FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#1726 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

Nadzorna_ploca wrote:Ma samo da Slaven ostane. :thumbup:
:lol: :skoljka:
Nadzorna_ploca

#1727 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Nadzorna_ploca »

sumirprimus wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Ma samo da Slaven ostane. :thumbup:
:lol: :skoljka:
Jes to bio u Banovicima? :zzzz:
sumirprimus

#1728 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

nisam, shto?
jazzer

#1729 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by jazzer »

:)
sumirprimus

#1730 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

joj ovog ibre i price sta je ovo vako nepovezano ba :shock: :-) :(
palermo

#1731 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

sumirprimus wrote:citav ovaj hajp oko ulaska druze,. digla se kuka i motika narodski receno, poco i trener sovat majke i prijetit, defintivno sazrili za povratat u kokuruz ligu :lol: :thumbup:
he, drug moj...da počnemo od početka :D .....dakle, ja da bih dobio kartu za utakmicu u nedelju, morao sam poslati svog poslovnog prijatelja iz Bihaća u olimpikove prostorije jer jednostavno nisu dali kartu nikome ko ima ličnu lkartu izvađenu u Mostaru...jebo te, samo je trebalo da izvjese natpis, psima i mostarcima ulaz zabranjen......na ulazu na stadion sam tri puta pregledan, dva puta specijalci sa punom opremom.....inače policije je bilo više nego na bilo kojoj utakmici Zrinjski-Velež, zašto...nemam pojma, priča o dedi je istinita ljudi su morali skidati majice i presvlačiti se, da bi ipak na kraju popustitli jer je prijetilo da ta siuacija potpuno izmakne kontroli..( ne bih sad želio naglašavati provokacije koje su se dešavale, jer im nisam svjedočio čuo sam ih iz priče,ali da ih je bilo ne sumnjam).....o medijskoj harangi koju provodi interesno-mafijaški klan koji pod svojom kontrolom drži određene medije ti ne trebam govoriti, dovoljno ti je pročitati oslobođenje ili onaj portal g.g......

Velike su pare uložene u povratak Olimpika u prvu ligu, koji su to interesi i čemu to služi zaista ne mogu dokučiti....ali više nije ni javna tajna, nego potvrđena činjenica da je Olimpiku još na kraju prošle sezone obećan povratak u premijerlu ove godine. Hampa koju je Velež digao je zapravo samo pokušaj da se nekako odhrvemo unaprijed donesenoj presudi.

Inače, ja zaista mrzim kada sport izađe iz svojih okvira i postane dio naše političke svakodnevnice. Bilo bi puno ljepše da ovdje možemo sada ćakulati, o sebičnosti pojedinih igrača Veleža, o promašenim izmjenama Ibre Rahimića, i zaista nerpihvatljivom (iako meni razumljivom) ponašanju Ibrahimage. Emocija je u sportu neophodna, ali ako je , kao vođa jedne skupine ljudi, ne možeš kontrolisati onda to postaje velika prepreka. Moglo bi se naravno pričati i o prevelikoj samouvjerenosti samog Ibrahima i uprave, recimo zoran primjer za to je propuštanje angažovanja Samira Radovca na ovoj polusezoni, za kojeg se pokazalo da još uvijek nije izgubljen za fudbal (makar u ovim našim okvirima.

Al to što je ovo preraslo sport, zaista ovaj put nije Veležova krivnja
sumirprimus

#1732 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

sad znate kako je obicnom prosjecnom navijacu u ovoj kokuruz ligi, ko sto rekoh spremate se i jos da odbolujete ove djecije bolesti bice to ok :thumbup:
jerbo ipak mislim da trener treba iskulirat sve provokacije i bit taj koji vlada situacijom i smiruje ostatak ekipe.
il dottore

#1733 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by il dottore »

Kao tarpi sam svjestan da ce FKS uvijek teze dobiti Veleza nego Olimpica, u Mostaru nam je svaka utakmica tvrda i haman rat, Rahimic se takodje pokazao kao neko ko nas blago receno ne voli, Niksic papak koji se istresa na policajca koji radi svoj posao...
I sve to na stranu, ali jbg Velez je institucija

