Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#1726 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Rafaeloo "U snove dođe on. Onako tiho, na vrhovima prstiju, pazeći da ne remeti tu harmoniju naših pogleda. Svake noći sanjam isto. Njegove oči i kosu. Sve ono što nismo bili i što nećemo postati." 
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#1727 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kad jednom otvori sobu u psihi koja joj pokazuje koliko je mrtva,koliko je zaklana, vidjet će kako je ubijao razne dijelove njezine ženske prirode i instinktivne psihe koji su zatim umirali kao jadnici iza fasade izobilja. Sad kad to vidi, sad kad primi na znanje do koje mjere je zarobljena i koliki je dio njezina psihičkoga života stavljen na kocku, može učiniti i nešto mnogo moćnije."
Žene koje trče s vukovima- Clarissa Pinkola Estes
Žene koje trče s vukovima- Clarissa Pinkola Estes
- de facto.
#1728 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"U biti, nitko nije tolerantniji od mene. uviđam razloge za podupiranje svih stavova; to ne znači da moji nisu čvrsti, ali shvaćam da čovjek koji je živio u drugačijim okolnostima može imati drugačije mišljenje"
- Moll_Flanders
#1729 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I najveća ljubav će vremenom nestati ako je posvećena hladnom srcu. Baš kao što se i najveći talasi slome kada udare u hladnu stijenu.
Ne umijem da odrastem. Još su mi mape bajke. Još uvijek pričam sa zvijezdama. I maštam, uvijek maštam.
Close some doors today. Not because of pride, incapacity or arrogance, but simply because they lead you nowhere!
Nikada više neće biti onako. Znaš da će biti drugih lica,drugih trepavica i drugih usana, ali neće biti iste. Biće drage, ali ne i najdraže. Biće lijepe, ali ne i najljepše. Biće mile, ali ne i najmilije. I reći će ti da ima i bolje, ali tebi bolje ne treba i da ima.
Ah da, prije nego upitaš a koga ja to sada volim, reći ću ti da već dugo ne volim nikoga. Mjesecima oklijevam pokloniti se nečemu manjkavom, čemu se ne mogu cijela pokazati, tko u mojim polovinama vidi cjeline koje ne postoje, a mojoj stvarnoj cjelini ne zna ime niti lice.
"Kad je nestalo sve?" pitao je. Ćutala je. Na jednostavna pitanja je uvijek najteže naći odgovor. Više nije bila sigurna jesu li se prestali voljeti zbog karata koje im je život podijelio ili zbog načina na koji su ih odigrali.
Ne umijem da odrastem. Još su mi mape bajke. Još uvijek pričam sa zvijezdama. I maštam, uvijek maštam.
Close some doors today. Not because of pride, incapacity or arrogance, but simply because they lead you nowhere!
Nikada više neće biti onako. Znaš da će biti drugih lica,drugih trepavica i drugih usana, ali neće biti iste. Biće drage, ali ne i najdraže. Biće lijepe, ali ne i najljepše. Biće mile, ali ne i najmilije. I reći će ti da ima i bolje, ali tebi bolje ne treba i da ima.
Ah da, prije nego upitaš a koga ja to sada volim, reći ću ti da već dugo ne volim nikoga. Mjesecima oklijevam pokloniti se nečemu manjkavom, čemu se ne mogu cijela pokazati, tko u mojim polovinama vidi cjeline koje ne postoje, a mojoj stvarnoj cjelini ne zna ime niti lice.
"Kad je nestalo sve?" pitao je. Ćutala je. Na jednostavna pitanja je uvijek najteže naći odgovor. Više nije bila sigurna jesu li se prestali voljeti zbog karata koje im je život podijelio ili zbog načina na koji su ih odigrali.
-
Ambrozija
#1730 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Bila je takva suprotnost sama sebi. Bila je najhladnija i najsurovija osoba koju znam, rušila je ljudima snove koristeći samo par riječi, a u isto vrijeme, niko nije znao da vjeruje u ljude kao ona, i niko nije znao više i ljepše da voli od nje.
- frameni
#1731 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uživanja koja je imao sa mnom činiće mu se sada još privlačnija, on
tačno zna da zadovolji moje potrebe duše i tela, zna da me uzvisi i da
me natera da čeznem za njegovim dodirima. Nisam više mogla da odolim toj
želji, htela sam da mi on bude prvi muškarac posle toliko godina
samoće, prvi čije telo ću osetiti, koga ću dodirnuti, zaista dodirnuti, a
ne samo zamišljati pored sebe. Voleće me, jer sam njegova, tako njegova
kao da me je on izvajao samo za sebe. U njegovoj uspomeni biće ne samo
moje bele grudi, nego i moja ljubav za njega, moje obožavanje i iskrena
predanost samo njemu. Patiće, ne samo zato što neće moći da uživa sa
mnom časove ludila i zanosa, nego i zato što neće znati, bez mene, čime
više da zavara dušu. Ali, ja ne želim da on pati, ne želim da
proživljava ono sto ja proživljavam dok čeznem za njim. Uvek će imati
moju ljubav, biću uz njega dokle god me bude želeo. Tako ću moći da ga
zaštitim od patnje.
