Nova agresija na BIH?

Post Reply
Hendrix

#1726 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hendrix »

Ovaj decko je sustina Bosanske tragikomedije, postavljen je na mjesto direktora bez ikakve logike, on je to prihvatio jer veze nema sa zivotom sa svojih 20 i kusur godina samo treba odijelo nositi i srati, svi u udruzenju su prihvatili to jer mu je babo bio neki kuratz tu...i eto, zivot ide dalje. Jos jedan uhljeb koji kupi lovu jer moze. Ko je nama kriv sto se nismo "snasli".
stakasa

#1727 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

Hendrix wrote:Ovaj decko je sustina Bosanske tragikomedije, postavljen je na mjesto direktora bez ikakve logike, on je to prihvatio jer veze nema sa zivotom sa svojih 20 i kusur godina samo treba odijelo nositi i srati, svi u udruzenju su prihvatili to jer mu je babo bio neki kuratz tu...i eto, zivot ide dalje. Jos jedan uhljeb koji kupi lovu jer moze. Ko je nama kriv sto se nismo "snasli".
Nemoj zajebavat, ovo je toliko dobro i originalno da bi bilo steta sad nesto mjenjat. Ovo bukvalno nide na svjetu nema
llull

#1728 Re: Nova agresija na BIH?

Post by llull »

PM72 wrote:Hoćeš reći da se Srbi ne lože na ove pobrojane gedže?

Sjećaš li se jednog Borisava Jovića? Jok?Ili Ili Paravca,Sime Tuševljaka ili Nikole Koljevića? Pokušavali se se nametnuti ali ništa.
Zoran Djindjic, Boris Tadic ?
decembar2017

#1729 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

madner wrote:Ovaj bas prosao brzi kurs SDA.
Znaci za 1991-92 kada je vlast preuzela SDA HDZ i SDS, kriva je opozocija. :D

Kada se shvati da je stari trener imao apsolutnu vlast 45 dugih godina,
da je iza sebe ostavio bankrotiran klub,
da je ostavio igrace gole i bose jer je protivnickoj ekipi predao citav inventar i opremu,
i da u timu ima preko pola igraca koji rade za protivnika

i ne samo da stari trener prigovara novom sto nije okrenuo situaciju za 1 godinu koja je rezultat odluka koje je stari trener napravio za 45 godina vec da je u vrijeme kada je stari trener imao priliku da pokaze da je bolji, pametniji, sposobniji od novog pokazao bas suprotno, da je gori, gluplji, nesposobniji...
tek tada shvatis koliko je stari trener jadan i patetican.
sumirprimus

#1730 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

bingov buraz wrote:Procitah na komentarima devedeset druge dobio prekomandu iz lijevog u desno jaje :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
dobaar
PM72

#1731 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

llull wrote:
PM72 wrote:Hoćeš reći da se Srbi ne lože na ove pobrojane gedže?

Sjećaš li se jednog Borisava Jovića? Jok?Ili Ili Paravca,Sime Tuševljaka ili Nikole Koljevića? Pokušavali se se nametnuti ali ništa.
Zoran Djindjic, Boris Tadic ?
oba arhivirana...
stakasa

#1732 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

bingov buraz wrote:Procitah na komentarima devedeset druge dobio prekomandu iz lijevog u desno jaje :mrgreen:
Postoporodajno odlikovan :D
Nece ga se Raja sa biroa sad okanit mjesec dana
PM72

#1733 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
madner wrote:Ovaj bas prosao brzi kurs SDA.
Znaci za 1991-92 kada je vlast preuzela SDA HDZ i SDS, kriva je opozocija. :D

Kada se shvati da je stari trener imao apsolutnu vlast 45 dugih godina,
da je iza sebe ostavio bankrotiran klub,
da je ostavio igrace gole i bose jer je protivnickoj ekipi predao citav inventar i opremu,
i da u timu ima preko pola igraca koji rade za protivnika

i ne samo da stari trener prigovara novom sto nije okrenuo situaciju za 1 godinu koja je rezultat odluka koje je stari trener napravio za 45 godina vec da je u vrijeme kada je stari trener imao priliku da pokaze da je bolji, pametniji, sposobniji od novog pokazao bas suprotno, da je gori, gluplji, nesposobniji...
tek tada shvatis koliko je stari trener jadan i patetican.
ne balegaj više živ bio.Onaj sistem ne bi dozvolio da predsjednik Subnora postane necija poslijeratna izdrkotina ,ovo može samo u Alijinoj džamahiriji-pleme mu jebem
512MB

#1734 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

I mora imat 5 godina staza u rovu da bi vodio ovo debilno udruzenje koje niko ne treba? Za sta se oni zalazu i koji k... doprinose? Preseravate malo. Sa 25 godina si samo u Bosni dijete.
Hendrix

