Pelješki most - ko koga zeza
- cadburry
#1726 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Na stranu zajebancija na racun ovih sa kruzer argumentima, sjecam se da su Damir Hadzic i Sinisa Doncic, tadasnji ministri saobracaja u BiH i RH, bili dogovorili da se umjesto mosta pravi autoput kroz Neum na nacin da se moze od Ploca do Dubrovnika proci bez da se stane na bilo koju granicu (granica bi bila na neumskom izlazu sa autoputa). Hrvatskoj bi bilo to neuporedivo jeftinije rjesenje, mi bismo mozda sta usicarili od tog autoputa, Hrvatska bi bila cijela autoputem povezana bez granica, a ne bi bilo problema ni sa tim neumskim kruzerima u konacnici.
No, hrvatske patriote su se digle protiv tog rjesenja jer sta ako BiH i RH zarate za 200 godina, optuzili Doncica za nacionalnu izdaju i Doncic se vrlo brzo povukao iz te price.
No, hrvatske patriote su se digle protiv tog rjesenja jer sta ako BiH i RH zarate za 200 godina, optuzili Doncica za nacionalnu izdaju i Doncic se vrlo brzo povukao iz te price.
-
tetejac
#1727 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jest. Jadransko i Hrvatsko. Hrvatske teritorijalne vode.
- cadburry
#1728 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Zasto mi nazivas Pomoz Bog?Kaligrafija wrote:
Pomoz Bog junace, dok je Stanara, bice i Higsovog bozona, neda Mile pulene svoje bozonske...! Pokoj Miletu dusi, na lanjskoj susi...!
-
tetejac
#1729 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Autoput od Ploča do Dubrovnika preko neuma a da se ne staje na granici? Kako to ide?cadburry wrote:Na stranu zajebancija na racun ovih sa kruzer argumentima, sjecam se da su Damir Hadzic i Sinisa Doncic, tadasnji ministri saobracaja u BiH i RH, bili dogovorili da se umjesto mosta pravi autoput kroz Neum na nacin da se moze od Ploca do Dubrovnika proci bez da se stane na bilo koju granicu (granica bi bila na neumskom izlazu sa autoputa). Hrvatskoj bi bilo to neuporedivo jeftinije rjesenje, mi bismo mozda sta usicarili od tog autoputa, Hrvatska bi bila cijela autoputem povezana bez granica, a ne bi bilo problema ni sa tim neumskim kruzerima u konacnici.
-
tetejac
#1730 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Šta će, gubi secadburry wrote:Zasto mi nazivas Pomoz Bog?Kaligrafija wrote:
Pomoz Bog junace, dok je Stanara, bice i Higsovog bozona, neda Mile pulene svoje bozonske...! Pokoj Miletu dusi, na lanjskoj susi...!
- horkesh
#1731 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Alo, dečko, razumijem da si patriota, ali "hrvatsko more" se piše malim. WTF neće te niko linčovati ako (pravilno) upotrijebiš malo slovo tamo gdje ide.tetejac wrote:Sve je to ok samo Hrvatska gradi most preko Hrvatskog mora.horkesh wrote:Ja želim samo da čestitam ovim našim patriotama, također poznatim kao bh. Hrvati, kojima je najveća pobjeda u posljednjih 20 godina to što će Hrvatska, strana država, izgraditi most preko njihovog (dijasporskog, jer šta su drugo Hrvati u BiH) mora. Važno je da je Plenković šuknuo El Baketu, sad se može mirnije spavati.
Mogu oni to sjecirati ovako-onako, rasterećenje, Hrvatski teritorij (nepismene patriote inače ne znaju da se "hrvatski" piše malim slovom), ali ostaje činjenica da se više bore za tuđi, nego za sopstveni interes. No, upravo zato i nestaju s ovih prostora.
Bravo, momci. Patriote ste ove države, haman k'o 1993. godineNajvažnije se podsmijevati glupim Bošnjama što pokušavaju, kako-tako i uprkos svima, da se brinu za državne interese, a vi nastavite, kao i Čović, da se izvinjavate Rusima i ljubite Acu Vučića prvom prilikom. Naravno, i djecu u bh. školama učite da oni, ustvari, žive u Hrvatskoj pa se čudite kad odu da studiraju u Split i Zagreb i završe kao recepcionari u Berlinu.
