Referendum(i) u RS-u

Locked
arzuhal

#1726 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

mmaar wrote:Ima li neko da se kladi da ce ovih dana uletiti cetnik Vucic da "smiruje strasti" i izigrava "faktor stabilnosti".

Sva ova igranka se vodi iz Beograda i neka vodi, sami ce raspakivanjem Dejtona dohakati genocidnoj tvorevini, a ja se nadam da ce Laktasenko dovisiti posao do kraja prije nego dobije motku u dupe, mada kakva je to seoska varalica i kukavica, tesko da ce stisnuti muda i ici do kraja.
Srbija, na svom dugom putu ka EU, dok sjedi na rusko-natovskom dvosjedu, istrošit će i izgustirat za svoje potrebe, malo pomalo, i Kosovo i RS, a onda će se počet sobom bavit...

Naravno da će uletit Vučić, njemu nikako ne odgovara ovo što radi Dodik...
Lee Stiffdick

#1727 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Sukob civilizacija. Muslimanska kultura je nekompatibilna sa zapadnom i katolickom.

Bosanski muslimani su pokazali u zadnjih 25 godina da kada imaju slobodan izbor, nedvismisleno biraju povratak nekim svojim vjerskim korijenima i muslimanskom identitetu, od evropeizacije. To je njihovo legitimno pravo ali se mozw ostvariti u odvojenom drustvu i drzavi, ne u zajednici sa onima koju tu viziju ne dijele.
arzuhal

#1728 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote: mudzahedini iz islamskog sarajeva su posebna prica, odmah obrezuju cunu ako slucajno primjete da si kjafir...
Zato ga ja fino odvedem Skaki, ako hoće, da mu to uradi umjetnički k'o Meštrović, ljepo, gospocki i po tabijatu, a ne k'o braća hrđžavom čakijom, samo fiknu nabrzinu...Mislim, dok je još vakat, kasnije, kada dođe do sukoba civilizacija, niko neće stić...
Šunj

#1729 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

mmaar wrote:Ima li neko da se kladi da ce ovih dana uletiti cetnik Vucic da "smiruje strasti" i izigrava "faktor stabilnosti".

Sva ova igranka se vodi iz Beograda i neka vodi, sami ce raspakivanjem Dejtona dohakati genocidnoj tvorevini, a ja se nadam da ce Laktasenko dovisiti posao do kraja prije nego dobije motku u dupe, mada kakva je to seoska varalica i kukavica, tesko da ce stisnuti muda i ici do kraja.
Istina 100%
Ripicipi

#1730 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Lee Stiffdick wrote:
hizo ramidovic wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Hrvati su 1992 samo iz strateskih razloga prihvatili referendum za bezavisnost BiH. Ne postoji opcija, okolnost ili nacin da Hrvati pristanu na manjinski status u istoj drzavi sa muslimanima. Radi o sukobu i nekompatibilnosti civilizacija.
plitak si da bi razumio neke stvari...
vjerojatno je i "oluja 95" bila na tragu te kompatibilnosti...
Objasni mi ti te stvari i tvoju logiku. Ako Hrvati nece da im Srbi otmu 1/3 zemlje to znaci da su ok s tim da im muslimani upravljaju zivotima? Vidimo u Francuakoj sta se desava i sa 10% muslimana, vidim u sta se Sarajevo pretvorilo sa "umjerenim" Bosnjacima. Ne mozes 100 metara prosetat ne vidis 20 pokrivenih zena. I treba da vjerujem tebi a ne svojim ocima? Hu iz ju?
Ogromna vecina bosnjakinja nije pokrivena, to sto ti vidjas arape to je druga stvar.
Ja ko ateista koji bi da mogu :D ukinuo sve vjere, ti kazem da ti se opasno prividjaju babaroge, podsjecas na Antu iz Mostara.
Cim ti i umjerene Bosnjake stavljas pod navodnike, poprilicno si kontaminiran.
BHCluster

#1731 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Lee Stiffdick wrote:Sukob civilizacija. Muslimanska kultura je nekompatibilna sa zapadnom i katolickom.

