljetni uzrok nesreće među bratskim narodima ovih nesretnih prosrora, koji su baš zbog toga isti u pet grama.Bosnolog wrote: Kosovarima zelim da sa Albanijom,Sandzakom,Bugarima,Rumunima Madarima rascerupaju visestoljetni izvor svih nesreca regije,.....
Onaj ko je bio i ostao zrtvajuci suprostavljajuci se Srbizmu koji i dalje traje je na drugoj strani u borbi za opstanak i pravdu,.Fakte koje sam nabrojao su utemeljeni i podkrijepljeni dokazima,presudama i historijskim cinjenicama..Stoga nista lose nema po Region zagovarati opse antivelikosrpski savez po cijenu unistenja ili svodenja izvora visedecenijskog zla na tolernatne i prihvatljiv omjer za zemlje regije pa tako i BiH kao najvecu zrtvu Velikosrbizma,jer to zlo i dalje traje....
Svaka avantura ima cijenu pa i kada napravis preljubu u braku a ne planirati raditi na bioloskom istrebljenju drugih po uzoru na Nacizam,......
- Bosnolog
#1741 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Sta nije istina u tome ,kako da ih zovemo,?????? daj prijedlog mozda bi ti lakse bilo da ih zovmo zavedenim i frustriranim Srbima ili ideoloskom brljom opijenim Srbima,time bi valjda njihovi isomisljenici i simpatizeri imali manje dusevnih tegoba,..... 
Njima su najmrzi Srbi koji sacuvase obraz srpskom narodu,kada je bilo najteze i dokazane ljudske gromade poput Pudarica,Divjaka,Sucura i slicnih koji dadose zivote braneci BiH od tih bolesnika......
Sta ocekujes izvinjenje prema simpatizerima Ratka Mladica,Dabica i slicnima,????....Ima tema o frustriranim simpatizerima velikosrpske ideologije za navikavanje na posljedice te ideologije ako ne pomaze vremenski faktor ce pomoci zasigurno,.......
Njima su najmrzi Srbi koji sacuvase obraz srpskom narodu,kada je bilo najteze i dokazane ljudske gromade poput Pudarica,Divjaka,Sucura i slicnih koji dadose zivote braneci BiH od tih bolesnika......
Sta ocekujes izvinjenje prema simpatizerima Ratka Mladica,Dabica i slicnima,????....Ima tema o frustriranim simpatizerima velikosrpske ideologije za navikavanje na posljedice te ideologije ako ne pomaze vremenski faktor ce pomoci zasigurno,.......
- Erzsebet
#1742 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ja nemam nikakav prijedlog, zovi ih kako hoćeš, samo priznaj da je smiješno ovoliko se ponavljati, a nikad ne reći nešto novoBosnolog wrote:Sta nije istina u tome ,kako da ih zovemo,?????? daj prijedlog mozda bi ti lakse bilo da ih zovmo zavedenim i frustriranim Srbima ili ideoloskom brljom opijenim Srbima,time bi valjda njihovi isomisljenici i simpatizeri imali manje dusevnih tegoba,.....
- irvinx1
#1743 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Reci mu tako da shvati. Reci mu: Dok je ovaca bit ce i sisanjaDrug Član wrote:Otkud tebi pravo da pričaš o velikosrbizmu kad ti je u glavi ista ideologija samo drugačijeg predznaka!? Prije da je ovakva ideologija koju prosipaš na forumu višestoljetni uzrok nesreće među bratskim narodima ovih nesretnih prosrora, koji su baš zbog toga isti u pet grama.Bosnolog wrote: Kosovarima zelim da sa Albanijom,Sandzakom,Bugarima,Rumunima Madarima rascerupaju visestoljetni izvor svih nesreca regije,.....