Nece nam valjda ovi sto nose sfrj petokrake a navijaju za zrinjski i pljuju po Velezu, odredjivati ko je veliki klub
sumirprimus

#1734 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

:shock: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1735 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

Šta ako Velež na kraju sezone bude prvi, onda pada ta priča o nijjetu da Olimpic bude vraćen u PL?!
palermo

#1736 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:Šta ako Velež na kraju sezone bude prvi, onda pada ta priča o nijjetu da Olimpic bude vraćen u PL?!
ne pada, zašto bi pala......

nego će se pokazati da ipak nije sve u životu moguće platiti i unaprijed odrediti......da se i drugi ponešto pitaju
Tomahawk11
Globalni moderator

#1737 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:Šta ako Velež na kraju sezone bude prvi, onda pada ta priča o nijjetu da Olimpic bude vraćen u PL?!

nego će se pokazati da ipak nije sve u životu moguće platiti i unaprijed odrediti......da se i drugi ponešto pitaju
Mislim ipak da će se u tom slučaju pokazati da se pretjeruje s tom pričom.
Ako i imaju vjetar u leđa iz saveza, sumnjam da to može odlučiti o ulasku ako Velež bude pravi.
Kao npr. u rangu penala za Zrinjski u Bijeljini koji je sve samo ne penal, ali da su komšije bile prave, uzeli bi titulu.
palermo

#1738 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
Mislim ipak da će se u tom slučaju pokazati da se pretjeruje s tom pričom.
Ako i imaju vjetar u leđa iz saveza, sumnjam da to može odlučiti o ulasku ako Velež bude pravi.
Kao npr. u rangu penala za Zrinjski u Bijeljini koji je sve samo ne penal, ali da su komšije bile prave, uzeli bi titulu.
pa ako mi ne uđemo, svakako da će dobar dio krivice biti na Veležu...jer , eto da juče nismo primili gol u zadnjoj minuti možda bi i Olimpik, odnosno interesi koji stoje iza njega, odustali od bespotrebnog ulaganja......

al to opet ne znači da nije istina da je Olimpiku obećan ulazak u premijerku, i da se ne radi sve da se obećanje i ostvari......malo su se zajebali u procjeni, mislim da su nas u prvom dijelu sezone neozbiljno shvatili, i jednostavno je dopušteno da odemo na sedam bodova prednosti.....njima je sada to teže ostvariti jednostavno stavri postaju sbve očiglednije i sredstva prljavija
ganjeta

#1739 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ganjeta »

Ma taj penal je odlučio titulu, na stranu što smo je mi trebali ranije uzeti. Ali jbg sad.

Sav belaj je zakuhao 28 iz Veleža, jel Vehabović. Ono je crveni u 5 minuti.

Crveni su prvo bili bolji, drugo kao neka druga ekipa da je izšala. Hodati nisu mogli.
sumirprimus

#1740 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

palermo wrote:

:lol:
drug moj ne zezaj.
realno neka udje bolji,al te price o postenju nemoj tita ti :D
palermo

#1741 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

sumirprimus wrote: :lol:
drug moj ne zezaj.
realno neka udje bolji,al te price o postenju nemoj tita ti :D
đe vidje, da sam pričao o poštenju :?
sumirprimus

#1742 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

pa ovo nije moguc sve platiti i unaprijed odrediti referirajuci na pricu kako velez radi sve posteno
palermo

#1743 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

sumirprimus wrote:pa ovo nije moguc sve platiti i unaprijed odrediti referirajuci na pricu kako velez radi sve posteno

Iza Olimpika stoje jedna od najmoćnijih finasijsko-tajkunskih grupacija u BiH: Jedna od onih kojji nam kroje živote, politiku, koja je uključena u sve pore ovog društva. Rekoh već, ja zaista ne znma koji su oni interes pronašli u Olimpiku, ali on postoji...

