Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1726 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Fordas wrote:
Halleluhwah wrote:Zbog čega ili koga ste vi plakali? Čiju ste dušu Gore vidjeli? Što će uslijediti nakon ovoga?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hajde bjedo brisi, ba... nisi skontao jos... pametnija je kokos od tebe. mada imas pravo da se furas, i pogodio si pravo vrijeme. A sad, kao sto rekoh bjezi odavde, takvom mozgu nije ovdje mjesto, imaju 'razne teme', 'bez cenzure', 'ginisovi rekordi' tamo si glavni :thumbup:
Tako diskutuješ sve vrijeme svojeg forumanja. Gadio si mi se sve to vrijeme i mene kao diskutanta ne možeš osporiti svojom nekulturom. Žao mi je što neko takav uopće navija za Sarajevo.
I da, zaista ne znaš gdje sam ja ''glavni'' i na kojim sam ja temama bio na ovom forumu, kada, koliko i pod kojim imenima.
Fordas

#1727 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Eto rekao si sve..... i sve si u pravu. imas li sta jos reci? da odemo spavat mirno
Halleluhwah

#1728 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Fordas wrote:Eto rekao si sve..... i sve si u pravu. imas li sta jos reci? da odemo spavat mirno
Zemlju si svojim spavanjem najviše i jedino zadužio. Slobodan si.
Fordas

#1729 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Halleluhwah wrote:
Fordas wrote:Eto rekao si sve..... i sve si u pravu. imas li sta jos reci? da odemo spavat mirno
Bas tako, steta sto je malo ljudi poput tebe, fakat

P.S. probat cu i jedan vitamin C da popijem, mozda pomogne
Halleluhwah

#1730 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Fordas wrote:
Halleluhwah wrote:
Bas tako, steta sto je malo ljudi poput tebe, fakat

P.S. probat cu i jedan vitamin C da popijem, mozda pomogne
Nemoj. Neće. :) Ubij se.
Fordas

#1731 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:

Majstore, svoj licni rat vodi preko poruka, nemoj dalje unistavati ovu temu, rekao si sta si imao
Halleluhwah

#1732 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Nisam rekao što sam imao.
Smatram da je potrebno i nužno da se nakon ove utakmice prestanu pjevati pjesme o Vedranu. Ne smijemo zaboraviti što se dogodilo, ali ne smijemo ni jedno ime izdizati iznad Hordi zla i Sarajeva. ''Ritual'' dizanja prstiju ka nebesima je pogotovo strašan i on se ne smije ponoviti, kao što je apsolutno nepotrebno posvećivanje pjesme Vedranu koja bi se pjevala na svakoj utakmici. Brojni su navijači za brojne klubove ginuli, ali ne vjerujem da su im se pjesme posvećivale. Naš je slučaj specifičan, jer bi takva pjesma podsjećala na mržnju i podsticala je.
The 51st State

#1733 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Odmorite ljudi, svi smo na istom putu..., a taj put nije nimalo lak kada je u pitanju Sarajevo. Nema se sta nikome zamjeriti nakon ove kataklizme, umovi i duse su tu razlicito reagovali. Suzdrzite se, ne ubijedjujte i postujte....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1734 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

@Halleluhwah,prijetelju opusteno. Ja mozda,donekle i mogu shvatiti to sto ti pricas,ali moras shvatiti da je jos uvijek sve i previse svjeze i na tjelima i u srcima sviju nas. Sasvim je normalno bilo da smo dali na tribini sve ono sto osjecamo,i da smo na neki nacin izbacili u vidu emocije i te pjesme,kao i skandiranja imena naseg ubijenog druga.
To je meni bilo nekako totalno prirodno,nekako sto se moralo desiti..puno je bola,i sve je jos svjeze.

I niko nikoga ne izdize iznad Sarajeva i Hz,to nije istina jednostavno.

Pogledaj preko 90% tribina sirom evrope na kojima su neke grupe izgubile nekoga od svojih. pa na sve i jednoj tribini su zastave sa likom tih momaka,sa imenima njihovim..sto je meni sasvim prirodno.

Svi se mi osjecamo bracom na toj tribini,svi smo mi jedno.
I ubistvom jednog od nas,ko god da je to bio,od najmladjeg clana nase grupe,pa do najstarijeg..bez obzira na spol,il' naciju ...ili bilo koju drugu specificnost....se osjeca unutar grupe kao ubistvo jednog dijela nas samih.

