Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Narode slusaj te ovo sad:

Ako osmanagic kaze na proljece poslije svi silnih odkopavanja

PIRAMIDA JE , NARODE

ja mislim da ce znanje da dobije trzavicu i pada na pod zapjenio do zuba , oci kolutaju na sve strane, poslije nekog vremena hoce da spusti ruku na sebe , jer nije lahko to preboliti , zato narode trebo bi neko otici do njega da ga cuva da sam sebi nebi nanio zlo kakvo :D

drakulu ceras tako sto mu pokazes krst ispred njega
a znanje ceras kad mu kazes visocicapiramida :D
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:Narode slusaj te ovo sad:

Ako osmanagic kaze na proljece poslije svi silnih odkopavanja

PIRAMIDA JE , NARODE
...
Zvrcka je u tome sto Semir ni ovog, a ni narednog proljeca nece reci ni jeste, ni nije kod Visokog piramida.

Zar da slava i misterija traju samo jednu zimu?
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:38, edited 1 time in total.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:39, edited 1 time in total.
helo

Post by helo »

Evo svjet nas je proglasio največim pesimistima na svijetu a nije ni čudo. Dovoljno je da odeš na forum i da ti se smuči da živiš koliko pesimizma u našem narodu.

Bosanci i Hercegovci očekuju da će im ova, 2006. godina biti teža nego prethodna, ukazuju rezultati međunarodnog istraživanja Galupovog instituta.

Procentualno, 54 posto ispitanika u BiH je iskazalo pesimizam prema godini koja je započela - a slično misle i Grci, koji s Bosancima i Hercegovcima dijele titulu "najvećih svjetskih pesimista".

Od ove godine ne očekuju mnogo ni u Srbiji - tamo se 47 posto anketiranih složilo sa svojim susjedima oko mračnih perspektiva kakve donosi 2006. godina.

Najvećim optimistima su se pokazali stanovnici Vijetnama, Kine i Kosova.

Visokih 75 posto upitanih je uvjereno da će ove godine biti svjedoci ekonomskog rasta Vijetnama. Slijede ih Kinezi, gdje sličan procenat anketiranih vjeruje da se imaju čemu nadati ove 2006. godine, a odmah iza njih su stanovnici Kosova, sa 73 posto "optimista".

Zagledani u "svijetlu budućnost" su i u Afganistanu i Dominikanskoj Republici, prenio je Glas Amerike.

Istraživanje Galupovog instituta je provedeno u 66 država svijeta.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ako pogledati cak ni mi hercegovci nismo toliki pesimisti koliko su bosanci, covjece da povratis koliki pesimizam

najbolje sporedzenje kad odes na zeljin forum ili velezov forum

razlika je ogromna, ovi vamo Zeljini kukaju , nevalja ovo ne valja ono
a ovi vamo se takmice u nekoj kozijoj ligi, ljudi rahat , optimisti do zuba , a kad pobjedi velez bacaju se u trans :D

supaju se i zajebavaju cijelo vrijeme , sve im ravno do mora :D

a zeljini navijaci i kad zeljo pobijedi , govore ne valja ovo ne valja ono

Ljudi ne valja vam taj pesimizam tolike , ne valja za bubrege :D

budi te optimisti , raduj te se

hajd da se vratimo nazad malo o piramidi

Ovo ja u svom zivotu nisam vidio da se toliki pesimizam prosipa na forumu, nezam ili da se smijem ili placem

da je piramida , dobro po nas , da nije opet dobro po nas barem su ljudi skrenuli paznju svijeta na nas :-?

kao sto sam prije govorio, neke zemlje pa cak i ove susjedne zemlje hrvatska i srbija da pronadju ovako nesto dizali bi tog covjeka u zvijzde

a sto se tice znanja = neznanja , ja i ne citam vishe sta on pise kad on meni povezuje SDA i kosovo sa "bosanskom piramidom" , sve ti je receno

da je srbin iz visokog mogao bi ga razumjeti sto je napustio zemlju , a da je bosnjak a da prosipa ovoliki pesimizam onda je i tacno ovaj tekst da su bosanci najpesimisticni narod :-?
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:40, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

a da ne bi bili pesimisti trebamo svi bez pitanja prihvacati optimistcne sarene laze? to, prijatelju, nije optimizam, to ima jedno drugo ime. glupost
a sta je to laz :-? , sta je to semir slagao ???? da mi je znati ????

covjek prezentirao dokaze sta su nasli, onda onaj geolog u raportu geoloskom izjavio da je kamena strukturu ispod brda , sta hocete vishe

k+u+r+a+c od ovce mozda :-?

kakav narod takva drzava
Majjah

Post by Majjah »

