Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- Maraschino
#1726 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Te oslobodioce su masovno ocekivali u Tuzli.
Poceo rat, nema ni jednog incidenta, zivotari se onako. Kako rat odmice sve manje Srba u Tuzli. Puni autobusi onih sto se prijavili da idu kod svojih. Glad je bila za sve pa smo donekle svi patili ali ljudi odose kao da nikada nisu zivjeli u Tuzli. Nikako nisam razumio one sto odose '96.god. ali sada dobro znam i zasto.
...tako Bodkin, toga je bilo masovno.
Poceo rat, nema ni jednog incidenta, zivotari se onako. Kako rat odmice sve manje Srba u Tuzli. Puni autobusi onih sto se prijavili da idu kod svojih. Glad je bila za sve pa smo donekle svi patili ali ljudi odose kao da nikada nisu zivjeli u Tuzli. Nikako nisam razumio one sto odose '96.god. ali sada dobro znam i zasto.
- Maraschino
#1727 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Dobre nase komsije.Maturantu Srednjoškolskog centra Srebrenica Avdi Bećiroviću smanjeno je vladanje nakon što je nedavno povodom završetka školovanja kroz grad držao zastavu s ljiljanima u rukama.
Potvrdio je to za Klix.ba Avdo Bećirović kazavši da je ovo učinjeno uprkos žalbi njegovih roditelja.
On je kazao da u konačnom rješenju škole stoji da je to učinjeno zbog vrijeđanja profesorici, što, kaže, ne odgovara istini, jer nisu željeli ni čuti njegovu stranu priče.
Njegovi roditelji su, kaže, predali žalbu Ombudsmenu za ljudska prava u Sarajevu, te čekaju na to rješenje, budući da je Avdo predao papire za školovanje na fakultetu.
Avdo nam je ispričao da ga je u momentu kada je nosi zastavu s ljiljanima profesorica pitala da li je to zastava BiH na šta je odgovorio potvrdno.
Profesoricu je potom upitao kada je ugledao da neki učenici drže srbijansku zastavu "da li je ono zastava BiH".
- mO k3
#1728 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
dijaspora jeldedraganbl wrote:Bez obzira na očiglednu namjeru pojedinih forumaša, da se pokaže da ni za jednog, ali izgleda baš ni za jednog Srbina ili Hrvata u Sarajevu nema šanse da je za BiH, ipak sam uvjeren da Sarajevo kao grad ne funkcioniše po matrici klix foruma.
Znajući prave Sarajlije, sa kojima radim, sarađujem, a bogami i družim kada je to moguće, rekao bih da Srbi i Hrvati (čak i oni koji nisu baš toliko pro BiH) nisu problem.
Problem ste vi drugi. I to ne samo u Sarajevu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1729 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Doci ces da branis kad bude rat?insomnia78 wrote:Jah. Ja kol’ko znam jos uvijek imam drzavljanstvo BiH.Chmoljo wrote:I ti i on mozete biti problem jedino imigracionim sluzbama sadasnjih domovina.insomnia78 wrote:Cuj mu price. I poslije kaze sto su problem
Ovdje samo naprdjujete.
- Chmoljo
#1730 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nisam znao da si iz srebrenice.Maraschino wrote:Dobre nase komsije.Maturantu Srednjoškolskog centra Srebrenica Avdi Bećiroviću smanjeno je vladanje nakon što je nedavno povodom završetka školovanja kroz grad držao zastavu s ljiljanima u rukama.
Potvrdio je to za Klix.ba Avdo Bećirović kazavši da je ovo učinjeno uprkos žalbi njegovih roditelja.
On je kazao da u konačnom rješenju škole stoji da je to učinjeno zbog vrijeđanja profesorici, što, kaže, ne odgovara istini, jer nisu željeli ni čuti njegovu stranu priče.
Njegovi roditelji su, kaže, predali žalbu Ombudsmenu za ljudska prava u Sarajevu, te čekaju na to rješenje, budući da je Avdo predao papire za školovanje na fakultetu.
Avdo nam je ispričao da ga je u momentu kada je nosi zastavu s ljiljanima profesorica pitala da li je to zastava BiH na šta je odgovorio potvrdno.