Ne gradi. Mislim, očito će biti izgrađeno, nemam, lično, čak niti problem s tim, ali pošto BiH ima zagarantiran pristup otvorenom moru, tako i Hrvatska gradi most preko bh. koridora od Neuma do međunarodnih voda.
Nije to toliko teško za shvatiti, đe je problem? Razumijem ja da naši patriotski nastrojeni bh. Hrvati utrkuju da se namažu vazelinom kad je Hrvatska u pitanju, ali to je stvarno tako. Tako da, nek' se most napravi, važno je da je zauvijek riješeno koliko je bh. Hrvatima stalo do domovine
- cadburry
#1732 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa ide autoput kroz bh. teritoriju, a ne staješ na granični prelaz jer ih nema na sred autoputa. Na izlazu sa autoputa koji vodi u Neum se postavi granični prelaz, tako da ako planiraš sići sa autoputa, moraš na granicu. Ako si naumio od Ploča do Dubrovnika, možeš proći autoputem bez stajanja i susreta sa granicom.tetejac wrote:Autoput od Ploča do Dubrovnika preko neuma a da se ne staje na granici? Kako to ide?cadburry wrote:Na stranu zajebancija na racun ovih sa kruzer argumentima, sjecam se da su Damir Hadzic i Sinisa Doncic, tadasnji ministri saobracaja u BiH i RH, bili dogovorili da se umjesto mosta pravi autoput kroz Neum na nacin da se moze od Ploca do Dubrovnika proci bez da se stane na bilo koju granicu (granica bi bila na neumskom izlazu sa autoputa). Hrvatskoj bi bilo to neuporedivo jeftinije rjesenje, mi bismo mozda sta usicarili od tog autoputa, Hrvatska bi bila cijela autoputem povezana bez granica, a ne bi bilo problema ni sa tim neumskim kruzerima u konacnici.
-
tetejac
#1733 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Halo momčino, ja kad sam išao u školu učilo me tako. Sve što završava na ‘čki’, ‘ški’, ‘ski’ piše se malim a sve ostalo velikim. Tebi baš smeta veliko ‘H’ a?
Gradi. Komarna-Pelješac [hrvatski teritorij].
-
tetejac
#1734 Re: Pelješki most - ko koga zeza
cadburry, dobro zvuči. Ne znam kako bi u praksi bilo.
- horkesh
#1735 Re: Pelješki most - ko koga zeza
tetejac wrote: Sve je to ok samo Hrvatska gradi most preko Hrvatskog mora.
tetejac wrote:Halo momčino, ja kad sam išao u školu učilo me tako. Sve što završava na ‘čki’, ‘ški’, ‘ski’ piše se malim a sve ostalo velikim. Tebi baš smeta veliko ‘H’ a?
Pa je li ti vidiš uopšte šta si napisao, i to ne prvi put, patriJoto.
OK, znači samo si zaboravio da su te u školi učili da se sve što završava na "ski" piše malim.
Majko mila, s kim ja uopšte pričam ovdje, ne zna osnove pravopisa, još se hvali s time, a hoće da određuje međudržavne granice...
Da ponovimo, za ovu našu nadmoćnu rasu: Hrvatska - velikim; hrvatsko, hrvatskog, hrvatskim, hrvatski prepotentni idioti - malim.
Fala, doviđenja, i drugi put.
-
tetejac
#1736 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nema na čemu momčino. Ako još nešto ima reci, ako ne prebaci se na drugu temu o pravopisu. 
- Kaligrafija
#1737 Re: Pelješki most - ko koga zeza
tetejac wrote:Kaligrafijo, daj ti meni reci kad se već slažeš i ne slažeš. Slažeš li se da su Komarna i Pelješac u Hrvatskoj i da se most gradi preko Hrvatskog mora?
Sa hr wikipedia, potpisnik Hrvatska, a i BiH, cuj to...ma sta mi kazes...!?Međunarodni Ugovor o državnoj granici između BiH i RH, poznatiji kao Sporazum Tuđman-Izetbegović, potpisan u Sarajevu 30. jula 1999. između predsjednika RH Franje Tuđmana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, predstavlja i dalje važeći pravni akt otkako je primijenjen, odnosno prijelazno ili privremeno rješenje do njegove konačne ratifikacije ili donošenja nekog novog obostrano prihvaćenog i ratificiranog ugovora dvije strane (BiH i RH ).
