Ih samo 3 mjeseca...ako je veza emotivno bila jaka i duboka, moglo bi to potrajati i malo duze ali ces iz svega izaci jaca i poslije ce ti biti drago sto ti se upravo to desilo jer bez toga ne bi bila sada ti...Amy82 wrote:UnscarD wrote:Nemoj da se uzbudjujes, to je sve individualno. Ako znas da je definitivno gotovo, probaj napraviti komunikacijski vakum (FB,SMS, telefoni, vidjanja).šrink wrote:Nije da mi je srce slomljeno, al' veza bez sumnje jes'. Cuj slomljena veza.Elem...zavrsilo se jer je moralo, ne bih u detalje. Problem je sto ja sad ne znam sta dalje. Sve radim po nekom automatizmu. Radim, idem na fakultet, izlazim, ali sam totalno pogubljena. Iscupan mi je taj jedan dio na koji sam navikla i bas fali. Gdje god se okrenem, imam neku uspomenu koju vezem za njega. Druge momke pogledati, ni naopako. Potpuno sam nezainteresovana za upoznavanje nekog novog. Sve ponovo i nanovo...
![]()
Trajali 2 godine, raskinuli prije 4 mjeseca.
Kaće ovo vise proci? Je li ovaj period od 4 mjeseca za zabrinuti se? Kako to U vas funkcionise?
To sto te drugi momci ne zanimaju je takodjer ok. Kada se prekine veza, prekinula se i zajednicka buducnost i zajednicki planovi i dubina tog mbola se jedino moze uporediti sa gubitkom dragih osoba tako da je sve sto osjecas potpuno normalno ...
Pusti vrijeme da odradi svoje i nemoj na silu nista da radis u smislu da sad moras imati novog momka. Ne moras. Probaj pronaci smisao u nekim drugim stvarima sta god to bilo, a za koje mozda zbog veze nisi imala vremena ili mogucnosti.
Vidjet ces da ces se na ovaj period kasnije osvrtati i sjecati ga se sa smjeskom...
Glavu gore...
Meni sve gore kako vrijeme prolazi...prekinuli prije 3 mjeseca...nisam ga vidjela mjesec i po, a čula 3 sedmice...novi hobi mi je brojanje i krizanje dana u kalendaru![]()
... Najgore mi je što sam bijesna, razočarana, mogla bih ga zadavit, a s druge strane mi nedostaje da hocu da crknem (onako ako ništa drugarski da malo popričamo...). Boli me stomak danima, muka mi stalno, neka strepnja, jeza, place mi se, a ne bude mi lakse kad se isplacem, ne znam ni opisat sta osjecam
![]()
![]()
![]()
Znam da se ljudima dešavaju gore stvari od prekida, da je ovo mala maca sta nas sve ceka u zivotu...samo sto ja trenutno ne mogu ni pomislit na nesto novo, a od pomisli da on mozda vec ima nekog pored sebe mi se povraca bukvalno![]()
![]()
Ne preostaje nista drugo nego cekati da prodje vrijeme i ucini svoje....pa vidjecemo, ili cu se oporavit, ili trazit kakvog dobrog psihologa a mozda se i bacim pod tramvaj
Bitno je da ne radis sada nista sto ima trajne posljedice kao npr. tetovaze, otkaz na poslu, promjena grada itd itd .
Sada ne mozes trezveno razmisljati pa je najbolje ne upustati se u neke analize u smislu ko je pogrijesio ko nije u cemu itd...
Za prekkid veze je uvijek krivo dvoje ... nikada krivica nije samo na jednom jer ste jednostavno u vezu unosili maximum koji ste u tom momentu mogli da unesete...a to nije bilo dovoljno. Oprosti i njemu ali jos vaznije sebi.
Bol jeste duboka jer je povezana sa gubitkom zajednicke buducnosti, snova , zivota ali treba da znas da ti za istinsku srecu nije potreban niko...sretna mozes biti i potpuno sama a kada si sretna onda se desavaju lijepe stvai...
Evo ti jedna poucna knjizica pa procitaj :
http://ebooks.antikvarne-knjige.com/komadic/index.html