- Bosnolog
#1744 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Znaci sve sto kazem si naucio,to vec nesto govori da nisam uzalud potorsio vrijeme na ovom forumu,..Erzsebet wrote:Ja nemam nikakav prijedlog, zovi ih kako hoćeš, samo priznaj da je smiješno ovoliko se ponavljati, a nikad ne reći nešto novoBosnolog wrote:Sta nije istina u tome ,kako da ih zovemo,?????? daj prijedlog mozda bi ti lakse bilo da ih zovmo zavedenim i frustriranim Srbima ili ideoloskom brljom opijenim Srbima,time bi valjda njihovi isomisljenici i simpatizeri imali manje dusevnih tegoba,.....
Sta ocekujes izvinjenje prema simpatizerima Ratka Mladica,Dabica i slicnima,????....Ima tema o frustriranim simpatizerima velikosrpske ideologije za navikavanje na posljedice te ideologije ako ne pomaze vremenski faktor ce pomoci zasigurno,.......![]()
![]()
.
Stoga ocekujem da ubuduce preskocis moje pisanje koje ti paraju politicke statove, jer se ionako kako kazes ponavljaju i nemas potrebe da reagujes na njih,do tada broji koliko puta napisem rijec koja ti smeta iako je adektvatno okarakterisana za najgori dvonogi sljam nakon Hitlerovog Nacizma ,......
- Prpa.ba
#1745 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Jasta. Neki etnicki ciste, cine genocid, siluju i vrse akviziciju zlata i bele tehnike, a drugi se spasavaju od nestanka i unatoc svim okolnostima postuju sve civilizacijske tekovine. Sve u 5 deka bre. Onako, kozmopolitski i jugoslovenski, bre. Ko nas zavadi.Drug Član wrote:ideologija koju prosipaš na forumu višestoljetni uzrok nesreće među bratskim narodima ovih nesretnih prostora, koji su baš zbog toga isti u pet grama.
- Creasy
#1746 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
igmanac wrote:Pa Keksicu nas, ma ko nam se to zabrinuo za Albance ,cccc
Nije valjda da se nadate da cete na komsiluk opet navaljivat s nakim svemirskim tenkovima
a komsiluk naoruzan nekim prackama i pravljenim puskama
Pa to ste samo jednom imali sansu i ispali ste papci![]()
Slijedeci put niko nece biti janje za klanje, prije da ce svi biti vrlo spremni i natakareni da vec jednom rijese taj
cir sto nam svima smeta u regionu..
Bolje obucavajte Kosovke djevojke, valjace vam...
Smijesno je porediti snagu Srbije i Kosova.
Uostalom, nema sanse da ce tamo vise biti vecih sukoba jer Srbiji u ovom trenutku nije potrebno da se bakce sa Kosovom i upravo je to razlog sto je Taci poslao svoju policiju da zauzme te punktove...
Btw, evo nekih informacija o VS, a ne vjerujem da je Kosovo (zajedno sa Albanijom) jace...
Serbian Army
Active 1867-1918
2006 - present
Country Serbia
Branch Army (Ground forces)
Size 28,000 regulars
100,000 reservists
Garrison/HQ Niš
Commanders
Commander Lt. General Ljubiša Diković
The Serbian Army is the largest service branch in the Serbian Armed Forces. Currently there are about 28,000 professional soldiers and 100,000 reservists who were incorporated from the old conscript branches. After the reorganization, the number of professional troops has grown, while the number of conscripts has decreased.
Since 2004, the Serbian Army has undergone structural reforms, reducing the number of active personnel from over 100,000 soldiers in 2002, conscripts accounted for over 40% of active personnel. Serbia abolished conscription on January 1, 2011.[1]
A 35-hectare (86-acre) Cepotina military base, has been built near the administrative zone with the province of Kosovo and state border with the Republic of Macedonia, some 5 kilometers southeast of the Serbian city of Bujanovac. The ground security zone extends along 384 kilometers of the administration line and covers the area of total 1,920 square kilometers. Units of the Second, Third and Fourth brigade are placed at more than 20 camps and checkpoints in the zone.[2]
The Serbian Army consist of units of brigades to battalions in size.
The four army brigades are larger than a conventional modern brigade, their size is more akin to a division. Each brigade consists of ten battalions, one command battalion, two infantry battalions, one self-propelled artillery battalion, air defense battalion, armored battalion, two mechanized battalions, one logistic and one engineering battalion. The only exception being the 1st brigade, which has only one infantry battalion.
