Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1726 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
đe rupa bila u ratu
-
TheGodfather001
#1727 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA statusi:"Oslobođena rupa. Idemo dalje, preuzimamo Vladu KS."
Još da očiste parkove mimo akcije i uklone napuštena i neregistrovana vozila i da kažu da su obavili sav posao za poziciju.
Još da očiste parkove mimo akcije i uklone napuštena i neregistrovana vozila i da kažu da su obavili sav posao za poziciju.
- kmirsad
#1728 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Srđan Mandić
23 min. ·
Rupa, mala ili velika, pitanje je sad.
Prije 12 dana sam objavio da smo, na dojavu jedne opravdano zabrinute, sugrađanke zatvorili veliku rupu koja je predstavljala opasnost za sigurnost, prije svega djece. Ne želim ni da pomislim kakvi bi natpisi bili da se, ne daj Bože, desila neka nesreća. Slične dojave i pritužbe primam svakodnevno i koliko mogu, rješavam te pojedinačne slučajeve. Ali, ovaj post sam objavio iz još jednog razloga – javno sam se “izvinio” ako sam preuzeo nečiju nadležnost želeći da isprovociram nadležne na konkretnu aktivnost. Gradskoj upravi trebalo je 12 dana da reaguje na tu moju objavu. Znate li kad bi reagovali da im se ova gospođa obratila direktno, pismom ili inicijativom. Naravno, nikad! Jer ti ljudi jednostavno ne rade svoj posao.
Održavanje korita Miljacke je u nadležnosti Gradske uprave, ali, sve poslove do sada uradila je Opština Stari Grad. Oni su uradili samo ono što jedino i znaju – slikali se. Ne znam da li svih 7 rupa, manjih ili većih, koje sam upravo sada izbrojao na potezu od Skenderije do Vijećnice, danas, 156 godina nakon zadnje poplave koja je zadesila naš grad, služe svojoj svrsi i da li ih možda treba zaštiti nekim rešetkama. Tu je struka da kaže svoje mišljenje. Da li su sanirana sva 32 odvodna kanala za fekalne i otpadne vode, na istom ovom potezu, kako je iz Gradske uprave najavljeno prije godinu dana? Ono što znam da se Gradonačelnik malo ili nikako bavi održavanjem korita rijeke Miljacke, kao ni ostalim javnim površinama, za koje je nadležan.
Da, zahvaljujući austrougarskoj arihitekturi i tehnološkim dostignućima, Sarajevo je bilo među prvim gradovima u Evropi koji su imali vodovod i kanalizaciju. Međutim, zahvaljujući stranci koja je bila na vlasti prethodnih 25 godina, Sarajevo i danas koristi ta ista tehnološka dostignuća, pa smo zato donedavno imali redukcije vode, vodovodne i kanalizacione cijevi su u stanju raspada, a grad poplavi nakon prve obilnije kiše. Uz dužno poštovanje svemu što su arhitekti i tehnolozi iz perioda 19 vijeka napravili za moj grad, ja želim živjeti u gradu modernog doba, “pametnom gradu”, koji će imati, između ostalog, i savremeni sistem vodosnabdijevanja i kanalizacije. E, takav grad ćemo mi izgraditi!
Jer, ovi prije nas to niti su znali niti su željeli. Isto tako ćemo čuvati svo istorijsko i kulturno naslijeđe koje nam je ostavljeno u amanet od nastanka Sarajeva pa do danas. I, kad smo već kod toga, bilo bi lijepo da Gradonačelnik kaže kada će konačno biti otvoren Olimpijski muzej Sarajevo, smješten u jednoj od najljepših građevina, nekada poznatijoj kao vila Mandić, izgrađenoj 1903. godine. Nadam se da ćemo svjedočiti tome u posljednjoj godini njegovog mandata. Bio bi red.
Da li sam pogriješio što sam začepio jednu rupu u zidu, meni zaista nije bitno, mirno spavam i savjest mi je čista. Jer, šta je ta rupa naspram svih onih kratera u budžetima kroz koje cure pare građana Kantona Sarajevo svih ovih godina, a čije katastrofalne posljedice otkrivamo posljednjih mjeseci. Ministarstvo na čijem sam čelu hitno je reagovalo i u januaru mjesecu ove godine, preko Ministarstva privrede Kantona Sarajevo prebacilo 900.000 KM za potrebe EYOF-a. Kroz koju rupu su iscurile te pare? Još čekamo izvještaj iz Gradske uprave….
