Slazem seKB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar
Ali ima i dosta petljanja ovdje ja ratovao ovo ono ... necu da kazem da lazes ,ali .... ima uvijek ono "ali "
Slazem seKB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar
a ovako to u praksi izgleda...Pandurević: Oni koji osporavaju referendum bude "čuveni srpski inat"

ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajevamO k3 wrote:Slazem seKB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar![]()
Ali ima i dosta petljanja ovdje ja ratovao ovo ono ... necu da kazem da lazes ,ali .... ima uvijek ono "ali "
Dok kakav uhljeb ne donese poziv za mobilizacijuprog321 wrote:zateznistub wrote: Nisi ti fulio metu, ti si fulio čitavu poljanu...![]()
helem, jebe me se za sve, ja sam dao i previše u prošlom, tako da mi ni na kraj pameti nije da se opet povlačim tamo gdje sam se povlačio prije 20-ak godina, za šta? da opet pojedini revu patriotske iz sigurne udaljenosti...ili se vuči okolo, sve oko kojekakvih "talova" i zgrtati pare...dok budale ginu...
Niko te i ne zove
aha,aha.... skonto sam ja tebe kakvu pricu zelis od pocetka da uvalis , samo ode ti sam pred ruduKB9 wrote:ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajevamO k3 wrote:Slazem seKB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar![]()
I zbog tog svog izgubljenog djetinjstva ti bi kotrljao dijasporske glave u narednom ratu...KB9 wrote: ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
nema tu price, neko je osto, neko bjezo i sad bi da se nesto pita i huskamO k3 wrote:aha,aha.... skonto sam ja tebe kakvu pricu zelis od pocetka da uvalis , samo ode ti sam pred ruduKB9 wrote:ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
ti si jos dijete .... nema price sa tobomKB9 wrote:nema tu price, neko je osto, neko bjezo i sad bi da se nesto pita i huskamO k3 wrote:aha,aha.... skonto sam ja tebe kakvu pricu zelis od pocetka da uvalis , samo ode ti sam pred ruduKB9 wrote:ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
hajde reci mi koju istinu?? Prosvijetli meKB9 wrote:pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces
pozdrav iz majke bosne
sam si prekino razgovor zao mi jemO k3 wrote:hajde reci mi koju istinu?? Prosvijetli meKB9 wrote:pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces
pozdrav iz majke bosne
da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...hAZNADAR wrote:Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..tututuuuu wrote:
pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...
Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...
Problem je to shvatiti za neke koji sve posmatraju po svom sablonu.
zao ti je??KB9 wrote:sam si prekino razgovor zao mi jemO k3 wrote:hajde reci mi koju istinu?? Prosvijetli meKB9 wrote:pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces
pozdrav iz majke bosne
tututuuuu wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...hAZNADAR wrote:
Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..
dezurni_ucenik wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...tututuuuu wrote:[quote="hAZNADAR"
Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..
E pa stari, sve po zaslugama.tututuuuu wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...hAZNADAR wrote:Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..tututuuuu wrote:
pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...
Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...
Pa upravo o tome i govorim... Zadrti smo do tri lijepe i to ce, ako ne sad a ono nekad, kosta ti nasu djecu (normalnog) zivota. Kad kazem mi mislim na gradjane, ne obracam se nikome posebno, nisam bas prebrojavala koliko je kojih a svi znamo koji su najzadrtiji...prog321 wrote:HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
Momak ti si za unitarizaciju BiH po sablonu vecine. Gazis na principe etnicke ravnopravnosti - Ovo bi ti Dodikovci i Cirilovci odmah rekli![]()
Poenta svega, sa ovim bi se velika vecina Bosnjaka slozila dok god im niko ne osporava pravo na religiju dok bi se Srbi i Hrvati u BiH tvrdokorno protivili.