+od 13 godina wrote:
Majjah wrote:Image

+ pitanje za ove sto se prave pametni...sto brate i vi ne dodjete sa svojim parama i pocnete kopat po bosanskim brdima?? Niko se nije nikad posebno u BIH za tu Visochicu zanimao, iako su svi znali da je tu srednjovjekovni dvorac bosanskih kraljeva. Niko se nije (ni pojedinac ni drzava) posebno zanimao za krunidbenu crkvu bosanskih kraljeva u Mulicima (isto u Visokom) niti za univerzitet u Mostru...sad kad je neko dosao da malo vidi sta tu ima, ni to vam ne valja??? Da je kojim slucajem ,,pukla prica'' da Trebevic krije neku piramidu, nikome ne bi smetalo, jelde??
I ja smatram da bi primarni cilj trebao biti istrazivanje tih lokaliteta jer su od neprocjenjive vaznosti za bosansku drzavu, ali kada nam je drzava vec ovakva kakva jeste, kada niti jednu instituciju ne interesuje sto su seljaci od kamenja srednovjekovne crkve pravili stale, e onda pustite tog covjeka nek kopa kad je vec naumio...nesto ce vec naci, a dali ce to biti neka piramida, to cemo vidjeti.
Ehh moj jarane, pa zar ti izgleda dobra ideja da ja sada dobijem na lutriji i zamislim da postoji na nekakvom brdu nesto i pocnem kopati??? Barem meni to ne izgleda ok, imajuci u vidiu da ne postoji niti jedna naucna pretpostavka da ja mogu vjerovati da postoji piramida u Bosni. Ja sam Sarajlija i da je covjek poceo isto ovo raditi na Trebevicu isto tako mu ne bi vjerovao da postoji priramida. Nije ovo do toga da li je pronadeno u Visokom, Sarajevu ili Medugorju...
Eto znas i ti da je na Visocici postojao srednjovjekovni dvorac bosanski kraljeva, pa zasto gospodin Osmanagic nije krenuo u otkopavanju onoga sto je se od prilike znalo. Bojim se da nije pozitvna ni pasivnost bosnaskih arheologa u vezi iskopavanja arheolskih ostataka, niti je pozitivna destruktivna aktivnost Osmanagica (mozda se moze doci do toga da unisti uono malo ostataka tog bosanskog dvora, ako je tu postojao).
A nasi arheolozi... Pa eto ne poznajem u kakvom su stanju, ali sam siguran da funcionisu kao drzava. Najvjerovatnije nemaju para, ali kada bi krenuli da nesto krenu raditi bili bi koceni od strane drzavne institucije. Mozda i nije tako, jer zanam da postoji drzavna organizacija za ocuvanje spomenika Bosne i Hercegovine. Cini mi se interesantnija ideja u ovom momnetu investirati za odrzavanje postojecih spomenika nego trazeci ih.
Zamolio bih te da ne mjesas neke stvari. Stvarno ti izgleda pozitivno ovo sto radi Osmanagic (ne znam da li se bas ovako preziva): traziti nesto radi trazenja???
Da li mislis da vecina onih koji ga koce u ovome, cine to zato sto se ne desava u Sarajevu ili zbog neceg slicno tome???
Ne moras ti dobiti na lutriji, ali ne bi bilo lose da se nas narod malo probudi iz letargije u kojoj se nalazi i pesimizma kojim je preokupljen.
Vec sam ti naveo da se niti jedna drzavna institucija nije ozbiljno pozainteresovala za tu Visochicu, a imala je razloga.
Vidim da nisi bas najbolje upoznat ni sa srednjovjekovnim gradom, pa kako ces onda vjerovati da ispod njega postoji piramida??
Samo da razjasnimo, ja sam iz Visokog ali ni sam ne vjerujem bas u tu pricu da je ispod piramida. I meni to zalazi u sferu naucne fantastike, ali takodjer ne vjerujem da je Semir neki sarlatan...on vjeruje u to sto prica i moram priznati da su njegovi argumenti koje iznosi jako zanimljivi, ali meni to ipak nije dovoljno...cekam proljece i ,,preselicu'' se gore dokle god budu kopali :)
Skoro sam siguran da ce on nesto pronaci, jer gotovo svako u Visokom zna za podzemne tunele koje se nalaze ispod Visochice i Semir tu nije nasao nista novo, samo sto ih niko nikada nije istrazio. U narodu se prica da su to tuneli kojima su kraljevi i banovi bjezali u slucaju opsade grada, ali to su do sada bile samo legende.
Ne vjerujem da on moze bilo sta unistiti, jer covjek nije amater, a ni ljudi koji sa njim rade. Prisustvovao sam jesenjim iskopavanjima i licno sam se uvjerio da nacin na koji rade ne moze nauditi bilo kakvom arheoloskom blagu koje (mozda) pronadju.
Zanimljivo je da su vec pronadjeni razni artefakti kao sto su bodezi i vrhovi koplja i to se sve nalazi trenutno u Visockom muzeju, kao npr. i veoma zanimljivi kameni luk koji je krasio najvjerovatnije ulaz u dvorac, a koji je pronadjen prilikom kopanja rovova u proteklom ratu. To je samo dokaz da gore jos mnogo toga ima a konocno se pojavio neko ko ce to malo bolje istraziti, iako njegov primarni cilj nije bas najrealniji!
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:
a da ne bi bili pesimisti trebamo svi bez pitanja prihvacati optimistcne sarene laze? to, prijatelju, nije optimizam, to ima jedno drugo ime. glupost
a sta je to laz :-? , sta je to semir slagao ???? da mi je znati ????

