Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#1726 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

Velkoski wrote:Čemu ad hominem? :sad:
Pa vidis ostavio sam clanak o Kusturici da bi zomri napisao

zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:[/quote]

Ko biva ne moze se disati a da se ne napise barem jedan dnevni komentar o njima dvojici. Neki dan komentarisao onaj clanak sad ovo o Kusturici nekad ljetos i to je to. Sto se mene tice necu vise ni slovo napisati na ovoj temi. Jebe mi se i za zomrijem i za tom dvojicom sto ih ko mutav brani. Od obicne rasprave o (ne)kvaliteti muzike dodje se do toga kako "70 stranica nesto govori". Eto jes zadovoljan odgovorom?
zomri

#1727 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

zašto sam ja bitan uopšte, nisi odgovorio. pričamo o njima dvojici i o njihovom stvaralaštvu.

tema me zanima, znam nešto o tome i odlučio sam pisati, ne vidim šta je problem ni zašto moram imati skrivenu agendu.
CPT

#1728 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:
Ekrem Jevric je dvije godine bio na prvim stranicama sto znaci da je odma uz Rolling Stones... Koja logika hebote.
CPT

#1729 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

developer10 wrote:postidjeli ni neki americki izvodjaci.
koji to neki? :lol:
zomri

#1730 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote:
zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:
Ekrem Jevric je dvije godine bio na prvim stranicama sto znaci da je odma uz Rolling Stones... Koja logika hebote.
Hajde naglas pročitaj šta si napisao pa da onda pričamo o logici.
CPT

#1731 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:
CPT wrote:
Hajde naglas pročitaj šta si napisao pa da onda pričamo o logici.
De ti malo skontaj logiku... Tema o Miloradu Dodiku ima 2771 stranica sto znaci da je odma uz Josipa Broza. :lol:
zomri

#1732 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Troliću, očito je da si posvađan sa logikom. To da "nešto vrijedi" samo znači da ljudi nisu ravnodušni prema njima a ne da su sad Rolling Stonesi.
CPT

#1733 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:Troliću, očito je da si posvađan sa logikom. To da "nešto vrijedi" samo znači da ljudi nisu ravnodušni prema njima a ne da su sad Rolling Stonesi.
Nisu ljudi ravnodusni ni do Ekrema Jevrica. Kontas? Ili neku laksu temu? Ne znaci da je to nesto dobro, pametno, kreativno, vrijedno paznje...
dale cooper

#1734 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:
Emir Kusturica o Jali i Bubi: Liče na mudžahedine koji su popularni zahvaljujući prostakluku koji šire!
Slavni reditelj odmah je potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primjer kojim je obrazložio svoje riječi.

- Tako je. Niko nije prihvatio "ajfon" od Srba, mi ga prihvatamo kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamjena... - počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od strane voditelja Jugoslava Ćosića kojem je "zaparalo uši" to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.

- Govorim o ovoj dvojici repera koji su zapravo postali užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji se širi neviđenom brzinom, a on otprilike glasi: "Ona voli "bmw", ona voli "audi", ona voli dolare, ona voli evre, ona voli separee" - nastavio je Kusturica.

- U narodnoj muzici nije bilo tako prostih, zato što je bila Marina Tucaković koja je pjesnik, za razliku od ovih - rekao je Kusturica, piše Telegraf.

Opet Srbi pardon balijanercic o belosveckim zaverama. Podvalili krkanluk u njihovu inace puritansku muziku. Nije ni ovom Emiru lako u zivotu ko kad se svake minute svake sekunde mora dokazivati da je binsr.
:lol: Marina Tucaković i pjesnik u jednoj rečenici. :mrgreen: Pa kad bi bio sud za muzičke zločine sa ovih prostora Marina i Vjekoslava Huljić
bi bile prve na optuženičkoj klupi. Koliko su samo njih dvije za života napisale glupih i banalnih tekstova. :| :mrgreen:

https://vukajlija.com/marina-tucakovic

https://vukajlija.com/strategija-marine ... tova/88933

:mrgreen:
zomri

#1735 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote:
zomri wrote:Troliću, očito je da si posvađan sa logikom. To da "nešto vrijedi" samo znači da ljudi nisu ravnodušni prema njima a ne da su sad Rolling Stonesi.
Nisu ljudi ravnodusni ni do Ekrema Jevrica. Kontas? Ili neku laksu temu? Ne znaci da je to nesto dobro, pametno, kreativno, vrijedno paznje...
opet ne kontaš. znači da je *popularno* a to jala&buba i ostale pop zvijezde - gle čuda - i pokušavaju.
Point.

