Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1726 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by UnscarD »

Amy82 wrote:
UnscarD wrote:
šrink wrote:Nije da mi je srce slomljeno, al' veza bez sumnje jes'. Cuj slomljena veza. :-) Elem...zavrsilo se jer je moralo, ne bih u detalje. Problem je sto ja sad ne znam sta dalje. Sve radim po nekom automatizmu. Radim, idem na fakultet, izlazim, ali sam totalno pogubljena. Iscupan mi je taj jedan dio na koji sam navikla i bas fali. Gdje god se okrenem, imam neku uspomenu koju vezem za njega. Druge momke pogledati, ni naopako. Potpuno sam nezainteresovana za upoznavanje nekog novog. Sve ponovo i nanovo... :run:
Trajali 2 godine, raskinuli prije 4 mjeseca.
Kaće ovo vise proci? Je li ovaj period od 4 mjeseca za zabrinuti se? Kako to U vas funkcionise?
Nemoj da se uzbudjujes, to je sve individualno. Ako znas da je definitivno gotovo, probaj napraviti komunikacijski vakum (FB,SMS, telefoni, vidjanja).
To sto te drugi momci ne zanimaju je takodjer ok. Kada se prekine veza, prekinula se i zajednicka buducnost i zajednicki planovi i dubina tog mbola se jedino moze uporediti sa gubitkom dragih osoba tako da je sve sto osjecas potpuno normalno ...

Pusti vrijeme da odradi svoje i nemoj na silu nista da radis u smislu da sad moras imati novog momka. Ne moras. Probaj pronaci smisao u nekim drugim stvarima sta god to bilo, a za koje mozda zbog veze nisi imala vremena ili mogucnosti.
Vidjet ces da ces se na ovaj period kasnije osvrtati i sjecati ga se sa smjeskom...
Glavu gore...

Meni sve gore kako vrijeme prolazi...prekinuli prije 3 mjeseca...nisam ga vidjela mjesec i po, a čula 3 sedmice...novi hobi mi je brojanje i krizanje dana u kalendaru :shock: :shock: ... Najgore mi je što sam bijesna, razočarana, mogla bih ga zadavit, a s druge strane mi nedostaje da hocu da crknem (onako ako ništa drugarski da malo popričamo...). Boli me stomak danima, muka mi stalno, neka strepnja, jeza, place mi se, a ne bude mi lakse kad se isplacem, ne znam ni opisat sta osjecam :skoljka: :zoka: :sad:

Znam da se ljudima dešavaju gore stvari od prekida, da je ovo mala maca sta nas sve ceka u zivotu...samo sto ja trenutno ne mogu ni pomislit na nesto novo, a od pomisli da on mozda vec ima nekog pored sebe mi se povraca bukvalno :cry: :cry:

Ne preostaje nista drugo nego cekati da prodje vrijeme i ucini svoje....pa vidjecemo, ili cu se oporavit, ili trazit kakvog dobrog psihologa a mozda se i bacim pod tramvaj :mrgreen:
Ih samo 3 mjeseca...ako je veza emotivno bila jaka i duboka, moglo bi to potrajati i malo duze ali ces iz svega izaci jaca i poslije ce ti biti drago sto ti se upravo to desilo jer bez toga ne bi bila sada ti...
Bitno je da ne radis sada nista sto ima trajne posljedice kao npr. tetovaze, otkaz na poslu, promjena grada itd itd .
Sada ne mozes trezveno razmisljati pa je najbolje ne upustati se u neke analize u smislu ko je pogrijesio ko nije u cemu itd...
Za prekkid veze je uvijek krivo dvoje ... nikada krivica nije samo na jednom jer ste jednostavno u vezu unosili maximum koji ste u tom momentu mogli da unesete...a to nije bilo dovoljno. Oprosti i njemu ali jos vaznije sebi.
Bol jeste duboka jer je povezana sa gubitkom zajednicke buducnosti, snova , zivota ali treba da znas da ti za istinsku srecu nije potreban niko...sretna mozes biti i potpuno sama a kada si sretna onda se desavaju lijepe stvai...

