Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Connaisseur Karlin

#1726 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Smrcak15 wrote:
Judaizam izvorni je proto-islam, samo sto je nazvan judaizam tek nakon nekog izvjesnog vremena i to nakon praunuka Abraham Jude, a zivjeli su u Judeji i onda su ih ljudi nazvali Zidovi ....pogledaj samo nikad mojsije ili isus sebe nisu nazivali zidovima.
Znaci bili su muslimanske vjere nacije zidovske, je zidovi su nacija prije nego vjera, jer vise gledaju je li rodjen/rodjena od majke zidovkinje nego sta.
pa zasto korsitis arpaske rijeci:

musliman- pokorava se Bogu
mumin - vjernik , vjeruje u Boga
islam- mir

eto, ti sad mozes reci da si vjernik jer se pokoravs jednom Bogu religije mira , ne trebas koristi arapske rijeci :D
musliman je biblijska rijec , u orginalnoj hebrejskoj Bibliji - Mushlam

pise se M, Sh, L, M---> izgovara Mushlam

a na arpskom se isto tako pise Musliman
M, S, L, M

samo razlika u Sh i S

Mushlam i Musliman imaju isto znacenje.
pa opet su to strane rijeci, a imas rijeci na maternjem jeziku

ako ja kazem da si "pokoran Bogu" to znaci na apraskom aka hebrjeskom musliman :D

zasto si napsiao da su jevreji muslimani , ako mozes reci da su jevreji pokorni jednom Bogu :D
arzuhal

#1727 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

arzuhal wrote:
a ispravan put je ....... !?
Bit će da je, recimo, najvažnija ili suštinska odlika tog Puta vjera u Jednog koji nikome i ničemu nije sličan, koji sve izvodi iz nepostojanja u postojanje...
hvala na obrazlozenju, izgleda da za tako nesto religije nisu neophodne :)
Hadis Poslanika kaže da u Džennet neće ući ko bude imao i koliko trun kibura u srcu (a onda nam misija ulaska u Džennet djeluje kao nemoguća, zar ne?). Kibur je oholost, odnosno viđenje sebe većim, boljim, vrijednijem od drugog. Kur'an nam tako kazuje kako se Iblis vidio vrijednijim od Adema, zato i nije više pripadao Džennetu, morao ga je napustiti trajno, za razliku od Adema i Have.

Puno sam primjera i riječi učenih ljudi čitao i čuo o tome. Jedna od tih je, recimo, da je veliki sufijski učitelj, sejjid Ebu-l-Hasan Šazili, radije sjedio i provodio vrijeme u društvu skromnog a neukog pobožnjaka nego veoma učenog a oholog učenjaka, jer bi skromnost pobožnjaka djelovala pozitivno na njegov duh, dok bi ga oholost koju je pokazivao učenjak trovala...

Umišljenost o svojoj veličini nad drugim, ma ko bio taj drugi, umišljenost u svoju vrijednost koja tjera čovjeka da stalno ponižava druge ili način na koji taj drugi živi, djeluje, vjeruje ili vrednuje, zatvara put Džennetu a otvara put ka prikladnom Džehennemu jer ni Džehennem ne zna za granicu, i on se nikad ne može napuniti.

Jednom je Poslaniku, dok je bio u Mekki, došao jedan čovjek, pa ga je Poslanik ugostio i lijepo se prema njemu odnosio ne znajući kakve je vjere. To ga, naime, nije spriječilo da se prema njemu odnosi s poštovanjem i uvažavajući njegovo dostojanstvo. Ali njegovo lice jeste ozarila radost kada je čuo od tog čovjeka da je muvehid, hanif, da vjeruje u Jednog, bez isticanja ikakvog obredoslovlja.

Dakle, ako neko vjeruje u Jednog Boga, to je najveća odlika tog Puta, a niko ne može stati između tog pojedinca i Boga, odnosno vjere tog čovjeka u Boga.

Ali je jednaka oholost i umišljenost kada neko ko ne živi neku (odnosno bilo kakvu) određenu religijsku formu, ne izvršava obredoslovlje neke religije, počne omalovažavati taj put, tu vjeru, ta djela nekog ili svakog čovjeka koji pripada toj religijskoj tradiciji. Jer niko ne zna šta nekome pojedincu odgovara, niko ne može svojom pameću, svojim načinom, svojim osjećajem, itd. nametati vrijednosti drugom biću. Jedino šta može je da ili to uvaži i ne dira, ili da se umišljeno postavi pred time i počne se oholoti vlastitom spoznajom, znanjem, pameću, itd. Kao što tome svakodnevno svjedočimo u forumskim raspravama: Ja znam, ti nemaš pojma!