Equipment summary:[3]
Tanks - 212
Artillery - 208
Armoured vehicles - 320
The Serbian Army primarily operates equipment of Yugoslavian and Soviet origin, ranging from small arms, armoured combat vehicles and self-propelled artillery.
[edit] Organization
Structure of the army.
Army Command (Niš)
3VP.gif3rd Military Police Battalion (Niš)
5VP.gif5th Military Police Battalion (Belgrade)
ABHO.png246th NBC Battalion (Kruševac)
21. Bataljon veze.png 21st Signal Battalion (Niš)
TRZČ.gif TOI "Čačak"
1 Brigada KOV.png1st Army Brigade (Novi Sad)
10th Command Battalion
11th Infantry Battalion
12th Self-Propelled Artillery Battalion
13th Self-Propelled Missile Launcher Artillery Battalion
14th Air Defense Artillery Battalion
15th Tank battalion
16th Mechanized Battalion
17th Mechanized Battalion
18th Engineer Battalion
19th Logistic Battalion
M-84 Main Battle Tank
2 Brigada KOV.png2nd Land Force Brigade (Kraljevo)
20th Command Battalion
21st Infantry Battalion
22nd Infantry Battalion
23rd Self-Propelled Artillery Battalion
24th Self-Propelled Missile Launcher Artillery Battalion
25th Air Defense Artillery Battalion
26th Tank Battalion
27th Mechanized Battalion
28th Mechanized Battalion
29th Logistic Battalion
210th Engineer Battalion
M-80A Infantry fighting vehicle
3 Brigada KOV.png3rd Land Force Brigade (Niš)
30th Command Battalion
31st Infantry Battalion
32nd Infantry Battalion
33rd Self-Propelled Howitzer Artillery Battalion
34th Multiple Rocket Launcher Battalion
35th Air Defense Artillery Battalion
36th Tank Battalion
37th Mechanized Battalion
38th Mechanized Battalion
39th Logistic Battalion
310th Engineer Battalion
M-10 combat uniform used by the Serbian Army
4 Brigada KOV.png4th Land Force Brigade (Vranje)
40th Command Battalion
41st Infantry Battalion
42nd Infantry Battalion
43rd Self-Propelled Howitzer Artillery Battalion
44th Self-Propelled Rocket Launcher Battalion
45th Air Defense Artillery Rocket Battalion
46th Tank Battalion
47th Mechanized Battalion
48th Mechanized Battalion
49th Logistic Battalion
410th Engineer Battalion
2S1 Gvozdika self-propelled artillery
Mešovita artiljeriska Brigada.pngMixed Artillery Brigade (Niš)
Command Battalion
Mixed Missile Artillery Battalion
1st Howitzer-Cannon Artillery Battalion
2nd Howitzer-Cannon Artillery Battalion
3rd Cannon Artillery Battalion
4th Cannon Artillery Battalion
69th Logistics Battalion
River Flotilla assault boat DČJ-412
RFVSAmblem.pngRiver Flotilla (Novi Sad)
Command Company
1st River Detachment
2nd River Detachment
1st Pontoon Battalion
2nd Pontoon Battalion
Logistic Company
Spec brigada.pngSpecial Brigade (Pančevo)
Command Battalion
Military Police Counter-terrorist Battalion.png Military Police / Counter-terrorist Battalion
63rd. parachute battalion.png 63rd Parachute Battalion
72nd Reconnaissance-Commando Battalion.png 72nd Reconnaissance-Commando Battalion
Logistics Battalion
- Erzsebet
#1747 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Da, mnogo su gori od recimo Izraela koji već 63 godine ne daje mira Palestincima. Pa su takođe gori od Hutua, koji istrijebiše preko milion Tutsija, pa da ne pričam o Sudanu, pa o Amerikancima koji ubiše miliončić u Iraku u ime demokratije, pa o Englezima koji su ostavili haos gdje god su bili kolonizatori, itd. Nauči štagod i iz istorije, ne bi bilo zgoreg, možda onda ne budeš 904 puta ponovio jednu te istu riječBosnolog wrote:Znaci sve sto kazem si naucio,to vec nesto govori da nisam uzalud potorsio vrijeme na ovom forumu,..Erzsebet wrote:Ja nemam nikakav prijedlog, zovi ih kako hoćeš, samo priznaj da je smiješno ovoliko se ponavljati, a nikad ne reći nešto novoBosnolog wrote:Sta nije istina u tome ,kako da ih zovemo,?????? daj prijedlog mozda bi ti lakse bilo da ih zovmo zavedenim i frustriranim Srbima ili ideoloskom brljom opijenim Srbima,time bi valjda njihovi isomisljenici i simpatizeri imali manje dusevnih tegoba,.....