Ljudi moji nema potrebe za tim tenzijama,sta vam je ba...i sto bi se reklo u jednoj pjesmi "...ceka nas jos puno vaznih utakmica...",kako nase igrace na terenu,tako i nas na tribini,i neophodna nam je sloznost i zejednistvo.
vemus

#1735 Re: FK Sarajevo

Post by vemus »

-LIBERO- wrote:@Halleluhwah,prijetelju opusteno. Ja mozda,donekle i mogu shvatiti to sto ti pricas,ali moras shvatiti da je jos uvijek sve i previse svjeze i na tjelima i u srcima sviju nas. Sasvim je normalno bilo da smo dali na tribini sve ono sto osjecamo,i da smo na neki nacin izbacili u vidu emocije i te pjesme,kao i skandiranja imena naseg ubijenog druga.
To je meni bilo nekako totalno prirodno,nekako sto se moralo desiti..puno je bola,i sve je jos svjeze.

I niko nikoga ne izdize iznad Sarajeva i Hz,to nije istina jednostavno.

Pogledaj preko 90% tribina sirom evrope na kojima su neke grupe izgubile nekoga od svojih. pa na sve i jednoj tribini su zastave sa likom tih momaka,sa imenima njihovim..sto je meni sasvim prirodno.

Svi se mi osjecamo bracom na toj tribini,svi smo mi jedno.
I ubistvom jednog od nas,ko god da je to bio,od najmladjeg clana nase grupe,pa do najstarijeg..bez obzira na spol,il' naciju ...ili bilo koju drugu specificnost....se osjeca unutar grupe kao ubistvo jednog dijela nas samih.

Ljudi moji nema potrebe za tim tenzijama,sta vam je ba...i sto bi se reklo u jednoj pjesmi "...ceka nas jos puno vaznih utakmica...",kako nase igrace na terenu,tako i nas na tribini,i neophodna nam je sloznost i zejednistvo.
Bravo..
emigracija

#1736 Re: FK Sarajevo

Post by emigracija »

@Halleluhwah....ne slazes se sa nekim stvarima i to je ok. Mada, ni meni bas nije jasno sta je problem u dizanju prsta ali eto par si se normalno izjasnio da ti to nije udure i to svi treba da postuju. I meni se dosta toga ne svidja a drugi se slomise da dohvate nas nivo. To ce nas tjerati da budemo jos bolji i uvijek ispred ostalih
burek_in_space

#1737 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

burek_in_space wrote:
Halleluhwah wrote: Nemoj. Neće. :) Ubij se.
Fordas wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hajde bjedo brisi, ba... nisi skontao jos... pametnija je kokos od tebe. mada imas pravo da se furas, a i pogodio si pravo vrijeme! A sad, kao sto rekoh bjezi odavde, takvom mozgu nije ovdje mjesto, imaju 'razne teme', 'bez cenzure', 'ginisovi rekordi' tamo si glavni, mi nismo dostojni tvojih naglabanja :thumbup:
18. okt. 2009. 13:52 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Halleluhwah, Fordas

7 dana

Ostalima opomena da povedu rachuna o pravilima foruma!
Alkos

#1738 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Halleluhwah wrote:Nisam rekao što sam imao.
Smatram da je potrebno i nužno da se nakon ove utakmice prestanu pjevati pjesme o Vedranu. Ne smijemo zaboraviti što se dogodilo, ali ne smijemo ni jedno ime izdizati iznad Hordi zla i Sarajeva. ''Ritual'' dizanja prstiju ka nebesima je pogotovo strašan i on se ne smije ponoviti, kao što je apsolutno nepotrebno posvećivanje pjesme Vedranu koja bi se pjevala na svakoj utakmici. Brojni su navijači za brojne klubove ginuli, ali ne vjerujem da su im se pjesme posvećivale. Naš je slučaj specifičan, jer bi takva pjesma podsjećala na mržnju i podsticala je.
:shock: Strasno!
Zasto je problem sto ce postojati pjesme posvecene Vedranu i zastave sa njegovim likom? Zar treba jednostavno zaboraviti sto se desilo? Meni ne treba neka pjesma da bih mrzio nekoga, tako da je glupo reci da ce Vedranove pjesme ili zastava sa njegovim likom podsticati na mrznju...

Zasto te uvrijedilo dizanje prstiju ka nebu? Jesi mozda vjernik, pa te to uvrijedilo ili? Stvarno ne razumijem zato ti se to ne svidja i zasto to nije u redu? Hajmo fino diskutovati, bez vrijedjanja i pametovanja...
UPS

#1739 Re: FK Sarajevo

Post by UPS »

Da se nezaboravi u svoj ovoj euforiji oko reprezentacije

Policajac osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića pušten na slobodu
Policajac Dragan Vujević kojeg se sumnjiči za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića prilikom nedavnih nereda u Širokom Brijegu i kojem je nakon hapšenja određen pritvor od 30 dana, danas je pušten, nakon što je Sud Zapadnohercegovačkog kantona prihvatio žalbu mostarske odvjetnice Nade Dalipagić.
PITARKA_SA

#1740 Re: FK Sarajevo

Post by PITARKA_SA »

tresla se gora,rodio se mis
Bordolini

#1741 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Sud jedva docekao da prihvati zalbu. Cemu se mi nadamo? Pravdi? Mozda ako je sami skrojimo a nadam se da hocemo.
UPS

