Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ave, Nijaz!

#1726 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ave, Nijaz! »

Ako ko nema pravo pricati o kupovini igraca Real Madridu, onda su to navijaci Barce.
Oni trosi na isti nacin kao i Real, ili misle da su Stoickov, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Alves, Ibrahimovic,
Henry, Rivaldo, Keita, Toure, Abidal, Maxwell, igrali/igraju za kikiriki.

:oops:
krusty

#1727 Re: Real Madrid C.F.

Post by krusty »

LSD wrote:Real je sasvim uigrana ekipa dok su skupili 77 bodova iz 31 utakmice..

spanska liga je presmijesna i nije mjerodavna uopste

sve ostale ekipe osim reala i barse su obicne kante za nabijanje gol razlike i to je tako vec godinama, tako da tih 77 bodova ne znaci nista... jes problem bit uigran protiv valladolida ili almerie :lol: :lol:

po igrama u Europi se vidi ko je bolji tim, a to je Barcelona... Real ne moze meda protiv jednog Lyona kojeg u Francuskoj deru neki anoninmni timovi...
Charuga
Globalni moderator

#1728 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Ave, Nijaz! wrote:Ako ko nema pravo pricati o kupovini igraca Real Madridu, onda su to navijaci Barce.
Oni trosi na isti nacin kao i Real, ili misle da su Stoickov, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Alves, Ibrahimovic,

Sto si se ti namecio na Barsu. Nije valjda da jos boli ono cetvorka sa Nou Campa ... 8-)
King_Arthur

#1729 Re: Real Madrid C.F.

Post by King_Arthur »

Ave, Nijaz! wrote:Ako ko nema pravo pricati o kupovini igraca Real Madridu, onda su to navijaci Barce.

u rasponu od koliko godina ? :lol:

hoces da ti nabrojim igrace koji su prosli kroz real i one koji su prosli kroz barcu zadnjih 10 godina ? da vidis kako na strani reala stoji minimalno duplo vise igraca :) i od ovih svih gore sto si nabrojao cini mi se samo ibra i henry su vec sve izgradili i postigli svoj maksimum pa onda dosli u barcu ;) ostali su najvecu slavu stekli u barci izuzev mozda ronalda koji je maltretirao protivnike gdje god da je igrao :)

ne laprdaj sviju ti gluposti :) nego idi upali plejku i pokusaj s realom makar tamo da dobijes :D ionako imate vise fanova na tim konzolama :D ocigledno lijecenje frustracija preko igrica :lol:
adcor

#1730 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

King_Arthur wrote:ne laprdaj sviju ti gluposti :) nego idi upali plejku i pokusaj s realom makar tamo da dobijes :D ionako imate vise fanova na tim konzolama :D ocigledno lijecenje frustracija preko igrica :lol:
:lol: :lol: :lol:
van Basten

#1731 Re: Real Madrid C.F.

Post by van Basten »

Barcelona ih je ubila kao malu djecu... opet... nema tu puno pametovanja. Real se nije mogao sastaviti sa loptom. Sudija je čak malo navlačio za domaćina, imao smiješne kriterije za kartone (nevjerovatna je činjenica da jedan Gago nije dobio žuti cijelu utakmicu iako je napravio bar desetak prekršaja, pola od toga vrlo teških), ali nije uticao na rezultat na kraju. Valjda nije ni mogao
Ave, Nijaz!

#1732 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ave, Nijaz! »

King_Arthur wrote: u rasponu od koliko godina ? :lol:

hoces da ti nabrojim igrace koji su prosli kroz real i one koji su prosli kroz barcu zadnjih 10 godina ? da vidis kako na strani reala stoji minimalno duplo vise igraca :) i od ovih svih gore sto si nabrojao cini mi se samo ibra i henry su vec sve izgradili i postigli svoj maksimum pa onda dosli u barcu ;) ostali su najvecu slavu stekli u barci izuzev mozda ronalda koji je maltretirao protivnike gdje god da je igrao :)
Hocu, haj nabroj da vidis kakve gluposti pises.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1733 Re: Real Madrid C.F.

Post by Admir_1984 »

Kako ce prekinuti igu iste sekunde kada pomocnik digne zastavicu za ofsajd? To fizicki nije moguce ;-) Igrac je prilikom dodavanja bio u ofsajdu, pomocnik je digao zastavicu i tu sva prica prestaje. Taman da je namjerno rukama ufatio loptu, zastavica je bila u zraku ;-)

Cude me ovakve izjave cistokrvnih engleza, kao da vi niste izmislili fudbal :-)
Namjerno je igrao rukom i niti on nije vidio da je onaj digao zastavicu. To je isto da ja gledam kad ce pomocni podic zastavicu, a on kad podigne, ja protivnika opalim stocem.
Izmedu ostalog, pomocni ne moze prekinuti utakmicu, to mora glavni uraditi.
Kakve to ima veze jel vidio ili nije, nije njegovo da gleda u pomocnog sudiju. Glavni sudija nakon upucene lopte pogleda u pomocnog i ako je zastavica podignuta automatski igra prestaje i ne vaze nikakvi ofsajdi i slicno. Udaranje stocem je nesportski potez i on se kaznjava u svakom momentu fudbalske igre, bila podignuta zastavica ili ne.