Sta ocekujes izvinjenje prema simpatizerima Ratka Mladica,Dabica i slicnima,????....Ima tema o frustriranim simpatizerima velikosrpske ideologije za navikavanje na posljedice te ideologije ako ne pomaze vremenski faktor ce pomoci zasigurno,.......![]()
![]()
.
Stoga ocekujem da ubuduce preskocis moje pisanje koje ti paraju politicke statove, jer se ionako kako kazes ponavljaju i nemas potrebe da reagujes na njih,do tada broji koliko puta napisem rijec koja ti smeta iako je adektvatno okarakterisana za najgori dvonogi sljam nakon Hitlerovog Nacizma ,......
- addem
#1748 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa treba imati dobrosusjedske odnose i sa Kosovom. Mogu velike sile odluciti da sutra i Sandzak bude neovisan.Keksi wrote:Kratka pamet a istoriju razumijete ko pijan abecedu.
-
hercegovac_pravi
#1749 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa dobio je to pravo nakon što je preživio onu čuvenu "jedan narod u nestanak"...valjda lično iskustvo..šta li..Drug Član wrote:Otkud tebi pravo da pričaš o velikosrbizmu kad ti je u glavi ista ideologija samo drugačijeg predznaka!? Prije da je ovakva ideologija koju prosipaš na forumu višestoljetni uzrok nesreće među bratskim narodima ovih nesretnih prosrora, koji su baš zbog toga isti u pet grama.Bosnolog wrote: Kosovarima zelim da sa Albanijom,Sandzakom,Bugarima,Rumunima Madarima rascerupaju visestoljetni izvor svih nesreca regije,.....
- tbv
#1750 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Kosovski premijer Hašim Tači na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio je da policijska akcija nije bila usmjerena da isprovocira situaciju na sjeveru Kosova, već da je cilj bio uspostavljanje kontrole na prelazima Brnjak i Jarinje, odnosno reda i zakona na cijeloj teritoriji.
Hašim TačiTači je pozvao građane da ostanu razumni, mirni i smireni, a Beograd da evropeizuje odnos sa Kosovom, upozoravajući da nikada neće biti ravnodušan na kršenje suvereniteta, te da ne može zauvijek biti tolerantan.
On je dodao da Srbiji ne daje pravo veta na odluke kosovske Vlade o uspostavljanju reda i zakona na Kosovu.
Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je da je akcija kosovske policije legitimno pravo jedne suverene države da uspostavi vlast na cijeloj teritoriji zemlje.
"Odluka Vlade da preuzme kontrolu nad prelazima 1 i 31, Brnjak i Jarinje, donesena je na osnovu zahtjeva o reciprocitetu carinske razmjene između dvije zemlje. Ta odluka i akcija koja je izvedena ima punu podršku svih političkih subjekata i naroda Kosova, ali i međunarodnu podršku, jer je suvereno i legitimno pravo jedne države da uspostavi vlast na cijeloj teritoriji zemlje", ocijenila je Jahjaga u saopštenju.
Ona je navela da Kosovo, zbog povlačenja Beograda iz pregovora sa Prištinom, nije imalo drugog izbora već da preduzme pravna sredstva da uspostavi vlast na cijeloj teritoriji zemlje, boreći se sa švercom, kriminalom, kao preduslovima evropskih integracija.