Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

Legolas wrote:AKTUELNO: DR. ŠEŠELJ POSJETIO BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA I POHVALIO OSMANAGIĆA: "OPONENTI MOGU DA VAM PUŠE KUVAC"

Danas je direktnim letom iz Haga, u Visoko, kao podrška multidisciplinarnim istraživanja renomirane firme Aqua Mundi, stigao poznati međunarodni ekspert multidisciplinarnih disciplina dr. Vojislav Šešelj. U prijateljskom razgovoru sa kolegom stručnjakom iz oblasti multidisciplinarnosti, dr. Semirom Osmanagićem , dr. Šešelj je izrazio divljenje veličanstvenim rezultatima dosadašnjih multidisciplnarnih istraživanja i tom prilikom izjavio: "Моје срце је данас пуно уадости јер сам, данас, овдје са вама у Високом да заједно, вевификујемо пивамиде. Не обазивите се на опоненте.... они могу да вам пуше кувац". Nakon obilaska nalazišta prvih evropskih piramida, Osmanagić i Šešelj su u ime Fondacije Bosanska piramida Sunca i Srpske radikalne stranke, potpisali ugovor o uzajamnoj saradnji, koji predviđa razmjenu eksperata, kao i dolaska volontera iz omladinske skupine "Velika Srbija" na početku nove sezone multidisciplinarnog istraživanja veličanstvenog kompleksa doline piramida.
JOOOOJ kako sam ovo oplako! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

Legolas wrote:AKTUELNO: DR. ŠEŠELJ POSJETIO BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA I POHVALIO OSMANAGIĆA: "OPONENTI MOGU DA VAM PUŠE KUVAC"

Danas je direktnim letom iz Haga, u Visoko, kao podrška multidisciplinarnim istraživanja renomirane firme Aqua Mundi, stigao poznati međunarodni ekspert multidisciplinarnih disciplina dr. Vojislav Šešelj. U prijateljskom razgovoru sa kolegom stručnjakom iz oblasti multidisciplinarnosti, dr. Semirom Osmanagićem , dr. Šešelj je izrazio divljenje veličanstvenim rezultatima dosadašnjih multidisciplnarnih istraživanja i tom prilikom izjavio: "Моје срце је данас пуно уадости јер сам, данас, овдје са вама у Високом да заједно, вевификујемо пивамиде. Не обазивите се на опоненте.... они могу да вам пуше кувац". Nakon obilaska nalazišta prvih evropskih piramida, Osmanagić i Šešelj su u ime Fondacije Bosanska piramida Sunca i Srpske radikalne stranke, potpisali ugovor o uzajamnoj saradnji, koji predviđa razmjenu eksperata, kao i dolaska volontera iz omladinske skupine "Velika Srbija" na početku nove sezone multidisciplinarnog istraživanja veličanstvenog kompleksa doline piramida.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

ehhehe :lol: :lol: :lol:
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Legolas wrote:AKTUELNO: DR. ©E©ELJ POSJETIO BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA I POHVALIO OSMANAGIÆA: "OPONENTI MOGU DA VAM PU©E KUVAC"

Danas je direktnim letom iz Haga, u Visoko, kao podr¹ka multidisciplinarnim istra¾ivanja renomirane firme Aqua Mundi, stigao poznati meðunarodni ekspert multidisciplinarnih disciplina dr. Vojislav ©e¹elj. U prijateljskom razgovoru sa kolegom struènjakom iz oblasti multidisciplinarnosti, dr. Semirom Osmanagiæem , dr. ©e¹elj je izrazio divljenje velièanstvenim rezultatima dosada¹njih multidisciplnarnih istra¾ivanja i tom prilikom izjavio: "Моје срце је данас пуно уадости јер сам, данас, овдје са вама у Високом да заједно, вевификујемо пивамиде. Не обазивите се на опоненте.... они могу да вам пуше кувац". Nakon obilaska nalazi¹ta prvih evropskih piramida, Osmanagiæ i ©e¹elj su u ime Fondacije Bosanska piramida Sunca i Srpske radikalne stranke, potpisali ugovor o uzajamnoj saradnji, koji predviða razmjenu eksperata, kao i dolaska volontera iz omladinske skupine "Velika Srbija" na poèetku nove sezone multidisciplinarnog istra¾ivanja velièanstvenog kompleksa doline piramida.
To brateeeee Srbineeeeeeeee! :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

PiVamide, bVe, SemiVe! :D
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:ehhehe :lol: :lol: :lol:
Da je meni znat, Chupo, šta je TEBI ovdje smiješno? 8-)
veseoko_kukulamovic

Gdje nam nestade Stojdraga? 8-)
Nema mu ni na blogu novih bljuvotina. Da mu nije Izmin mali, gluho bilo i daleko, fakat dohak'o? :roll: :lol:
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Artefakte iz Visocke doline nemoguće prebrojati!

