Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

PM72

#1726 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Gvineja bisao se samo zapliće i tone sve dublje...

Pronađoh jutros jednu zanimljivost...na današnji dan,20.08.1994 skupština na Palama donjela odluku o ujedinjenju sa republikom srpskom krajinom (pokojnom) i sajedinjenju u zajedničku državu sa SR Jugoslavijom...

ko bi i pomislio da ce nestati i krajina i SRJ i da nakon više od četvrt vijeka još postoje kreteni koji bi nešto prisvajali,prekrajali,uzimali...21 vijek,ljudi voze elektricna auta,igraju se dronovima i planiraju odlazak na Mars a bilmezi razmisljaju o toru i pomjeranjima kolaca...
Last edited by PM72 on 20/08/2018 09:58, edited 2 times in total.
General War

#1727 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

PM72 wrote:Gvineja bisao se samo zapliće i tone sve dublje...
Ma on je dosao zapleten, a i onaj mu drug...u sali pa uvali.
Maraschino

#1728 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

gimnazija zglajz'o
bisao se pogubio
gimnazija80

#1729 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

PM72 wrote:
gimnazija80 wrote:Ja ne znam o cemu ti pricas, ti si se navrzao na mene, a cak sam te podrzao u komentarima. Ti ako mislis da cu ja pisati o tome kako su Srbi apsolutno zli, a Bosnjaci dobri, onda si se prevario.

VI se ovdje vidim dijelite na navijace, a ja taj nisam.Previse ste zadojeni nacionalizam.Stvarate sebi pakao od zivota.
Ti živiš u zemlji (CG) koja je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu,koja je slala ljude,vojsku,policiju,logistiku,topove i tenkove,koja je gađala Dubrovnik i spalila Konavle,koja je hapsila nesretnike koji su bježali od rata pa ih isporučivala karadzicevim zlikovcima od kojih nijedan nije prezivio a radi se o desetinama mozda i stotinama ljudi...
I sad si ti kao fin a mi zadojeni nacionalizmom? Ti da mi tumačiš sta cu ja u svojoj avliji raditi? gledaj svoja posla

Sve se slazem, mada sto se tice ubijanja i agresije u proslosti, a ti sam ides u proslosti, imate hipoteku od 300 godina saradnje sa Osmanlijama, koji su cinili zlocine nevidjenih razmjera za tih nekoliko vjekova koliko su vladali.
Maraschino

#1730 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

gimnazija80 wrote:
PM72 wrote:
gimnazija80 wrote:Ja ne znam o cemu ti pricas, ti si se navrzao na mene, a cak sam te podrzao u komentarima. Ti ako mislis da cu ja pisati o tome kako su Srbi apsolutno zli, a Bosnjaci dobri, onda si se prevario.

VI se ovdje vidim dijelite na navijace, a ja taj nisam.Previse ste zadojeni nacionalizam.Stvarate sebi pakao od zivota.
Ti živiš u zemlji (CG) koja je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu,koja je slala ljude,vojsku,policiju,logistiku,topove i tenkove,koja je gađala Dubrovnik i spalila Konavle,koja je hapsila nesretnike koji su bježali od rata pa ih isporučivala karadzicevim zlikovcima od kojih nijedan nije prezivio a radi se o desetinama mozda i stotinama ljudi...
I sad si ti kao fin a mi zadojeni nacionalizmom? Ti da mi tumačiš sta cu ja u svojoj avliji raditi? gledaj svoja posla

Sve se slazem, mada sto se tice ubijanja i agresije u proslosti, a ti sam ides u proslosti, imate hipoteku od 300 godina saradnje sa Osmanlijama, koji su cinili zlocine nevidjenih razmjera za tih nekoliko vjekova koliko su vladali.
:lol: :lol:
Bodkin

#1731 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Bodkin »

gimnazija80 wrote:
PM72 wrote:

Necemo tako. Historija se racuna od 91. Eventualno od 41 ali to zavisi od teme i toka diskusije
decembar2017

#1732 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

Zelje : Spajanje sa maticom smrdijom.
Realnost: razdvojena genocidna stvrevina pravno i fizicki na 2 odvojena dijela u Brckom + koridor za Gorazde koji odvaja I.Hercegovinu od sarajevske regije = tri odvojena teritorijalna dijela !

