Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1726 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Pa evo samo uzeti za primjer NEO i njegov skok, ko je upao, dobro je prošao.
Ovo ne počinje i ne završava sa BTC.
Thorgerson

#1727 Re: Bitcoins

Post by Thorgerson »

Meni ovdje nije jasna prica pojedinaca.

Ljudi su oduvijek trcali da zarade, da uberu profit gdje mogu. Neki su uspjeli, neki nisu. I sada dodje nekolicina forumasa i predstavlja se kao da oni to ne bi. :-) Ono. Nije eticki. Kome ba tu suplju prosipate?! Pa pustite ljude nek vrte i zaradjuju pobogu.

Nema tog covjeka koji ne bi uzeo kajmak da moze, bilo kada, bilo gdje. Na jedan ok i legalan nacin. Nema ga. Zato stanite sa supljom. Ako je balon, balon je puknuce. Ako nije, btc ce se stabilizovati neki ce ispusit foru, neki koji su ranije uzeli nece i zdravo.

Da se razumije ja jos nisam kupio nijednu kripto valutu, iscitavam malo i najvjerovatnije cu nesto love ubaciti, reda radi.
phillie

#1728 Re: Bitcoins

Post by phillie »

@Toma

Upravo sad ja htio napisati. Ljudi se snavezali bitcoina ko pijan plota. I svi govore, ko je u pocetku uzeo lovu uzeo je. Jbt, ko da im je ispod casti zaraditi nesto manje od miliona, pa ne bi ni ulagali, a nisu hiljadarku na kamari vidjeli.
Na ovome se moze zaraditi i to na svakodnevnoj bazi, pa cak ne mora ici x2 sto un1ted kaze, nek se dvadeset posto zaradi od ulaganja, u hajr je...
Naravno, ko se odluci na svakodnevno trejdanje.

@Thorgerson
Nasa tipicna, 'ta ce bitcoin, 'ta ce crypto...
mobsterc

#1729 Re: Bitcoins

Post by mobsterc »

Ima ponesto na prodaju, kurs cex.io, ispod 3-4 joj nista, ne isplati mi se sjedati :D
KAMI666

#1730 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Nije ovo jos vidjelo korekture, ovo je jos sitno da padne, ako bude isao do 17,5k to je kapak, i opet ce da skoci na all time high.
Zivi bili pa vidjeli. :izet:
muhafuca

#1731 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
Ci-Nick wrote: Papirni novac nije magla nego pozajmljeni novac, to je dužničko povjerilački odnos a država zakonima i propisima stoji iza svega.
Sektaši pljuju po papirnom novca, a na kraju dana razmjenjuje Bitcoine za taj isti papirni novac.
bitcoin pretvoris u papirni novac kad vrijednost koju imas u bitcoinima dostigne neku vrijednost za koju si htjeo kupiti nesto sto si planirao.

znaci pretvoris u papirni novac i expresno ga se rjesavas - tj kupujes ili kompjueter ili auto ili stan ili jahtu (na sta je vec ko isao i u ovisnosti o mogucnosti)

stednja u papirnom novcu je vec decenijama neisplativa jer ga jede inflacija i kamate koje dobijas na stednju u papirnom novcu su mizerne.

Znaci vrijedi samo kao sredstvo brze transakcije - zato sto je zahvaljujuci centralnom sistemu banaka opste prihvacen kao sredstvo prenosa vrijednosti u svijetu. (realitet nametnute situacije)

Na zapadu (i dalekom istoku) u nekim zemljama bitcoin je prihvacen kao platezno sredstvo (i neke druge kriptovalute) tako da ukoliko nesto zelis kupiti mozes izbjeci taj jedan korak (mjenjanje u papirni novac i placanje za stvar koju zelis u papirnom novcu) pa direktno platiti u bitcoinu (ili nekom od alt coina)

Mi i jos dosta zemalja kasnimo za tim ali sta je tu je - snalazi se kako mozes a ne kako zelis.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Da netko povuce bitcoine u papirni novac i onda odluci to drzati i stedjeti u papirnom novcu (a ne onda ulagati u nesto drugo sa tim novcem ili kupovati pokretninu/nekretninu) onda bi tvoja logika fercerala.

