FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
campa_xxx

#1726 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Evo i od mene mali doprinos temi....

Image
.
Image
.
Image
.
Image
stolac-SARAJEVO

#1727 Re: FK Zeljeznicar

Post by stolac-SARAJEVO »

Komsije s' one strane rijeke :D ...pitar sam i rijetko sta komentarisem na ovom forumu ali ipak odlucih da koju kazem ovom prigodom.
Iskkreno mi je drago,sto su na Grbavici nakon 17.godina konacno zasjali reflektori.Ako se samo sjetimo kad su unisteni,ko ih je unistio i zasto,u nadi da vise nikad nece svijetliti,ONDA OVO PREDSTAVLJA VELIKU POBIJEDU I USPJEH NE SAMO ZELJEZNICARA,NEGO I GRADA SARAJEVA! :wink:
cico x

#1728 Re: FK Zeljeznicar

Post by cico x »

vala sam vise ocekivao od skretnicara za ovu tekmu,a vi nista specijalno!
Charuga
Globalni moderator

#1729 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

cico x wrote:vala sam vise ocekivao od skretnicara za ovu tekmu,a vi nista specijalno!
Bitno je da pratis ... Doci ce i igra, samo budi dosljedan .. 8-)
emigracija

#1730 Re: FK Zeljeznicar

Post by emigracija »

Hebi ga, neko uziva u evropskim utakmicama..... a neko u ulicnoj rasvjeti ;-)
LSD

#1731 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

emigracija wrote:Hebi ga, neko uziva u evropskim utakmicama..... a neko u ulicnoj rasvjeti ;-)
a nekome smeta i ulicna rasvjeta...nekima je teško sa asfaltom se boriti ;-)
ja.neron

#1732 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

Qler wrote:ImageImageImage
ImageImageImage

evo sa tekme i ona slika stadiona u malo vecoj rezoluciji :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
emigracija

#1733 Re: FK Zeljeznicar

Post by emigracija »

LSD wrote:
emigracija wrote:Hebi ga, neko uziva u evropskim utakmicama..... a neko u ulicnoj rasvjeti ;-)
E jes' vala, nek si mi reko'.....u dugogodisnjem nedostatku razloga za zadovoljstvo dobri su ponekad i lampioni. Samo se vi ogledajte, a neko drugi ce da putuje......pitace vas starost gdje vam je bila mladost :lol:
LSD

#1734 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

emigracija wrote:
LSD wrote:
E jes' vala, nek si mi reko'.....u dugogodisnjem nedostatku razloga za zadovoljstvo dobri su ponekad i lampioni. Samo se vi ogledajte, a neko drugi ce da putuje......pitace vas starost gdje vam je bila mladost :lol:
pošteno i to stoji ...ali samo deklarisani šaban može biti zavidan na vecerašnje reflektore nakon skoro 18 godina i od toga praviti šprdnju.
Opet ponavljam,nekim ja problem sa asfaltom baratati...rat je ucinio svoje...migracije stanovništva,muhadžiri i proces emancipacije...zato treba imati strpljenja i sabura.
Fundamental

#1735 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fundamental »

campa_xxx wrote:Evo i od mene mali doprinos temi....

Image
.
Image
.
Image
.
Image

Ove cetiri slike su za 6 sati dostigle cijenu kao i Mona Lisa :P
emigracija

#1736 Re: FK Zeljeznicar

Post by emigracija »

E pa upravo sabani koji se kote oko tog vaseg kolektiva su od svega toga napravili cirkus da ne moze biti veci. Samo ste vi razlog sto se sve svelo na te lampione i nista vise. Iskreno, ne bi me zacudilo da vam je na otvaranju zapjevo' Ljuba Alicic. Ja sam rodjen u ovom gradu, i nisam bas mlad da ne pamtim neke stvari, ali brate ako cemo realno NK zeljeznicar je danas jedan obicnan provincijski klub
GandalfSivi

#1737 Re: FK Zeljeznicar

Post by GandalfSivi »

Samo da vam cestitam na nocnoj utakmici, u inat dusmanima koji su pokusali unistiti stadion za vijekove vijekova...

Red je bio, a i lijepo izgleda...
Chairman

#1738 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chairman »

emigracija wrote:
emigracija wrote:E pa upravo sabani koji se kote oko tog vaseg kolektiva su od svega toga napravili cirkus da ne moze biti veci. Samo ste vi razlog sto se sve svelo na te lampione i nista vise. Iskreno, ne bi me zacudilo da vam je na otvaranju zapjevo' Ljuba Alicic. Ja sam rodjen u ovom gradu, i nisam bas mlad da ne pamtim neke stvari, ali brate ako cemo realno NK zeljeznicar je danas jedan obicnan provincijski klub

E nek ste vi klub :-) :lol:

Ili se javljas iz Mancestera nakon sto je pobijedjen Portsmouth 8-)
Charuga
Globalni moderator

#1739 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image

Image

Image

Image
Van Halen

#1740 Re: FK Zeljeznicar

Post by Van Halen »

