Sarajevski taksisti- dno dna
- drndalo
#1726 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, da...
-
Bimmer_
#1727 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aferim, samo se tivozaj sa "ostalim" a pusti druge da se tuku sa namaZox wrote:Ama, nije moje da budem spreman na okrsaj, kontas. Ovo sam napisao kao odgovor liku koji poziva da se kao SUPROTSTAVLJAS taxistima. Sto ce mi to? Za svoje pare treba da razmisljam hocu li se morati tuci ili ne? Sjednem fino u taksi u kojem znam SIGURNO da nece biti problema ni oko racuna, ni oko taksimetra, ni oko kratke relacije. To jest bilo koji osim sarajevo taxijaBimmer_ wrote:Ja ne pamtim tucu, potezanje pistolja i nozeva i to ocem ti pricas izmedju musterije i taksiste, al hajdZox wrote:
Cekaj, sta treba, da se pobijem s taxistom? Bijem li se s granapdzijom ili nekim drugim usluznim djelatnikom? Treba da sjedam u taxi, da platim voznju ali da nikad ne budem siguran hocu li se morati svadjati, tuci, potezati nozeve ili sta vec? Halo ba, o cemu govorimo?
Prijavljivao sam inspekciji, i saobracajnoj, i nikad nista. zato, sa taxi, daleko im lijepa kuca. To isto kazem i svakoj grupi stranaca s kojom radim.
-
bull21
#1728 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma vi ste zlatni. Rodila vas majka.Bimmer_ wrote:Pa obicno kad strajkuju blokiraju cijelu ulicu, mi smo se bar udostojili da ostavimo prostor za prolazSaka wrote: Bimmer, ti si meni tito.Cak ostavili cijelu traku slobodnu, svaka vam cast, treba vam dati zahvalnicu i nagradu grada Sarajeva.
Ne dao bog nikome da se ponove naši prevoznici. Samo štrakuju, čim se pojavi konkurencija, paf pa štrajk. Čim se ne da para paf pa štrajk. Čim im neko kaže da ne rade kako treba i da ne valjaju paf pa štrajk. Kod nas je najlakše štrajkovat. Zatvorite glavnu saobraćajnicu i ostavite prolaz za JEDNO auto i vi k'o dobri? Ma... da ne lajem...
- Qler
#1729 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sto taxe ne strajkuju zbog goriva? To mi nije jasno...
- Coppertone
#1730 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
SA taxi bi pravo profunkcionisao kad bi se Min. saobracaja oduzimalo licence olosu. Eto prilike kako se rjesiti viska taxista i postenima omoguciti rad. Cesto koristim taxi i do sada nisam vidio ilegalca bez TA tabli.R_v_P20 wrote:Vec godinama se zna kakav je olos na autobuskoj/zeljeznickoj i na aerodromu i nista da urade povodom tog pitanja
- poznanik
#1731 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da je cijena goriva toliko konkurentna da im ugrožava profit, ubijeđen sam da bismo ih gledali po ulicama, što znači da od trenutne "niske" cijene taxi prevoza mogu sasvim solidno zaraditiQler wrote:A sto taxe ne strajkuju zbog goriva? To mi nije jasno...
A ako je ova taxi cijena isplativa, koliko je tek isplativa cijena GRAS-ovih karata
- Coppertone
#1732 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ah nemojte tako, neki dan direktor rece imamo najjeftiniji prevoz. sad to sto u neki gradovima po hevropi besplatan prevoz za studente i imaju 10x bolja vozila nije nase da mislimo.poznanik wrote:A ako je ova taxi cijena isplativa, koliko je tek isplativa cijena GRAS-ovih karata
-
Bimmer_
#1733 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Navedi mi sve te strajkove kada su se desili, makar priblizno godinu, ja se ne sjecam bas?bull21 wrote:Ma vi ste zlatni. Rodila vas majka.Bimmer_ wrote:Pa obicno kad strajkuju blokiraju cijelu ulicu, mi smo se bar udostojili da ostavimo prostor za prolazSaka wrote: Bimmer, ti si meni tito.Cak ostavili cijelu traku slobodnu, svaka vam cast, treba vam dati zahvalnicu i nagradu grada Sarajeva.
Ne dao bog nikome da se ponove naši prevoznici. Samo štrakuju, čim se pojavi konkurencija, paf pa štrajk. Čim se ne da para paf pa štrajk. Čim im neko kaže da ne rade kako treba i da ne valjaju paf pa štrajk. Kod nas je najlakše štrajkovat. Zatvorite glavnu saobraćajnicu i ostavite prolaz za JEDNO auto i vi k'o dobri? Ma... da ne lajem...
