Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
insomnia78

#1726 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:On u biti hoce da kaze “nisam se ja za ovo borio”
(To sto ta borba ukljucuje zatiranje avega nesrpskog, silovanja, premlacivanja, protjerivanja, ubistva, opsade i genocid nije njegov problem)
On u biti hoce da nadje ubicu sina ali razumijem da to iz francuske drugacije izgleda
‘ajde?
howdy

#1727 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by howdy »

ti vec 5 dana otkako igramo uzimas prvo zelenu kuglu i nju ubacujes a to nije slucajno hamo, ti si musliman i to pravi onaj......
bingov buraz

#1729 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by bingov buraz »

FreakyStyley wrote:Kako samo tuzna i morbidna izjava, a u isto vrijeme i savrsena personifikacija nesvijesti prosjecnog merhametli Bosnje.

Image

Glumac Neka Tulic (fin ciko, po svemu sudeci, ali pateticni "ko nas bre zavadi" jugonostalgicar) bi "ustao i naklonio se" liku koji je bio dobrovoljac - a i dan danas velica - armiju (i ideologiju) radi koje on ne moze da "ustane i nakloni se" nikome, pa ni Davoru Dragicevicu.
Noge mu odbili a ostao panglu.
Neregistrirani

#1730 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

LBVIEW wrote: Naravno da je bio rat, samo ne onaj klasicni izmedju 2 vojske, vec protiv nesrpskih civila. :oops:
Sto se Bosnjaka i protesta tice, samo usporediti izostanak istih tad, i nabrijanost na iste danas, i sve samo ce se samo kaz'ti. Dok drugi prvenstveno gledaju sebe i ne mare za druge, Bosnjo drvi o "univerzalnim vrijednostima" bez da priupita bracu Srbe "gdje ste na Danu Bijelih traka" ili "sto niste obilljezilii stradanja sunarodnjaka u Banja Luci"? A, ne, svako ko ukaze na srpsko licemjerstvo dobije etiketu bosnjackog soviniste, dijasporskog huskaca i sta vec ne. :-)
Ne bude ih vala po SA ni na kakvim protestima, kakva sica sad dodje Murizu? Nesto malo vise naroda bilo oko JMBG-a i to je to. Nece narod na ulice, jer je lakse od kuce sa FB-a.
I ovdje ti je na trgu samo saka ljudi svakog dana, za grad od 200 hiljada. Samo nikad ovoliko dugotrajno nije bilo ni u BL, osim nesto malo za park, do sada, jer je sad vec svima pukao film zbog bahacenja. Danas masa izlazi na izbore s Davidovim likom na majicama, bedzevima, govore ljudima u redovima da je dosta bilo. I to je ta poenta, valjda je prepuna casa.
Ali ostaje cinjenica da je povratnicka, a pogotovo manjina koja nije ni bjezala, svima u Federaciji nebitna. Za nesto prema istoku granice ce jos i talasati, zbog blizine, ali mi u Krajini smo odavno sasvim nebitni u bilo kojem pogledu, osim sakupljanja politickih poena.
Fudo387

#1731 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Fudo387 »

bingov buraz wrote:
FreakyStyley wrote:Kako samo tuzna i morbidna izjava, a u isto vrijeme i savrsena personifikacija nesvijesti prosjecnog merhametli Bosnje.

Image

Glumac Neka Tulic (fin ciko, po svemu sudeci, ali pateticni "ko nas bre zavadi" jugonostalgicar) bi "ustao i naklonio se" liku koji je bio dobrovoljac - a i dan danas velica - armiju (i ideologiju) radi koje on ne moze da "ustane i nakloni se" nikome, pa ni Davoru Dragicevicu.
Hiljadu ljudi, hiljadu cudi...
Ovom frajeru ne znam sta bih rek’o.
Mozda je teski glupan, a mozda i nije, mozda je bolji insan od mene...haj mu znaj.
bingov buraz

#1732 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by bingov buraz »

Možeš biti i dobar covjek bez da grlis od ushicenja pripadnika formacije zbog koje si sakat.Meni je to više definicija ove moje dijagnoze.
Ne može on ništa Dodi,manja smetnja.
Kad već pričamo o zemljacima pravoslavne vjeroispovijesti i izborima neće Dodo pobijediti jer je napravio put nego što je napravio put da zivcira muslimane i stavio 10 000 zastava.
HAVANA

#1733 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
bingov buraz wrote:

Image

Mozda je teski glupan, a mozda i nije, mozda je bolji insan od mene...haj mu znaj.
Za vas svi kažu da ste dobar čovjek.

Nije tačno. Apsolutno nije tačno. U meni ima zla makar koliko i u drugim ljudima. Ono gdje bih sam sebi odao izvjesno priznanje, to je rigorozna odluka, odnosno sposobnost da kontrolišem sebe i sopstveno zlo. U meni kuljaju ljubomora, zavist, podlost, poriv za osvetom, proplamsaji ljute mržnje. Da ih ne kontrolišem, imali biste posla s jednim od najlošijih ljudi koje ste ikada upoznali. Kontrola, to je ključna riječ.