Specifično, to se odnosi i na slučaj Pelješački most, odnosno slobodnog pristupa BiH otvorenom moru. Svaki jednostrani akt bilo gradnje na ili ispod mora, pa i kopna, je pravno ništav i neobavezujući za Bosnu i Hercegovinu, a mora biti u tom statusu i za internacionalne institucije, a posebno EU.
Takva pozicija BiH i njenih državotvornih snaga omogućava, adekvatnim mjerama, odstranjivanje bojazni da će se ponoviti model blokada u slučaju „Revizije presude za genocid“ u ovom očito nužnom postupku dragovoljne arbitraže ili u konačnici posredovanja internacionalnih sudova ICJ u Den Haagu, Internacionalnog tribunala za pravo mora (ITLOS) u Hamburgu.
Koliko je Hrvatskoj stalo do kopnenog povezivanja svojih teritorija, toliko je i BiH do slobodnog izlaska na otvoreno more i odbacivanja politike izolacionizma sa bilo čije strane dolazila. Alternative izolacionizmu BiH postoje, čak i onda kada se odvijaju pod okriljem evropskih institucija.
Nije samo riječ o trajnome utemeljenju i određenju granične crte na kopnu i moru između dva susjeda, već dosljedne primjene UN Konvencija o pravu mora iz 1982 (UNCLOS) (koju su potvrdile i Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina) i koja ne dozvoljava (čl. 7. st. 6.) da obalna država (Hrvatska) može odsjeći teritorijalno more druge obalne države (BiH) od otvorenoga mora.
To znači, da Bosna i Hercegovina mora izravno da zahtijeva ucrtavanje tačno određene rute, tj. koridora, koji će fizički spajati bosanskohercegovačke vode s otvorenim morem, i da se međudržavnim ugovorom mora definisati postojanje, pozicija, propisna širina kao i pravni režim koridora ili plovnoga puta, kojim će se kretati sva plovila prema i iz Bosne i Hercegovine.
Treba odbaciti nastojanja da se slobodna komunikacija obalne države BiH između svojih voda i otvorenoga mora želi definisati kao pravo na neškodljiv prolazak, prosto iz razloga što to predstavlja neprimjereno nametanje jurisdikcije i kontrole Hrvatske nad svim plovilima prema suverenoj državi BiH.
Ne treba čekati međunarodnu zajednicu ili instituciju Visokoga predstavnika da poduzmu korake u prilog zaštiti interesa države BiH, već, za početak, diplomatskom notom, a potom i odgovornom parlamentarnom raspravom utvrditi postupke i politiku, koja u ovom slučaju mora biti oslonjena i na odgovarajuće znanstvene uvide o internacionalnom pravu mora, zaključuje se u saopštenju Kruga 99.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Konvenc ... pravu_mora
Ne moze Hrvatska svojim mostom zatvoriti Bosni i Hercegovini, izlaz na otvoreno more! Evo nadju Hercegovci naftu, kazu ima je, hoce da je plasiraju dalje, izgrade naftovod do Neuma, ali kita ne moze tanker uci tamo, jer je prevelik...sta koga boli kita, hocemo li mi naci naftu i hoce li ikad tanker ili kruzer uploviti, mi imamo pravo na to po konvenciji koju sam ti gore napisao, jel sad jasno!!!Konvencija Ujedinjenih naroda o pravu mora
Konvencija Ujedinjenih naroda o pravu mora (eng. The United Nations Convention on Law of the Sea; kratica: UNCLOS) je sporazum kojeg je usvojila Treća konferencija Ujedinjenih naroda o pravu mora (UNCLOS III) i ona je otvorena za potpisivanje, zajedno sa Završnim aktom Konferencije, u Montego Bayu, Jamajka, 10. prosinca 1982. Konvencija je stupila na snagu 16. studenog 1994., a Republika Hrvatska je položila odgovarajuću notifikaciju o sukcesiji kod glavnog tajnika Ujedinjenih naroda 5. travnja 1995.
Sporazum o primjeni XI. dijela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora od 10. prosinca 1982. usvojila je Opća skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom 48/263 28. srpnja 1994. Sporazum se je privremeno primjenjivao od 16. studenog 1994., a stupio je na snagu 28. srpnja 1996. Republika Hrvatska dala je pristanak biti vezana Sporazumom 5. svibnja 1995. prigodom polaganja notifikacije o sukcesiji Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora kod glavnog tajnika Ujedinjenih naroda.