Količina fragmenata orudja, koje su bile teret jednog od dva sarkofaga nađena u Visokom, tolika je da ih je za sada nemoguće prebrojati, izjavio je za Agenciju "FENA" voditelj stručnog tima dr. Semir Osmanagic.

Dr. Osmanagic je naveo da su od nastavka podzemnih arheoloških radova na lokalitetu Visoko, gdje su u toku prethodne dvije godine pronađena dva prva ikad otkrivena pra-ilirska sarkofaga, stara 27.200 godina, iz tunela također izvađeni 150 tockova sa žigovima radionica.

Posebno je istakao da je s dubine od 6,9 metara izvađena izvrsno očuvana željezna sjekira, a ovaj nalaz je ocijenio "fenomenalnim".

Sjekira je nađena uz rebra jednog sarkofaga, zajedno s fragmentima keramike s neke fine strukture. Članovi stručnog tima misle da ova sjekira nije bila dio sarkofaga nego da je starija od njih i da je pra-pra-ilirskog porijekla.

Podzemni arheološki radovi u Visockoj dolini, u kojima učestvuju i rudari Rudnika mrkog uglja Banovic te eksperti Aleksinackog resljarskog zavoda - Odsjek za podzemnu arheologiju trajat će do 2020 godine, a finansira ih Federalno ministarstvo kulture i sporta.
Malo sam se zanio, cekaj da probam ponovo:
Amfore iz Hutovog blata nemoguće prebrojati!

Količina fragmenata amfora, koje su bile teret jednog od dva broda nađena u Hutovom blatu, tolika je da ih je za sada nemoguće prebrojati, izjavila je za Agenciju "FENA" voditeljica stručnog tima mr. Snježana Vasilj...
12.11.2007. 14:35

Mr. Vasilj je navela da je od nastavka podvodnih arheoloških radova na lokalitetu Desilo, gdje su u martu pronađena dva prva ikad otkrivena ilirska broda, stara 2.200 godina, iz vode također izvađeno 150 čepova amfora sa žigovima radionica.

Posebno je istaknula da je s dubine od 6,9 metara izvađena izvrsno očuvana željezna sjekira, a ovaj nalaz je ocijenila "fenomenalnim".

Sjekira je nađena uz rebra jednog broda, zajedno s fragmentima keramike s neke fine strukture. Članovi stručnog tima misle da ova sjekira nije bila teret brodova nego da je starija od njih i da je ilirskog porijekla.

Podvodni arheološki radovi u Hutovom blatu, u kojima učestvuju i ronioci Ronilačkog kluba "Neretva" iz Mostara te eksperti Hrvatskog restauracijskog zavoda - Odsjek za podvodnu arheologiju trajat će do srijede, a finansira ih Federalno ministarstvo kulture i sporta.
http://www.dnevniavaz.ba/kultura/kultur ... prebrojati
Piramidos

Post by Piramidos »

ljeposava

Post by ljeposava »

Posto se na ovoj temi 2g raspravlja jel' ono piramida il' nije, imal konacnih rezultata? :-D
P.S. Meni je ipak ovo najbolja tema :-)
bliss

Post by bliss »

pa rusi potvrdili. kako nema....
veseoko_kukulamovic

bliss wrote:pa rusi potvrdili. kako nema....
Jest. Osim jedne male sitnice, a to je da Rusi nisu potvrdili piramide, nego je to Fondacija izmislila. :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

^^^ ja ba ahhah :lol: :lol:

......NIJE ! 8-)
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:^^^ ja ba ahhah :lol: :lol:

......NIJE ! 8-)
Ma hajde Chupo, Fondacija se hvata za slamke. Zato je mor'o onaj Hrvoje Zujić provalit priču o divovskim oscilatorima, jer je Khavroshkin poslao izvještaj od nekoliko rečenica, gdje se ni ne spominju piramide. Drugo je ono što je Fondacija fol prevela s ruskog. Ista provala kao s Barakatovim izvještajem, koji Fondacija i ne smije da prevede s engleskog, jer se nigdje ne spominju piramide.