Ako mi ipak uspijemo ući, to će biti iz samo dva razloga, jedan sam već spomenuo, potcijenili su nas, a drugi je da cijenu njihovog ulaska u prvu ligu učinimo preskupom i za njih same (ne parama preskupom). A da bi je učinili preskupom, naravno da se moraš služiti raznim sredstvima, jedna od njih je i dizanje hampe.....
sumirprimus

#1744 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

Pa ko iza vas stoji? :mrgreen:
Al iskreno
ultima_palabra

#1745 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
sumirprimus wrote:pa ovo nije moguc sve platiti i unaprijed odrediti referirajuci na pricu kako velez radi sve posteno

Iza Olimpika stoje jedna od najmoćnijih finasijsko-tajkunskih grupacija u BiH: Jedna od onih kojji nam kroje živote, politiku, koja je uključena u sve pore ovog društva. Rekoh već, ja zaista ne znma koji su oni interes pronašli u Olimpiku, ali on postoji...

Ako mi ipak uspijemo ući, to će biti iz samo dva razloga, jedan sam već spomenuo, potcijenili su nas, a drugi je da cijenu njihovog ulaska u prvu ligu učinimo preskupom i za njih same (ne parama preskupom). A da bi je učinili preskupom, naravno da se moraš služiti raznim sredstvima, jedna od njih je i dizanje hampe.....
Ma nisu oni ozbiljno u tome, bar do sad nisu bili... to se Mujina druga ekipa malo igra menadzera. Bezveze kukate.
palermo

#1746 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ma nisu oni ozbiljno u tome, bar do sad nisu bili... to se Mujina druga ekipa malo igra menadzera. Bezveze kukate.
Neče nikom biti ništa od našeg kukanja :D

Inače, ovo što kažeš je moguće, ali i Muji može doći žuta minuta pa da zaprijeti ovoj svojoj drugoj ligi
palermo

#1747 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

sumirprimus wrote:Pa ko iza vas stoji? :mrgreen:
Al iskreno
Teško da itko stoji.....ali eto, imaš Hasića koji jeste uspješan poduzetnik ali ništa specijalno, koji je uspio okupiti oko sebe grupu uspješnih poduzetnika , primjera radi Hase Pekušića, na ideji da je bez Veleža teško očuvati identitet i MOstara i Bosne i Hercegovine na ovim prostorima. Velež je u ovom trenutka tačka okupljanja svi onih koji osjećaju Mostar i hercegovinu svojom na bosanskohercegovački način.
I zapravo najveća snaga Veleža i leži u njegovom značenju i simbolici jer jako je teško svakome da se ideji koju Velež predstavlja otvoreno suprostavi.

Al da ne trunim dalje, svakako će me ovdje optužiti da pričam šuplje priče....
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1748 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sime_cipol »

Najbolje bi bilo da se Musija malo ohladi od Mladosti i zajedno sa Hasicem krene praviti jos jaci Velež. Svakako i firmu imaju 50:50. Ili možda cekaju da Velež udje u PL pa da zapnu zajedno jos jace :?
zrakomlat

#1749 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by zrakomlat »

palermo wrote:
sumirprimus wrote:Pa ko iza vas stoji? :mrgreen:
Al iskreno
Teško da itko stoji.....ali eto, imaš Hasića koji jeste uspješan poduzetnik ali ništa specijalno, koji je uspio okupiti oko sebe grupu uspješnih poduzetnika , primjera radi Hase Pekušića, na ideji da je bez Veleža teško očuvati identitet i MOstara i Bosne i Hercegovine na ovim prostorima. Velež je u ovom trenutka tačka okupljanja svi onih koji osjećaju Mostar i hercegovinu svojom na bosanskohercegovački način.
I zapravo najveća snaga Veleža i leži u njegovom značenju i simbolici jer jako je teško svakome da se ideji koju Velež predstavlja otvoreno suprostavi.

Al da ne trunim dalje, svakako će me ovdje optužiti da pričam šuplje priče....
:thumbup: :thumbup:
sumirprimus

#1750 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

joj suplje
sam je reko :lol: :D
Post Reply