Da bi se ispunile zelje treba da se prepravi realnost na terenu a za to ima opcije:

1: Da uzme ribarski stap i hvatanje zlatne ribice za ispunjenje zelja
2: Promjena stanja na terenu silom

Pa ko voli neka izvoli da izabere opciju koja mu se vise svidja !
duh_sa_sjekirom

#1733 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by duh_sa_sjekirom »

gimnazija80 wrote: Sve se slazem, mada sto se tice ubijanja i agresije u proslosti, a ti sam ides u proslosti, imate hipoteku od 300 godina saradnje sa Osmanlijama, koji su cinili zlocine nevidjenih razmjera za tih nekoliko vjekova koliko su vladali.
:-)
Kakva idiotarija...
gimnazija80

#1734 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

Ne mogu vjerovati da neko misli da je jedino njegov narod u pravu.Toliki stepen nacionalizma nije bio postignut ni u nacistickoj Njemackoj.

Ne bih se iznenadio da Amerika vojno reaguje i sravni citavu Bosnu.Mada,jadna je i ovako, da ne moze biti jadnija. Pola od ovih toboznjih branitelja sa foruma su zaposljeni od strane SDA i SNSD-a.
spreca

#1735 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

Bodkin wrote:
Necemo tako. Historija se racuna od 91. Eventualno od 41 ali to zavisi od teme i toka diskusije
moze i od Ameba ali bez laganja i mitologije
Dozer

#1736 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

PM72 wrote:Gvineja bisao se samo zapliće i tone sve dublje...

Pronađoh jutros jednu zanimljivost...na današnji dan,20.08.1994 skupština na Palama donjela odluku o ujedinjenju sa republikom srpskom krajinom (pokojnom) i sajedinjenju u zajedničku državu sa SR Jugoslavijom...

ko bi i pomislio da ce nestati i krajina i SRJ i da nakon više od četvrt vijeka još postoje kreteni koji bi nešto prisvajali,prekrajali,uzimali...21 vijek,ljudi voze elektricna auta,igraju se dronovima i planiraju odlazak na Mars a bilmezi razmisljaju o toru i pomjeranjima kolaca...
:thumbup:
Al' hajd' ti to objasni svetim konstitutivnim u BiH :D

A, sto se tice zelja RS, tj. Srba u BiH, tj. Dodicka & politicke bratije, realnost je nekakva ovakva...

Ne zele oni zaista ni jedno, ni nezavisnost, a ni ujedinjenje sa Srbijom. Narod je plitak i ne konta pola onoga sto mu politcari rade, a posto politicari odlucuju, oni su tu vrlo pragmaticni i sve se svodi na jednostavnu matricu - narodu pricaj bajke, lozi ga do besvijesti, potenciraj stalne ugrozenosti od ovih i onih, i tako ga natjeraj da glasa za tebe kao branioca i zastitnika tog naroda. Pola naroda nasjeda na to vec 25 godina, vodi se nekakvim bajkama o otcjepljenju, pri cemu nemaju pojma o realnim mogucnostima toga.
To je realnost na terenu i sto se tice naroda.

A sto se tice politicara u RS (a i ovdje, u FBiH), oni samo koriste glupi narod kako bi se odrzavali na vlasti, a to znaci kako bi raspolagali i pljackali narodnu lovu.
Nikome od njih, pocevsi od Dodicka, ni na kraj pameti nije da se zaista krene u nekakvu secesiju, bez obzira da li bi se radilo o nezavisnosti ili pripajanju Srbiji.
Razloga je vise, a na prvom mjestu je njihova svjesnost o cinjenici da im ni u nezavisnoj RS, a ni kao dio Srbije, ne bi moglo biti ni priblizno dobro kako im je ovdje i u ovakvoj BiH.
Drugi razlog je takodjer svjesnost da ovo vise nije '92, da vise nema JNA, tenkova i artiljerije, kao i da je danas sasvim dovoljno pjesadijskog oruzja u cijeloj BiH, pa tako i kod onih koji bi se digli da brane drzavu kao i '92, a koji '92 nisu imali ni 10% onoga sta ima(mao)ju danas. Pri tome, brojke nisu nikako na strani eventualnih secesionista, ni u ljudstvu, a danas ni u oruzju.