Tako da oholost, umišljenost ili kibur može biti odlika bilo koga...
Smrcak15

#1728 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Connaisseur Karlin wrote: pa opet su to strane rijeci, a imas rijeci na maternjem jeziku

ako ja kazem da si "pokoran Bogu" to znaci na apraskom aka hebrjeskom musliman :D

zasto si napsiao da su jevreji muslimani , ako mozes reci da su jevreji pokorni jednom Bogu :D
adoptirali smo te rijeci u nas jezik pa su postale i nase :D
Connaisseur Karlin

#1729 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

arzuhal wrote:
arzuhal wrote:
Bit će da je, recimo, najvažnija ili suštinska odlika tog Puta vjera u Jednog koji nikome i ničemu nije sličan, koji sve izvodi iz nepostojanja u postojanje...
hvala na obrazlozenju, izgleda da za tako nesto religije nisu neophodne :)
Hadis Poslanika kaže da u Džennet neće ući ko bude imao i koliko trun kibura u srcu (a onda nam misija ulaska u Džennet djeluje kao nemoguća, zar ne?). Kibur je oholost, odnosno viđenje sebe većim, boljim, vrijednijem od drugog. Kur'an nam tako kazuje kako se Iblis vidio vrijednijim od Adema, zato i nije više pripadao Džennetu, morao ga je napustiti trajno, za razliku od Adema i Have.

Puno sam primjera i riječi učenih ljudi čitao i čuo o tome. Jedna od tih je, recimo, da je veliki sufijski učitelj, sejjid Ebu-l-Hasan Šazili, radije sjedio i provodio vrijeme u društvu skromnog a neukog pobožnjaka nego veoma učenog a oholog učenjaka, jer bi skromnost pobožnjaka djelovala pozitivno na njegov duh, dok bi ga oholost koju je pokazivao učenjak trovala...

Umišljenost o svojoj veličini nad drugim, ma ko bio taj drugi, umišljenost u svoju vrijednost koja tjera čovjeka da stalno ponižava druge ili način na koji taj drugi živi, djeluje, vjeruje ili vrednuje, zatvara put Džennetu a otvara put ka prikladnom Džehennemu jer ni Džehennem ne zna za granicu, i on se nikad ne može napuniti.

Jednom je Poslaniku, dok je bio u Mekki, došao jedan čovjek, pa ga je Poslanik ugostio i lijepo se prema njemu odnosio ne znajući kakve je vjere. To ga, naime, nije spriječilo da se prema njemu odnosi s poštovanjem i uvažavajući njegovo dostojanstvo. Ali njegovo lice jeste ozarila radost kada je čuo od tog čovjeka da je muvehid, hanif, da vjeruje u Jednog, bez isticanja ikakvog obredoslovlja.

Dakle, ako neko vjeruje u Jednog Boga, to je najveća odlika tog Puta, a niko ne može stati između tog pojedinca i Boga, odnosno vjere tog čovjeka u Boga.

Ali je jednaka oholost i umišljenost kada neko ko ne živi neku (odnosno bilo kakvu) određenu religijsku formu, ne izvršava obredoslovlje neke religije, počne omalovažavati taj put, tu vjeru, ta djela nekog ili svakog čovjeka koji pripada toj religijskoj tradiciji. Jer niko ne zna šta nekome pojedincu odgovara, niko ne može svojom pameću, svojim načinom, svojim osjećajem, itd. nametati vrijednosti drugom biću. Jedino šta može je da ili to uvaži i ne dira, ili da se umišljeno postavi pred time i počne se oholoti vlastitom spoznajom, znanjem, pameću, itd. Kao što tome svakodnevno svjedočimo u forumskim raspravama: Ja znam, ti nemaš pojma!

zar religije ne opisuju negativno osobe koje ne slijede relgijska pravila ili osobe koje nisu clan relgije :)
Connaisseur Karlin

#1730 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa opet su to strane rijeci, a imas rijeci na maternjem jeziku

ne nisu, ne pravi se lud :D

na tvom i mom maternjem jeziku, musliman je pripadnik relgije Islam , to su znaci imena clana relgije i ime religije

ne moze jevrej biti musliman jer nije pripadnik ni clan religije Islam
Smrcak15

#1731 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:

na tvom i mom maternjem jeziku, musliman je pripadnik relgije Islam , to su znaci imena clana relgije i ime religije

moze nacije jevrej biti musliman , ali musliman prije Muhammedova vremena

oni su se zvali muslimani odavnina, cvak i zidovski rabin tvrdi da su muslimani postojali jos odavnina i to pise u njihovim svetima knjigama, pise kako su muslimani i zidovi zajedno klali kurbane po Jeruzalemu gdje taj zidovski rabin kaze da je moguce da je islam najstgarija religija na svijetu, koja potice od Nuhova vremena i Adema.