UNCLOS III Uredi
Treća konferencija UN-a o pravu mora sazvana je 1973. godine u New Yorku, i trajala je do 1982., uz sudjelovanje 160 država i održanih 11 zasjedanja. Kako bi se spriječio pokušaj da određene grupe država dominiraju pregovorima, konferencija je donosila odluke konsenzusom, izbjegavajući primjenu sustava većine. Rezultat UNCLOS III je Konvencija o pravu mora. Sam tekst Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora usvojen je glasovanjem u New Yorku 30. travnja 1982., a Konvencija je potpisana na svečanoj sjednici u ljetovalištu Montego Bay na Jamajci 10. prosinca 1982. Konvencija je stupila na snagu 16. studenog 1994. godine, 12 mjeseci od datuma polaganja šezdesete isprave o ratifikaciji ili pristupu (šezdeseta država koja je to učinila je Gvajana).
Konvencija je uvela novi institut u međunarodno pravo mora - isključivi gospodarski pojas, koji je već postojao u običajnom međunarodno pravu, ali nije bio do kraja definiran.
Konvencijom je predviđeno osnivaja Međunarodne vlasti za morsko dno, ali i Međunarodni sud za pravo mora.
-
Lug
#1738 Re: Pelješki most - ko koga zeza
tetejac wrote:Halo momčino, ja kad sam išao u školu učilo me tako. Sve što završava na ‘čki’, ‘ški’, ‘ski’ piše se malim a sve ostalo velikim. Tebi baš smeta veliko ‘H’ a?
- horkesh
#1739 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Lično, da je mene neko ovako prozvao i onda poklopio, ja bih šutio. Vjerovatno najmanje mjesec dana.tetejac wrote:Nema na čemu momčino. Ako još nešto ima reci, ako ne prebaci se na drugu temu o pravopisu.
Ti si ipak odlučio da nastaviš neku raspravu, bez ikakvih argumenata, i nakon što je dokazano da si prilično, u najmanju ruku, nepismen. Nema problema, dušice draga.
Prvo, sam si nešto spomenuo šta te učilo u školi o pravopisu, sad bi to da smetneš. O, pardon, već si ti to davno smetnuo.
Sjedi, bolan, kec k'o kuća. Sad opet navali s velikohrvatskim pričama. Pardon, velikoHrvatskim pričama o teritorijama.
Ali moram da se sjetim onoga kad si rekao šta te učilo u školi, a onda sve to zaboravio
Duša draga Hrvatska
Sunce ti žarko, kad god se zabrinem za sopstvenu zemlju, sjetim se k'o su nama komšije i susjedi - i namah mi bude lakše
Hajd' ti sad opet o velikodržavnim projektima i crtaj teritorije, to te baš ide
- Kaligrafija
#1740 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Tako treba, samo saradnja rodjaci...Samo Laktasi, poskoka sloga...! Odose maske u nepovrat...tetejac wrote:Šta će, gubi secadburry wrote:Zasto mi nazivas Pomoz Bog?Kaligrafija wrote:
Pomoz Bog junace, dok je Stanara, bice i Higsovog bozona, neda Mile pulene svoje bozonske...! Pokoj Miletu dusi, na lanjskoj susi...!Ovdje su ljudi u paranoji i anksiozi da je puno članova pod nekim tajnim zadatkom
-
tetejac
#1741 Re: Pelješki most - ko koga zeza
A koliko visok treba biti most po tebi da tebe zadovolji? Do neba?
De ne zajebaji oko nafte, naftovoda, kruzera i fino reci da si ljubomoran što se Hrvatska kopneno povezuje preko svog teritorija i kapak. Tebi se jebe za potomke i šta će bit za 300 godina, nemoj me jebat. Zemlja protektorat, raspad sistema na sve strane, za 300 godina može se raspast ili prekrojit 300 puta a ti da oprostiš kenjaš o kruzerima i naftovodu a plus toga Hrvati prave most preko svog teritorija i voda. Ostavili su BiH izlaz na otvoreno more i ćao đaci.
De ne zajebaji oko nafte, naftovoda, kruzera i fino reci da si ljubomoran što se Hrvatska kopneno povezuje preko svog teritorija i kapak. Tebi se jebe za potomke i šta će bit za 300 godina, nemoj me jebat. Zemlja protektorat, raspad sistema na sve strane, za 300 godina može se raspast ili prekrojit 300 puta a ti da oprostiš kenjaš o kruzerima i naftovodu a plus toga Hrvati prave most preko svog teritorija i voda. Ostavili su BiH izlaz na otvoreno more i ćao đaci.
