Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
mO k3

#1726 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar
Slazem se :thumbup:
Ali ima i dosta petljanja ovdje ja ratovao ovo ono ... necu da kazem da lazes ,ali .... ima uvijek ono "ali "
Danguba

#1727 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Pandurević: Oni koji osporavaju referendum bude "čuveni srpski inat"
a ovako to u praksi izgleda...

Image

http://www.haber.ba/vijesti/crna-hronik ... tri-godine
KB9

#1728 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

mO k3 wrote:
KB9 wrote:ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar
Ali ima i dosta petljanja ovdje ja ratovao ovo ono ... necu da kazem da lazes ,ali .... ima uvijek ono "ali "
ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
tzipiripi

#1729 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tzipiripi »

prog321 wrote:
zateznistub wrote: Nisi ti fulio metu, ti si fulio čitavu poljanu... :roll:
helem, jebe me se za sve, ja sam dao i previše u prošlom, tako da mi ni na kraj pameti nije da se opet povlačim tamo gdje sam se povlačio prije 20-ak godina, za šta? da opet pojedini revu patriotske iz sigurne udaljenosti...ili se vuči okolo, sve oko kojekakvih "talova" i zgrtati pare...dok budale ginu...

Niko te i ne zove :-D
Dok kakav uhljeb ne donese poziv za mobilizaciju :roll: A u slučaju odbijanja kopanje rovova, zatvor .... Ili na vrijeme u minkensku udarnu :D
mO k3

#1730 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:
mO k3 wrote:
ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
aha,aha.... skonto sam ja tebe kakvu pricu zelis od pocetka da uvalis , samo ode ti sam pred rudu
GeeTnT

#1731 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

KB9 wrote: ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
I zbog tog svog izgubljenog djetinjstva ti bi kotrljao dijasporske glave u narednom ratu...
KB9

#1732 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

mO k3 wrote:
KB9 wrote:ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
aha,aha.... skonto sam ja tebe kakvu pricu zelis od pocetka da uvalis , samo ode ti sam pred rudu
nema tu price, neko je osto, neko bjezo i sad bi da se nesto pita i huska :)
mO k3

#1733 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:
mO k3 wrote:
KB9 wrote:ja nisam ratovo, naravno, al sam bio maksum koji se sjeca rata i koji je tokom rata iso u navodnu skolu, pokusavo se igrat i kojem je djetinjstvo ukradeno ratom i pokusajem jednog nebeskog naroda da izbrise drugi samo zato sto im je penisu ceif, to me ne cini nista manje vrijednim i kompetentnim u prici o ratu jer ga granatiran vise puta na dnevnoj bazi nista manje nisam proso od nekog na liniji kad sve uzmes u obzir na kraju krajeva
nema tu price, neko je osto, neko bjezo i sad bi da se nesto pita i huska :)
ti si jos dijete .... nema price sa tobom
poz iz dijaspore
KB9

#1734 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces

pozdrav iz majke bosne :bih:
mO k3

#1735 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces

hajde reci mi koju istinu?? Prosvijetli me
KB9

#1736 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

mO k3 wrote:
KB9 wrote:pogledaj ti istini u oci malo, znam da nije lako stat pred ogledalo al sta ces

sam si prekino razgovor zao mi je
tututuuuu

#1737 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote:

pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...

Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...
Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..

Problem je to shvatiti za neke koji sve posmatraju po svom sablonu.
da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...
mO k3

#1738 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:
mO k3 wrote:

sam si prekino razgovor zao mi je
zao ti je??
Nemas ti nikakvih argumenata to je tvoj problem....ali imam dojam da tipkas ili iz sirokog ili bl
dezurni_ucenik

#1739 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

tututuuuu wrote:
hAZNADAR wrote:
Bosnjaci i neznaju za nista drugo osim multietnicnosti i prava svih na jezik, naciju,..

da da da... samo je meni na ovom forumu jedno 100 puta receno da ja nisam Hrvat, ostale stvari da i ne spominjemo od raznih naziva i uvreda zbog drugacijem misljenja, a osobito ovo za multietnicnost i prava drugih... I kakvu ti to multietnicnost zagovaras kad kazes da je ispravan put "bosnjacki nacionalizam"... Mozda ja imam svoj sablon, ali imas ga i ti sigurno... Pa sad ciji je ispravan...

Odes u Banja Luku i u Gospodskoj ulic glasno nekog zovnes "Mehmedeeeeee", odes u Sarajevo i glasno nekog zovni "Bojaneeee". Uoci razliku u reakcijama.