Ako nacionalnost Jevrejska onda covjek moze biti musliman, jer musliman znaci biti predan Bogu, a prije Muhammed nisi trebao vjerovati u Kuran i Muhammeda jer nisu ni dosli na zemlju, pa zato nije bilo potreban ni Muhammed ni Kuran da bi se neko nazivao musliman.

Svaki jevrej koji je slijedio svog poslanika istinski onako kako treba su fakticki muslimani, to su nasa braca, nasi ljudi, mi smo iste vjere u sustini, nema razlike osim serijatski zakona koje su se mijenjali vremenom.
Connaisseur Karlin

#1732 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote:

moze nacije jevrej biti musliman , ali musliman prije Muhammedova vremena

oni su se zvali muslimani odavnina, cvak i zidovski rabin tvrdi da su muslimani postojali jos odavnina i to pise u njihovim svetima knjigama, pise kako su muslimani i zidovi zajedno klali kurbane po Jeruzalemu gdje taj zidovski rabin kaze da je moguce da je islam najstgarija religija na svijetu, koja potice od Nuhova vremena i Adema.

Ako nacionalnost Jevrejska onda covjek moze biti musliman, jer musliman znaci biti predan Bogu, a prije Muhammed nisi trebao vjerovati u Kuran i Muhammeda jer nisu ni dosli na zemlju, pa zato nije bilo potreban ni Muhammed ni Kuran da bi se neko nazivao musliman.

Svaki jevrej koji je slijedio svog poslanika istinski onako kako treba su fakticki muslimani, to su nasa braca, nasi ljudi, mi smo iste vjere u sustini, nema razlike osim serijatski zakona koje su se mijenjali vremenom.
jevrej ( malo slovo) je upravo ime pripadnika religije Judaiam ili Jevrej kaopripadnik etnicke nacije ili oboje , jevrej i Jevrej

nacionalni Jevrej (veliko slovo) , a koji je vjernik , je opet jevrej ( malo slovo)

jevreji oni su se zvali pokornicima u jednog Boga ( na arapskom, muslimanima) , a tokom formiranja relgije Islam od strane Muhameda , rijec musliman je dobila novo znacenje, odnosno musliman je postao pripadnik relgije Islam :D

pa ako ste , u sustni iste vjere , zasto ne prakticirate jednu relgiju :D :lol:
Smrcak15

#1733 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Connaisseur Karlin wrote: pa ako ste , u sustni iste vjere , zasto ne prakticirate jednu relgiju :D :lol:
pa skoro da se ista vjera prakticira

evo recimo molitva iz staorg zavjeta u usporedbi sa islamskom molitvom
Image

poziv na molitvu, ezani muslimanski i zidovski

zidovi isto nazivaju Boga Allah, zidov pojasnjava

Mojsije i Aron isli na Hadz u Mekku, kaze zidovski ucenjak

itd itd moglo bio se tu jos dosta nabrati stvari
Last edited by Smrcak15 on 26/05/2018 02:04, edited 1 time in total.
dustaban

#1734 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dustaban »

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa ako ste , u sustni iste vjere, zasto ne prakticirate jednu relgiju :D :lol:
pa ko nas zavadi ocamujebem?!
:lol:
Smrcak15

#1735 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

dustaban wrote:
Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa ako ste , u sustni iste vjere, zasto ne prakticirate jednu relgiju :D :lol:
pa ko nas zavadi ocamujebem?!
cionisti
SamoVasGledam

#1736 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:...
Kako ti Smrle objašnjavaš ovo?

Bošnjakinja prešla u pravoslavlje i živi sa Albancem: Molila sam se i plakala u Ostrogu, dete mi je prohodalo, a meni su rane isceljene

Ona je na Kosovu i Metohiji nagazila na minu i tada je teško ranjena. Mina joj je raznela deo pete na desnoj i povrede na levoj nozi. Operisana je u Nemačkoj 17 puta, gde je prebačena helikopterom KFOR-a.
Uprkos operacijama, ona i dalje oseća bolove, a na levoj nozi su joj se otvarale žive rane iz kojih je curila krv. Nakon toga je otišla u manastir Ostrog, gde se molila Bogu da ozdravi.
- Pomogao mi je Sveti Vasilije Ostroški. Monasi su mi dali osveštano ulje, koje sam nakapala na rane i noga mi je bila kao nova - ispričala je ona i dodala kako je upoznala i patrijarha Pavla, koji se sa monasima molio za nju.
Ona je zatim rekla da je Vasilije Ostroški pomogao da joj dete prohoda, dok je u izbeglištvu živela na ulici i nije imala novca.
- Dete mi je imalo operaciju stopala, nije moglo da hoda, a ja sam onda otišla u Ostrog, molila se i plakala. Dete mi je zatim prohodalo i progovorilo - ispričala je ona.
Devojčici je zbog toga dala ime Vasilisa, a kako joj je svetac pomogao puno, rešila je da pređe u pravoslavlje.
- Tada sam rešila da se krstim i pređem u pravoslavlje, jer me je Sveti Vasilije Ostroški vratio u život - rekla je Sofija.