Evo ti jedna poucna knjizica pa procitaj :
http://ebooks.antikvarne-knjige.com/komadic/index.html
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1728 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Velkoski »

Image
poslabakausipke

#1729 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by poslabakausipke »

Legenda kaže: "Kad ne možeš spavati, to je zato što si budan u nečijem snu.. "

<3 Volim te Zarina
kompresor994

#1730 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by kompresor994 »

Ovo je moj prvi post i ako dugo citam klix :)
Ovako hodali smo 2.5 godine,sve oke voljeli se ona mene ja nju.Jeste da je bilo malo tesko sa njom udovaljao sam joj.
Zadnja dva mjeseca smo se svadjali,sve joj pocelo smetati,samo dignut nos itd nisam to mogao vise trpjeti i raskinuli smo,kontam da malo ohladimo pa reko pomiricemo se.Nakon ni 20 dana nije proslo ode ti se kolegom provozati biciklom i vidim je na klupi sa nekakvim momkom,sta da kazem prepolovio sam se(znate vec kakav je osjecaj,ako ne znate i bolje je) nista ja samo prođem,posaljem joj na fb reko jesi ti ono bila,ona sta te briga,vamo tamo ok,reko sad smo stvarno raskinuli itd.Ne razumijem kako moze naci drugog nakon 20 dana a 2.5 godine smo hodali,toliko sam joj udovoljavao da su mi govori da sam "glup" reko haj sve i onda te tako shebe :/,sta dalje? priznam fali mi ali je ne bi mogao vratiti i necu taman kad bi mi dolazila na kucni prag nema sanse..Sta vi cure kazete na to? da li je ona u opste bila neka cura?Kako bi vi reagovali..nekako mi je prazno bez nje..al nadam se da cu prebroditi ovo :/
elma89_

#1731 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by elma89_ »

Zaboravi je,mani se razmisljanja o tome,nece ti pomoci
kompresor994

#1732 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by kompresor994 »

elma89_ wrote:Zaboravi je,mani se razmisljanja o tome,nece ti pomoci
Pokusavam,ali mogu ti reci da je teško.Izlazim sa drustvom,druzim se,ali opet razmisljam,valjda je doci bolja :/
Mutivoda

#1733 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Mutivoda »

Ma prebrodit' ćeš to, nisi ni prvi ni zadnji kojem se to dešava jbg. Ne treba svakome isto vremena da pređe preko takvih stvari i razumljivo je da ti fali. Nema smisla da ti bilo ko išta govori, kad' svi imamo neki svoj način na koji se nosimo sa takvim situacijama, nismo svi isti. Nastavi da izlaziš, drušiš se, da skreneš misli s toga i to je to, a doći će i nova, ništa se ne brini, samo ne treba da se opterećuješ time previše. :D
kompresor994

#1734 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by kompresor994 »

Mutivoda wrote:Ma prebrodit' ćeš to, nisi ni prvi ni zadnji kojem se to dešava jbg. Ne treba svakome isto vremena da pređe preko takvih stvari i razumljivo je da ti fali. Nema smisla da ti bilo ko išta govori, kad' svi imamo neki svoj način na koji se nosimo sa takvim situacijama, nismo svi isti. Nastavi da izlaziš, drušiš se, da skreneš misli s toga i to je to, a doći će i nova, ništa se ne brini, samo ne treba da se opterećuješ time previše. :D
hvala ;)
poslabakausipke

#1735 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

nikada te neće proći.
ona je dio tebe (tvoje vrijeme) i kao dio tebe će i ostati.
ti ćeš i dalje disati,jesti ,spavati i raditi...
i sa dijelom nje u sebi živjeti
stvar je samo kako ćeš se ti sa tim nositi.
vrijeme će ti razbistriti glavu i ti ćeš sa vremenom uvidjeti da li je ona zaslužila da je spomeneš ili će biti "samo neko u prolazu"
Last edited by poslabakausipke on 03/11/2013 17:48, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1736 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Velkoski »

poslabakausipke wrote:nikada te neće proći.
ona je tu i tu će ostati.
Jedino ako mu je donirala bubreg.
poslabakausipke