tačno zna da zadovolji moje potrebe duše i tela, zna da me uzvisi i da
me natera da čeznem za njegovim dodirima. Nisam više mogla da odolim toj
želji, htela sam da mi on bude prvi muškarac posle toliko godina
samoće, prvi čije telo ću osetiti, koga ću dodirnuti, zaista dodirnuti, a
ne samo zamišljati pored sebe. Voleće me, jer sam njegova, tako njegova
kao da me je on izvajao samo za sebe. U njegovoj uspomeni biće ne samo
moje bele grudi, nego i moja ljubav za njega, moje obožavanje i iskrena
predanost samo njemu. Patiće, ne samo zato što neće moći da uživa sa
mnom časove ludila i zanosa, nego i zato što neće znati, bez mene, čime
više da zavara dušu. Ali, ja ne želim da on pati, ne želim da
proživljava ono sto ja proživljavam dok čeznem za njim. Uvek će imati
moju ljubav, biću uz njega dokle god me bude želeo. Tako ću moći da ga
zaštitim od patnje.
- frameni
#1732 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše.Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu,nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava.Sigurno je lakše otrpeti uvredu ne uzvrativši je,nego smognuti hrabrosti i upustiti se u borbu sa jačim od sebe;uvek možemo reći da nas bačeni kamen nije pogodio,a onda tek noću,u samoći,dok naš sustanar ili supružnik spava,oplakivati,u potaji ,svoj kukavičluk."
- de facto.
#1733 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dobro guram, kroz život buran i mada živim dosta sretno, ja nemam nikoga konkretno...Uz kog bi bio i sretan i lud i tako miran i siguran svud, ja nemam nikog da mašta i priča mi svašta svu noć...
Đ.B.
Đ.B.
-
Modest Musorgski
#1734 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Before beauty disappears entirely from the earth, it will go on existing for a while by mistake.
Milan Kundera
Milan Kundera
- vesela_sveska
#1735 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Znaš da je prava ljubav kada te, bez obzira na to gdje se nalazi, uvijek može nasmijati...
- potočanka
#1736 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
nije baš da te tražim al' nekako uvijek naletim na tebe... ako te i potražim u svim muškarcima, svaki će imati nešto tvoje...tvoje ruke, tvoj pogled, tvoj dodir, al' nijedan neće imati sve ono što bi ti mogao imati..... nijedan neće imati mene..... 
- vesela_sveska
#1737 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nećemo se više odvajati. Ona ima mene, ja imam nju. Život je dobio smisao.
Meša Selimović
Meša Selimović
- vesela_sveska
#1738 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jedna žena može voljeti kao da nikada neće otići, ali može i otići kao da nikad nije ni voljela...
- potočanka
#1739 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
vesela_sveska wrote:Jedna žena može voljeti kao da nikada neće otići, ali može i otići kao da nikad nije ni voljela...
- vesela_sveska
#1740 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Teško je čekati nešto što znaš da se možda nikad neće dogoditi. Ali još je teže odustati ako znaš da je to nešto što si uvijek želio...
- vesela_sveska
#1741 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Poznat parfem. I okrećem se. On. Nasmijan i njen... 
- potočanka
#1742 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
mojvesela_sveska wrote:Teško je čekati nešto što znaš da se možda nikad neće dogoditi. Ali još je teže odustati ako znaš da je to nešto što si uvijek želio...
- vesela_sveska
#1743 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
mojpotočanka wrote:mojvesela_sveska wrote:Teško je čekati nešto što znaš da se možda nikad neće dogoditi. Ali još je teže odustati ako znaš da je to nešto što si uvijek želio...
- potočanka
#1744 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ma moj, fakatvesela_sveska wrote:mojpotočanka wrote:mojvesela_sveska wrote:Teško je čekati nešto što znaš da se možda nikad neće dogoditi. Ali još je teže odustati ako znaš da je to nešto što si uvijek želio...![]()
- vesela_sveska
#1745 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ma fakat mojpotočanka wrote:
ma moj, fakat
- potočanka
#1746 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ama spomenar 
- vesela_sveska
- _amy_
#1748 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I understand feeling as small and as insignificant as humanly possible. And how it can actually ache in places you didn't know you had inside you. And it doesn't matter how many new haircuts you get, or gyms you join, or how many glasses of chardonnay you drink with your girlfriends... you still go to bed every night going over every detail and wonder what you did wrong or how you could have misunderstood. And how in the hell for that brief moment you could think that you were that happy. And sometimes you can even convince yourself that he'll see the light and show up at your door. And after all that, however long all that may be, you'll go somewhere new. And you'll meet people who make you feel worthwhile again. And little pieces of your soul will finally come back. And all that fuzzy stuff, those years of your life that you wasted, that will eventually begin to fade." The Holiday 
- vesela_sveska
#1749 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sa svim što mi je priredila, mogao sam da se nosim.A onda...je prestala da me voli. I, tu sam izgubio svaku bitku... 
- vesela_sveska
#1750 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Znam da misliš da sam te zaboravio, mila. Ali bolje za tebe, manje ćeš patiti, više ćeš me mrziti. Nikad nam i nije bilo suđeno. Zato pusti, mila, pusti da vrijeme uradi svoje. A ja ću živjeti od datuma do datuma, i na svaki poseban sjetiti se koliko te volim. Još uvijek...