- Banksy
#1729 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dobar odgovor, mogao je i žešće.
-
aerodinamika
#1730 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
rupa je davno, iygubila svoju prvonmjuenu, iygradnjom modernih kanaliyionih odvoda, s druge strane rupa je moguce je to reci predstavljala otvorenu opasnost ya djecu, malu djecu koja puzaju, ako biram s dvije krajnosti zastitu i ocuvanju neke rupe koaj nema svrhu ili zastite i ocuvanje buducnosti zemlje, malih gradana koji nemaju pravo glasa biram da se zastite gradani pa bili oni i bebe
-
baxus
#1731 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja očekujem da se Radincic oglasi povodom problema s rupom i kaže kako gubi strpljenje.
-
L u c i f e r
#1732 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve kontam probudicu se...
- drug_profi
#1733 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uglavnom SDA ima fobiju od zacepljavanja rupa. Tacno se boje da im ko ne zacepi.
- biske
#1734 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam ko više prati šta radi ova Privremena vlada. 
- Bosanski_kralj
#1735 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne mogu da vjerujem šta se sve zamjera ovoj Vladi.
Pa naš narod da je bio ovako kritičan prema prethodnim vladama mi bismo kao država sad bili u rangu Švicarske.
Ljudi ukradu milione/milijarde, rasele nam stanovništvo, unište sve što se može uništiti i mi to prećutimo, ali zbog jedne rupe se digne "kuka i motika."
Pa naš narod da je bio ovako kritičan prema prethodnim vladama mi bismo kao država sad bili u rangu Švicarske.
Ljudi ukradu milione/milijarde, rasele nam stanovništvo, unište sve što se može uništiti i mi to prećutimo, ali zbog jedne rupe se digne "kuka i motika."
- славянин
#1736 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa sta ocekujes, naviklo na vlast i kradju .. sada odjednom odletise direktorska mjesta i pozicije.Tek je to pocelo...Bosanski_kralj wrote:Ne mogu da vjerujem šta se sve zamjera ovoj Vladi.![]()
-
Hakiz
#1737 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I uvijek se nađe neko ko će na kritiku odgovoriti "A oni drugi?"
- славянин
#1738 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa eto mozda jeste malo.. covjek zacepio rupu.. srusi se grad ispade- ovi 20 godina oru po gradu i sada se zale na rupu 
- Bosanski_kralj
#1739 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jel ovo krpljenje rupe vrijedno ovolike halabuke?Hakiz wrote:I uvijek se nađe neko ko će na kritiku odgovoriti "A oni drugi?"
- drug_profi
#1740 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Treba sad uhvatiti SDA za nesto da im oci ispadnu. Neko JKP, pa preroviti. Eto i taj EYOF.
I svaki put kad budu pokusali da sa nekom ovakvom budalastinom toboze ocrne Vladu, da im se zamanta od onoga sto sljedeci dan ispadne u novinama.
Ko sto kerove ucis sta se ne smije, tako i njih treba nauciti.
I svaki put kad budu pokusali da sa nekom ovakvom budalastinom toboze ocrne Vladu, da im se zamanta od onoga sto sljedeci dan ispadne u novinama.
Ko sto kerove ucis sta se ne smije, tako i njih treba nauciti.
- madner
#1741 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako je ovo najveci gaf, onda jadna SDA.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1742 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sda se obraća svojim glasačima - po ovakvim debilnim saopštenjima može se zaključiti kakvo mišljenje imaju o onima kojima se obraćaju i od kojih očekuju podršku(glasove)
narod je glup
narod je glup
- dječak sa šibicama
#1743 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Trebali su SDA kiosk metnuti pred rupu, da i on konacno neku svrhu ima.
- drug_profi
#1744 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vladi treba profesionalan PR. Inace ce ovakve gluposti prevladati kod biraca prosjecne BH pameti.