I na ovome zapravo pocinje i zavrsava sva prica o nekakvoj igranci koja bi ukljucivala silu, tj. novi rat.
E, ali tu ima i kvaka 22... Sve ovo ipak nije nemoguce da se pokrene, ali to ce pokrenuti upravo domaci politicari onog momenta kada se desi da zaista osjete da gube vlast. Kada "sveto ENV trojstvo" osjeti da im se zaista ljulja vlast i da ce je izgubiti, oni ce tada biti spremni pokrenuti neke nove sukobe. Nece to vjerovatno biti rat, ali se mogu desiti lokalizovani ENV sukobi koji bi za cilj imali dizanje tenzija, a time i povratak ovaca (naroda) na kolosijek ENV matrice, a time i zadrzavanja ili povratak ENV matricara na vlast(i).
Last edited by Dozer on 20/08/2018 11:24, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1737 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “trolanje”
» bisao

Banned user for reason “vrijeđanje”
» PM72

2 hefte
seln

#1738 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

gimnazija80 wrote: imate hipoteku od 300 godina saradnje sa Osmanlijama,
Kod koje banke? :lol: :lol: :lol:
Kruhtejebo, a Srbi bili elitni vojnici osmanlijskih sultana.
Maraschino

#1739 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

gimnazija80 wrote:Ne mogu vjerovati da neko misli da je jedino njegov narod u pravu.Toliki stepen nacionalizma nije bio postignut ni u nacistickoj Njemackoj.

Ne bih se iznenadio da Amerika vojno reaguje i sravni citavu Bosnu.Mada,jadna je i ovako, da ne moze biti jadnija. Pola od ovih toboznjih branitelja sa foruma su zaposljeni od strane SDA i SNSD-a.
Zasto bi je sravnili???
Zato sto nedamo na nju?

Decko, 'ajde oladi.
Point.

#1740 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

Jedan smarač ode, drugi dođe.
seln

#1741 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

gimnazija80 wrote:Ne mogu vjerovati da neko misli da je jedino njegov narod u pravu.Toliki stepen nacionalizma nije bio postignut ni u nacistickoj Njemackoj.
Iz knjige "Drugi o Srbima".
Crnogorska narodna pjesma "Gdje ja stadoh, ti produzi".
seln

#1742 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

Point. wrote:Jedan smarač ode, drugi dođe.
Ne mogu se zakleti da to nije isti.
gimnazija80

#1743 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

seln wrote:

Preko milion Srba je poginulo u raznim bitkama protiv Osmanlija. Bitka na Marici, Kosovski boj, Kunovicka bitka,Bitka kod Plocnika, Opsada Novog Brda, Bitka na Cegru, Prvi I Drugi srpski ustanak, Bitka kod Galipolja I jos mnoge druge.

A koje su bitke Bosnjaka protiv Osmanlija, osim pobune Huseina Gradascevica?
Bodkin

#1744 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
moze i od Ameba ali bez laganja i mitologije
Naravno
Point.

#1745 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

gimnazija80 wrote:
seln wrote:

Preko milion Srba je poginulo u raznim bitkama protiv Osmanlija. Bitka na Marici, Kosovski boj, Kunovicka bitka,Bitka kod Plocnika, Opsada Novog Brda, Bitka na Cegru, Prvi I Drugi srpski ustanak, Bitka kod Galipolja I jos mnoge druge.

