Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa vidis ostavio sam clanak o Kusturici da bi zomri napisao
zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori [/quote]
Ko biva ne moze se disati a da se ne napise barem jedan dnevni komentar o njima dvojici. Neki dan komentarisao onaj clanak sad ovo o Kusturici nekad ljetos i to je to. Sto se mene tice necu vise ni slovo napisati na ovoj temi. Jebe mi se i za zomrijem i za tom dvojicom sto ih ko mutav brani. Od obicne rasprave o (ne)kvaliteti muzike dodje se do toga kako "70 stranica nesto govori". Eto jes zadovoljan odgovorom?
zomri wrote:Troliću, očito je da si posvađan sa logikom. To da "nešto vrijedi" samo znači da ljudi nisu ravnodušni prema njima a ne da su sad Rolling Stonesi.
Nisu ljudi ravnodusni ni do Ekrema Jevrica. Kontas? Ili neku laksu temu? Ne znaci da je to nesto dobro, pametno, kreativno, vrijedno paznje...
Emir Kusturica o Jali i Bubi: Liče na mudžahedine koji su popularni zahvaljujući prostakluku koji šire!
Slavni reditelj odmah je potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primjer kojim je obrazložio svoje riječi.
- Tako je. Niko nije prihvatio "ajfon" od Srba, mi ga prihvatamo kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamjena... - počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od strane voditelja Jugoslava Ćosića kojem je "zaparalo uši" to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.
- Govorim o ovoj dvojici repera koji su zapravo postali užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji se širi neviđenom brzinom, a on otprilike glasi: "Ona voli "bmw", ona voli "audi", ona voli dolare, ona voli evre, ona voli separee" - nastavio je Kusturica.
- U narodnoj muzici nije bilo tako prostih, zato što je bila Marina Tucaković koja je pjesnik, za razliku od ovih - rekao je Kusturica, piše Telegraf.
Opet Srbi pardon balijanercic o belosveckim zaverama. Podvalili krkanluk u njihovu inace puritansku muziku. Nije ni ovom Emiru lako u zivotu ko kad se svake minute svake sekunde mora dokazivati da je binsr.
Marina Tucaković i pjesnik u jednoj rečenici. Pa kad bi bio sud za muzičke zločine sa ovih prostora Marina i Vjekoslava Huljić
bi bile prve na optuženičkoj klupi. Koliko su samo njih dvije za života napisale glupih i banalnih tekstova.
zomri wrote:Troliću, očito je da si posvađan sa logikom. To da "nešto vrijedi" samo znači da ljudi nisu ravnodušni prema njima a ne da su sad Rolling Stonesi.
Nisu ljudi ravnodusni ni do Ekrema Jevrica. Kontas? Ili neku laksu temu? Ne znaci da je to nesto dobro, pametno, kreativno, vrijedno paznje...
opet ne kontaš. znači da je *popularno* a to jala&buba i ostale pop zvijezde - gle čuda - i pokušavaju.
Daj pustite Zomrija, taj nije relevantan što se tiče muzike iste sekunde kad je napiso da su ova dva mumljatora kvaliteta neka, nečega. Fol se ko razumije.
opet ne kontaš. znači da je *popularno* a to jala&buba i ostale pop zvijezde - gle čuda - i pokušavaju.
I Maca Diskrecija je *popularna". Puni stranice, novine, medije.... I sta tacno to znaci? Da "vrijedi"? Da je postigla nesto?
Point. wrote:Daj pustite Zomrija, taj nije relevantan što se tiče muzike iste sekunde kad je napiso da su ova dva mumljatora kvaliteta neka, nečega. Fol se ko razumije.
"mumljatori",nisam do sad naisao na precizniju definiciju nacina na ova dvojica dolaze do zvukova koje ispustaju
Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.
Sa stanovišta starije hip hop kulture naravno da on neće biti prihvaćen kao ni bilo koja druga inovacija koja odudara od "temeljnih vrijednosti". Svijet srećom ide dalje.
zomri wrote:Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.
Sa stanovišta starije hip hop kulture naravno da on neće biti prihvaćen kao ni bilo koja druga inovacija koja odudara od "temeljnih vrijednosti". Svijet srećom ide dalje.
Mumbling i nije baš neka inovacija ako ćemo pošteno.
zomri wrote:Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.
riječ nije baš najbolje odabrana ali mislim da je jasno šta sam htio reć.
riječ nije baš najbolje odabrana ali mislim da je jasno šta sam htio reć.
Pa znam da je mumble rap derogatorni naziv za ovo što ti likovi rade pa kontam...koja inovacija?
Stil je dosta drugačiji, sad ne bih ulazio u to je li inovativan ili nije. Odlika mu nije samo mumljanje, mada jest najčešća, tu su drugačiji flow (tzv "aye flow"), pjevani dijelovi itd.
Mumble rap, pa i jest degenerični način repanja, gdje možeš staviti milion riječi ništa niščim i nabrajati dizajn brendove do besvijesti, za degeneričnu publiku kojoj je to vrh. Našla se generacija.
Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.
Ja gledam brate i ne vjerujem. Pa jebote otac, toliko sranja je ta Srbija proizvela, to se vise ne moze ni nabrojati. Da ne govorim o farmama, zadrugama pičkama materinama ostalom smeću kojim nas truju.
I ništa to, Nemanja to hladno zaobilazi, njemu smetaju ova dvojica. Smetaju mu samo zato što se ne zovu Vladimir ili Aleksandar.
Kakav napaćen lik majko draga.
Mislim ne volim ni ja ovaj tip muzike, ali daj brate pored toliko smeća njemu smetaju njih dvojica. Ne smeta mu ni narkoman Lukas. Njega nije spomenuo. Ne...mudžahedini su problem.