-
Bimmer_
#1734 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dovoljno siupoznat sa nasim slucajem da znas da imamo daleko vecih problema i od goriva...poznanik wrote:Da je cijena goriva toliko konkurentna da im ugrožava profit, ubijeđen sam da bismo ih gledali po ulicama, što znači da od trenutne "niske" cijene taxi prevoza mogu sasvim solidno zaraditiQler wrote:A sto taxe ne strajkuju zbog goriva? To mi nije jasno...Da nije tako, ne bi bilo divljih taksista, i ne bi bila ovolika pomama za licencama i kompletna gužva taxi vozila
![]()
A ako je ova taxi cijena isplativa, koliko je tek isplativa cijena GRAS-ovih karata
Nasi samo prijete strajkom svako malo a nikad ne strajkujemo, samo dzaba "laju"
-
Bimmer_
#1735 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa sve do sada prijetnje strajkom i ono kadsmo strajkovali jednom su zbog divljaka i nereguliranja taksi prijevoza zakonom...R_v_P20 wrote:I sto ne strajkuju protiv svojih kolega i divljakaQler wrote:A sto taxe ne strajkuju zbog goriva? To mi nije jasno...SVI AMA BAS SVI znaju ovbje grupe, i nista po tom pitanju nece uraditi, vec savjetuju da ne idemo kod divljih
![]()
![]()
Vec godinama se zna kakav je olos na autobuskoj/zeljeznickoj i na aerodromu i nista da urade povodom tog pitanja
P.S
Mjesate nas ljudi sa GRAS-om, evo ovi sto pricaju da stalno strajkujemo, nek nabroje makar par strajkova, ja se ne sjecam plaho
-
aduka11
#1736 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hoćete naše cijene a evropske standarde. Bravo 
- Coppertone
#1737 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sada je prijevoz zakonski regulisan, al' taxisti to nesto ne bendaju osim kad treba uzeti pinku.Bimmer_ wrote:Pa sve do sada prijetnje strajkom i ono kadsmo strajkovali jednom su zbog divljaka i nereguliranja taksi prijevoza zakonom...
-
drot
#1738 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pretpostavljam ovo divljaci se odnosi na kolege iz sa standa na aerodromu ili kako vec nazivas taksi vozace koji ni na insistiranje putnika ne zele upaliti taksimetar i putnike onda uz psovke izbace na magistralnom putu?Bimmer_ wrote: Pa sve do sada prijetnje strajkom i ono kadsmo strajkovali jednom su zbog divljaka i nereguliranja taksi prijevoza zakonom...
-
Bimmer_
#1739 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije!Coppertone wrote:Sada je prijevoz zakonski regulisan, al' taxisti to nesto ne bendaju osim kad treba uzeti pinku.Bimmer_ wrote:Pa sve do sada prijetnje strajkom i ono kadsmo strajkovali jednom su zbog divljaka i nereguliranja taksi prijevoza zakonom...
Zakon o taksi prijevozu je na "cekanju" godinam i stoji vec napisan u latici, nikad nije stigao na skupstinu da se usvoji.
Zakon o javnom prijevozu je na raspravi a o taksi prijevozu niko i ne spominje
-
Bimmer_
#1740 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To se odnosi na ljude koji nemaju dozvolu za rad i rade "na divlje" a te papke o kojima ti pricas treba da policija regulise i nadlezna inspekcija i onimi smetaju isto kao i ovi prvidrot wrote:Pretpostavljam ovo divljaci se odnosi na kolege iz sa standa na aerodromu ili kako vec nazivas taksi vozace koji ni na insistiranje putnika ne zele upaliti taksimetar i putnike onda uz psovke izbace na magistralnom putu?Bimmer_ wrote: Pa sve do sada prijetnje strajkom i ono kadsmo strajkovali jednom su zbog divljaka i nereguliranja taksi prijevoza zakonom...
- branimir stulic
#1741 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jucer sletio na Butmir i malo prosetao vani.. pozvao crveni taxi i laganini - 14 maraka do starog grada. Ne dam pare "profesionalcima" SA taxi-ja koji za voznju do Hotela Evropa traze 30 eura.
- Coppertone
#1742 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo je Odluka o taxi prijevozu - 'Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 10/04 od 22. aprila 2004. kojom je dosta toga definisano. A evo i citave liste taxista.Bimmer_ wrote:Nije!
Zakon o taksi prijevozu je na "cekanju" godinam i stoji vec napisan u latici, nikad nije stigao na skupstinu da se usvoji.
- starii
#1743 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
branimir stulic wrote:Jucer sletio na Butmir i malo prosetao vani.. pozvao crveni taxi i laganini - 14 maraka do starog grada. Ne dam pare "profesionalcima" SA taxi-ja koji za voznju do Hotela Evropa traze 30 eura.