#1735 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hendrix »

stakasa wrote:
Hendrix wrote:Ovaj decko je sustina Bosanske tragikomedije, postavljen je na mjesto direktora bez ikakve logike, on je to prihvatio jer veze nema sa zivotom sa svojih 20 i kusur godina samo treba odijelo nositi i srati, svi u udruzenju su prihvatili to jer mu je babo bio neki kuratz tu...i eto, zivot ide dalje. Jos jedan uhljeb koji kupi lovu jer moze. Ko je nama kriv sto se nismo "snasli".
Nemoj zajebavat, ovo je toliko dobro i originalno da bi bilo steta sad nesto mjenjat. Ovo bukvalno nide na svjetu nema
Da naravno, slazem se s konstatacijom, i ovo je postala norma izgleda kod nas. Znam jos jednog koji je postao direktor lokalnog ViK-a sa slicnim kvalifikacijama, trazio se direktor i neko njemu reko mogo bi ti ovo jarane ba, ovaj konta to je bezze i tamo vamo...direktor jarane, nesta palamudi, kravata tasna masna...CV mu stane na vizit karticu ali covjek je direktor. :D
Streptokok

#1736 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

512MB wrote:I mora imat 5 godina staza u rovu da bi vodio ovo debilno udruzenje koje niko ne treba? Za sta se oni zalazu i koji k... doprinose? Preseravate malo. Sa 25 godina si samo u Bosni dijete.
ovdje ima istine. u ovoj bijedi od države podrazumjeva se da si zreo tek između 55. i 85. osim ako potičeš iz neke od vladajućih begovskih porodica, tada si u 15. spreman za rukovodeći organ.
stakasa

#1737 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

Streptokok wrote:
512MB wrote:I mora imat 5 godina staza u rovu da bi vodio ovo debilno udruzenje koje niko ne treba? Za sta se oni zalazu i koji k... doprinose? Preseravate malo. Sa 25 godina si samo u Bosni dijete.
ovdje ima istine. u ovoj bijedi od države podrazumjeva se da si zreo tek između 55. i 85.
Kakve bolan istine ima? Pa je li tebi normalno da predsjednica gradskog udruzenja penzionera bude 22-ogodisnjakinja iz obliznje kladionice?
Evo brane Halila po Fejsu

Elvir Sehic: Mislim da je pravi čovjek za tu poziciju iz razloga što je sposoban, školovan i što svijet ostaje na mladima a i dijete je pripadnika oružanih snaga armije BiH i mislim da se griješite od njega.
512MB

#1738 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Borački zadružni savez, čiji predstavnici tvrde da je nevladnina organizacija, navodno pruža pravno-ekonomsko savjetovanje u rješavanju pitanja nastalih u registraciji, razvoju i poslovanju, a sa fokusom na boračku populaciju.

Jah big deal :oops:

Ja mislim da bi i moj 80godisnji komsija napola gluh i corav bio dovoljno kvalifikovan za ovaj posao. A vjerovatno su ljudi i prezadovoljni sa njim, "deder ti to mali sa novinama odradi i palamudi, a znades i na taj fejs i twiter, a jos i razumijes poneku rjes inglish... ma ubio se za direktora ivako vazne Organizacije"
Last edited by 512MB on 20/02/2018 08:42, edited 1 time in total.
Streptokok

#1739 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

stakasa wrote:
Streptokok wrote:
ovdje ima istine. u ovoj bijedi od države podrazumjeva se da si zreo tek između 55. i 85.
Kakve bolan istine ima? Pa je li tebi normalno da predsjednica gradskog udruzenja penzionera bude 22-ogodisnjakinja iz obliznje kladionice?
Evo brane Halila po Fejsu

Elvir Sehic: Mislim da je pravi čovjek za tu poziciju iz razloga što je sposoban, školovan i što svijet ostaje na mladima a i dijete je pripadnika oružanih snaga armije BiH i mislim da se griješite od njega.
nisam njega komentarisao, nego generalno stanje u društvu.

obišao sam dosta stranih država i njihovih institucija. rukovodioci i savjetnici sve ljudi oko 30g, a kod nas sve od reda metuzalemi.
512MB

#1740 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Zato jer je u toj prokletoj zemlji normalnije da neki nepismeni prdonja bude direktor jer je "zasluzio" nego neki malac koji zna ispunit jebeni formular.
stakasa

#1741 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

512MB wrote:Zato jer je u toj prokletoj zemlji normalnije da neki nepismeni prdonja bude direktor jer je "zasluzio" nego neki malac koji zna ispunit jebeni formular.
Prokleta ili ne, fora sa Halilom je vanserijska
512MB

#1742 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Jeste vanserijska je kad imas mindset da kad si direktor e onda noge na sto i naruci po kile janjetine, uspio si netrebas nish radit :oops:
stakasa

#1743 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

512MB wrote:Jeste vanserijska je kad imas mindset da kad si direktor e onda noge na sto i naruci po kile janjetine, uspio si netrebas nish radit :oops:
Ti taman ko da te je neko ovlastio da rjesavas BeHa probleme... Opusti se bolan, dobra fora i to je to
PM72

#1744 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

512MB wrote:Borački zadružni savez, čiji predstavnici tvrde da je nevladnina organizacija, navodno pruža pravno-ekonomsko savjetovanje u rješavanju pitanja nastalih u registraciji, razvoju i poslovanju, a sa fokusom na boračku populaciju.