Evo ti, pa pročitaj šta je Rus stvarno napiso, a kako je Semke preveo:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... ologa.html
nigdje.nikog

Post by nigdje.nikog »

KAKO UBRZATI ISKOPAVANJE PIRAMIDE !?

Imam prijedlog.
Ideju mi je dao izvrstan video klip (http://www.kobajagrande.com, "zbogom kikindo") na kojem neki interesantan tip iz Kikinde - Savo, objasnjava kako je natjerao kikindske komunalce da mu isprazne septicku jamu (nisu mu dosli nakon mjesec dana pozivanja).
Savo je stavio krst kraj septicke jame i na njemu napisao "bacio sam se u septicku jamu zbog kikindskih pedera, jajara, lopova i licimura"!
Odmah su dosli kamioni iz komunalnog, hitna, policija...ispraznili jamu za po sata, ali nema Save!

Kakve ovo veze ima sa Semirom i piramidom?

Pa jednostavno, zasto semir ne bi minirao ona podzemni hodnik, a ispred "piramide" napisao - zatrpao sam se u piramidi zbog Grahovca, Govedarice i ostalih antibosanaca, antipiramidasa pedera i ostalih licimura i skeptika".

Nakon toga ce se zaustaviti svi radovi na obliznjem autoputu i sve ce masine biti prebacene na visocicu i otkopati piramidu za par dana!
Legolas

Post by Legolas »

nigdje.nikog wrote:KAKO UBRZATI ISKOPAVANJE PIRAMIDE !?

Imam prijedlog.
Ideju mi je dao izvrstan video klip (http://www.kobajagrande.com, "zbogom kikindo") na kojem neki interesantan tip iz Kikinde - Savo, objasnjava kako je natjerao kikindske komunalce da mu isprazne septicku jamu (nisu mu dosli nakon mjesec dana pozivanja).
Savo je stavio krst kraj septicke jame i na njemu napisao "bacio sam se u septicku jamu zbog kikindskih pedera, jajara, lopova i licimura"!
Odmah su dosli kamioni iz komunalnog, hitna, policija...ispraznili jamu za po sata, ali nema Save!

Kakve ovo veze ima sa Semirom i piramidom?

Pa jednostavno, zasto semir ne bi minirao ona podzemni hodnik, a ispred "piramide" napisao - zatrpao sam se u piramidi zbog Grahovca, Govedarice i ostalih antibosanaca, antipiramidasa pedera i ostalih licimura i skeptika".

Nakon toga ce se zaustaviti svi radovi na obliznjem autoputu i sve ce masine biti prebacene na visocicu i otkopati piramidu za par dana!
Odlićno kolega. Rođeni ste istraživać. :D :D :D
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

mogu se neki zajebavati na semirov racun koliko hoce, ali mislim da ce vrijeme pokazati da li bio u pravu i koliko,a ja se nadam da jeste!
Wednesday

Post by Wednesday »

kako vam se vise nije smucilo vec godinama se prepucavat oko iste stvari? :roll:
ja sam bila aktivan clan ovog topica prije 2 godine, al sto je previse, previse je. svako s imalo mozga odustat ce od ovog sizifovog posla. :roll:
a pogotovo mi nisu jasni oni koji jos uvijek nisu shvatili da nema piramide. :-?
walkabout

Post by walkabout »

Kemica salje poruku za raju:

"Eh, tesko mije rec al eto - kucnuo je i ovi minut.

Doso ja jutros naposo umuzej kadti mene zove ovi nash upravnik. Kazhe sjedi, Kemice, ja sjedem, uglavi ti nebi znao rec sta neprolijeche. Pochne upravnik, eto Kemice, narod ofalijo dolaziti, utanjilo, kriza, pa ti je doslo vrijeme da se rastajemo. Pitam tiga ja dje ide, kadti on meni, Kemice, nejdem ja nidje nego tisi vishak radne snage umuzeju. Djabe stosamti najbolji artefakat i sto me svi znachajno gledaju i ponekad pipkaju (narocto volim kad me zemske pipkaju), eto, izgubih mijesto usobi umuzeju naminderu usiljtetima.

