F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#1727 Re: F.K. Olimpic
bachje wrote:na kraju sezone
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1728 Re: F.K. Olimpic
Steta, mislim to za stolice, a Otoka nam je mala, ipak mi postavljamo neke standarde u ovom gradu, pa tako i u drustvenim dogadjajimabachje wrote:nece, vi cete se preseliti na otoku jer nemate svoj stadionPitar sa Kariba wrote:Hocel' ponijeti sa sobom stolice sa Otoke !?![]()
poklonice vam ga gracic i opstina novi grad.
i mozete ponijeti onih 15 hiljada sa zapada
-
El_comadante
#1730 Re: F.K. Olimpic
koja je ovo fzija? prvo je htio sa Famosom pa Igmanom (sa ilidže) itd. ali eto vidječemo hoče li išta biti od ovoga.
- simonese
#1731 Re: F.K. Olimpic
ovo je mnogo smesno
- Pitar sa Kariba
- Charuga
- Globalni moderator
#1733 Re: F.K. Olimpic
Izgleda da cu ja morati praviti fuziju, da od dvije teme napravim jednu, ovako vam se rasipaju postovi .. 
-
miki.ba
#1734 Re: F.K. Olimpic
Ne igramo domace utakmice u inostranstvu.bachje wrote: nece, vi cete se preseliti na otoku jer nemate svoj stadion![]()
poklonice vam ga gracic i opstina novi grad.
i mozete ponijeti onih 15 hiljada sa zapada
- Pitar sa Kariba
#1735 Re: F.K. Olimpic
Pa jest, iako je ovdje važnija "fisija" grada Sarajeva sa "gdinom" Gracićem od fuzije sa Tuzlom. 
- PrtiBeeGee
#1736 Re: F.K. Olimpic
Ljudi vi ovdje samo pricate o nekim glupostima, a niko nije upucen kako treba.. Sloboda Tuzla ce ici pod stecaj da bi se ocistili od dugova milionski, dok ce Fk Olimpik doci u Tuzlu sa Upravom, igracima trenerom i spojit se sa sadasnjom situacijom u klubu Sloboda... AKo dodje do fuzije od ove polu sezone ce se klub zvati Sloboda 1919 Olimpik... Od sljedece sezone dok prodje proces stecaja kluba Sloboda i budu obrisani dugovi, doce do fuzije dva kluba gdje ce ostati sve od Slobode, svi nazivi osim imena kluba koji ce glasiti Sloboda 1919..... u skorije vrijeme su pod stecaj isli mnogi klubovi tipa: iz kosarke FMP - CZV , fudbal Salzburg, Istra itd itd
Detaljnije o ovome procitaj te ovdje:
FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 pravilnika o takmicenju "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.
Detaljnije o ovome procitaj te ovdje:
FK Sloboda Tuzla ce otici pod stecaj! Nakon zavrsenog stecajnog postupka, koji ce trajati odredjeno vrijeme, FK Sloboda ce se rijesiti dugova, no morati ce krenuti iz najnize lige. Kada se to desi, ta FK Sloboda, koja ce biti oslobodjena dugova i u najgoroj ligi, moze fuzionirati sa Slobodom Olimpic kako bi se od ta dva kluba formirao jedan klub. Pravno gledano, oba kluba unose svoju historiju, a dugova stare Slobode vise nece biti buduci da je stecajni postupak vec proveden. Clanom 78 pravilnika o takmicenju "novoosnovani klub zadržava pravo najboljeplasiranih timova (seniori, juniori, kadeti i pioniri), posebno za svako takmičenje u kojem su se takmičili odgovarajući timovi spojenih klubova." Dakle, taj novi klub koji ce se vjerovatno zvati FK Sloboda (1919) ce nastaviti tamo gdje je stala SLoboda Olimpic, a u sebi ce nositi i historiju stare slobode.
- simonese
#1737 Re: F.K. Olimpic
koja je onda svrha igrat fudbalMarlboro Man wrote:A smijesno je jer ti kazes?simonese wrote:ovo je mnogo smesno
Za svaki klub navijaci i publika kakva takva su bitni.Tuzla to sigurno ima.
Nijaz je ocito lud za tim da upravlja nekim klubom i spreman je istrest kesh za to. Ukoliko se sastave ova dva kluba moze se fin premierligas ocekivat.pa sa Olimpikom je bio dobro plasiran gdje fakticki publike nije bilo.
- tm-maglaj
#1738 Re: F.K. Olimpic
leet wrote:A hoće li se VuCovi i Fukare ujediniti ?