#1737 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

leet wrote:
malo sam predefinisao :kiss:
kompresor994

#1738 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by kompresor994 »

poslabakausipke wrote:
leet wrote:
malo sam predefinisao :kiss:
pa nije mi mi mati a bgm ni dijete.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1739 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Truba »

nit si prvi nit posljednji :thumbup: :thumbup: :thumbup:
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#1740 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by brad90 »

kompresor994 wrote:Ovo je moj prvi post i ako dugo citam klix :)
Ovako hodali smo 2.5 godine,sve oke voljeli se ona mene ja nju.Jeste da je bilo malo tesko sa njom udovaljao sam joj.
Zadnja dva mjeseca smo se svadjali,sve joj pocelo smetati,samo dignut nos itd nisam to mogao vise trpjeti i raskinuli smo,kontam da malo ohladimo pa reko pomiricemo se.Nakon ni 20 dana nije proslo ode ti se kolegom provozati biciklom i vidim je na klupi sa nekakvim momkom,sta da kazem prepolovio sam se(znate vec kakav je osjecaj,ako ne znate i bolje je) nista ja samo prođem,posaljem joj na fb reko jesi ti ono bila,ona sta te briga,vamo tamo ok,reko sad smo stvarno raskinuli itd.Ne razumijem kako moze naci drugog nakon 20 dana a 2.5 godine smo hodali,toliko sam joj udovoljavao da su mi govori da sam "glup" reko haj sve i onda te tako shebe :/,sta dalje? priznam fali mi ali je ne bi mogao vratiti i necu taman kad bi mi dolazila na kucni prag nema sanse..Sta vi cure kazete na to? da li je ona u opste bila neka cura?Kako bi vi reagovali..nekako mi je prazno bez nje..al nadam se da cu prebroditi ovo :/
ZA DVAES DANA MOSH I TI NA KLUPU COJECE, NISI NI TI LUD. SAMO OSTRO I OPALI JE KAD STIGNES OBAVEZNO DA SEBI DOKAZES DA TI NISTA NE ZNACI :izet: :izet: :izet: A CUNE CE TRAZITI JER JE SATRO MORALNA PA JE SAMO NA KLUPICU ISLA SA TIM NOVIM ZAGONDZIJOM

LJUBI TE MEHAN I DRZI SE USPRAVNO NA KLUPI DA I ONA TEBE MOZE VIDJETI ILI NEKO NJEJZIN :kiss:
Emina2333

#1741 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Emina2333 »

Danas hodam gradom i sretnem bivseg. Nismo se vidjeli od raskida a raskinuli smo prije godinu dana. Bili smo zajedno nekoliko godina i malo je reci da mi nije bilo dobro. Pogledali smo se, pa okrenuli glavu jedno od drugog, ruke su mi pocele da drhte, koljena da klecaju... Ono usporila sam, kontam da stanem, da se pozdravim, al nisam mogla ni progovoriti. Posle njega nisam mogla da budem ni sa jednim, a svi su bolji od njega, neki su mi zaokupili paznju na kratko ali nista posebno. Valjda ce vrijeme donijeti svoje i valjda cu i ja krenuti dalje. Tesko je ponovo vjerovati nekome. Eto cisto da i ja napisem nesto, da vide ljudi da ima sve gore od goreg :D
eluna

#1742 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by eluna »

Emina2333 wrote:Danas hodam gradom i sretnem bivseg. Nismo se vidjeli od raskida a raskinuli smo prije godinu dana. Bili smo zajedno nekoliko godina i malo je reci da mi nije bilo dobro. Pogledali smo se, pa okrenuli glavu jedno od drugog, ruke su mi pocele da drhte, koljena da klecaju... Ono usporila sam, kontam da stanem, da se pozdravim, al nisam mogla ni progovoriti. Posle njega nisam mogla da budem ni sa jednim, a svi su bolji od njega, neki su mi zaokupili paznju na kratko ali nista posebno. Valjda ce vrijeme donijeti svoje i valjda cu i ja krenuti dalje. Tesko je ponovo vjerovati nekome. Eto cisto da i ja napisem nesto, da vide ljudi da ima sve gore od goreg :D
treba mnoooooooogggggoooooooooooooooooo snage za ponovo pokloniti sebe nekome ...... bilo kome

ali treba mnogo više snage za ponovo vjerovati sebi i svojim procjenama ........najprije riješi ovo, pa će ono prvo samo od sebe doći :kiss:
sema911s