Koga bolan boli kurac više za turcima, jebali vas oni više stalno se vraćate na njih. Nema ih na ovim prostorima već preko 100 godina al džaba, turci pa turci. Zajebi tu priču, ko od nas pamti te strašne Turke i da su njemu lično šta uradili pa da su oni uopšte relevantni anno 2018.
Maraschino

#1746 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

gimnazija80 wrote:

Politička istorija Srbije

Bog stvori Zemlju, stvori i narode razne, a medu njima, naravno, i Srbe.

I reče Bog Srbima: Vama dajem jednu naočitu osobinu, neka to bude kurcenje, a da stvar učinim zanimljivijom, neka to bude kurčenje bez ikakvog osnova.

I još reče Bog: Idite sada Srbi i kurčite se po Zemlji dok je sveta i veka i dok neka sila ne popizdi, pa vas satre do poslednjega.

I tako Srbi godinama hodiše po jevroaziji, dok konačno, u 7. veku, ne dođoše na Balkan.
Jedan Srbin reče: Čini mi se da je ovaj plodni balkanski prostor izuzetno povoljan za kurčenje. Ostala braća podržaše ga u glas.
Štaviše, reče glavni Srbin, hajde da se nastanimo u sred Balkana da bi naše kurčenje došlo do izražaja.

I kurčismo se tako vekovima prilično uspešno, dok ne dođoše Turci.
Kako dođoše, tako rekoše: Aman, Srbistanci, dajte da prođemo tuda, pa da pljačkamo bogatu zapadnu jevropu.
Srbi odgovoriše: Kurac ćete da prođete!
Satreše nas u bici na Kosovu polju….

Posle pet vekova satiranja od strane Turaka, setiše se neki Srbi
glavnog oružija svojih čukun-dedova i odlučiše da se ipak pobune…izbi buna.
Turci vele: evo vam primirje jer imamo posla u drugim zemljama, manite se sada kurčenja…
Srbi vele: Evo vama kurac!
I nastaviše Turci da nas gaze još 100 godina…

Prođoše ondak ratovi manji i veći dok ne dođe do Prvog svetskog rata.
Austrougarska reče: Aman, Srbi, deset puta smo veći od vas, predajte se.
Odgovor je glasio: Predamo se kurac bre!!!
Satraše nas, ubiše svakog drugog Srbina.

Dođe i Drugi svetski rat. Vlada pred tolikom silom potpisala pakt.
Ali srpski narod viče: Kurac pakt!!!
Nemacka kaže: Dobićete po pičci…
Srbija kaže: Dobićete vi kurac, i to tvrd, za mnogo godina!!!
Satreše nas, i ubiše jos trećinu Srba.

Onda nas je Bog pustio da se malo razmnožimo u Titovoj SFRJ, jer nas je bilo premalo da bi nas neko satirao kako treba. Razmnožiše se Srbi u SFRJ i pomisliše da je cela njihova. Slovenci, Hrvati, Bosanci, Makedonci, a naposletku i Crnogorci, ne mišljaše tako i rekoše Srbima: Manite se Srbi snova o velikoj Srbiji i pustite nas da živimo u nasim zemljama i da sami sebi gazdujemo…
Srbi iz Beograda poručiše: Kurac ćete da budete glavni! Mi smo glavni!!!
Onda svi oni isteraše Srbe iz svojih zemalja u Srbiju, gde im je i mesto.

Srbi se osvrnuše oko sebe i videše na jugu masu Šiptara, koji se u
medjuvremenu nakotiše do milionskog broja. Poslednjih 600 godina Srbi bejahu zauzeti raznim ratovima i kurčenjem i nisu obraćali pažnju na Kosovo.
Rekoše Šiptarima: Hej, bre, Šipci! Šta ćete vi tu u tolikom broju! To
je Srbija bre!!! Kurac ćete da živite tu! Ajde mrš u Albaniju!
Šiptari se obratiše Amerima za pomoć, jer su ih snabdevali drogom i imali dobre poslovne veze..
Ameri dođoše i rekoše Srbima: Srbi, ne kurčite se, manite Šiptare i dajte nam bazu na Kosovu, kad smo vec došli…
Srbin reče: Damo vam kurac na Kosovu i to u paketu sa još dva kurca da se zasladite!!!
Satraše nas do temelja tomahavcima, a da nijedan vojnik nije kročio u Srbiju.