#1736 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Daj pustite Zomrija, taj nije relevantan što se tiče muzike iste sekunde kad je napiso da su ova dva mumljatora kvaliteta neka, nečega. Fol se ko razumije.
CPT

#1737 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:
CPT wrote:
opet ne kontaš. znači da je *popularno* a to jala&buba i ostale pop zvijezde - gle čuda - i pokušavaju.
I Maca Diskrecija je *popularna". Puni stranice, novine, medije.... I sta tacno to znaci? Da "vrijedi"? Da je postigla nesto? :-)
zomri

#1738 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

:zid:
gidra

#1739 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by gidra »

Biće oko milje ljudi. Hladno će uzeti 40-50 milja keša za 2 sata pjevanja :lol:
Image
Logovan

#1740 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Valja mi stotku dati. :oops:
SmokingMan

#1741 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by SmokingMan »

Pravo povoljne cijene za autotune. :thumbup:
bunk

#1742 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Point. wrote:Daj pustite Zomrija, taj nije relevantan što se tiče muzike iste sekunde kad je napiso da su ova dva mumljatora kvaliteta neka, nečega. Fol se ko razumije.
"mumljatori",nisam do sad naisao na precizniju definiciju nacina na ova dvojica dolaze do zvukova koje ispustaju :lol:
zomri

#1743 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.

Sa stanovišta starije hip hop kulture naravno da on neće biti prihvaćen kao ni bilo koja druga inovacija koja odudara od "temeljnih vrijednosti". Svijet srećom ide dalje.
dale cooper

#1744 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.

Sa stanovišta starije hip hop kulture naravno da on neće biti prihvaćen kao ni bilo koja druga inovacija koja odudara od "temeljnih vrijednosti". Svijet srećom ide dalje.
Mumbling i nije baš neka inovacija ako ćemo pošteno. :mrgreen:
beni-bu-man

#1745 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

a ko je treci debil na onom posteru
zomri

#1746 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.

riječ nije baš najbolje odabrana ali mislim da je jasno šta sam htio reć. :D
dale cooper

#1747 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:

riječ nije baš najbolje odabrana ali mislim da je jasno šta sam htio reć. :D
Pa znam da je mumble rap derogatorni naziv za ovo što ti likovi rade pa kontam...koja inovacija? :zoka: :mrgreen:
zomri

#1748 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Stil je dosta drugačiji, sad ne bih ulazio u to je li inovativan ili nije. Odlika mu nije samo mumljanje, mada jest najčešća, tu su drugačiji flow (tzv "aye flow"), pjevani dijelovi itd.
Point.

#1749 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Mumble rap, pa i jest degenerični način repanja, gdje možeš staviti milion riječi ništa niščim i nabrajati dizajn brendove do besvijesti, za degeneričnu publiku kojoj je to vrh. Našla se generacija.
Thorgerson

#1750 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Thorgerson »

Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.

Ja gledam brate i ne vjerujem. Pa jebote otac, toliko sranja je ta Srbija proizvela, to se vise ne moze ni nabrojati. Da ne govorim o farmama, zadrugama pičkama materinama ostalom smeću kojim nas truju.

I ništa to, Nemanja to hladno zaobilazi, njemu smetaju ova dvojica. Smetaju mu samo zato što se ne zovu Vladimir ili Aleksandar.
Kakav napaćen lik majko draga.

Mislim ne volim ni ja ovaj tip muzike, ali daj brate pored toliko smeća njemu smetaju njih dvojica. Ne smeta mu ni narkoman Lukas. Njega nije spomenuo. Ne...mudžahedini su problem.
Post Reply