Dobri su ultrasi sinoć bili.
DobroJutroKolumbo

#1741 Re: FK Zeljeznicar

Post by DobroJutroKolumbo »

Nek Vam je sa srecom , sve najbolje ...
Charuga
Globalni moderator

#1742 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Hvala ... :thumbup:
Oi

#1743 Re: FK Zeljeznicar

Post by Oi »

Cestitke Zeljeznicaru i Manijacima na obnovljenim reflektorima!
strong69

#1744 Re: FK Zeljeznicar

Post by strong69 »

Dobre slike, dobra atmosfera. :thumbup: :bih: Ovo je pobjeda grada Sarajeva i svih njegovih stanovnika.
Cestitke na pobjedi i sreca vasa pa niste s nama igrali prvu tekmu nakon 17 godina jer ne bi valjalo da se zapise da ste porazeni od gradskog rivala :D :D :D
Englez-66

#1745 Re: FK Zeljeznicar

Post by Englez-66 »

emigracija wrote:E pa upravo sabani koji se kote oko tog vaseg kolektiva su od svega toga napravili cirkus da ne moze biti veci. Samo ste vi razlog sto se sve svelo na te lampione i nista vise. Iskreno, ne bi me zacudilo da vam je na otvaranju zapjevo' Ljuba Alicic. Ja sam rodjen u ovom gradu, i nisam bas mlad da ne pamtim neke stvari, ali brate ako cemo realno NK zeljeznicar je danas jedan obicnan provincijski klub
Nama na proslavi nije pjevao ni Ljuba ni Hanka ni peti ni deseti, a drugo pod pojmom saban se uopce ne misli na to sto ti mislis. Buraz mogao si se roditi na vrh sebilja al papak si u dusi... nije NK nego FK

Dovidjenja prijatno!!! :zzzz:
vjecnobordo

#1746 Re: FK Zeljeznicar

Post by vjecnobordo »

Joj što serete. Posebno ovaj fundamentalac. Svaka čast za reflektore, meni je drago radi Grada, radi pobjede nad dušmanima. Baš ko što reče @strong. Ne volim Želju ni najmanje, ili još manje onaj stadion, na kojem sam jednom umalo ugušen :mrgreen: , ali mi je itekako drago i je bilo lijepo vidjeti upaljene reflektore.

Što se tiče paljenja zastave, mislim da i normalni navijači znaju koliko je to bilo nepotrebno i koliku će frku sad stvoriti Hrvati od toga.

I jedina stvar koja se po meni, NIKAKO, nije uklapala u atmosferu sinoć su vaši igrači i igra :-D Iako ne znam ni kako ste igrali, ali s obzirom na rezultat i komentare, ništa bolje nego ranije, a to je sramota za klub poput Želje. Igraju neki igrači za koje nikad niko nije čuo, neki dovedeni ni od kud, a to je ipak, u odnosu na sve, premalo. Ali hajde, nek je sa srećom i hairli sa novim reflektorima, a ovaj forum i svaka tema vezana za FKS, Zelju ili PL je upropaštena glupošću dežurnih pljuvača svega tuđeg, i kompleksaša, i s jedne i druge strane.

PS A u Banovićima paja_patak, sad će on na brzinu njegov klon čim vidi da pričamo o ovome :D Da opravda paljenje zastave :-)
The 51st State

#1747 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

vise postujem strumfove nego ove "politicki korektne" navijace sarajeva...
Željezničar

#1748 Re: FK Zeljeznicar

Post by Željezničar »

Englez-66 wrote:
Nama na proslavi nije pjevao ni Ljuba ni Hanka ni peti ni deseti, a drugo pod pojmom saban se uopce ne misli na to sto ti mislis. Buraz mogao si se roditi na vrh sebilja al papak si u dusi... nije NK nego FK

Dovidjenja prijatno!!! :zzzz:
NK je bio preko 70 godina. Oni koje to zanima mogu provjeriti da su radnici na željeznici (koji su osnovali klub) bili dobrim dijelom Hrvati, ako je te nekom bitno, meni ne. Isto tako svi oni ciju su djedovi sarajlije mogu ih pitati za koga su navijali prije II Svjetskog rata. Svaka nacija je otprilike imala svoj klub. Treba li se vratiti na to stanje? Meni ponašanje određenog dijela navijača Željezničara smeta već dugo, ali zato i ne idem utakmice. Indikativno je da u klubu od njegovih starih igrača nema skoro niko, te mi se čini da je i stadion kako su ga agresori zapalili izgubio i dio duše. Na kraju želim da pozdravim sve stare i nove navijače Želje.
F.G.R.

#1749 Re: FK Zeljeznicar

Post by F.G.R. »

Sinoc sam prolazio pored Grbavice i cuo navijace Selje kako pjevaju "Letece medvjedice" :lol:
Kakav klub takvi i navijaci...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1750 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

F.G.R. wrote:Sinoc sam prolazio pored Grbavice i cuo navijace Selje kako pjevaju "Letece medvjedice" :lol:
Kakav klub takvi i navijaci...
sta prolazio, cucao si kod ulaza i ucio kako se navija :D
Post Reply