covjek prezentirao dokaze sta su nasli, onda onaj geolog u raportu geoloskom izjavio da je kamena strukturu ispod brda , sta hocete vishe

k+u+r+a+c od ovce mozda :-?

kakav narod takva drzava
Nijedan dio Semirove piramidalne slagalice nije postavljen kako treba, od genetike do geologije. Semirovi "dokazi" sami sebi protivrjece.
Prelistaj prethodne stranice ove teme otvorenih ociju jer o Semirovim "dokazima" sve je vec receno.
Last edited by Prenj on 06/01/2006 09:11, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

S obzirom da nije red da Staroiliri zaostaju u bilo cemu za Mayama, slutim da ce sad Semir pronaci tj. predvidjeti i pismo Staroilira :D
NG wrote: Earliest Maya Writing Found in Guatemala, Researchers Say
Nicholas Bakalar
for National Geographic News
January 5, 2006

Evidence of Maya writing that dates to 2,300 years ago has turned up in a pyramidal structure in Guatemala.

Researchers excavating the site—ruins at San Bartolo in the northeastern part of the country—say the finding could be among the earliest Maya written material ever found.

Currently the oldest known writing system in all of Central and South America dates to about 400 B.C. and is from cultures based in what is now Oaxaca, Mexico.

But William Saturno, the lead researcher reporting the find, points out that this "largely depends on what your definition of writing is—that is, the very first symbols, the first calendric signs, the first full-blown text, et cetera."

Saturno, an assistant professor of anthropology at the University of New Hampshire, and colleagues describe the Maya hieroglyphs in today's Science Express, the online advance version of the research journal Science. Their research at the San Bartolo site is partially funded by the National Geographic Society.

"The story of script invention in Mesoamerica is likely to get more and more complicated in the near future as more early texts from excavations in the Maya area come to light," Saturno said.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:40, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ne nije nista jos dokazao, ali ne bi mu dali da laprda da ne vjeruju u ono sto govori...za tvoju informaciju, amerikanci obicno ljude koji pricaju bez ikakvih dokaza proglase ludim, a ne daju mu pare za dalja istrazivanja...samo smo mi u stanju posrat se na ono sto imamo i samo smo mi u stanju pljuvati po onome sto mi imamo a malo ko drugi ima...

zivi bili pa vidjeli i nek nam je sretna i treca piramida :D
Piramida Zmaja...a nije Bruceova :D
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:ne nije nista jos dokazao, ali ne bi mu dali da laprda da ne vjeruju u ono sto govori...za tvoju informaciju, amerikanci obicno ljude koji pricaju bez ikakvih dokaza proglase ludim, a ne daju mu pare za dalja istrazivanja...samo smo mi u stanju posrat se na ono sto imamo i samo smo mi u stanju pljuvati po onome sto mi imamo a malo ko drugi ima...

Zato Semir i laprda iskljucivo u BiH i za BiH.
Njegov site uospte nema englesku verziju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:ne nije nista jos dokazao, ali ne bi mu dali da laprda da ne vjeruju u ono sto govori...za tvoju informaciju, amerikanci obicno ljude koji pricaju bez ikakvih dokaza proglase ludim, a ne daju mu pare za dalja istrazivanja...samo smo mi u stanju posrat se na ono sto imamo i samo smo mi u stanju pljuvati po onome sto mi imamo a malo ko drugi ima...