Cudi me da cistokrvni englezi imaju ovako uske poglede na fudbalsku igru :-)
Ave, Nijaz!

#1734 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ave, Nijaz! »

Onaj je namjerno igrao rukom u cilju sprecavanja 100% gol sanse.
U trenutku kada je to uradio, sudija nije prekunuo igru zbog offsidea, nego je igra bila u toku.
Znaci ovaj je sprijecio 100% sansu, crveni karton, a onda je tek sviran offside.
Pomocni moze mahat koliko hoce, sve dok glavni ne zvizne, igra nije prekinuta.
mrtva kokoš

#1735 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

ma treba pomocne sudije ukinuti :oops:
Admir_1984

#1736 Re: Real Madrid C.F.

Post by Admir_1984 »

Ave, Nijaz! wrote:Onaj je namjerno igrao rukom u cilju sprecavanja 100% gol sanse.
U trenutku kada je to uradio, sudija nije prekunuo igru zbog offsidea, nego je igra bila u toku.
Znaci ovaj je sprijecio 100% sansu, crveni karton, a onda je tek sviran offside.
znam da se pravis glup, al eto.

Uputi se lopta prema napadacu, pomocnik sekund kasnije digne zastavicu, sekund prodje dok ga glavni pogleda i plus sekund dok odsvira. Znaci u istoj sekundi glavni sudija ne moze svirati ofsajd cim se lopta uputi prema napadacima
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1737 Re: Real Madrid C.F.

Post by 1946 »

Ave, Nijaz! wrote:Onaj je namjerno igrao rukom u cilju sprecavanja 100% gol sanse.
:lol:
Znači u situaciji kad je igrač u ofsajdu, pomoćni diže zastavicu, igrač postiže go prije nego što je glavni išta dosudio...šta će glavni? Priznati go ili svirati ofsajd? :roll:
Ave, Nijaz!

#1738 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ave, Nijaz! »

Admir_1984 wrote:

Uputi se lopta prema napadacu, pomocnik sekund kasnije digne zastavicu, sekund prodje dok ga glavni pogleda i plus sekund dok odsvira. Znaci u istoj sekundi glavni sudija ne moze svirati ofsajd cim se lopta uputi prema napadacima
Ne pravim se glup, ozbiljno ti pisem.

Offside je bio, trebalo je prekinut igru i prekinula se, to je sve u dure.
Medutim, onaj Barcin je morao dobiti crveni jer je ocito sa namjerom igrao rukom, a to nije dopusteno.
Admir_1984

#1739 Re: Real Madrid C.F.

Post by Admir_1984 »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:

Medutim, onaj Barcin je morao dobiti crveni jer je ocito sa namjerom igrao rukom, a to nije dopusteno.
Pa bio bi sankcionisan da nije bilo ofsajda. Navedi mi jedan jedini stvarni primjer situacije o kojoj govoris
radijator

#1740 Re: Real Madrid C.F.

Post by radijator »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:

Bože dragi šta ovaj forum mora sve da trpi :-)
sumirprimus

#1741 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:

Hrabra odluka sudije,pogotovu imajuci u obziru gdje se igralo,trebalo je stisnut m..a i ponistit odluku,svaka mu cast na tome,...
King_Arthur

#1742 Re: Real Madrid C.F.

Post by King_Arthur »

sumirprimus wrote:
Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:

Hrabra odluka sudije,pogotovu imajuci u obziru gdje se igralo,trebalo je stisnut m..a i ponistit odluku,svaka mu cast na tome,...
de ne lupetajte sviju vam gluposti i malo se edukujte o pravilima u fudbalu ;)

neko spomenu i kao da je mogao shakom nekoga opaliti pa da nista ne bude jer je bio ofsajd ;-) kolko je tebi ? 11 godina ? svasta fakat.

za sve koji lupetaju gluposti kako je pique trebao dobiti karton tj kako se nije trebao ponistiti onaj imam samo jedno pitanje ;) zasto se ponistavaju golovi nakon ofsajd pozicije, cak i nakon sto igrac postigne gol i sudija pokaze na centar a ne vidi pomocnog da mase ili da je mahao ofsajd ?