-
duboka_misao
#1744 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
stas setati mislim da mogu uci u krug da te pokupe ispred,dok kolegama pritisak rastebranimir stulic wrote:Jucer sletio na Butmir i malo prosetao vani.. pozvao crveni taxi i laganini - 14 maraka do starog grada. Ne dam pare "profesionalcima" SA taxi-ja koji za voznju do Hotela Evropa traze 30 eura.
- Coppertone
#1745 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jedno od rjesenja za one koji znaju sta ih ceka. Vec smo imali par slucajava posjete poslovnih prijatelja iz inostranstva koje su SA-taxi ogulili. :smajlistopovracabranimir stulic wrote:Jucer sletio na Butmir i malo prosetao vani.. pozvao crveni taxi i laganini - 14 maraka do starog grada. Ne dam pare "profesionalcima" SA taxi-ja koji za voznju do Hotela Evropa traze 30 eura.
-
Bimmer_
#1746 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kao sto sam vidis to je Odluka a ne kompletan zakon i to iz 2004. I jako je nepotpuna te ne obuhvata dosta stvari, kao takva se trebala zamijeniti 2009. Zakonom i od tad se odugovlaci.Coppertone wrote:Ovo je Odluka o taxi prijevozu - 'Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 10/04 od 22. aprila 2004. kojom je dosta toga definisano. A evo i citave liste taxista.Bimmer_ wrote:Nije!
Ta lista je postavljana nekoliko stranica prije
-
Gray
#1747 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer_ wrote:Kao sto sam vidis to je Odluka a ne kompletan zakon i to iz 2004. I jako je nepotpuna te ne obuhvata dosta stvari, kao takva se trebala zamijeniti 2009. Zakonom i od tad se odugovlaci.Coppertone wrote:Ovo je Odluka o taxi prijevozu - 'Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 10/04 od 22. aprila 2004. kojom je dosta toga definisano. A evo i citave liste taxista.Bimmer_ wrote:Nije!
A koje su konkretno stvari koje vi hoćete da se riješe zakonom?
- Zox
#1748 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sa zadovoljstvomBimmer_ wrote: Aferim, samo se tivozaj sa "ostalim" a pusti druge da se tuku sa nama
- baustelac
#1749 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I sta kad se donese taj zakon kakav god da je? Hoce li onda (svi) taksisti sa aerodroma i zeljeznicke voziti na taksimetar ili po tarifi? Hoce li onda (svi ST) taksisti voziti kratke relacije? Ne znam sta ti ovdje hoces da pokazes ili dokazes. Da su taksisti zlato a da zakon nevalja?Bimmer_ wrote:Kao sto sam vidis to je Odluka a ne kompletan zakon i to iz 2004. I jako je nepotpuna te ne obuhvata dosta stvari, kao takva se trebala zamijeniti 2009. Zakonom i od tad se odugovlaci.Coppertone wrote:Ovo je Odluka o taxi prijevozu - 'Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 10/04 od 22. aprila 2004. kojom je dosta toga definisano. A evo i citave liste taxista.Bimmer_ wrote:Nije!
Problem je vase udruzenje i tu se "vi posteni" trebate angazovati da rijesite problem. Ako "vi posteni" priznajete da postoji problem taksista sa aerodroma i zeljeznicke a vase udruzenje drzi te standove, znaci da udruzenje ne funcionise i ne radi na rjesavanju tog problema. To je problem koji nije od juce nego se vuce evo godinama i ne mozete reci da su to pojedinci. Da su pojedinci a da je "vecina postena", problem bi se rijesio. Iako vjerujem da ima stvarno postenih i cestitih taxista u ST udruzenju, za mene koji sam dva puta koristio usluge ST i dva puta bio zavrnut, ST je udruzenje prevaranata a ne taxista a ti meni mozes do sutra pricati kako zakon ne valja.
- holowey
#1750 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
na aerodromu u kuala lumpuru, taxi uzimas tako sto odes do saltera, pa odaberes "executive" ili "regular" i platis na salteru, dobijes neki kupon i odes do vozila... nema nista placati vozacu taxija... unaprijed znas koliko sta kosta i nema muljanja torba se naplacuje, vozanja uokolo i slicno... executive tarifa je obicno tri puta skuplja od regularne ali se zato vozis gospodski... ista stvar u povratku, u hotelu zamolis conciergea da ti pozove taxi, kazes da ides do aerodroma, uzmes kupon i bez sekiracije ides do aerodroma... ulicni taksisti znaju zavrnuti, ali ove kupon varijante su sigurne... mozda bi se tako nesto trebalo i kod nas uvesti na aerodromu ili bus/zelj. stanici