Ovako - pisanje uz vjetar.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Edit - uz redovni podsjetnik - ti od petog mjeseca govoris, evo ga past ce, samo sto nije i kad jednom (za mjesec, za godinu, za pet godina) padne vjerovatno ces biti prvi koji ce reci "Ha sta sam vam rekao" /facepalm

Al meni opet eto drago da si samo 35 Eura zijanio na kladjenju protiv bitcoina a ne neku ozbiljnu sumu.

No i to govori koliko sam vjerujes u ono sto pricas tj cinjenica da ipak nisi bio idiot pa bacio ozbiljne pare na kladjenje protiv Bitcoina.
firebird

#1732 Re: Bitcoins

Post by firebird »

emmir1 wrote:Čim na forumu tema bitcoins stoji stalno u vrhu aktivnih tema znaj da je u kurcu

Oni koji su pisali prvih 10 strana mogli su zaradit cifru, ostali je sitno.

Hoću da kažem čim se to omasovilo tu mu ga je i kraj, mislim na zaradu ne da će bitcoin sada srmoglavit se
Nista se jos nije omasovilo. Prema procjenama tek oko 0.5% svjetske populacije posjeduje crypto valute. Mass adoption tek dolazi.
Niemand

#1733 Re: Bitcoins

Post by Niemand »

Na stranu ovo sada sa bitcoinom, al kako neko moze vjerovati da ce kriptovalute zamijeniti danasnji novac? :-)
Muhamed Đakmić

#1734 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

firebird wrote:
emmir1 wrote:Čim na forumu tema bitcoins stoji stalno u vrhu aktivnih tema znaj da je u kurcu

Oni koji su pisali prvih 10 strana mogli su zaradit cifru, ostali je sitno.

Hoću da kažem čim se to omasovilo tu mu ga je i kraj, mislim na zaradu ne da će bitcoin sada srmoglavit se
Nista se jos nije omasovilo. Prema procjenama tek oko 0.5% svjetske populacije posjeduje crypto valute. Mass adoption tek dolazi.
Veća je vjerovatnoća da ćemo svi postati ovisnici o heroinu. Procenti su vjerujem tu negdje.
victom

#1735 Re: Bitcoins

Post by victom »

coinbase exchange kasni za isplatama i odobravanjem novca, navodno zbog "problema sa verifikacijom dokumenata".
u prošlosti, sličan slučaj je bio i sa mjenjačnicama, koji su bile kratko pred bankrotom.
sve već slično viđeno na web stranicama za klađanje i poker.
uglavnom, pratim situaciju (na globalnom nivou, ne obrađam se uopšte loklanim investitorima)
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 4 times in total.
victom

#1736 Re: Bitcoins

Post by victom »

moglo bii biti ko sa skečom iz nadrealista.
"Šta je banka radila, banka je bankrotirala"
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 2 times in total.
victom

#1737 Re: Bitcoins

Post by victom »

victom wrote:coinbase exchange kasni za isplatama i odobravanjem novca, navodno zbog "problema sa verifikacijom dokumenata".
u prošlosti, sličan slučaj je bio i sa mjenjačnicama, koji su bile kratko pred bankrotom.
sve već slično viđeno na web stranicama za klađanje i poker.
uglavnom, pratim situaciju (na globalnom nivou, ne obrađam se uopšte loklanim investitorima)
Lako može biti da će na ovaj način, preko mjenjačnica da se obračunaju sa kripto valutama.
KO ? Pa oni kome ne paše kripto (vlada, masoni, ko već sjedi u pozadini)

Ako unište mjenjačnice dobili su pola bitke.
Na ovaj način unose nemir među ljude i štete direktno reputaciji kripto valuta.
Dovoljno je da par mjenjačnici proglasi bankrot ili zatvori accounte, da uzdrma povjerenje u cijeli sistem.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 2 times in total.
Kyuss

#1738 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

Ovih dana altovi luduju, svi su mi debelo u zehlenom 8)
ljiljan02

#1739 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

Kyuss wrote:Ovih dana altovi luduju, svi su mi debelo u zehlenom 8)
https://coinmarketcap.com/currencies/cagecoin/#charts
u debelom minusu :D
seoBIH

#1740 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Pazi se, uskoro bi BTC mogao poceti da divlja, pa ce se to gotovo sigurno odraziti negativno na alts.
Kyuss