Pa zar to nije glavna odlika dobrog čovjeka, da nadzire i kontroliše svoje zlo?

Možda i jeste, ali ako već pričamo o meni, to ne mogu reći ja, samo neko drugi. Ja u sebi nosim neke druge ideje. Dobar čovjek ne postoji, to je zabluda loših ljudi. Dobar čovjek je vještačka tvorevina, rezultat teške unutrašnje borbe sa samim sobom. Kada bi ta sumnjiva pojava, koju nazivate dobrim čovjekom, bar odškrinula pendžere svog unutrašnjeg svijeta, vidjeli biste da je unutar svih nas manje ili više isti kal, sazdan od sličnih nekvaliteta. Zato bih radije, umjesto o dobrom, govorio o pametnom čovjeku. Budi pametan da ne bi bio loš. Pametan čovjek povazdan bišće po sebi, odstranjuje svoje lošosti, i u jednom trenutku shvati da nikada nije dosta tog biskanja, da je loš karakter naš duševni korov, ti ga pljeviš a on se otima, raste li raste. Ne date se ni ti ni on u toj pljevidbi bez kraja. Nikada ne možeš odstraniti svoje mane, ali nikada ne smiješ ni prestati da ih tamaniš. A ako si uporan, ako se ne predaješ, onda ti se poslije decenija savjesnog rada može desiti i to da u ogledalu ugledaš nekog nasmijanog i smirenog sebe. I tu ti je možda ključ. Ako potamaniš dovoljno svojih zala, ako ih nekako turiš pod kontrolu, onda ispod njih izbije vedrina. Pojavi se osmijeh. Najljepši prizor na nekom čovjeku je njegov osmijeh. Razvučeš ove svoje žvalje od uha do uha i kažeš sebi: “Pa, jebem mu miša, možda baš i nisam ispao tako loše...” Tako je govorio Zuko Dzumhur
JThomas

#1734 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

ono protiv čega se on buni nije "kod nas" bitno drukčije, iako nismo imali genocidni plan. a to je apsolutna neodgovornost i samovolja onih koji ti kroje kapu. to je vrlo važno svakodnevno životno pitanje. i zato, ja u društvu "veži konja gdje ti aga kaže" podržavam svakoga ko talasa protiv.

podržavam i to što skida glasove dodiku. ne moram misliti da će ovi ukinuti rs, ili da su manji četnici uopšte. samo neka malo da ne možeš baš šta hoćeš, baš dokle hoćeš.
banjaluka078

#1735 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

JThomas wrote:ono protiv čega se on buni nije "kod nas" bitno drukčije, iako nismo imali genocidni plan. a to je apsolutna neodgovornost i samovolja onih koji ti kroje kapu. to je vrlo važno svakodnevno životno pitanje. i zato, ja u društvu "veži konja gdje ti aga kaže" podržavam svakoga ko talasa protiv.

podržavam i to što skida glasove dodiku. ne moram misliti da će ovi ukinuti rs, ili da su manji četnici uopšte. samo neka malo da ne možeš baš šta hoćeš, baš dokle hoćeš.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo to! Ja sam prvi i jedini put bila na protestima u petak kad mi je totalno pukao film, jer se toliko obahatio da je ljudima zabranio kretanje, ne da prilaz gradu, skida s buseva, postavlja kordone policije, naređuje svojim tv kućama da izvještavaju o navijačima i borcima Armije koji dolaze da ruše poredak....pa, halo! Uopšte mi nije bilo bitno ni što je opozicija s njim na trgu, ni bilo šta drugo, nego čisti revolt i huja na sistem njega koji si je za ličnu himnu uzeo tekst "ne može nam niko ništa"! E pa, možda ipak malo može.
FreakyStyley

#1736 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by FreakyStyley »

Fudo387 wrote:
bingov buraz wrote:

Image

Je li bolji ili gori ne znam, ali je gluplji 100%
General War

#1737 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

banjaluka078 wrote:
JThomas wrote:ono protiv čega se on buni nije "kod nas" bitno drukčije, iako nismo imali genocidni plan. a to je apsolutna neodgovornost i samovolja onih koji ti kroje kapu. to je vrlo važno svakodnevno životno pitanje. i zato, ja u društvu "veži konja gdje ti aga kaže" podržavam svakoga ko talasa protiv.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo to! Ja sam prvi i jedini put bila na protestima u petak kad mi je totalno pukao film, jer se toliko obahatio da je ljudima zabranio kretanje, ne da prilaz gradu, skida s buseva, postavlja kordone policije, naređuje svojim tv kućama da izvještavaju o navijačima i borcima Armije koji dolaze da ruše poredak....pa, halo! Uopšte mi nije bilo bitno ni što je opozicija s njim na trgu, ni bilo šta drugo, nego čisti revolt i huja na sistem njega koji si je za ličnu himnu uzeo tekst "ne može nam niko ništa"! E pa, možda ipak malo može.
Zabrana glasanja Pravdi za Davida