#1743 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by sema911s »

....
Last edited by sema911s on 05/12/2013 09:21, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1744 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by ladyblue18 »

sema911s wrote:pred ljudima koje ja nevolim kaze da ce mi jebat mater da ce mi pokazat ko je ona
:shock: :cry:
sha_ba

#1745 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by sha_ba »

strasno :cry:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1746 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Velkoski »

ma dobra je ona kakvih ima :mrgreen:
Amy82

#1747 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Amy82 »

eluna wrote:
Emina2333 wrote:Danas hodam gradom i sretnem bivseg. Nismo se vidjeli od raskida a raskinuli smo prije godinu dana. Bili smo zajedno nekoliko godina i malo je reci da mi nije bilo dobro. Pogledali smo se, pa okrenuli glavu jedno od drugog, ruke su mi pocele da drhte, koljena da klecaju... Ono usporila sam, kontam da stanem, da se pozdravim, al nisam mogla ni progovoriti. Posle njega nisam mogla da budem ni sa jednim, a svi su bolji od njega, neki su mi zaokupili paznju na kratko ali nista posebno. Valjda ce vrijeme donijeti svoje i valjda cu i ja krenuti dalje. Tesko je ponovo vjerovati nekome. Eto cisto da i ja napisem nesto, da vide ljudi da ima sve gore od goreg :D
treba mnoooooooogggggoooooooooooooooooo snage za ponovo pokloniti sebe nekome ...... bilo kome

ali treba mnogo više snage za ponovo vjerovati sebi i svojim procjenama ........najprije riješi ovo, pa će ono prvo samo od sebe doći :kiss:

Prošlo 4,5 mjeseca od prekida a mene tuga ne popušta...ponekad zaboravim (obično kad imam obaveza) ali samo nakratko... ljuta sam, bijesna, molim dragog Boga da ga ne sretnem jer ne znam kako bih to podnijela, a s druge strane mi nedostaje :cry: :cry: Ne spominjem ga, ne pričam nikom da mi je i dalje teško...a knedla u grlu, gušim se :( ... a on već ima nekog pored sebe odavno...
Emina2333

#1748 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Emina2333 »

Amy82 wrote:
eluna wrote:

Prošlo 4,5 mjeseca od prekida a mene tuga ne popušta...ponekad zaboravim (obično kad imam obaveza) ali samo nakratko... ljuta sam, bijesna, molim dragog Boga da ga ne sretnem jer ne znam kako bih to podnijela, a s druge strane mi nedostaje :cry: :cry: Ne spominjem ga, ne pričam nikom da mi je i dalje teško...a knedla u grlu, gušim se :( ... a on već ima nekog pored sebe odavno...

Niko ne razumije dok ne dozivi tako nesto :(
Kad sam pomislila da sam krenula dalje, vidjela sam ga i onda skontam nisam ni dokle...valjda za sve treba vremena al slomi se covjek.
Ne znam sta da ti kazem, osim da ti zelim svu srecu, znam kako ti je i vjerujem u ono: Ako je nešto određeno da ide drugim putem, nikada neće doći na tvoj put, a ako je nešto propisano u tvojoj sudbini, nikada ne može otići od tebe. :wink:
eluna

#1749 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by eluna »

