ja od kad sam trudna, moj dragi se kupa u domestosupustopoljina wrote:valja znati da mozes dragom pokazati, da zna da se mora ponasati
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#1726 Re: Ginekologija i vagine....
- pustopoljina
#1727 Re: Ginekologija i vagine....
moja prijateljica je u petak dobila bebacha...haman da prisustvujem porodu
- niko_niko_kao_ja
#1728 Re: Ginekologija i vagine....
sreca pa muz stize i spasi tepustopoljina wrote:nice (za trudnocu
),
moja prijateljica je u petak dobila bebacha...haman da prisustvujem porodu, ali je muz na vrijeme stigao...a ono malo grusce preslatko zmirka
- ljubav_aha
#1729 Re: Ginekologija i vagine....
i samo na google ,gluho bilopustopoljina wrote:jeste li to ikada vidjele?ljubav_aha wrote:pa i muskarci mogu imati kandidu na penisuGollum. wrote:koji me đavo natjera da zalutam na ovu stranicu, ogadijo mi se horalni seks dibidus...
haj' necu stavljati link, ali google-> candida penis photo
strava i uzas
- ljubav_aha
#1730 Re: Ginekologija i vagine....
pustopoljina wrote:valja znati da mozes dragom pokazati, da zna da se mora ponasati
- ljubav_aha
#1731 Re: Ginekologija i vagine....
ma tako treba svaki danniko_niko_kao_ja wrote:ja od kad sam trudna, moj dragi se kupa u domestosupustopoljina wrote:valja znati da mozes dragom pokazati, da zna da se mora ponasatidrugacije mi ne smije prici
- pustopoljina
#1732 Re: Ginekologija i vagine....
ma joj, nisam ni ja otisla na porod, ja otisla u posjetu, ali imam dobar tajmingniko_niko_kao_ja wrote:sreca pa muz stize i spasi tepustopoljina wrote:nice (za trudnocu
),
moja prijateljica je u petak dobila bebacha...haman da prisustvujem porodu, ali je muz na vrijeme stigao...a ono malo grusce preslatko zmirka
, ja ne znam bi li mogla prisustvovati necijem porodu, mozda bas kad bi neko imao veliku zelju, ali tuga bi bila gledati tako nekog da se pati, a ne mozes mu pomoci
i svoj bi izbjegla da ikako mogu
ona je puno crnjacila, jer je presla tri dana iza termina,a nikakvih trudova, nista...sve neki filmovi boze sacuvaj
eto tako i tebi- samo se opusti i dopusti da dodje
-
Gospoda Ministarka
#1733 Re: Ginekologija i vagine....
pustopoljina wrote: eto tako i tebi- samo se opusti i dopusti da dodje
Ovo kao i kondilome treba etiketirati sa dare to googlepustopoljina wrote:jeste li to ikada vidjele?ljubav_aha wrote:pa i muskarci mogu imati kandidu na penisuGollum. wrote:koji me đavo natjera da zalutam na ovu stranicu, ogadijo mi se horalni seks dibidus...
strava i uzas
-
Gollum.
- Location: Profil obrisan zbog terora administracije - Steel over and out!
#1734 Re: Ginekologija i vagine....
Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled... 
- ciki4
#1735 Re: Ginekologija i vagine....
Sa ili bez candide?Gollum. wrote:Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled...
-
Gollum.
#1736 Re: Ginekologija i vagine....
ciki4 wrote:Sa ili bez candide?Gollum. wrote:Dobro veče moje dame, možel malo vagine na pregled...
daj šta daš...
-
zenskaglava
#1737 Re: Ginekologija i vagine....
Da mi nije toliko draga, ne znam sta bih s njomfatamorgana wrote:Za ispiranje intimnih dijelova dobro je esencijalno ulje čajnog drveta - Tea tree oil, u pola litre čiste i prokuhane pa"lol_sa"
da li je neko od vas probao sa vaginalnim ispiranjem, sa cajem od celerovog korijena i sodom bikarbonom ???
zatim ohlađene na mlako vode ukapaju se 2-3 kapi kvalitetnog ulja i time se ispire 2-3 puta na dan, vani i unutra.
Ulje čajnog drveta djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica i nije iritantno za sluznicu.
-
Gollum.
-
AmyR
#1739 Re: Ginekologija i vagine....
zenskaglava wrote:Da mi nije toliko draga, ne znam sta bih s njomfatamorgana wrote:Za ispiranje intimnih dijelova dobro je esencijalno ulje čajnog drveta - Tea tree oil, u pola litre čiste i prokuhane pa"lol_sa"
da li je neko od vas probao sa vaginalnim ispiranjem, sa cajem od celerovog korijena i sodom bikarbonom ???
zatim ohlađene na mlako vode ukapaju se 2-3 kapi kvalitetnog ulja i time se ispire 2-3 puta na dan, vani i unutra.
Ulje čajnog drveta djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica i nije iritantno za sluznicu.
Ni slucajno ispirati na ovaj nacin. Bez obzira sto je prirodno najbolje, narodna medicina nekada zna pogorsati stvari. Govorim iz vlastitog iskustva.
