Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

niko_niko_kao_ja

#1726 Re: Ginekologija i vagine....

Post by niko_niko_kao_ja »

pustopoljina wrote:valja znati da mozes dragom pokazati, da zna da se mora ponasati :lol:
ja od kad sam trudna, moj dragi se kupa u domestosu :-D drugacije mi ne smije prici :lol:
pustopoljina

#1727 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pustopoljina »

:) nice (za trudnocu :) ),
moja prijateljica je u petak dobila bebacha...haman da prisustvujem porodu :shock: , ali je muz na vrijeme stigao...a ono malo grusce preslatko zmirka :)
niko_niko_kao_ja

#1728 Re: Ginekologija i vagine....

Post by niko_niko_kao_ja »

pustopoljina wrote::) nice (za trudnocu :) ),
moja prijateljica je u petak dobila bebacha...haman da prisustvujem porodu :shock: , ali je muz na vrijeme stigao...a ono malo grusce preslatko zmirka :)
sreca pa muz stize i spasi te :-D , ja ne znam bi li mogla prisustvovati necijem porodu, mozda bas kad bi neko imao veliku zelju, ali tuga bi bila gledati tako nekog da se pati, a ne mozes mu pomoci :cry: i svoj bi izbjegla da ikako mogu :lol:
ljubav_aha

#1729 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:
ljubav_aha wrote:
Gollum. wrote:koji me đavo natjera da zalutam na ovu stranicu, ogadijo mi se horalni seks dibidus... :sad:
pa i muskarci mogu imati kandidu na penisu :!:
jeste li to ikada vidjele?
haj' necu stavljati link, ali google-> candida penis photo
strava i uzas
i samo na google ,gluho bilo :D :lol:
ljubav_aha

#1730 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:valja znati da mozes dragom pokazati, da zna da se mora ponasati :lol:
:lol:
ljubav_aha

#1731 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

niko_niko_kao_ja wrote:
ja od kad sam trudna, moj dragi se kupa u domestosu :-D drugacije mi ne smije prici :lol:
ma tako treba svaki dan :D :lol:
pustopoljina

#1732 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pustopoljina »

niko_niko_kao_ja wrote:
pustopoljina wrote::) nice (za trudnocu :) ),
sreca pa muz stize i spasi te :-D , ja ne znam bi li mogla prisustvovati necijem porodu, mozda bas kad bi neko imao veliku zelju, ali tuga bi bila gledati tako nekog da se pati, a ne mozes mu pomoci :cry: i svoj bi izbjegla da ikako mogu :lol:
ma joj, nisam ni ja otisla na porod, ja otisla u posjetu, ali imam dobar tajming :-) i ja sam se pitala hocu li to moci gledati, a nema sanse da je ostavim tamo...srecom, muz dodje za nesto vise od pola sata, a beba se rodi sat iza toga :lol: sama kaze da se super osjeca, umorno, ali super :) .
ona je puno crnjacila, jer je presla tri dana iza termina,a nikakvih trudova, nista...sve neki filmovi boze sacuvaj :-) nosila djecaka i bila ubijedjena da se djecaci radjaju prije termina :-) :-) , a eto-ona kasni... a one sestre jadne samo govore- morate dopustiti da dodje, morate se otvoriti...svaki porod je jedinstven...samo se opustite...a ona samo sto ih ne izudara necim :lol:

eto tako i tebi- samo se opusti i dopusti da dodje :)
Gospoda Ministarka

#1733 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

pustopoljina wrote: eto tako i tebi- samo se opusti i dopusti da dodje :)
:lol: :lol: :lol:
pustopoljina wrote:
ljubav_aha wrote:
Gollum. wrote:koji me đavo natjera da zalutam na ovu stranicu, ogadijo mi se horalni seks dibidus... :sad:
strava i uzas
Ovo kao i kondilome treba etiketirati sa dare to google :D
Gollum.
Location: Profil obrisan zbog terora administracije - Steel over and out!

#1734 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gollum. »

Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled... 8-)
ciki4

#1735 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ciki4 »

Gollum. wrote:Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled... 8-)
Sa ili bez candide?
Gollum.

#1736 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gollum. »

ciki4 wrote:
Gollum. wrote:Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled... 8-)
Sa ili bez candide?

daj šta daš... :D
zenskaglava

#1737 Re: Ginekologija i vagine....

Post by zenskaglava »

fatamorgana wrote:
"lol_sa"

da li je neko od vas probao sa vaginalnim ispiranjem, sa cajem od celerovog korijena i sodom bikarbonom ???
Za ispiranje intimnih dijelova dobro je esencijalno ulje čajnog drveta - Tea tree oil, u pola litre čiste i prokuhane pa
zatim ohlađene na mlako vode ukapaju se 2-3 kapi kvalitetnog ulja i time se ispire 2-3 puta na dan, vani i unutra.
Ulje čajnog drveta djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica i nije iritantno za sluznicu.
Da mi nije toliko draga, ne znam sta bih s njom
Gollum.

#1738 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gollum. »

Image

:shock:
AmyR

#1739 Re: Ginekologija i vagine....