Licu koje je došlo na biračko mjesto u majici s natpisom Pravda za Davida nije dozvoljeno da glasa i tako ispuni svoju građansku dužnost.

http://www.rtvbn.com/3924762/zabrana-gl ... -za-davida
Dinostula

#1738 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Dinostula »

Vidim stalno se pise o ovome momku koji je ubijen u Banja Luci.NIkako ne kontam sta vlast ima od toga da prikrije njegovo navodno ubistvo.Ne znam da li je istina da je momak bio narkoman i zasto je nemoguce prihvatiti da se jedno vece predozirao i pao u neki kanal.
Kod mene covjek udario tockom bicikla od zidic i upao u MIljacku,nesece se jednostavno desavaju. :roll:
klosar pravi

#1739 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by klosar pravi »

Dinostula wrote:Vidim stalno se pise o ovome momku koji je ubijen u Banja Luci.NIkako ne kontam sta vlast ima od toga da prikrije njegovo navodno ubistvo.Ne znam da li je istina da je momak bio narkoman i zasto je nemoguce prihvatiti da se jedno vece predozirao i pao u neki kanal.
Kod mene covjek udario tockom bicikla od zidic i upao u MIljacku,nesece se jednostavno desavaju. :roll:
Da li trolaš?
Dinostula

#1740 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Dinostula »

klosar pravi wrote:
Dinostula wrote:Vidim stalno se pise o ovome momku koji je ubijen u Banja Luci.NIkako ne kontam sta vlast ima od toga da prikrije njegovo navodno ubistvo.Ne znam da li je istina da je momak bio narkoman i zasto je nemoguce prihvatiti da se jedno vece predozirao i pao u neki kanal.
Da li trolaš?
Kakvo trolanje? Fino pitam,nemam blage sta se tu desavalo niti pratim.
klosar pravi

#1741 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by klosar pravi »

Dinostula wrote:
klosar pravi wrote:
Da li trolaš?
Kakvo trolanje? Fino pitam,nemam blage sta se tu desavalo niti pratim.

Pa da li je moguce da kao padobranac tako ulaziš i bacaš bombe " možda je pao s bicikla " ?
Dinostula

#1742 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Dinostula »

klosar pravi wrote:
Pa da li je moguce da kao padobranac tako ulaziš i bacaš bombe " možda je pao s bicikla " ?
Ali je li moguce da ti ne znas citati ? Nisam rekao da je pao sa bicikla nego sam naveo primjer nesrece gdje je covjek udario i pao u Miljacku.Ovaj momak ako je bio narkoman moglo mu se slicno desiti i to je sve.I ne znam gdje pise na ovom forumu da mi treba tvoja dozvola za ostavljanje bilo kakvog komentara. :wink:
splinter

#1743 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by splinter »

klosar pravi wrote:
Da li trolaš?
Stvarno mu je pitanje niđe veze.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1744 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by un1ted »

MA ignorišite padobrance. Teško pročitati par članaka, već Hajde narkoman ko ga sisha.
Sanjarko

#1745 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Sanjarko »

Nesto je hakirao. Tako su advokati rekli. Samo pitanje sta je hakirao.
mO k3

#1746 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Vizionar 1985 wrote:Nesto je hakirao. Tako su advokati rekli. Samo pitanje sta je hakirao.
Ponavljam se , radi se o 41.000.000 KM ....
Sanjarko

#1747 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Sanjarko »

mO k3 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nesto je hakirao. Tako su advokati rekli. Samo pitanje sta je hakirao.
Ma znam. Ali cisto sumnjam da se o tome radi. Gdje je para upitanju, upitanju je odmah nesto drugo. Samo sta, da li oruzje, da li droga ili nesto drugo. Rekao sam ja. Da mozda nije krijumcarenje necega, primjerice oruzja.

Imali smo aferu davno o tome iz RS-a iz onog Orla kako se vec zvalo.
mO k3

#1748 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Vizionar 1985 wrote:
mO k3 wrote:
Ma znam. Ali cisto sumnjam da se o tome radi. Gdje je para upitanju, upitanju je odmah nesto drugo. Samo sta, da li oruzje, da li droga ili nesto drugo. Rekao sam ja. Da mozda nije krijumcarenje necega, primjerice oruzja.

Imali smo aferu davno o tome iz RS-a iz onog Orla kako se vec zvalo.
za 41.000.000 su ubili djecaka ....
banjaluka078

#1749 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

General War wrote:
Zabrana glasanja Pravdi za Davida

Licu koje je došlo na biračko mjesto u majici s natpisom Pravda za Davida nije dozvoljeno da glasa i tako ispuni svoju građansku dužnost.

http://www.rtvbn.com/3924762/zabrana-gl ... -za-davida
Samo na jednom mjestu je pokušano da glasaču ne daju da glasa u toj majici. Na svim ostalim su uredno prolazile i majice i bedževi. Na mom glasačkom mjestu nekoliko ljudi u majicama, niko ih nije opomenuo ni bilo šta slično.
Post Reply