NATO sada viče: Uđite u naš pakt i ne kurčite se da vas ne razguzimo.
Mi odgovaramo: Uđemo kurac u vaš kurčevi pakt, nabijemo vas sve na kurac, i usput popušite nam kurac!!!!
Epilog sledi uskoro…
seln

#1747 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

gimnazija80 wrote:
seln wrote:

Ako je bilo imalo sumnje je li trol u pitanju, sad nema ni mrve....
u to vrijeme cijela Srbija nije imala milion stanovnika.
bh.tornjak

#1748 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bh.tornjak »

seln wrote:
bili su elitna qar*ina....
gimnazija80

#1749 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

Bitke koje sam naveo desile su se od 14. pa sve do 19.vijeka.
Ommadawn

#1750 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ommadawn »

bisao wrote:@Ommadawn

Pa ti si potegnuo priču kako je nadmeno reći da FUP neće u RS. Logično da neće. ;-) Jer nema nadležnost.

Soluciju sam već naveo. 23 godine nakon rata su pokazale da zajedno nismo u stanju napraviti iskorak. Preciznije biti ozbiljno društvo. Konkretnije eknomski i socijalno stabilno. Politički racionalno. Stoga zaista ne vidim potrebu da i dalje mi Srbi, vi Bošnjaci i Hrvati budemo dio eksperimenta međunarodne zajednice koja je od sva tri naroda napravila pacove za laboratorije. Pošto je isto tako stvoren duh totaliteta da je za neuspjeh kriv isključivo neko drugi, zašto bi onda i nastavili traćenje vremena i života u zajednici koja nema skoro pa ništa zajedničko? To je dakle moj stav, za nekoga možda degutantan, pogrešan, ali je moj. Konkretno u državi sve zabole za BiH. Jedino im je bitan nacionalni interes. Ne postoji praktično ni jedna suštinska stvar oko koje se 3 naroda slažu. Stoga kad već on nije bosanskohercegovački, sasvim je racionalno razmišljati o drugačijoj vrsti sudbine od ove što bi Andrić rekao nelogične.

Ili da nastavimo biti dio zamisli međunarodnog faktora koji smatra da tri naroda nisu ništa bolje ni zaslužila već da žive u društvu bezvlašća i haosa iz kojeg će mladi odlaziti, a penzioneri biti maskote parkova i ulica... U društvu u kojem se neće ništa drugo cijeniti do kravatirani profiteri i sumorna slika pogrešnog sistema vrijednosti. Preciznije u visoko podjeljenom društvu koje će svakoga dana pričati kako bi ono bilo uspješno, ali mu ne daju. I kako je njegov interes, interes svih drugih u državi... Zanemarujući da nacionalni i državni interes nisu jedno te isto...
Ne stigoh jucer odgovoriti ali danas.

Nismo mi nikakav dio nekakvog eksperimenta - to je nesto sto si ti konstruirao u glavi. I prije 1992 smo zivjeli u zajedno. Funkcionisalo bez nekih vecih problema i drustvo fakat bilo dobro organizovano. Ne savrseno ali organizovano bolje nego danas.
I prije Austro-Ugarske smo zivjeli zajedno. Turci dodjose i vladase 500 godina ali ostadose i Srbi i pravoslavlje i katolicizam i pisma i jezik. I narod zivio zajedno. Pod tudjom cizmom ali zajedno.

Kakvi bolan laboratorijski pacovi?? O cemu ti?
Samo na mom radnom mjestu ima nas Srba iz Srbije i BiH, Hrvata iz Hrvatske i BiH, nas par Bosanaca - napravili organizaciju posla da nam se i Svedjani cude. I kad pricamo politiku ima nas i na desno i na lijevo. Ali nikakvog nacionalizma. Jedni druge pomazemo i poslovno a i privatno.
Dakle moze se. Nije to nikakav eksperiment.

Cuj eksperiment... O jebote....
Locked