FuCovi ?
ahahahahhaha
a slobodi olimpicu sretno..al u prvoj federalnoj
- PrtiBeeGee
#1739 Re: F.K. Olimpic
Cim vi toliko komentarisete, pljujete, vrijedjate, ismijavate Slobodu i Olimpikov prijedlog znamo koliki smo vam trn u oku i koliko vam smeta sto se spajaju dva klub. Olimpik trenutno jedan od najbolje organizovanih klubova u Ligi, i Sloboda sa blizu sto godisnjom tradicijom,imenom itd itd.... Za ocekivati je bilo da ce mnogima smetati sto se ovo desava. AL neka dusmana ce uvijek biti. Cast izuzecima sto nemaju nista protiv spajanju ova dva kluba ( sto je normalno u ovo vrijeme i sto se desava u svim zemljama u kojima ima neki sport), al ocigledno da mnoge sarajlije "horde, manijaci" da im je ovo trn u oku. al . JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
- ultima_palabra
#1740 Re: F.K. Olimpic
Čega se pametan stidi, tim se budala ponosi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1741 Re: F.K. Olimpic
Stvarno ove Sarajlijice ne mogu da podnesu vaše silne uspjehe pa vas sada ismijavaju, njima na dušu !
-
miki.ba
#1742 Re: F.K. Olimpic
Kao prvo mi taj Olimpik samtramo neuspjelim projektom, niko u ovom gradu ne smatra utakmicu sa Olimpikom nekim derbijem, ako ceš iskreno meni je draža Sloboda bar 10 puta.PrtiBeeGee wrote:Cim vi toliko komentarisete, pljujete, vrijedjate, ismijavate Slobodu i Olimpikov prijedlog znamo koliki smo vam trn u oku i koliko vam smeta sto se spajaju dva klub. Olimpik trenutno jedan od najbolje organizovanih klubova u Ligi, i Sloboda sa blizu sto godisnjom tradicijom,imenom itd itd.... Za ocekivati je bilo da ce mnogima smetati sto se ovo desava. AL neka dusmana ce uvijek biti. Cast izuzecima sto nemaju nista protiv spajanju ova dva kluba ( sto je normalno u ovo vrijeme i sto se desava u svim zemljama u kojima ima neki sport), al ocigledno da mnoge sarajlije "horde, manijaci" da im je ovo trn u oku. al . JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
Olimpik najbolje organizovan klub?
Sada pokušavaju zajebati državu zajedno sa Slobodom, pa ce onda zajebati Slobodu.
Nije mi jasno kako tebi kao navijacu ovo može biti neka satisfakcija.
- Logovan
#1743 Re: F.K. Olimpic
Ma veliki ste trn u oku, ne mogu ti opisati koliko mi smeta vaše spajanje, ne znam šta ću od sebe.PrtiBeeGee wrote:Cim vi toliko komentarisete, pljujete, vrijedjate, ismijavate Slobodu i Olimpikov prijedlog znamo koliki smo vam trn u oku i koliko vam smeta sto se spajaju dva klub. Olimpik trenutno jedan od najbolje organizovanih klubova u Ligi, i Sloboda sa blizu sto godisnjom tradicijom,imenom itd itd.... Za ocekivati je bilo da ce mnogima smetati sto se ovo desava. AL neka dusmana ce uvijek biti. Cast izuzecima sto nemaju nista protiv spajanju ova dva kluba ( sto je normalno u ovo vrijeme i sto se desava u svim zemljama u kojima ima neki sport), al ocigledno da mnoge sarajlije "horde, manijaci" da im je ovo trn u oku. al . JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
Ti bi trebao a i morao biti protiv ovog spajanja sa Olimpikom.
- Šibicar
#1744 Re: F.K. Olimpic
Ja se izvinjavam što upadam u ovako žustru raspravu,ali jedna stvar mi nije jasna,ko je Gracić da odlučuje o sudbini Olimpica i eventualnoj fuziji,koliko je meni poznato on nije vlasnik Olimpika(mada većina ima takvu sliku,a i on se trudi predstaviti tako),na sastanku u Tuzli su prisustvovali poglavari grada Tuzle i Gracić predsjednik Olimpka,pa mi nije jasno kako o sudbini Slobode mora odlučivati čitav grad,a o sudbini Olimpika sam Gracić jer kod nas privatizacija klubova nije moguća koliko ja znam.