Bosanski muslimani su pokazali u zadnjih 25 godina da kada imaju slobodan izbor, nedvismisleno biraju povratak nekim svojim vjerskim korijenima i muslimanskom identitetu, od evropeizacije. To je njihovo legitimno pravo ali se mozw ostvariti u odvojenom drustvu i drzavi, ne u zajednici sa onima koju tu viziju ne dijele.
:lol:
Image
Yamcha

#1732 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Yamcha »

Lee Stiffdick wrote:Sukob civilizacija. Muslimanska kultura je nekompatibilna sa zapadnom i katolickom.

Pa zato brate fino spakujte kofere i pravac Istok (Srbi) i Zapad (Hrvati). I mirna Bosna.
arzuhal

#1733 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Image
BHCluster

#1734 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Šunj wrote:

Istina 100%
Mirotvoraca sa Jevrejskog groblja.
dogtag

#1735 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

Bosanski katolici su posljednjem ratu kao i posljednih 25 godina kada imaju slobodan izbor, nedvosmisleno biraju povratak nekim svojim vjerskim korjenima i katoličkom indetitetu od evropeizacije. To je njihovo legitimno pravo ali se moze ostvariti u odvojenom drustvu i drzavi, ne u zajednici sa onima koju tu viziju ne dijele!
Oni su preteča katoličkog Isila, prvi su uveli u upotrebu "auto bombe" u Mostaru i ostalim gradovima. Gume kotrljali sa Huma napunjene eksplozivom (preteca Asadovih barel bombi) itd. Sta reći, sa krunicama išli u ubijanje protjerivanje, i pljačku domicilnog gradskog bošnjačkog stanovništva, poznato kao UŽP. Valjda su to evropske tekovine kojima streme!
arzuhal

#1736 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

dogtag wrote:
Bosanski katolici su posljednjem ratu kao i posljednih 25 godina kada imaju slobodan izbor, nedvosmisleno biraju povratak nekim svojim vjerskim korjenima i katoličkom indetitetu od evropeizacije. To je njihovo legitimno pravo ali se moze ostvariti u odvojenom drustvu i drzavi, ne u zajednici sa onima koju tu viziju ne dijele!
Oni su preteča katoličkog Isila, prvi su uveli u upotrebu "auto bombe" u Mostaru i ostalim gradovima. Gume kotrljali sa Huma napunjene eksplozivom (preteca Asadovih barel bombi) itd. Sta reći, sa krunicama išli u ubijanje protjerivanje, i pljačku domicilnog gradskog bošnjačkog stanovništva, poznato kao UŽP. Valjda su to evropske tekovine kojima streme!

Ne znam što mu pričaš to kada on nije ni Hrvat, ni katolik, samo se služi njima u izlaganju svoje teorije... :mrgreen:
dogtag

#1737 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

arzuhal wrote:
dogtag wrote:

Ne znam što mu pričaš to kada on nije ni Hrvat, ni katolik, samo se služi njima u izlaganju svoje teorije... :mrgreen:
Ma ja.... "Teorija šupljih posuda" :lol:
benjen

#1738 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

jel to o stifdicku pricamo :lol:
njega treba tamo kod dzeme na preobrazbu :mrgreen:
Šunj

#1739 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

Jedan covjek = jedan glas kao u svim normanim drzavama, i onda ce sve ove rasprave biti nepotrebne.
Ovako je Image
hAZNADAR

#1740 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

arzuhal wrote:

O ne, jos jedan od onijeh.
Šunj

#1741 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

dogtag wrote:
arzuhal wrote:
dogtag wrote:

Ma ja.... "Teorija šupljih posuda" :lol:
Ja, ja.... kada su u pitanju pocinjeni zlocini, onda krscani nisu pocinili ni jedan od krizarskih ratova do danas.

Code: Select all

Križarski ratovi bili su srednjovjekovni sveti ratovi u kojima su pretežito sudjelovali kršćanski vitezovi iz Francuske i Svetoga Rimskog Carstva. Cilj im je bio oslobođenje svetog grada Jeruzalema od muslimanske vlasti, a trajali su oko 200 godina, između 1095. i 1291.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kri%C5%BEarski_ratovi
Image
hAZNADAR