znaci sudijska je greska sto nije vidio da mase pomocnik ofsajd i tacka. ne znam sta se isto mala djeca raspravljate a nemate pojma ;)
sumirprimus

#1743 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

Kao prvo,ne vrijedjaj,ponasaj se...
Kao drugo,sta ti nije jasno u mom postu,?
Psiholoski momenat je kod sudija od presudnog znacaja u ovakvim utakmicama,nije ni sudijama lako,zna se kako se lako pogrijesi zbog,pritiska igraca,navijaca,cjelokupne atmosfere,zbog toga i imas par sudija svjetske klase,i hiljade anonimaca...
Jos jednom,mislim da je bila ispravna odluka sudije,ali je trebalo stisnut pa ponistit svoju odluku u datom trenutku...
King_Arthur

#1744 Re: Real Madrid C.F.

Post by King_Arthur »

sumirprimus wrote:Kao prvo,ne vrijedjaj,ponasaj se...
Kao drugo,sta ti nije jasno u mom postu,?
Psiholoski momenat je kod sudija od presudnog znacaja u ovakvim utakmicama,nije ni sudijama lako,zna se kako se lako pogrijesi zbog,pritiska igraca,navijaca,cjelokupne atmosfere,zbog toga i imas par sudija svjetske klase,i hiljade anonimaca...
Jos jednom,mislim da je bila ispravna odluka sudije,ali je trebalo stisnut pa ponistit svoju odluku u datom trenutku...
izvinjavam se ako sam te uvrjiedio.
a ne vidim potrebu za tim VALJALO JE STITNUTI :-) sudija je uradio sve po pravilima i nije imao sta stiskati ;)
toliko :)
veljaca

#1745 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

U subotu mi je bilo zao od realovaca: Kasiljasa, Raula i Gutija ..... Ostalo je sve bez veze .... :run:
sumirprimus

#1746 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

veljaca wrote:U subotu mi je bilo zao od realovaca: Kasiljasa, Raula i Gutija ..... Ostalo je sve bez veze .... :run:
Da je meni da me zale ko njih...da me zale bar ko njihovog ekonoma... :D
LSD

#1747 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Realovci evo ko vas je rasuo ko rižu....jedan covjek ,a nije Messi :-) uživajte u majstorijama 8-)

ultima_palabra

#1748 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... rner-after
Sasvim realno :thumbup: Jedino ako Pellegrini ne ponovi ono što je Juande uradio (izgubi respekt svlačionice i počne redati poraze nakon izgubljenog Clasica), nadam se da neće...
Last edited by ultima_palabra on 13/04/2010 11:56, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1749 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Sasvim realno :thumbup: Jedino ako Pellegrini ne ponovi ono što je Juande uradio (izgubi respekt svlačionice i počne redati poraze nakon izgubljenog Clasica), nadam se da neće...
I ja se nadam... pa izgubljena je jedna utakmica, prekinut niz od 12 uzastopnih pobjeda u Primeri, treba to nastaviti dalje, treba ustimavati ekipu, treba vidjeti ko, sta, kako, u smislu, gdje skripi. Ono sto ja vidim (mada se nadam da Pelegrini vidi sto treba da vidi), vezni red skripi i treba se na tom poraditi, evo Kaka je povrijedjen, Guti skoro opacio kopacke o klin, treba vidjeti moze li se tu sta uraditi sa postojecim kadrom ili treba dovesti nekoga (govorim o narednoj sezoni).
Napadac, definitivno. Zasto je Barcelona dovela Ibrahimovica? Bez obzira na Messija, Iniestu, Xavija, Ibro je povukao u nekim kljucnim utakmicama za Barcu, jer je to takav tip igraca, upravo ono sto Realu treba. Cristiano je krilni, Higuain :roll: ne znam, klasicni napadac nije, a za krilo nije, dibar je igrac, ali za Reala nije. Benzema (ali Benzema iz Lyona) treba Realu, kad bi ga Pelegrini do kraja sezone uklopio u ekipu, onda bi to bila druga prica. Sto ce mu Higuain ako ce ga prodati (bar se tako spekulise)?! Nek' Benzemu uklopi i digne mu formu i rijesio je puno toga.
ultima_palabra

#1750 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Spominje se da bi Canales mogao igrati slijedeću sezonu, da se razmišlja u smjeru da bi on mogao zamijeniti Gutija. Ukoliko Raul ode, imaju spremnu zamjenu u obliku Negreda. Ludost bi bila prodati tako mlade i perspektivne igrače kao što su Higuain i Benzema.
Bitno je zadržati core tima, unaprijediti poziciju lijevog beka i možda jedno jače pojačanje (moj favorit je Silva). Trebaće i par igrača za rotacije ako odu Diarra, Gago, Drenthe, Dudek i slični...
Post Reply