Profesoricu je potom upitao kada je ugledao da neki učenici drže srbijansku zastavu "da li je ono zastava BiH".
-
Bodkin
#1731 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kakve budale. 3 godine pod granatama i snajperima od svojih samo da docekaju oslobodioce. Masa ih i zaginula. Sigurno su izlazili jer nisu docekali. Nemoguce da je zato sto su htjeli pobjeci od rataMaraschino wrote:Te oslobodioce su masovno ocekivali u Tuzli.
-
Bodkin
#1732 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ni da su srbi i hrvati sarajeva ovi sto su smanjili malom vladanhe. To su te komsijeChmoljo wrote:Nisam znao da si iz srebrenice.Maraschino wrote:Dobre nase komsije.Maturantu Srednjoškolskog centra Srebrenica Avdi Bećiroviću smanjeno je vladanje nakon što je nedavno povodom završetka školovanja kroz grad držao zastavu s ljiljanima u rukama.
- Maraschino
#1733 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nikako da kazete, ja debilne profesorice makar proforme radi.
- ¤ jelena ¤
#1734 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
E, hvala ti.kakavdanakneiskustvu wrote:¤ jelena ¤ wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
čekaj,u tekstu se spominje emisija "oko",ne ova "da,možda,ne??To je emisija koja mene zanima...gosti: Avdić, Antić, Pilsel...Prije sedam-osam godina nakon televizijske emisije posvećene pomirenju u regionu na RTS-u (voditeljice i urednice Olivere Kovačević)...
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/r ... da-ne.html
da,nece,nema je ni na youtube
evo ipak nadjoh
-
Bodkin
#1735 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nikako da kazete “ovi iz teme veze nemaju sa profesoricom”
- ¤ jelena ¤
#1736 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Učenik, maturant, završio školovanje i nakon završetka školovanja profesorica mu smanjila vladanje?Maraschino wrote:Nikako da kazete, ja debilne profesorice makar proforme radi.
- Chmoljo
#1737 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
što? da se tebi neko dokaže kako je poslušni srbin? jel to?Maraschino wrote:Nikako da kazete, ja debilne profesorice makar proforme radi.
da ne govorimo uopšte o tome da si postavio članak koji nema veze sa temom.
- exliberal-ex
#1738 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Maraschino wrote:
Kada je proglasena opsta mobilizacija, kada su bile sve moguce racije, dosta Srba je odbilo da obuce uniforme i brani drzavu. Oni su se izjasnili da ne zele pucati na ''svoje'', pusteni su kucama da se mogu baviti svercom a kao poslije ce biti procesuirani. Na kraju je dosla abolicija za sve i pojeo vuk magarca. Takvi nam se sada smiju i pricaju o ugrozenosti.
Izvini to je mozda bilo kod tebe u Sarajevu si mogao kurko reci ne zelim da pucam u svoje....a izac iz sarajeva..moglo se mozda do septembra i prosercovat tu i tamo kao pojedinac..kasnije...nema sanse..jedva su nekad zene i djecu pustali u konvojim i za to je opet trebala stela ( i one su bile pod vojnom obavezom )
Nego citam danas kaze SDA se buni jer su skinuli sa budjeta novac koji je bio namjenjen izgradnji spomen parka na Zuci i komentar je bio a niste skinuli kad je obnavljana kapela Gavrila Principa, to je znak srpskog povampirenja...a niko nece da kaze kako to da SDA za 20 i kusur godina nije nasla volje ni para da napravi to spomen obiljezje za najkrvaviju liniju sarajevskog ratista..nego udri po srbima sad...a to sto Gavrilo privuce turiste u grad ..jebes to......multi multi ha
Da nekaze lbiew da lazem
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ost ... /190626076
Last edited by exliberal-ex on 27/06/2019 00:16, edited 1 time in total.
- Maraschino
#1739 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Chmoljo wrote:što? da se tebi neko dokaže kako je poslušni srbin? jel to?Maraschino wrote:Nikako da kazete, ja debilne profesorice makar proforme radi.
da ne govorimo uopšte o tome da si postavio članak koji nema veze sa temom.
Tacno da sam sa clankom fulao a ovo o poslusnim srbima je insinuacija.