- Styling
#1745 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa ako su toliko protiv tog zacepljavanja i popravki neka ministar otkopa rupu pa neka se Skakica angazuje da popravi i pokaze kako on to umije.Bosanski_kralj wrote:Ne mogu da vjerujem šta se sve zamjera ovoj Vladi.![]()
-
kluz franjo
#1746 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zahvaljujem se redakciji Stava na otkrivanju identiteta "zabrinutog građanina", koji je Vladu KS prijavio zbog planirane subvencije cijene gasa.
http://stav.ba/zbog-ove-klasicne-prevar ... i-ostavku/
Građanin Bečarović, sadašnji (naravno) savjetnik direktora tog preduzeća, državne firme koje je bez ikakvog tržišnog opravdanja podiglo cijenu gasa građanima i privredi za skoro 30%, je "zabrinuti građanin" koji brani pravnu državu od rušilačkog poteza Vlade KS.
Bravo za (nepismeni č/ć) STAV, bravo za SDA i bravo za "zabrinutog građanina" na funkciji savjetnika direktora BH Gasa.
http://stav.ba/zbog-ove-klasicne-prevar ... i-ostavku/
Građanin Bečarović je bivši višegodišnji direktor BH Gasa (još iz Vlade Nedžada Brankovića) i čovjek čije se ime veže za brojne propale višemilionske "investicije" BH Gasa. http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... e/499b.htmAlmir Bećarević je kao građanin Sarajeva ovim povodom podnio prijavu Vijeću za državnu pomoć i Energetskoj zajednici,...
Građanin Bečarović, sadašnji (naravno) savjetnik direktora tog preduzeća, državne firme koje je bez ikakvog tržišnog opravdanja podiglo cijenu gasa građanima i privredi za skoro 30%, je "zabrinuti građanin" koji brani pravnu državu od rušilačkog poteza Vlade KS.
Bravo za (nepismeni č/ć) STAV, bravo za SDA i bravo za "zabrinutog građanina" na funkciji savjetnika direktora BH Gasa.
- JThomas
#1747 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bivši glasač naše stranke.
- drug_profi
#1748 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad već pominjemo ovo, a i PR Vlade.
Zar ne bi bilo idealno da se napravi analiza maloprodajne cijene gasa i cijene po kojoj se gas uvozi pa da se lijepo jasno prikaze sta SDA direktori rade građanima i privredi, samo zato jer su izgubili izbore (da izgubili su, iako su relativni pobjednici!).
Za to je potreba PR. Analiza, šareni grafikoni, paralele i komparacije, pa možda i sa cijenama motornih goriva koje diktiraju SDA tajkuni.
Pa koliko je to novca na godišnjem nivou iz prosječnog džepa, i koliko je to sve poskupilo potrošačku korpu...
I to sve servirati u pravo vrijeme. I za svaki gaf i svaku aferu SDA direktora, ministara, vlasti, napraviti po jednu prezentaciju, šarenu, sa slikama, i ubiti ih u pojam svakih 3-4 dana. Dva mjeseca prije izbora.
Zar ne bi bilo idealno da se napravi analiza maloprodajne cijene gasa i cijene po kojoj se gas uvozi pa da se lijepo jasno prikaze sta SDA direktori rade građanima i privredi, samo zato jer su izgubili izbore (da izgubili su, iako su relativni pobjednici!).
Za to je potreba PR. Analiza, šareni grafikoni, paralele i komparacije, pa možda i sa cijenama motornih goriva koje diktiraju SDA tajkuni.
Pa koliko je to novca na godišnjem nivou iz prosječnog džepa, i koliko je to sve poskupilo potrošačku korpu...
I to sve servirati u pravo vrijeme. I za svaki gaf i svaku aferu SDA direktora, ministara, vlasti, napraviti po jednu prezentaciju, šarenu, sa slikama, i ubiti ih u pojam svakih 3-4 dana. Dva mjeseca prije izbora.
-
criticos
#1749 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I onda ti ravnatelj BH Gasa kaže da to nije točno, da Vlada pojma nema kako sve to funkcionira. Zatim iskoči KO SDA na 20-tak svojih medija i uredno reagira sa izjavom kako Vlada vuče populističke poteze i obmanjuju javnost neistinama. Zatim se aktiviraju botovi po netu da rašire demante i svi zaključe kako je plin poskupio zbog zatvorene rupe iznad Miljacke.drug_profi wrote:Kad već pominjemo ovo, a i PR Vlade.
- Droog
#1750 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pod hitno. Ako ovako nastave, pojest ce ih sdO. Vec su krenuli.drug_profi wrote:Vladi treba profesionalan PR. Inace ce ovakve gluposti prevladati kod biraca prosjecne BH pameti.