A nema potrebe posezati za receptima koje su nase nane koristile, kada postoje prakticni medicinski prepatari za ispiranje. Imate multi-gyn proizvode za te stvari. Cak i dobijete pumpicu za ispiranje. Evo ako nekog zanima kako izgleda i kako se koristi: http://www.multi-gyn.ba/multi-gyn-vaginal-douche.html
Mada nije neka velika muka skontati kako se korsiti. U svakom slucaju, vrijedi pogledati (http://www.multi-gyn.ba/) pomaze i kod svraba, i kod neugodnog mirisa... Ma nema za sta sve nije. Imaju raznih prouzvoda. Ispirati sa narodnim ljekovima samo moze pogorsati stvari. To ni slucajno. Ipak nam je previse dragocjena:D
Pozdrav
- ljubav_aha
#1740 Re: Ginekologija i vagine....
Cackanje po vagini takvim igrackama je takodjer minus 
-
LaCici
#1741 Re: Ginekologija i vagine....
Koristila sam ja multi-gyn i nije mi bas pomoglo. Cak mi je doktor rekao da ti irigatori samo mogu jos vise infekciju gurnuti unutra.
-
fragola
#1742 Re: Ginekologija i vagine....
Cure, pomoc!
Trebam dobrog privatnog ginekologa u Sarajevu, ali da radi subotom. Bila sam kod Spahovica, koji je odlican, ali ne radi subotom, a posto nisam iz Sarajeva nije mi zgodono doci radnim danima, u neko normalno vrijeme.
Inace, trebala bih uraditi hpv tipizaciju, i razmisljala sam otici kod Anje Tomic Cica, s tim da mi je Spahovic rekao da kupim pribor za bris u "Nalazu" donesem, on mi uradi bris, pa ponovo odnesem u "Nalaz"... Da li je to tako kod svakog privatnika, ili neki vec imaju taj pribor... Jer dovoljna mi je muka kad pomislim na hpv, posebno jos da hodam labaratorija-ginekolog-labaratorija-ginekolog..... Ima li neko preporuke gdje, sta, kako po tom pitanju?
Trebam dobrog privatnog ginekologa u Sarajevu, ali da radi subotom. Bila sam kod Spahovica, koji je odlican, ali ne radi subotom, a posto nisam iz Sarajeva nije mi zgodono doci radnim danima, u neko normalno vrijeme.
Inace, trebala bih uraditi hpv tipizaciju, i razmisljala sam otici kod Anje Tomic Cica, s tim da mi je Spahovic rekao da kupim pribor za bris u "Nalazu" donesem, on mi uradi bris, pa ponovo odnesem u "Nalaz"... Da li je to tako kod svakog privatnika, ili neki vec imaju taj pribor... Jer dovoljna mi je muka kad pomislim na hpv, posebno jos da hodam labaratorija-ginekolog-labaratorija-ginekolog..... Ima li neko preporuke gdje, sta, kako po tom pitanju?
- cvjece13
#1743 Re: Ginekologija i vagine....
pustopoljina wrote:jeste li to ikada vidjele?ljubav_aha wrote:pa i muskarci mogu imati kandidu na penisuGollum. wrote:koji me đavo natjera da zalutam na ovu stranicu, ogadijo mi se horalni seks dibidus...
strava i uzas
- ljubav_aha
#1744 Re: Ginekologija i vagine....
ma prvo se osusi,i tako laHkse otpadne
znam,odvratna fotka 
-
buzzkiller
#1745 Re: Ginekologija i vagine....
http://www.abadzic.ba/fragola wrote:Cure, pomoc!
- madnessa
#1746 Re: Ginekologija i vagine....
Treba dezinfikovati prije svake upotrebe. Ja koristim dezinfekcijsko sredstvo, koje isperem vrućom vodom i više rukama ne diram. Isto nakon upotrebe dobro operem i ostavim da dezinfekcijsko sredstvo uradi svoje...LaCici wrote:Koristila sam ja multi-gyn i nije mi bas pomoglo. Cak mi je doktor rekao da ti irigatori samo mogu jos vise infekciju gurnuti unutra.
-
LaCici
#1747 Re: Ginekologija i vagine....
Dezinfikovala sam redovno, i prije upotrebe i nakon, i to medicinskim alkoholom i onda i vrucom vodom. Ali nisam nikad osjetila da mi je nesto bolje. 
- madnessa
#1748 Re: Ginekologija i vagine....
I meni je tako godinama bilo. Pomogne ovo da se ne češkam i da ne boli, ali upale se nisam riješila dok nisam ojačala imunitet... 
- lara b.
#1749 Re: Ginekologija i vagine....
jel neko bio u ordinaciji femina i kakva si iskustva 
-
Gospoda Ministarka
#1750 Re: Ginekologija i vagine....
Spremam se da ubrzo odem u jedan DZ na PAPA test, posto sam do sad sve pa i to obavljala u privatnim ordinacijama, malo me brine koliko brinu o cistoci i sterilnosti alata
odakle ja znam da li je tu prije mene bio neko sa HPV virusom?