radostan dan wrote:seln wrote:radostan dan wrote:Joj izvini, zaboravio sam da vama u minhenu posebno tesko padaju minderasi, kabadahije, itd...a sta ces, ne daj se, bice bolje, nece ni to do vijeka. Javicemo ti kad budemo imali kvalitetnije, da se ne sekiras.
Ako su tebi dobri, mashallah. Onda su izbori prosli po tvojoj volji i zelji.
moja jedina volja i želja je da sve funkcioniše koliko toliko da običan čovjek može isto tako koliko toliko normalno živjeti. ja ne znam da švercam, ne znam da varam, ne znam da kupim za marku a prodam za marku i dvadeset...a da lopovijam i kradem - neću.
ovo ovdje funkcioniše kako funkcioniše, i ne treba mi nikakvo i ničije kmečanje o preglasavanju, koje u konačnici može imati destabilizaciju...prije svega i osnovno - da ih nema ili da kasne plate jer se nekom digao kurac da se revanšira neusvajanjem budžeta, nekog zakona...a tek poslije toga ostale moguće posledice tipa - opstrukcije, zahladjenje odnosa i sl.
eto zašto imam takav stav...nema tu nikakvog altruizma, filantropije,a najmanje kroatofilstva...samo praktičnost.
i to je za tebe demagogija?
ti si uhvatio merkelovu za pičku i ne puštaš, a meni nudiš komšićevu kitu i pričaš mi - to je ono pravo...e to je demagogija, druže.
Bravo, tebra srbine, naklon do zemlje.... bas ste majstori. Uraditi nesto, pa zamijeniti teze - vrhunska srpska umjetnost.
Meni prodavati demagogiju, a istovremeno mi je spocitavati... Sloba se iz pakla smesi na tebe.
Biva, da nema kmecanja, sve bi bilo OK. Da nema Komsica, sve bi bilo OK. Do sada je sve bilo OK, nije bilo opstrukcija, nije bilo negiranja drzave, blokada... ali, izborom Komsica je sve to ugrozeno.
Jesi li ti blesav ili vjerujes da sam ja blesav? Vjerovatno ovo drugo, inace mi ne bi prodavao muda pod bubrege.
Jesi li ti spavao zadnje cetiri godine? Imamo najvecu politicku, sigurnosnu, finansijsku i strukturalnu krizu od rata naovamo, i to (neces vjerovati) u vrijeme kada ni SDP ni DF ni Zeljko Komsic nisu bili nikakav faktor.
Kafanski siledzija kojeg ste izabrali za predsjednika je zadnje cetiri godine sjebao RS gore od NATO bombardovanja. Zaduzio vas do grla, djecu ce vam prodavati u roblje da vrate dug, ako prije toga ne pobjegnu u inostranstvo.
Ugladjeni sibicar iz Hercegovine je uspjesno ispratio trecinu bosanskih Hrvata preko granice, sjebao svaku firmu koje se dotakao, otvoreno navija za susjednu drzavu... i kakva je kazna? Tocno, tri cetvrtine hrvatskih glasova!
Provincijski papak-bradonja je sveo bosnjacki dio BiH na prosjacki stap, uspjesno otjerao bar 100.000 mladih u svijet, jos uspjesnije pretvara jadne ostatke sekularne BiH u dzamahiriju, pa su Bosnjaci pozurili da... sta? Da mu osiguraju ubjedljivu pobjedu i proslave je uz tekbire.
I ti ozbiljno meni pokusavas prodati kako je jedna fail state, koja je na rubu bankrota i rata, ugrozena potpuno legalnim izborom jednog covjeka?
Mozes me postedjeti odgovora, srpske demagogije mi je pun kurac.
p.s. Ne drzim Merkelovu za picku, vec Kurca za kurca... ali i to je bolje, sigurno je manje prljav od Vucicevog, za kojeg si se ti uhvatio.