- horkesh
#1742 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Most preko mora je kopnotetejac wrote: i fino reci da si ljubomoran što se Hrvatska kopneno povezuje preko svog teritorija i kapak
Joj, ako Kinezi čuju za ovo.... Odmah će milion mostova pružiti i reći, sve je ovo naše jerbo, mi smo tu izgradili most. Jebo međunarodno pravo, otvoreno more, koridore i slične gluposti - mi smo sila
Aman, kakvih će se ovdje gluposti još izreći. Izgradite ga više, k'o Boga vas molim, samo da nam ove nepismene patrioJote više ne objašnjavaju zašto su oni cool jer ga grade. I to ga grade Kinezi, tuđim parama, kakva ironija
Haj' bolan, pobijedili ste, biće most, iduće je treći... kanal
Za kraj, ja bih samo da kažem da je ovo Hrvatski most koji se gradi preko Hrvatskog teritorija neHrvatskim parama, ali na sveHrvatsko zadovoljstvo.
Je li tako danas uče u patriJotskim školama našu dragu dicu
Last edited by horkesh on 25/04/2018 00:49, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
#1743 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ne, mene boli kita za Hrvatsku, moze se raspasti i sutra, a moze i dati Srbiji dio, recimo Kavobag-Vivovitica!tetejac wrote:A koliko visok treba biti most po tebi da tebe zadovolji? Do neba?![]()
-
tetejac
#1744 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Izgleda momčino da si ti ipak malo pismeniji a ujedno i bolji sa precrtavanjem pa nam ti objasni i precrtaj po čemu Hrvatska nema pravo graditi most na svom teritoriju? Usput, objasni to i precrtaj ovima iz Europe što su im dali zeleno svjetlo.horkesh wrote:Lično, da je mene neko ovako prozvao i onda poklopio, ja bih šutio. Vjerovatno najmanje mjesec dana.tetejac wrote:Nema na čemu momčino. Ako još nešto ima reci, ako ne prebaci se na drugu temu o pravopisu.
Ti si ipak odlučio da nastaviš neku raspravu, bez ikakvih argumenata, i nakon što je dokazano da si prilično, u najmanju ruku, nepismen. Nema problema, dušice draga.
Prvo, sam si nešto spomenuo šta te učilo u školi o pravopisu, sad bi to da smetneš. O, pardon, već si ti to davno smetnuo.
Sjedi, bolan, kec k'o kuća. Sad opet navali s velikohrvatskim pričama. Pardon, velikoHrvatskim pričama o teritorijama.
Ali moram da se sjetim onoga kad si rekao šta te učilo u školi, a onda sve to zaboravioNe bi to meni ništa puno značilo da se nisi ovako provalio, prvo poricao, a onda k'o nekim priznanjem skrećeš na temu o pravopisu
![]()
Duša draga Hrvatska(See what I did there?)
Sunce ti žarko, kad god se zabrinem za sopstvenu zemlju, sjetim se k'o su nama komšije i susjedi - i namah mi bude lakše
- cadburry
#1745 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Meni se cini da ti meni nazivas Pomoz Bog jer me zelis uvrijediti tako sto ces mi reci da sam Srbin, a posljedicno me i diskreditirati iz dalje diskusije. Ako mislis da je uvreda i nacin diskreditacije necija nacionalnost, onda si ti najbolja ilustracija zasto smo najgora, najgluplja i najprimitivnija rupa Evrope. Pri tome, naglasavam AKO, jer duboko u sebi ne zelim vjerovati da postoje takvi bolesnici. U tom bi slucaju, "kruzeri, ajfelovi tornji i kipovi slobode u Neumu" mogli posluziti kao prvi stadij dijagnoze.Kaligrafija wrote:Tako treba, samo saradnja rodjaci...Samo Laktasi, poskoka sloga...! Odose maske u nepovrat...tetejac wrote:Šta će, gubi secadburry wrote:
Zasto mi nazivas Pomoz Bog?Ovdje su ljudi u paranoji i anksiozi da je puno članova pod nekim tajnim zadatkom
![]()
Now change user name, and lets play the new game...!
Ako sam pogrijesio, molim te da primis moje izvinjenje (ali ne ko sto ce Neum primati milione turista da razgledaju neumske znamenitosti, nego fakat). Ako nisam pogrijesio, onda prosto mi nemamo sta dalje razgovarati, pa se i iskljucujem iz dalje diskusije sa tobom.