#1742 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

Kada o Evropi pricaju ljudi koje je nisu vidjeli i imaju viziju o ateistickom raju nalik gradskim sredinama u bivsoj drzavi osamdesetih. :lol:
Pa kada ih podsjetis da je u Evropi vjera i u skoli, obavezno gradivo, i na medijima, placa se porez crkvi, novorodjeni po defaultu upisuju u crkvene knjige, skole, institucije, bolnice,.. nose ime po svecima, Hristu, trojstvu,.. drzavni praznici Uskrs, Bozic i lokalni sveci,.. najveci broj vjencanja u crkvi, najveci dio populacije krsten, zakletve i prisege uz Bibliju, krst od zastave i grbova do lancica,.. - onda krenu teoriju domacih autohtonih evropskih vjera i stranih uvezenih.
Pa i tu ih podsjetis da je u pitanju samo hronologija koja je vjera kada prije dosla i da Hrist i apostoli nisu bas bili Evropljani, onda se pozovu na hronologiju. Pa i tu ih podsjetis da je islam u Evropi stariji od protestantizma recimo,.. onda se na kraju pozovu na modni klise i ukuse jerbo hodocasce svetom Anti, Medjugorje, proslava svetog Patrika u Irskoj,.. valjda ljepse izgleda od iftara. i valjda evropskije.

Jedno je sigurno - islamofobija kod susjednih nacionalista ima uporiste u tradiciji bivse drzave i standardu, arsinima po kojima smo gledali na civilizovane vjere i primitivne. A ista tradicija se nazalost provukla i kod "domacih" ma kako se oslovljavali. Nadji se.
Last edited by hAZNADAR on 18/08/2016 17:20, edited 4 times in total.
mO k3

#1743 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

stari grad Visegrad wrote:
hizo ramidovic wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Hrvati su 1992 samo iz strateskih razloga prihvatili referendum za bezavisnost BiH. Ne postoji opcija, okolnost ili nacin da Hrvati pristanu na manjinski status u istoj drzavi sa muslimanima. Radi o sukobu i nekompatibilnosti civilizacija.
plitak si da bi razumio neke stvari...
vjerojatno je i "oluja 95" bila na tragu te kompatibilnosti...
@Lee Stiffdick
Neistina. Gdje si ti bio 1992?
Mučko se u testisima
Lee Stiffdick

#1744 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Ko prati vijesti iz svijeta jasno mu je da je po srijedi sukob civilizacija. Osim toga, pokazite mi jednu muslimansku zemlju koja funkcionira na demokratski nacin i to gradjansko liberalni? Nema. Pazite, to znaci i sudstvo i parlament i izvrsna vlast. Ne samo predsjednik izabran. To je nemoguce zbog religije. To ja nisam izmislio. To su cinjenice. Pokazatelji. Realnost. Statistika.

Neki kolega gore rece da se samo arapske zene pokrivaju. Nije istina. Vidio sam mnoge, mnoge Bsnjakinje, domace zene kako se pokrivaju. To je tebi umjereno?

Te zene ili nemaju izbora ili slobodnim izborom biraju solidarnost sa obicajima sistema koji terorizira zene i ostale i to je umjereno. Ako je to umjereno ja ne znan sta je umjereno.

Nekompatibilnost.
hizo ramidovic

#1745 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hizo ramidovic »

genijalac opet jase...
Lee Stiffdick

#1746 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

hAZNADAR wrote:

Kada o Evropi pricaju ljudi koje je nisu vidjeli i imaju viziju o ateistickom raju nalik gradskim sredinama u bivsoj drzavi osamdesetih. :lol:
Pa kada ih podsjetis da je u Evropi vjera i u skoli, obavezno gradivo, i na medijima, placa se porez crkvi, novorodjeni po defaultu upisuju u crkvene knjige, skole, institucije, bolnice,.. nose ime po svecima, Hristu, trojstvu,.. drzavni praznici Uskrs, Bozic i lokalni sveci,.. najveci broj vjencanja u crkvi, najveci dio populacije krsten, krst od zastave i grbova do lancica,.. - onda krenu teoriju domacih autohtonih evropskih vjera i stranih uvezenih.
Pa i tu ih podsjetis da je u pitanju samo hronologija koja je vjera kada prije dosla i da Hrist i apostoli nisu bas bili Evropljani, onda se pozovu na hronologiju. Pa i tu ih podsjetis da je islam u Evropi stariji od protestantizma recimo,.. onda se na kraju pozovu na modni klise i ukuse jerbo hodocasce svetom Anti, Medjugorje, proslava svetog Patrika u Irskoj,.. valjda ljepse izgleda od iftara. i valjda evropskije.