Jah big deal :oops:

Ja mislim da bi i moj 80godisnji komsija napola gluh i corav bio dovoljno kvalifikovan za ovaj posao. A vjerovatno su ljudi i prezadovoljni sa njim, "deder ti to mali sa novinama odradi i palamudi, a znades i na taj fejs i twiter, a jos i razumijes poneku rjes inglish... ma ubio se za direktora ivako vazne Organizacije"
Ti mene upita što sam napisao da sam pojeo govno što uzeh pušku zarad jedne i jedine,naše drage Bosne...
512MB

#1745 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Pa sta si mislio, cim prestane rat bicemo Kanada? Narod ti je isti osto i prije i poslije rata. Samo sto smo mi sposobniji i malo pametniji razgulili. Sad umjesto 70% kretena imas 95%.
stakasa

#1746 Re: Nova agresija na BIH?

Post by stakasa »

512MB wrote:Pa sta si mislio, cim prestane rat bicemo Kanada? Narod ti je isti osto i prije i poslije rata. Samo sto smo mi sposobniji i malo pametniji razgulili. Sad umjesto 70% kretena imas 95%.
Bezobrazan si
Hendrix

#1747 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hendrix »

Nemojte palamudit bezveze, direktorstvo nema veze s godinama zivota nego iskustvom i ne moze mi niko reci da je normalno da neko zavrsi faks i bude postavljen kao direktor necega osim ako nije rijec o debeloj shteli.

Ne govorimo mi ovde o genijalcima koji prave startup kompanije i cine cuda, ovo je tipicni uhljeb kojemu je babo ostavio u amanet direktorovanje. A kod nas sto se tice uhljebskih pozicija direktorovanje znaci upravo nositi odijelo i kravatu sa dobrim poznavanjem kafana i super mjesta za sluzbene ruckove.

Ovakvih likova ima koliko hoces, samo eto ovaj sad dospio pod lupu javnosti, pa ce ga malo raja da brani, posten momak, obrazovan, elokventan...ali gdje je iskustvo u poslu? Ima li igdje oglas za direktora gdje se trazi samo obrazovanje kao uslov? To je van svake pameti, ali eto kod nas pamet nije na prvom mjestu nikad ni bila.
Last edited by Hendrix on 20/02/2018 09:30, edited 1 time in total.
512MB

#1748 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Jah najbolje je ignorisat srz problema...
512MB

#1749 Re: Nova agresija na BIH?

Post by 512MB »

Hendrix wrote:Nemojte palamudit bezveze, direktorstvo nema veze s godinama zivota nego iskustvom i ne moze mi niko reci da je normalno da neko zavrsi faks i bude postavljen kao direktor necega osim ako nije rijec o debeloj shteli.

Ne govorimo mi ovde o genijalcima koji prave startup kompanije i cine cuda, ovo je tipicni uhljeb kojemu je babo ostavio u amanet direktorovanje. A kod nas sto se tice uhljebskih pozicija direktorovanje znaci upravo nositi odijelo i kravatu sa dobrim poznavanjem kafana i super mjesta za sluzbene ruckove.

Ovakvih likova ima koliko hoces, samo eto ovaj sad dospio pod lupu javnosti, pa ce ga malo raja da brani, posten momak, obrazovan, elokventan...ali gdje je iskustvo u poslu? Ima li igdje oglas za direktora gdje se trazi samo obrazovanje kao uslov? To je van svake pameti, ali eto kod nas pamet nije na prvom mjestu nikad ni bila.
Nije isto bit "direktor" jebene nevazne i propale nevladine organizacije i direktor Googla :-)
PM72

#1750 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

512MB wrote:Pa sta si mislio, cim prestane rat bicemo Kanada? Narod ti je isti osto i prije i poslije rata. Samo sto smo mi sposobniji i malo pametniji razgulili. Sad umjesto 70% kretena imas 95%.
mani se šuplje...da mi je neko 1992 rekao da će iza rata predsjednik boračke organizacije biti tip koji je još u babinim mudima-ili bi se pred'o ili bi sebi puc'o u nogu...
Post Reply