- tm-maglaj
#1745 Re: F.K. Olimpic
PrtiBeeGee wrote:Cim vi toliko komentarisete, pljujete, vrijedjate, ismijavate Slobodu i Olimpikov prijedlog znamo koliki smo vam trn u oku i koliko vam smeta sto se spajaju dva klub. Olimpik trenutno jedan od najbolje organizovanih klubova u Ligi, i Sloboda sa blizu sto godisnjom tradicijom,imenom itd itd.... Za ocekivati je bilo da ce mnogima smetati sto se ovo desava. AL neka dusmana ce uvijek biti. Cast izuzecima sto nemaju nista protiv spajanju ova dva kluba ( sto je normalno u ovo vrijeme i sto se desava u svim zemljama u kojima ima neki sport), al ocigledno da mnoge sarajlije "horde, manijaci" da im je ovo trn u oku. al . JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
vidi se da si pravi navijac cim ti je toliko stalo do tradicije i postojanja svog kluba da odmah prihvatas spajanje s nekim ko nema ama bas nikakve veze s tvojim klubom.. a kao sto vidis niste samo sarajlicama "trn u oku"
- ultima_palabra
#1746 Re: F.K. Olimpic
U pravu si, opština Novi Grad je uložila dosta u stadion i u klub... nekoliko stotina djece koja treniraju tamo će ostati bez kluba.Šibicar wrote:Ja se izvinjavam što upadam u ovako žustru raspravu,ali jedna stvar mi nije jasna,ko je Gracić da odlučuje o sudbini Olimpica i eventualnoj fuziji,koliko je meni poznato on nije vlasnik Olimpika(mada većina ima takvu sliku,a i on se trudi predstaviti tako),na sastanku u Tuzli su prisustvovali poglavari grada Tuzle i Gracić predsjednik Olimpka,pa mi nije jasno kako o sudbini Slobode mora odlučivati čitav grad,a o sudbini Olimpika sam Gracić jer kod nas privatizacija klubova nije moguća koliko ja znam.
- tm-maglaj
#1747 Re: F.K. Olimpic
ultima_palabra wrote:U pravu si, opština Novi Grad je uložila dosta u stadion i u klub... nekoliko stotina djece koja treniraju tamo će ostati bez kluba.Šibicar wrote:Ja se izvinjavam što upadam u ovako žustru raspravu,ali jedna stvar mi nije jasna,ko je Gracić da odlučuje o sudbini Olimpica i eventualnoj fuziji,koliko je meni poznato on nije vlasnik Olimpika(mada većina ima takvu sliku,a i on se trudi predstaviti tako),na sastanku u Tuzli su prisustvovali poglavari grada Tuzle i Gracić predsjednik Olimpka,pa mi nije jasno kako o sudbini Slobode mora odlučivati čitav grad,a o sudbini Olimpika sam Gracić jer kod nas privatizacija klubova nije moguća koliko ja znam.
o ovome nisam ni razmisljao.. nije bilo nikakvih reakcija iz opstine novi grad izgleda ih niko nista i ne pita.. jedan covjek - jedan klub
- johntra
#1748 Re: F.K. Olimpic
Pa ta djeca će se vjerovatno prebaciti u FK Novi Grad...
-
north
#1749 Re: F.K. Olimpic
Ma sve je to u talu, mislim relacija općina N.Grad - Gracić, ko zna šta se tu izobećavalo, i ko će se sve tu dobro okajmačiti, Nijo narano najviše....Zna Nijaz da ga je općina pogurala, i ne bi on tako bez amina otrčao u Tuzlu i sve ispregovarao bez prethodnog usaglašavanja s pojedincima...
Ali nevjerovatna je eurorija kod ljudi iz Tuzle ,u najmanju riku ko da ih je šeik kupio, fuzija je odron stvar, s njom odmah možeš urinirati na istoriju svog kluba, jer ideš ispočetka i to po pravilima mešetara koji ti je uletio u klub i koji će raditi onako kako se njemu digne, a poznajući takve ljude to će biti kratkog vijeka...razmijem ja da su oni željni uspjeha, ali postoji neki prag tolerancije i minimu ispod kojeg se ne može, ali ne misle svi isto....
Po meni, ovdne ne znaš ko je više na gubitku od ova dva nesretna kluba, možda više Olimpic, treba pored gubitka klupskih obilježja i stadiona, uzeti u obzir i djecu koju @ultima pominje, gdje će oni nastaviti trenirati i igrati, na Tušnju????
Ali nevjerovatna je eurorija kod ljudi iz Tuzle ,u najmanju riku ko da ih je šeik kupio, fuzija je odron stvar, s njom odmah možeš urinirati na istoriju svog kluba, jer ideš ispočetka i to po pravilima mešetara koji ti je uletio u klub i koji će raditi onako kako se njemu digne, a poznajući takve ljude to će biti kratkog vijeka...razmijem ja da su oni željni uspjeha, ali postoji neki prag tolerancije i minimu ispod kojeg se ne može, ali ne misle svi isto....
Po meni, ovdne ne znaš ko je više na gubitku od ova dva nesretna kluba, možda više Olimpic, treba pored gubitka klupskih obilježja i stadiona, uzeti u obzir i djecu koju @ultima pominje, gdje će oni nastaviti trenirati i igrati, na Tušnju????
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1750 Re: F.K. Olimpic
Cini mi se da ima neki FK Dar (ili tako nesto) na podrucju Novog Grada, oni imaju i omladinsku skolu fudbala, pa bi oni mogli na stadion Otoka.