http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/295 ... ljene-foto

Slučajnost, propaganda, rad đavola, nešto četvrto?
belfy

#1737 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

arzuhal wrote: Ali je jednaka oholost i umišljenost kada neko ko ne živi neku (odnosno bilo kakvu) određenu religijsku formu, ne izvršava obredoslovlje neke religije, počne omalovažavati taj put, tu vjeru, ta djela nekog ili svakog čovjeka koji pripada toj religijskoj tradiciji. Jer niko ne zna šta nekome pojedincu odgovara, niko ne može svojom pameću, svojim načinom, svojim osjećajem, itd. nametati vrijednosti drugom biću. Jedino šta može je da ili to uvaži i ne dira, ili da se umišljeno postavi pred time i počne se oholoti vlastitom spoznajom, znanjem, pameću, itd. Kao što tome svakodnevno svjedočimo u forumskim raspravama: Ja znam, ti nemaš pojma!

ovo je jako lijepo receno. da li tu spada ovo napisano pod tvojom lokacijom takodjer i kako to razdvajas?
L u c i f e r

#1738 Re: Ateizam vs. Religija

Post by L u c i f e r »

arzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...
:thumbup:
Last edited by L u c i f e r on 26/05/2018 18:59, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1739 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:...
Kako ti Smrle objašnjavaš ovo?

Bošnjakinja prešla u pravoslavlje i živi sa Albancem: Molila sam se i plakala u Ostrogu, dete mi je prohodalo, a meni su rane isceljene

Ona je na Kosovu i Metohiji nagazila na minu i tada je teško ranjena. Mina joj je raznela deo pete na desnoj i povrede na levoj nozi. Operisana je u Nemačkoj 17 puta, gde je prebačena helikopterom KFOR-a.
Uprkos operacijama, ona i dalje oseća bolove, a na levoj nozi su joj se otvarale žive rane iz kojih je curila krv. Nakon toga je otišla u manastir Ostrog, gde se molila Bogu da ozdravi.
- Pomogao mi je Sveti Vasilije Ostroški. Monasi su mi dali osveštano ulje, koje sam nakapala na rane i noga mi je bila kao nova - ispričala je ona i dodala kako je upoznala i patrijarha Pavla, koji se sa monasima molio za nju.
Ona je zatim rekla da je Vasilije Ostroški pomogao da joj dete prohoda, dok je u izbeglištvu živela na ulici i nije imala novca.
- Dete mi je imalo operaciju stopala, nije moglo da hoda, a ja sam onda otišla u Ostrog, molila se i plakala. Dete mi je zatim prohodalo i progovorilo - ispričala je ona.
Devojčici je zbog toga dala ime Vasilisa, a kako joj je svetac pomogao puno, rešila je da pređe u pravoslavlje.
- Tada sam rešila da se krstim i pređem u pravoslavlje, jer me je Sveti Vasilije Ostroški vratio u život - rekla je Sofija.

http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/295 ... ljene-foto

Slučajnost, propaganda, rad đavola, nešto četvrto?
Ako joj je pomoc dosla , dosla joj je od Boga a ne od nekakvog vasilija koga su davno crvi odradili kao na buffeu.

Bog je svima dostupan za molitve pa i dzavolu, pa i kad dzavo zamoli nesto od Boga on mu dadne....

Samo sto svako davanje necega nije bozija milost nego bozija kazna u zasjedi ili postepeno priblizavanje kazni zavisno u kskvom je covjek stanju.
MarlboroGold

#1740 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Valja ovo pomesti...
JVC

#1741 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
cionisti
:D :thumbup:
JVC

#1742 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: Ako joj je pomoc dosla , dosla joj je od Boga a ne od nekakvog vasilija koga su davno crvi odradili kao na buffeu.

Bog je svima dostupan za molitve pa i dzavolu, pa i kad dzavo zamoli nesto od Boga on mu dadne....