Meni ne trebaju nikakvi poslusni Srbi nego dobri i posteni.
- Maraschino
#1740 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vrijeme za besike...ekipa se okupila 
- Chmoljo
#1741 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Prije nego sto odes na spavanje, reci nam, zasto postene i dobre Srbe trazis tamo gdje su pobili 8000 bosnjaka?Maraschino wrote:
-
Novak20
#1742 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Žalosno možda ali mi je nekako bilo drago kad tetka prije ovog rata ode na Čaršiju da napomene dvojicu muhadžira iz Istočne Bosne čije su poslovne prostore zauzeli za NDH.kakavdanakneiskustvu wrote:je li i od vas jevreja?
-
Novak20
#1743 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koliko djece imaš ?Vizionar 1985 wrote:Cuj cisti se grad od Srba i Hrvata.Iseljavaju se oni kao i mi, jos imaju negativan prirodan prirastaj, to je duplo golo. Ali ne mi ih etnicki cistimo i ispast ce da smo genocid nad njima pocinili.
A jos sto su se odvojili u Srpsko i Hrvatsko ovo, ono da ne spominjem.
- BHCluster
#1744 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kaze lik koji dolazi iz grada gdje su Bosnjaci i Hrvati etnicki ocisceni a tamo rata nije ni bilo. Kljucaj temu neJma dalje!draganbl wrote:Bez obzira na očiglednu namjeru pojedinih forumaša, da se pokaže da ni za jednog, ali izgleda baš ni za jednog Srbina ili Hrvata u Sarajevu nema šanse da je za BiH, ipak sam uvjeren da Sarajevo kao grad ne funkcioniše po matrici klix foruma.
Znajući prave Sarajlije, sa kojima radim, sarađujem, a bogami i družim kada je to moguće, rekao bih da Srbi i Hrvati (čak i oni koji nisu baš toliko pro BiH) nisu problem.
Problem ste vi drugi. I to ne samo u Sarajevu.
- BHCluster
#1745 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kakav rat? Gdje rat?Bodkin wrote:Kakve budale. 3 godine pod granatama i snajperima od svojih samo da docekaju oslobodioce. Masa ih i zaginula. Sigurno su izlazili jer nisu docekali. Nemoguce da je zato sto su htjeli pobjeci od rataMaraschino wrote:Te oslobodioce su masovno ocekivali u Tuzli.
- BHCluster
#1746 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vizionar 1985 wrote:Cuj cisti se grad od Srba i Hrvata.Iseljavaju se oni kao i mi, jos imaju negativan prirodan prirastaj, to je duplo golo. Ali ne mi ih etnicki cistimo i ispast ce da smo genocid nad njima pocinili.
Cistimo i bacamo lavovima.
- Maraschino
#1747 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Chmoljo wrote:Prije nego sto odes na spavanje, reci nam, zasto postene i dobre Srbe trazis tamo gdje su pobili 8000 bosnjaka?Maraschino wrote:
Neces vjerovati da jos vjerujem u to, pa ako ima jedan bicu zadovoljan.
Cemu moje frustracije(sto misle mnogi), nisu to frustracije to je razocarenje u ljude
- Sanjarko
#1748 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja ti kazem kako je. Odgovor nemam djece.Novak20 wrote:Koliko djece imaš ?Vizionar 1985 wrote:Cuj cisti se grad od Srba i Hrvata.Iseljavaju se oni kao i mi, jos imaju negativan prirodan prirastaj, to je duplo golo. Ali ne mi ih etnicki cistimo i ispast ce da smo genocid nad njima pocinili.
- Sanjarko
#1749 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A toga samo u Sarajevu i od strane Bosnjaka bilo. Nije bilo toga u Hrvatskoj i Srbiji i od strane Hrvata i Srba, niti po Europi pa i sire.Novak20 wrote:Žalosno možda ali mi je nekako bilo drago kad tetka prije ovog rata ode na Čaršiju da napomene dvojicu muhadžira iz Istočne Bosne čije su poslovne prostore zauzeli za NDH.kakavdanakneiskustvu wrote:je li i od vas jevreja?
- insomnia78
#1750 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ima PedjaChmoljo wrote:
Doci ces da branis kad bude rat?