-
tetejac
#1746 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma ne stari. Most preko mora je more.horkesh wrote:Most preko mora je kopnotetejac wrote: i fino reci da si ljubomoran što se Hrvatska kopneno povezuje preko svog teritorija i kapak![]()
Joj, ako Kinezi čuju za ovo.... Odmah će milion mostova pružiti i reći, sve je ovo naše jerbo, mi smo tu izgradili most. Jebo međunarodno pravo, otvoreno more, koridore i slične gluposti - mi smo silaMost preko mora = teritorij, zar niste znali?
![]()
Aman, kakvih će se ovdje gluposti još izreći. Izgradite ga više, k'o Boga vas molim, samo da nam ove nepismene patrioJote više ne objašnjavaju zašto su oni cool jer ga grade. I to ga grade Kinezi, tuđim parama, kakva ironija
Haj' bolan, pobijedili ste, biće most, iduće je treći... kanal
Za kraj, ja bih samo da kažem da je ovo Hrvatski most koji se gradi preko Hrvatskog teritorija neHrvatskim parama, ali na sveHrvatsko zadovoljstvo.
Je li tako danas uče u patriJotskim školama našu dragu dicu
- Kaligrafija
#1747 Re: Pelješki most - ko koga zeza
"Precrtali" su vam Slovenci u Piranskom zaljevu...!tetejac wrote:Izgleda momčino da si ti ipak malo pismeniji a ujedno i bolji sa precrtavanjem pa nam ti objasni i precrtaj po čemu Hrvatska nema pravo graditi most na svom teritoriju? Usput, objasni to i precrtaj ovima iz Europe što su im dali zeleno svjetlo.horkesh wrote:Lično, da je mene neko ovako prozvao i onda poklopio, ja bih šutio. Vjerovatno najmanje mjesec dana.tetejac wrote:Nema na čemu momčino. Ako još nešto ima reci, ako ne prebaci se na drugu temu o pravopisu.
Ali moram da se sjetim onoga kad si rekao šta te učilo u školi, a onda sve to zaboravioNe bi to meni ništa puno značilo da se nisi ovako provalio, prvo poricao, a onda k'o nekim priznanjem skrećeš na temu o pravopisu
![]()
Duša draga Hrvatska(See what I did there?)
-
tetejac
#1748 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Dobro ti se čini cadburry. Imaš ovdje svakakvih likova. Kad nešto tako izvale, ja se sjetim zrakomlatove legendarne i od srca se nasmijem, ‘kao da su mu drogu u heroin stavljali’ 
-
tetejac
#1749 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jesu kaligrafijo. Precrtali su nam Slovenci pa bi sad malo i vi. Jelde? Kad mogu Slovenci možete i vi. Šta je to, komadić. Imaju Hrvati pun kurac obale i mora.
- horkesh
#1750 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Izgleda da jesam. Ne da izgleda, nego su djeca u petom osnovne pismenija od tebe, ali čak ni oni se ne diče time koliko su nepismeni. Ali hajd', kad si već priznao sopstvene mane, nećemo više o tome, važno je da si ih svjestan, umjesto da se s njima hvališ.tetejac wrote: Izgleda momčino da si ti ipak malo pismeniji a ujedno i bolji sa precrtavanjem pa nam ti objasni i precrtaj po čemu Hrvatska nema pravo graditi most na svom teritoriju? Usput, objasni to i precrtaj ovima iz Europe što su im dali zeleno svjetlo.
Jesi li ti dobar?tetejac wrote: Ma ne stari. Most preko mora je more.
Ako baš hoćeš da insistiraš na tome, Hrvatska gradi most preko bh. mora zato što u BiH žive Bošnjaci, Srbi i beskičmenjaci i ulizice, nekada poznati i kao bh. Hrvati.
Naravno, tu je i EU zbog koje će Hrvatska i izgraditi most, isto kao što i zbog iste te EU Hrvatska nikada neće dobiti Piranski zaljev. Ne poričem ja šta će se desiti, dapače, samo su mi smiješne patriJote koje misle da na to imaju neko bogomdano pravo.
Usput, pošto pretpostavljam da nisi u BiH, podmetni rame tvojim bh. sunarodnjacima da zaplaču kad ih zbog ovoga budemo još više kara... majorizirali