Post by AmyR »

zenskaglava wrote:
fatamorgana wrote:
"lol_sa"

da li je neko od vas probao sa vaginalnim ispiranjem, sa cajem od celerovog korijena i sodom bikarbonom ???
Za ispiranje intimnih dijelova dobro je esencijalno ulje čajnog drveta - Tea tree oil, u pola litre čiste i prokuhane pa
zatim ohlađene na mlako vode ukapaju se 2-3 kapi kvalitetnog ulja i time se ispire 2-3 puta na dan, vani i unutra.
Ulje čajnog drveta djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica i nije iritantno za sluznicu.
Da mi nije toliko draga, ne znam sta bih s njom

Ni slucajno ispirati na ovaj nacin. Bez obzira sto je prirodno najbolje, narodna medicina nekada zna pogorsati stvari. Govorim iz vlastitog iskustva.

A nema potrebe posezati za receptima koje su nase nane koristile, kada postoje prakticni medicinski prepatari za ispiranje. Imate multi-gyn proizvode za te stvari. Cak i dobijete pumpicu za ispiranje. Evo ako nekog zanima kako izgleda i kako se koristi: http://www.multi-gyn.ba/multi-gyn-vaginal-douche.html

Mada nije neka velika muka skontati kako se korsiti. U svakom slucaju, vrijedi pogledati (http://www.multi-gyn.ba/) pomaze i kod svraba, i kod neugodnog mirisa... Ma nema za sta sve nije. Imaju raznih prouzvoda. Ispirati sa narodnim ljekovima samo moze pogorsati stvari. To ni slucajno. Ipak nam je previse dragocjena:D

Pozdrav
ljubav_aha

#1740 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

Cackanje po vagini takvim igrackama je takodjer minus :D
LaCici

#1741 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Koristila sam ja multi-gyn i nije mi bas pomoglo. Cak mi je doktor rekao da ti irigatori samo mogu jos vise infekciju gurnuti unutra.
fragola

#1742 Re: Ginekologija i vagine....

Post by fragola »

Cure, pomoc!
Trebam dobrog privatnog ginekologa u Sarajevu, ali da radi subotom. Bila sam kod Spahovica, koji je odlican, ali ne radi subotom, a posto nisam iz Sarajeva nije mi zgodono doci radnim danima, u neko normalno vrijeme.

Inace, trebala bih uraditi hpv tipizaciju, i razmisljala sam otici kod Anje Tomic Cica, s tim da mi je Spahovic rekao da kupim pribor za bris u "Nalazu" donesem, on mi uradi bris, pa ponovo odnesem u "Nalaz"... Da li je to tako kod svakog privatnika, ili neki vec imaju taj pribor... Jer dovoljna mi je muka kad pomislim na hpv, posebno jos da hodam labaratorija-ginekolog-labaratorija-ginekolog..... Ima li neko preporuke gdje, sta, kako po tom pitanju?
cvjece13

#1743 Re: Ginekologija i vagine....

Post by cvjece13 »

pustopoljina wrote:
ljubav_aha wrote:
strava i uzas
:shock: :shock: jao, što nas navrati. Mani ovo izgleda kao da mu je jedina sudbina da otpadne. :shock:
ljubav_aha

#1744 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ljubav_aha »

ma prvo se osusi,i tako laHkse otpadne :D :lol: znam,odvratna fotka :D
buzzkiller

#1745 Re: Ginekologija i vagine....

Post by buzzkiller »

fragola wrote:Cure, pomoc!
Trebam dobrog privatnog ginekologa u Sarajevu, ali da radi subotom. Bila sam kod Spahovica, koji je odlican, ali ne radi subotom, a posto nisam iz Sarajeva nije mi zgodono doci radnim danima, u neko normalno vrijeme.

Inace, trebala bih uraditi hpv tipizaciju, i razmisljala sam otici kod Anje Tomic Cica, s tim da mi je Spahovic rekao da kupim pribor za bris u "Nalazu" donesem, on mi uradi bris, pa ponovo odnesem u "Nalaz"... Da li je to tako kod svakog privatnika, ili neki vec imaju taj pribor... Jer dovoljna mi je muka kad pomislim na hpv, posebno jos da hodam labaratorija-ginekolog-labaratorija-ginekolog..... Ima li neko preporuke gdje, sta, kako po tom pitanju?
http://www.abadzic.ba/
madnessa

#1746 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

LaCici wrote:Koristila sam ja multi-gyn i nije mi bas pomoglo. Cak mi je doktor rekao da ti irigatori samo mogu jos vise infekciju gurnuti unutra.
Treba dezinfikovati prije svake upotrebe. Ja koristim dezinfekcijsko sredstvo, koje isperem vrućom vodom i više rukama ne diram. Isto nakon upotrebe dobro operem i ostavim da dezinfekcijsko sredstvo uradi svoje...
LaCici

#1747 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Dezinfikovala sam redovno, i prije upotrebe i nakon, i to medicinskim alkoholom i onda i vrucom vodom. Ali nisam nikad osjetila da mi je nesto bolje. :roll:
madnessa

#1748 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

I meni je tako godinama bilo. Pomogne ovo da se ne češkam i da ne boli, ali upale se nisam riješila dok nisam ojačala imunitet... :(
lara b.

#1749 Re: Ginekologija i vagine....

Post by lara b. »

jel neko bio u ordinaciji femina i kakva si iskustva :D
Gospoda Ministarka

#1750 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

Spremam se da ubrzo odem u jedan DZ na PAPA test, posto sam do sad sve pa i to obavljala u privatnim ordinacijama, malo me brine koliko brinu o cistoci i sterilnosti alata :D odakle ja znam da li je tu prije mene bio neko sa HPV virusom? :D
Post Reply