#1741 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

Sutra ce EMC2 izletit sa ''velikom vijesti''. Jucer sam se momacki nakrcao coinom, i vec sam 0,15 u plusu. Valjda nece roknut do ujutro :D
Kyuss

#1742 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

seoBIH wrote:
Pazi se, uskoro bi BTC mogao poceti da divlja, pa ce se to gotovo sigurno odraziti negativno na alts.
Zacrtam sell ordere prije spavanja da ne iznenadi po noci. A BTC nikad ne spava. Prosle hefte je bio pomor altova, a ja zaglavinjo i sa arkom, i iotom i jos nesto sitno, sveukupno manje od pola BTC. Zato su me ada i ripple digli ove hefte opasno.
ljiljan02

#1743 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

Prosle hefte je bio pomor altova, a ja zaglavinjo i sa arkom, i iotom i jos nesto sitno, sveukupno manje od pola BTC.
svaka cast, ne uopsteno za trgovinu nego kolicinu koju imas u kripto valutama.
seoBIH

#1744 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

O kolicini se nikada ne prica, kako zbog sigurnosnih razloga, tako zbog manjeg uticaja na druge i njihova ulaganja. Ljudi su npr poletili za XRP i kupili na ATH vrijednosti i sada grizu nokte.
bronhy

#1745 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

Ja jedva cekam pad bitcoina a za njim i ostalih coina da ponovo krenem u kupovinu :-D vec me pocinju nervirati ovako visoke cijene, mada je lijepo vidjeti zelenilo na Blockfoliu :lol:
Kyuss

#1746 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

ljiljan02 wrote:
Prosle hefte je bio pomor altova, a ja zaglavinjo i sa arkom, i iotom i jos nesto sitno, sveukupno manje od pola BTC.
svaka cast, ne uopsteno za trgovinu nego kolicinu koju imas u kripto valutama.
Ma kad krene nizbrdo, a ne mozes nista napravit osim samo se znojit i grist nokte :D
Nije neka para, haver dig'o preko BTC na trejdu sa adom u jednom danu. Treba imat i muda stisnut pa uletit sa 2000 ojra na jedan alt.
Kyuss

#1747 Re: Bitcoins

Post by Kyuss »

seoBIH wrote:O kolicini se nikada ne prica, kako zbog sigurnosnih razloga, tako zbog manjeg uticaja na druge i njihova ulaganja. Ljudi su npr poletili za XRP i kupili na ATH vrijednosti i sada grizu nokte.
:thumbup:

Tako je, odlican savjet. Uzima se u crvenom, na ath nema sanse, sletis glat. Uvalio sam se u neki RAI, ubro ga po dobroj cijeni, ispod doloresa, sad triput otis'o, al ga ne mogu cupat na wallet, mjenjacnica zaquratz.
_Reds_

#1748 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

Kyuss wrote:
seoBIH wrote:O kolicini se nikada ne prica, kako zbog sigurnosnih razloga, tako zbog manjeg uticaja na druge i njihova ulaganja. Ljudi su npr poletili za XRP i kupili na ATH vrijednosti i sada grizu nokte.
:thumbup:

Tako je, odlican savjet. Uzima se u crvenom, na ath nema sanse, sletis glat. Uvalio sam se u neki RAI, ubro ga po dobroj cijeni, ispod doloresa, sad triput otis'o, al ga ne mogu cupat na wallet, mjenjacnica zaquratz.
Treba biti sprtljiv. Ja btc podavn kupio. I zaboravio na ove forkove.

Neki dan udje se loguje na multiwallet, kao ono lego BCH, lega BCC, fini iznosi preko 600 eura, kad ti ono padn nenadano :D

Ev na jednoj berzi :

http://prntscr.com/hp9ww0

samo xrp:

http://prntscr.com/hp9ydy
drndalo

#1749 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Sta je ovo OMG posebno popizdio zadnjih par dana? Nesto se ocekuje kao najava ili slucajnost?
emmir1

#1750 Re: Bitcoins

Post by emmir1 »

Može li pomoć.

https://www.coinbase.com

Registrujem se i obavim na stranici sve šta treba.
Može li preko pay pala da uplatim sebi u novcanik i kupim neke coine

Da li mi još šta treba?

Da se i ja igram
Post Reply