Kako cuti Mensuri naoci, cim joj kazhem morebit ostavitce me i otic ce zaNurku. Pokupim one moje stvari izsobe izmuzeja, pored portira i uzmahalu, sretnem onog shupka tetica, crce otsmjeha. Pitati on mene kako poso, pitamti ga ja jel naso horoza za tenksgivin.

Bilo je fino dok je bilo posijeta i ljudi, narocito zemskih al svemu dodje kraj.

Pozdrav zaraju sa piramida, do otkrivanja novije neotkrivenije piramida i otkricha, vas Kemica" :kravata:
HoustonPiramidiot

Semir je bilo odrzalo cas u Hjustonu u Houston Museum of Natural Science http://www.hmns.org (svi da odmah pogledaju ovaj link).

Jao pardon nije, nego u nekoj kafancugi za papke, za koju niko nista nije cuo. Samo se proculo po papanluku da je eto doso Semir, sa ili bez zemske Sabine, jos se nista ne zna, spavo u hotelu a nije kod kuce.

Sta li je on jada isprosipao najranjivijem dijelu populacije: nacionalistima, melankolicnoj emigraciji, sirotinji zeljnoj para i nama svima ostalim Bosancima najboljim na svijetu i starijim od egipatskih faraona, kojima, eto, mozda ipak treba novi sistem skolovanja koji ukljucuje filozofiju, piramidiotizam, psihologiju, papanluk, rasljarenje, i ostale naucne discipline s kojima se Semir vrlo dobro upoznao a i susretao, a bogami i nas navikao, pa sada moramo svi mi nadoknadjivat.

Mozda su bili bar somuni dobri, bar kao iz kafane Pita Plus, gdje se jede najbolja zeljanica u gradu, a bogami i krompirusa. Burek i sirnica cekaju nadgradnju, ali ja sam optimist.
veseoko_kukulamovic

Iz novih Dana.
Jako lijepo prikazuje ko su 'svjetski stručnjaci' koje Semke dovodi u Bosnu:

Image
tranquil

Post by tranquil »

Neon_Knight wrote:mogu se neki zajebavati na semirov racun koliko hoce, ali mislim da ce vrijeme pokazati da li bio u pravu i koliko,a ja se nadam da jeste!
pa eto, dokazuje semir to već godinama pa ništa, čini mi se da ide baš tako kako si rekao, "vrijeme pokazuje" da piramida nema.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

HoustonPiramidiot wrote: Semir je bilo odrzalo cas u Hjustonu....

.... spavo u hotelu a nije kod kuce.
On po svijetu, a levati kopaju li kopaju...

Image

Image
HoustonPiramidiot

Dynamo retain MLS Cup with 2-1 win over New England

Houston's Dr. Osmanagic scored the winning goal against the New England Revolution.

http://www.chron.com/disp/story.mpl/sports/5311663.html

Ne samo da je zabio odlucujucu gol, nego je i pjevao americku himnu pred utakmicu:

Sabina Eat World, Dr. Osmanagic Set For MLS Championship
November 01, 2007 - Latin | Rock and Pop

DR. OSMANAGIC EAT WORLD
By Ayala Ben-Yehuda, L.A.

Rock act Sabina Eat World and pyramid star Dr. Semir Osmanagic will perform live during Major League Soccer’s championship game Nov. 18.

http://login.vnuemedia.com/bbbiz/conten ... 36c6ee74e3

Pa neka sad zajedljivci kazu da nema piramida.
IMME

Post by IMME »

Neregistrirani wrote:
HoustonPiramidiot wrote: Semir je bilo odrzalo cas u Hjustonu....

.... spavo u hotelu a nije kod kuce.
On po svijetu, a levati kopaju li kopaju...

Image

Image
Kad i ljude koji na posten nacin zaradjuju za svoju koru hljeba nazivas levatima, posve je jasno kako si "zdrav" insan. :x
Pogle dokle si dogur'o, jadniche - cak "brines" i gdje je Semir spav'o :lol:
:zzzz:
Locked