e pa nismo. bio je popis, rekao je svoje. Nema ni 2% tih famoznih ostalih i Bosanaca i Hercegovaca. Sovinizam je i kad ne postujes volju osobe da se odredi kako to ona zeli. Svi problemi zapravo i proizlaze iz tog, iz zabadanja nosa u tudje stvari, od narodnosti pa do vjere itd... Na kugli zemaljskoj ne postoji zemlja koja ima samo jedan narod a eto ovdje bi to tako trebalo biti... Ja sam na kraju krajeva rodjen u Jugoslaviji pa onda ce biti da sam ja Jugoslaven.HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
pa ako mi ne možemo skontati, vidi se sa strane.tututuuuu wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...hAZNADAR wrote:Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..tututuuuu wrote:
sta je ovo? dijaspora izgleda sve vise guzva?BHCluster wrote:
Ne pravim ja od Sarajeva babarogu (a Sarajevo nije jedini grad gdje su Bosnjaci vecina) ali ne pravim ga ni svetim. Mozda to u Sarajevu djeca nisu govorila, ali jesu skandirala ustase, palila zastave, razbijala (razbijaju uredno) prozore po crkvama, dogadjaju se i napadi zbog krizica oko vrata itd...dezurni_ucenik wrote:tututuuuu wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...hAZNADAR wrote:
Odes u Banja Luku i u Gospodskoj ulic glasno nekog zovnes "Mehmedeeeeee", odes u Sarajevo i glasno nekog zovni "Bojaneeee". Uoci razliku u reakcijama.
Volite vi od Sarajeva praviti neku strasnu babarogu. Nisu u Sarajevu djeca govorila kako "vlahe" prepoznavaju po konturama lica i boji koze. ko sto rade u Mostaru.
Ne pravim ja od Sarajeva babarogu (a Sarajevo nije jedini grad gdje su Bosnjaci vecina) ali ne pravim ga ni svetim. Mozda to u Sarajevu djeca nisu govorila, ali jesu skandirala ustase, palila zastave, razbijala (razbijaju uredno) prozore po crkvama, dogadjaju se i napadi zbog krizica oko vrata itd...tututuuuu wrote:dezurni_ucenik wrote:da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...tututuuuu wrote:
Odes u Banja Luku i u Gospodskoj ulic glasno nekog zovnes "Mehmedeeeeee", odes u Sarajevo i glasno nekog zovni "Bojaneeee". Uoci razliku u reakcijama.
Volite vi od Sarajeva praviti neku strasnu babarogu. Nisu u Sarajevu djeca govorila kako "vlahe" prepoznavaju po konturama lica i boji koze. ko sto rade u Mostaru.
Ma briga me za srpski jezik kako ga ko zove a i bosnjacki jezik kako ce ko zvati... Ja nigdje nikad ni jednim postom nisam osporavao nikome nista sl. Ovo sto sam ja naveo je apsolutno nevezano za takve stvari... Vec Bosnjaci danas, kao i nekad Srbi, imaju potrebu da nekome govore sta su oni, tj., sta bi trebali biti po misljenju nekog iz Sarajeva itd... A to navodim kao odgovor kolegi koji tvrdi da Bosnjaci nikome nista ne namecu i sl.Alfons Kauders wrote:
E pa stari, sve po zaslugama.
Kada Srbi i Hrvati dodju na ovaj forum i pocnu braniti konstrukciju "bosnjacki jezik", tvrdeci da se bosanski jezik naziva "bosnjacki" na njihovim jezicima...
Onda valjda i mi imamo pravo da kazemo kako se npr. srpski jezik na bosanskom naziva "sandzacki" ili "jezik srbijanskog naroda"... Ili da kazemo da se na bosanskom bosanski Srbi imaju nazivati "bosanski pravoslavci" ili "srbijanska dijaspora u BiH"... Ili kada se, na osnovu politickih stavova njihovih lidera, Hrvati Hercegovine pocnu nazivati Srbima katolicke vjere.
Nacionalizam? Donekle. Odgovor na provokacije drugim provokacijama? Donekle. Zajebancija? Svakako.