Volite vi od Sarajeva praviti neku strasnu babarogu. Nisu u Sarajevu djeca govorila kako "vlahe" prepoznavaju po konturama lica i boji koze. ko sto rade u Mostaru.
Last edited by dezurni_ucenik on 04/09/2016 12:10, edited 1 time in total.
mO k3

#1740 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

dezurni_ucenik wrote:
tututuuuu wrote:[quote="hAZNADAR"

Odes u Banja Luku i u Gospodskoj ulic glasno nekog zovnes "Mehmedeeeeee", odes u Sarajevo i glasno nekog zovni "Bojaneeee". Uoci razliku u reakcijama.[/quote]
:thumbup:
KB9

#1741 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

ima on dojam odakle ja tipkam, e moja paranoicna i hrabra dijasporo
Alfons Kauders

#1742 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

tututuuuu wrote:
hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote:

pa nisu trazili nacionalnost kao izjasnjavanje niti se u Ustavu BiH spominje nacionalnost vec narodnost. A ja se vrlo dobro sjecam da se napadalo ljude "da nam zele podvaliti mi Bosanci i Hercegovci, ja samo Bosnjak" itd... pa broto upiti ljutit pogled...

Kako je Bosnjaci i SDA postuju odluka Ustavnog suda za izbore u Mostaru ni dana danas nije provedena jer ce tako biti Bosnjaci preglasani... toliko o postovanju i multietnicnosti... O tom slucaju "postovanje i multietnicnost" prolaze samo kad su odluke u korist Bosnjka i kad su Bosnjaci vecina... Kad nisu, ajmo se dijeliti...

E pa stari, sve po zaslugama.

Kada Srbi i Hrvati dodju na ovaj forum i pocnu braniti konstrukciju "bosnjacki jezik", tvrdeci da se bosanski jezik naziva "bosnjacki" na njihovim jezicima...

Onda valjda i mi imamo pravo da kazemo kako se npr. srpski jezik na bosanskom naziva "sandzacki" ili "jezik srbijanskog naroda"... Ili da kazemo da se na bosanskom bosanski Srbi imaju nazivati "bosanski pravoslavci" ili "srbijanska dijaspora u BiH"... Ili kada se, na osnovu politickih stavova njihovih lidera, Hrvati Hercegovine pocnu nazivati Srbima katolicke vjere.

Nacionalizam? Donekle. Odgovor na provokacije drugim provokacijama? Donekle. Zajebancija? Svakako.
HomeSweetHome

#1743 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

prog321 wrote:
HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.

Momak ti si za unitarizaciju BiH po sablonu vecine. Gazis na principe etnicke ravnopravnosti - Ovo bi ti Dodikovci i Cirilovci odmah rekli :-D

Poenta svega, sa ovim bi se velika vecina Bosnjaka slozila dok god im niko ne osporava pravo na religiju dok bi se Srbi i Hrvati u BiH tvrdokorno protivili.
Pa upravo o tome i govorim... Zadrti smo do tri lijepe i to ce, ako ne sad a ono nekad, kosta ti nasu djecu (normalnog) zivota. Kad kazem mi mislim na gradjane, ne obracam se nikome posebno, nisam bas prebrojavala koliko je kojih a svi znamo koji su najzadrtiji...
tututuuuu

#1744 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
e pa nismo. bio je popis, rekao je svoje. Nema ni 2% tih famoznih ostalih i Bosanaca i Hercegovaca. Sovinizam je i kad ne postujes volju osobe da se odredi kako to ona zeli. Svi problemi zapravo i proizlaze iz tog, iz zabadanja nosa u tudje stvari, od narodnosti pa do vjere itd... Na kugli zemaljskoj ne postoji zemlja koja ima samo jedan narod a eto ovdje bi to tako trebalo biti... Ja sam na kraju krajeva rodjen u Jugoslaviji pa onda ce biti da sam ja Jugoslaven.
and

#1745 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by and »

tututuuuu wrote:
hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote:

pa ako mi ne možemo skontati, vidi se sa strane.
ako za tvoj šablon kaže međ. zajednica da nije o.k io njemu postoje presude međ. sudova glupo je ponovo ga spominjati.
imamo put bih ka eu i tu su normalni šabloni kojih bi se trebali držati.
evo ovaj sad zadnji primjer s izvozom voća u rusiju.
srbi imaju šablon da nam ne trebaju jake državne institucije za kontrolu kvaliteta hrane, jer one strašno ugrožavaju interese srba, pa njihovi prijatelji rusi otkažu uvoz voća i povrća i još naglase da je problem što na pečatu ne piše BiH.
al je sačuvan interes srpskog naroda, pa nema imena bih na pečatu, a to što će mnogim srbima propasti posao i ogromna količina voća i povrća nije problem :?
155_mm

#1746 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by 155_mm »

BHCluster wrote:
sta je ovo? dijaspora izgleda sve vise guzva?
:lol:

najbolje mi je kad o bosnjackoj dijaspori guslaju oni cije politicke elite imaju ogroman strah da im vecina stanovnistva ne ode u posjetu rodbini u beograd i novi sad na sami pomol nekog novog sukoba.