#1742 Re: FK Sarajevo

Post by UPS »

A kako da je sami skrojimo? Mi jedino mozemo izvrsiti pritisak na MUP i tuzilastvo da pocnu raditi svoj posao, da rijese ovaj slucaj i kazne sve pocinioce. Jos mozemo izvrsiti pritisak na klub da ne igra vise nikad dole i to je sve. je li to dovoljno? i hocemo li to uraditi?
nikad_izvini

#1743 Re: FK Sarajevo

Post by nikad_izvini »

RIP Vedrane

ACAB
meme pitar

#1744 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

Dobro da se vratimo temi Sarajevo. Interesuje me hoće li neko više biti smijenjen u klubu. udruženje navijača je pompezno najvilo smijene i inspekcije. Ćala je najavio ostavke u prvom kolu. Sarajevo nije pobijedilo 1 godinu u gostima (čak ni Olimpika ni Zelju). Na Hasetu je sve manje gledalaca. Šta još treba da se dogodi da napokon nešto profunkcioniše. Na kraju izgubljen je i kup i prvenstvo. Možda da čekamo neki turnir da bi nešto uzeli. Definitivno niti jedan sarajevski klub ne funkcioniše i mislim da je ovo prvi put da Sarajevo ima 3 kluba a niti jedan neće u evropu.
Urlanje dozvoljeno

#1745 Re: FK Sarajevo

Post by Urlanje dozvoljeno »

meme pitar wrote:Dobro da se vratimo temi Sarajevo. Interesuje me hoće li neko više biti smijenjen u klubu. udruženje navijača je pompezno najvilo smijene i inspekcije. Ćala je najavio ostavke u prvom kolu. Sarajevo nije pobijedilo 1 godinu u gostima (čak ni Olimpika ni Zelju). Na Hasetu je sve manje gledalaca. Šta još treba da se dogodi da napokon nešto profunkcioniše. Na kraju izgubljen je i kup i prvenstvo. Možda da čekamo neki turnir da bi nešto uzeli. Definitivno niti jedan sarajevski klub ne funkcioniše i mislim da je ovo prvi put da Sarajevo ima 3 kluba a niti jedan neće u evropu.
ispravka, sarajevo ima sad 4 premijeligasa... a i prije je imao 3

sezona 95/96, 3, zeljo/sarajevo/olimpik
sezona 97/98, 3, zeljo/sarajevo/olimpik
sezona 98/99, 3, zeljo/sarajevo/vrbanjusa
sezona 00/01, 3, zeljo/sarajevo/olimpik
sezona 01/02, 3, zeljo/sarajevo/olimpik
sezone 04/05-08/09, 3, zeljo/sarajevo/slavija
sezona 09/10, 4, zeljo/sarajevo/slavija/olimpik
salle_eh1986

#1746 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

meme pitar wrote:Dobro da se vratimo temi Sarajevo. Interesuje me hoće li neko više biti smijenjen u klubu. udruženje navijača je pompezno najvilo smijene i inspekcije. Ćala je najavio ostavke u prvom kolu. Sarajevo nije pobijedilo 1 godinu u gostima (čak ni Olimpika ni Zelju). Na Hasetu je sve manje gledalaca. Šta još treba da se dogodi da napokon nešto profunkcioniše. Na kraju izgubljen je i kup i prvenstvo. Možda da čekamo neki turnir da bi nešto uzeli. Definitivno niti jedan sarajevski klub ne funkcioniše i mislim da je ovo prvi put da Sarajevo ima 3 kluba a niti jedan neće u evropu.
Olimpik je izgleda najbliži bar kroz ligu :D
Nama ostaje kup ali kako igramo ni to nije pa gotovo moguće. Slavija bi mogla u niži rang ako nastave davati bodove Borcu i sličnima a vas čeka promašena sezona kao što smo ih imali i mi prošlih godina. Tuga i jad za cijeli grad
samo_ovaj_put

#1747 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

ako neko ima taj podatak,ali ja se ne sjecam da je hamzagoc dao gol za nas otkako je dosao
onaj penal sa helsimborgom,ali to se ne pika
kontibih

#1748 Re: FK Sarajevo

Post by kontibih »

Upravu si.To je Hamzagiću bio prvi i zasada jedini gol za Sarajevo.
slucajan

#1749 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Njega i Jahovića otjerati čak i prije uprave. Kako fudbaleri, jednako "dobri" bi bili i kao hokejaši, vaterpolisti, rukometaši, šahisti... Pa neka probaju nešto drugo, dok su mladi, ovo čime se sada bave, jednostavno im - NE IDE!!!
ultima_palabra

#1750 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Ako vam fali igrača, vratite Bučana, please :-D
Locked