sema911s wrote:da se i ja dodam,.,

hodali 4god i 3mjeseca,., planirali brak,. poceli stan renovirat skupilo se nesto para,.
kod mene je ludnica na poslu kod nje malo gore,., kada bi ostajala duze na poslu iza 20H uvjek je neko slucajno donio cikoladu, neku ono sitnicu,.,
brat joj diplomira ja ne dodjem na kucnu ceremoniju,. kolege sa posla nesto lokale ja nisam dosao,. kupi avto koje realno kosta 2hiljade i ja kazem da grijesi odgovor sta ti znas,.a plati ga 6500KM
posalje mi poruku da nemoze vise,.i da nece nista samnom,. svi mi govore pusti je,.doci ce ona sebi,. ja pokusavao da se nadjemo medjutim nece,. sve prijatelje koji nesto pokusaju odhebe,.
svako jutro je vidim kada prolazi,. par puta me zamalo nije zgazila sa avtom,., nikada sretnija,. kroz slicne stvari su joj prosle sve drugarice,., ja jesam grijesio ko nije,. zbog nje sam sve izgubio i opet zaradio,. pazio ko malo vode na dlanu,. i sada ko najveca fuksa,. pred ljudima koje ja nevolim kaze da ce mi jebat mater da ce mi pokazat ko je ona,. i da nikada ama bas nikada nece bit samnom,., sva komunikacia se svela na par poruka,., prijateljicu cesto pita za mene gdje sam sta sam,. al kada je ona upita za nas tada nastaje dreka vika,. sto je najgore pocela se druzit sa ljudima koje je do juce smatrala smradovima jer im ja ne odgovaram, izlazit na mjesta koja je nazivala smecem,. posaljem joj karte za koncert koje nije bilo nigdje kupit,. salje poruku jesi mi ti poslao karte,ja trazila nema,.., zakacim joj malu cokoladicu za avto,. pita isto jesil ti,., ja onako iznervirano ko zna gdje ti avto stoji, koju cokoladu volis, zapitaj se malo,.,
ko me god spomene stavi ga na ignore list,., sta god pokusam nemoze,., a osjecaji prema njoj jbga kada se zaljubis ono bass al se zaljubis,.,
PODSJETI ME TVOJA PRIČA NE NEŠTO ŠTO SAZNADOH NEKI DAN

helem, stupim u kontakt nedavno sa bivšom djevojkom moga brata, tamo sa kraja rata ......... znam da ju je jako volio i da je strašno patio ne samo zato što je prekinula sa njim, nego zbog načina na koji je to uradila (izuzetno grubo) ali još više zbog nepovjerenja prema njemu koje je samo ukazivalo na to koliko ga u stvari ne poznaje .....meni niko nije rekao detalje - do neki dan, a priča ide ovako

ona je radila u nekom kafiću ili radnji - šta li već, a moj je brat radio u restoranu .....u tom je restoranu, naravno, radilo još par djevojaka i momaka od kojih je jedan htio da bude sa djevojkom moga brata

nažalost - desilo se da je jednu od radnica restorana silovao neki majmun, a kreten koji je radio sa mojim bratom i koji je htio "eto malo da bude" sa njegovom djevojkom iskoristio je tu groznu situaciju, i uplevši čak i ostale kolege i kolegice pa i jednog policajca čak šta više - napakovali su mojoj nesuđenoj snahi priču kako je tu djevojku silovao moj brat, i to čak šta više tu na radnom mjestu!

i jadna djevojka - ipak su joj istu priču potvrdile 2-3 djevojke koje su također radile tu, i par kolega, pa i policajac (za kojeg je kasnije saznala da je rođak tom kretenu koji je sve osmislio da bi ih rastavio i on bio sa njom) ...postupila je kako bi postupila većina djevojaka ...........NO - danas se kaje i žali ne samo zbog svoga nastupa nego i zbog šanse za koju je tek godinama kasnije shvatila da je propustila

u kontekstu tvoje priče - dobro provjeri šta je i ko nalagao toj tvojoj bivšoj i sa kojim ciljem ....a ako ona tebe ne poznaje dovoljno nakon toliko vremena i svega što ste prošli, i ako nakon toliko vremena više vjeruje drugima nego tebi - ne gubi vrijeme više, idi dalje svojim putem jer te očito nije vrijedna

a sada moram dodati na onu temu šta nas odbija upravo to da ljudi ne provjere sve informacije i ne razgovaraju otvoreno o svemu, nego se samo bez objašnjenja tako okrenu i odu i postanu grozni, a nikada se ne potrude niti da saznaju stvarno stanje stvari, ane kamoli da razumiju drugu stranu
serpico35

#1750 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by serpico35 »

da se i ja prijavim, poslije 9 god braka ,razvodimo se. jos sebi ne mogu da dodjem. ali je valjda tako moralo biti. ne znam kako je njoj ali meni je ebeno do bola.
Post Reply