:lol:
tututuuuu

#1747 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

dezurni_ucenik wrote:
tututuuuu wrote:
hAZNADAR wrote:

Odes u Banja Luku i u Gospodskoj ulic glasno nekog zovnes "Mehmedeeeeee", odes u Sarajevo i glasno nekog zovni "Bojaneeee". Uoci razliku u reakcijama.

Volite vi od Sarajeva praviti neku strasnu babarogu. Nisu u Sarajevu djeca govorila kako "vlahe" prepoznavaju po konturama lica i boji koze. ko sto rade u Mostaru.
Ne pravim ja od Sarajeva babarogu (a Sarajevo nije jedini grad gdje su Bosnjaci vecina) ali ne pravim ga ni svetim. Mozda to u Sarajevu djeca nisu govorila, ali jesu skandirala ustase, palila zastave, razbijala (razbijaju uredno) prozore po crkvama, dogadjaju se i napadi zbog krizica oko vrata itd...

Kako god, uopce nije rijec o tome vec o navodu kolege forumasa da je ispravan put za BiH "bosnjacki nacionalizam"... Da mi ko hoce samo odgovoriti kakva bi to osoba zeljela zivjeti u sredini bosnjackog nacionalizma a da i ona sama nije Bosnjak? A vjerujem da ni dobar dio Bosnjaka s tim ne bi bio zadovoljan...
JanuaryJones

#1748 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by JanuaryJones »

Da je Jugoslavija opstala i bio bi Jugosloven, po nacionalnosti. Po narodnosti Bošnjak a po vjeroispovjesti musliman al džaba ljudima objašnjavat šta je nacija, narodnost, etnija...
dezurni_ucenik

#1749 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

tututuuuu wrote:
dezurni_ucenik wrote:
tututuuuu wrote:

Ne pravim ja od Sarajeva babarogu (a Sarajevo nije jedini grad gdje su Bosnjaci vecina) ali ne pravim ga ni svetim. Mozda to u Sarajevu djeca nisu govorila, ali jesu skandirala ustase, palila zastave, razbijala (razbijaju uredno) prozore po crkvama, dogadjaju se i napadi zbog krizica oko vrata itd...

Kako god, uopce nije rijec o tome vec o navodu kolege forumasa da je ispravan put za BiH "bosnjacki nacionalizam"... Da mi ko hoce samo odgovoriti kakva bi to osoba zeljela zivjeti u sredini bosnjackog nacionalizma a da i ona sama nije Bosnjak? A vjerujem da ni dobar dio Bosnjaka s tim ne bi bio zadovoljan...[/quote]

Uredno razbijaju prozore po crkvama ? Izmisljas gluposti. Par slucajeva se desilo, policija oidmah reagovala.
Krst oko vrata? Nikad nisam cuo da je neko napadnut zbog toga.
Djeca skandiraju ustase?? U Sirkom Brijegu stavljaju svastike na stadionu.

Nemas pojma u kojoj zabludi zivis. Steta bas.

Ali drzi se ti Listice, to je tvoj krajnji intelektualni domet za zivjeti. :thumbup:
tututuuuu

#1750 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tututuuuu »

Alfons Kauders wrote:
E pa stari, sve po zaslugama.

Kada Srbi i Hrvati dodju na ovaj forum i pocnu braniti konstrukciju "bosnjacki jezik", tvrdeci da se bosanski jezik naziva "bosnjacki" na njihovim jezicima...

Onda valjda i mi imamo pravo da kazemo kako se npr. srpski jezik na bosanskom naziva "sandzacki" ili "jezik srbijanskog naroda"... Ili da kazemo da se na bosanskom bosanski Srbi imaju nazivati "bosanski pravoslavci" ili "srbijanska dijaspora u BiH"... Ili kada se, na osnovu politickih stavova njihovih lidera, Hrvati Hercegovine pocnu nazivati Srbima katolicke vjere.

Nacionalizam? Donekle. Odgovor na provokacije drugim provokacijama? Donekle. Zajebancija? Svakako.
Ma briga me za srpski jezik kako ga ko zove a i bosnjacki jezik kako ce ko zvati... Ja nigdje nikad ni jednim postom nisam osporavao nikome nista sl. Ovo sto sam ja naveo je apsolutno nevezano za takve stvari... Vec Bosnjaci danas, kao i nekad Srbi, imaju potrebu da nekome govore sta su oni, tj., sta bi trebali biti po misljenju nekog iz Sarajeva itd... A to navodim kao odgovor kolegi koji tvrdi da Bosnjaci nikome nista ne namecu i sl.
Locked