Zato Semir i laprda iskljucivo u BiH i za BiH.
Njegov site uospte nema englesku verziju.
cuces i vidjeces da nema potreba da je ima :D
a sad idem da radim :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:41, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:

a jesu li to i tebi oci tabloidski zaslijepljene tim nekim osmanagicevim 'amerikancima'? koji su to 'amerikanci', mila moja? vidis li ti medju tim 'amerikancima' ijedan ozbiljniji arheoloski institut, muzej, organizaciju? da je to, sreco moja, piramida, vec bi ovdje bilo opsadno stanje od arheologa iz pariza, njujorka, londona, berlina...
onog dana kad se ovdje otkrije nesto tako vrijedno, pada u vodu sav turizam okolnih zemalja....
nisu meni oci zaslijepljene tabloidima, samo kazem sta cuh od ljudi koji su fakat neoptereceni svime sto ti meni prikaci...
bog vam svima pamet dao odustajem od totalne koomunikacije sa svima do daljnjeg...
adio....
PS Naucite se normalnom dijalogu a pljuvacku sacuvajte za sebe i sebi bliske ljude..
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:43, edited 2 times in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pazi, napisao si nesto sto sam protumacila kao vrijedjanje moje inteligencije...
ja nisam zaslijepljena tabloidima....
i ovu pricu ne pratim na forumu, vec samo na vijestima....
i neki ljudi koji se nalaze preko bare i rade za bitnije instititucije kazu da ima jebena piramida tamo...
sto se tice JEBES ZEMLJU KOJA PIRAMIDE NEMA i PIRAMIDA OD POVRCA na poljoprivrednom sajmu, to se treba obratiti autorima a ne meni i ljudi slicnih meni...
na pocetku rata u Sarajevu, prvo sto je unisteno je sve ono sto je cinilo ovaj grad zanimljivim turistima - Olimpijski objekti....
onda se udarilo po objektima na carsiji....
sve ono sto je imalo bilo kakvu kulturno istorijsku vrijednost je unisteno...
sad ti zamisli da se stvarno otkrije piramida....
nece francuz platiti malo bogastvo da ode u egipat vec ce doci ovdje .... za jad i bijedu od para...za njihove uslove...
ne snamtram ja da ce BiH nesto extra dobiti ako se fakat otkopaju piramide, ali zar bas moramo biti toliko sitnicavi i zar bas moramo tako sami sebe spustiti i ubijediti sami sebe da mi pod zemljom imamo samo ugalj i nista vise?
a sto se komunikacije tice, nema ovdje bas toliko fine komunikacije...
ili si NAS ili si NEPRIJATELJ o cemu god da se prica...
a kad neko pokusa dati svoje misljenje o necemu, uvijek se nadje grupica koja ce ga izresetati nadriinteligentnim jednorednim postovima...
eto napricah se ja :D
PS Sto se tice tvojih pitanja i americkih arheoloskih instituta, trebamo sacekat april pa cemo vidjeti ko ce mu fakat pruziti podrsku....
i da se razumijemo, ne vjerujem da ce biti piramida popout egipatskih sa silnim bogastvom, ali iskreno (i vrlo prizemno) sve da je piramida od govana, NASA je i trebali bi je cijeniti...ili cemo i to zapishati ko i sve sto je NASE...
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:43, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pronadji negdje u arhivi pordrav olimpijskog Sarajeva olimpijskom Lilehameru ...
Olimpijski muzej, zetra, bob staza, skenderija....
sve se raspalo....u Muzeju se odrzavaju derneci i promocije...ne bi li kako-tako prikupili sredstva....
ja ne trazim da se pare preusmjere na otkopavanje piramide...ali sta bih uradila? prodala bih A8 vozni park predsjednistva , jer njih trojica ionako nista ne rade osim sto palamude okolo, jer je dosta toga jos uvijek pod entitetskom ingerencijom...e tim parama bi finansirala makar nesto od radova....sta god nasli, super nama :D:D:D

Ja samo smatram da i nase domace ima svoju cijenu i drazi mi je Biljana Maoca caj od brusnice nego Franckov....jer se taj caj pravi od brusnica koje rastu u gornjem dijelu doline Vrbasa...a beru ih i Ante, i Marko i Jusuf :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:44, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:e sad mi je fakat suza na oko krenula... ove berace brusnica odmah prekvalifikovat u kopace piramide, a vozni park dodijelit osmanagicu... tudje necemo, svoje tek trebamo iskopat...
i sad ga ti meni kao shuknu.. i sad bi ja trebala da se postidim...

kao sto rekoh, vidjecemo u aprilu....
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 16:45, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

ludost wrote:
naravno, ulozimo sve pare sto imamo u trazenje piramide. a plafoni u zemaljskom nek i dalje padaju, vijecnica nek i dalje stoji kako stoji. i sve ono sto spominjes da je unisteno u ratu. piramida ce to svojim magicnim mocima sve obnoviti, a mi cemo opet biti olimpijska, pardon, piramidska sila...
Ja ne vidjeh da je iko trazio da mi damo neke pare... A vala i da damo - na toliko nebuloznih stvari se daju pare da mi prosto dodje simpaticno dati ih na nesto kreativno - pa makar to bilo kopanje po vrletima nase nam Bosne i Hercegovine. U svakom slucaju naci ce nesto, ne mora biti piramida. Barem ce mladi cuti da postoji nesto sto se zove i arheologija... ne samo Cece, Stoje, Vikice, Mikice... :razz:
Locked