Samo sto svako davanje necega nije bozija milost nego bozija kazna u zasjedi ili postepeno priblizavanje kazni zavisno u kskvom je covjek stanju.
U ovom slucaju kako si nam ti objasnio, Bog u kooperativi sa Sejtanom tj. udruzenim snagama zavarava ljude...klasicni UZP po tvom objasnjenju
SamoVasGledam

#1743 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
Ako joj je pomoc dosla , dosla joj je od Boga a ne od nekakvog vasilija koga su davno crvi odradili kao na buffeu.

Ali ona se molila Vasiliju, a ne Bogu. I za sebe i za svoje dete. I u oba slučajeva je upalilo.

A to nije jedini slučaj. Znaš koliko sam ja čuo za takvih primera gde je navodno upravo Vasilije Ostroški ''pomogao'' ljudima? Možeš i na internetu pronaći masu priča.

Jel bi se došlo do istog rezultata da se ljudi recimo mole tako Muhamedu?
arzuhal

#1744 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

belfy wrote:
arzuhal wrote: Ali je jednaka oholost i umišljenost kada neko ko ne živi neku (odnosno bilo kakvu) određenu religijsku formu, ne izvršava obredoslovlje neke religije, počne omalovažavati taj put, tu vjeru, ta djela nekog ili svakog čovjeka koji pripada toj religijskoj tradiciji. Jer niko ne zna šta nekome pojedincu odgovara, niko ne može svojom pameću, svojim načinom, svojim osjećajem, itd. nametati vrijednosti drugom biću. Jedino šta može je da ili to uvaži i ne dira, ili da se umišljeno postavi pred time i počne se oholoti vlastitom spoznajom, znanjem, pameću, itd. Kao što tome svakodnevno svjedočimo u forumskim raspravama: Ja znam, ti nemaš pojma!

ovo je jako lijepo receno. da li tu spada ovo napisano pod tvojom lokacijom takodjer i kako to razdvajas?
Stih iz Njegoševog GV me je lijepo nasmijao kada sam ga prvi put pročitao, ostao mi u sjećanju pa sam ga zato privremeno tutnuo u lokaciju, a moja prava lokacija je uvijek bila U čajdžinici kod nefsul-l-levvame :mrgreen:
No taj stih i ono što on sam nosi je nevažan u odnosu šta mi sami nosimo u sebi i kako s tim deveramo, a to je ono što mene primarno zanima i o čemu sam govorio u svom postu. Pričati o drugima, kako oni i zašto oni tako ili onako, vuče u bezdan. Svako bi trebao držati se sebe, sobom se pozabaviti, a ni zato nemamo vemena ili skoro da ga nemamo...
harač

#1745 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Smrcak15 wrote:
harač wrote:
Smrcak15 wrote:Da vidimo zbog cega je ta i ta osoba dobila Rak, pa ti pokaze bila je izlozena tim supstanca, jela je to , stavljeno je u njezino tijelo to pa su celije reagovale i stvorio se Rak, ja vam ga nisam dao nego ste vi to svojim rukama prozurokovali jeducu i pijuci ono sto ne treba
drugim riječima, roditelje djece koja umiru od raka ne treba žaliti, već kriviti :)
nemoraju to biti roditelji mogu uzroci biti i drugi ljudi
kada se čovjek igra sa mogućnostima svašta je moguće, što religijskom objašnjenju nikako ne može ići u prilog
zforumas

#1746 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

MarlboroGold wrote:Valja ovo pomesti...
Sad ce zeko, samo dok smiksa boju. Nestalo joj od silnih upozorenja :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#1747 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa ako ste , u sustni iste vjere , zasto ne prakticirate jednu relgiju :D :lol:

evo recimo molitva iz staorg zavjeta u usporedbi sa islamskom molitvom

poziv na molitvu, ezani muslimanski i zidovski

zidovi isto nazivaju Boga Allah, zidov pojasnjava

Mojsije i Aron isli na Hadz u Mekku, kaze zidovski ucenjak

itd itd moglo bio se tu jos dosta nabrati stvari

nije ista relgija :-D slicnosti su samo povrog karaktera :-D

cionisti nisu postojali u doba Muhameda , tokom sukoba sa jevrejima :)
Bloo
Globalna šefica

#1748 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

zforumas wrote:
Teske boje...
JVC

#1749 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Bloo wrote:
zforumas wrote:
Teske boje...
Njima ja sam obojen.... :D
Bloo
Globalna šefica

#1750 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Sve je spomenik ljudskoj oholosti i gluposti.
Neka ostane za generacije koje će doći, samo ostaviti fusnotu:
Look on elder works, ye new generations, and despair! Nothing beside remains but stupidity.
Locked