Jedno je sigurno - islamofobija kod susjednih nacionalista ima uporiste u tradiciji bivse drzave i standardu, arsinima po kojima smo gledali na civilizovane vjere i primitivne. A ista tradicija se nazalost provukla i kod "domacih" ma kako se oslovljavali. Nadji se.
U Francuskoj je vjera u skoli obavezno gradivo? Osim toga, ja ne kazem da EU nije krscanska. Jeste, samo sto ti ne razumijes da je krscanstvo i ateizam kompatibilna stvar. Ateizam je tekovina zapadne filozofije a koja je opet tekovina judeo-krscanske civilizacije. Muslimanska kultura s tim skupa nije kompatibilna.
hAZNADAR

#1747 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

Lee Stiffdick wrote:Ko prati vijesti iz svijeta jasno mu je da je po srijedi sukob civilizacija. Osim toga, pokazite mi jednu muslimansku zemlju koja funkcionira na demokratski nacin i to gradjansko liberalni? Nema. Pazite, to znaci i sudstvo i parlament i izvrsna vlast. Ne samo predsjednik izabran. To je nemoguce zbog religije. To ja nisam izmislio. To su cinjenice. Pokazatelji. Realnost. Statistika.

Neki kolega gore rece da se samo arapske zene pokrivaju. Nije istina. Vidio sam mnoge, mnoge Bsnjakinje, domace zene kako se pokrivaju. To je tebi umjereno?

Te zene ili nemaju izbora ili slobodnim izborom biraju solidarnost sa obicajima sistema koji terorizira zene i ostale i to je umjereno. Ako je to umjereno ja ne znan sta je umjereno.

Nekompatibilnost.
Ovo je vec trolanje teme. Dobio je dovoljno odgovora iako je sve of topic i posto je ili zatucan ili provokator - ocekujem da moderacija reaguje.

Ili da promijenimo naslov teme o sukobu civilizacija i nazadnom islamu - a o referendumu na podforumu Sport.
ABH017

#1748 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

hAZNADAR wrote:

Pa kada ih podsjetis da je u Evropi vjera i u skoli, obavezno gradivo, i na medijima, placa se porez crkvi, novorodjeni po defaultu upisuju u crkvene knjige, skole, institucije, bolnice,.. nose ime po svecima, Hristu, trojstvu,.. drzavni praznici Uskrs, Bozic i lokalni sveci,.. najveci broj vjencanja u crkvi, najveci dio populacije krsten, zakletve i prisege uz Bibliju, krst od zastave i grbova do lancica,.. - onda krenu teoriju domacih autohtonih evropskih vjera i stranih uvezenih.

:thumbup:
Baš tako nekako.
Šunj

#1749 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

komentari;
Ljudi dragi, moja djeca nemaju šta da jedu. Ja ne mogu posla da nađem već 5 godina. Živ se slomih radeći na crno da koju KM kući. Oćete li iskreno? Boli me ona stvar kojom sa našpricao onu drugu da mi troje djece rodi u kako će se država zvati i ko će njome upravljati, ako ću ja dostojanstveno sa svojom porodicom ko čovjek živjeti. Nek se zove i Tunguzija, samo mi više sjašite sa svim tim referendumima, pričama o ratu, naglasavanju, majorizaciji. Razbolila mi se žena, nema lijekova, cijene skaču, porez na zrak samo što nije. Hoću ljudi da živim ko čovjek sa normalnim životnim standardom i da mi djeca mogu da se školuju gdje hoće a ne gdje moraju. Želim da putujem po svijetu i da ne prevrčem prokleti KM za danas od sutra. Referendum i priča SDA i BiH me zanima ko odvaljen džon cipele. Hoću ljudi da živim ko čovjek, a ovo zadnjih 25 godina nije život, ovo je mrcvarenje i maltretiranje. Ubijte me, samo da više ne živim ovako i da ne gledam djecu kako mi se pate i kakva ih pogana budućnost čeka. Fuuuuuuj marvo! Fuuuuuj!!!!

Code: Select all

Ljudi moji kad ćemo se mi jednom opametiti??? Bošnjaci moraju prihvatiti RS i njena prava, a Srbi prihvatiti da žive u BiH koja se sastoji od dva entiteta i Brčko distrikta i okrenuti se jednom životnim pitanjima, ekonomiji, mladim, prosperitetu... a političare koji nas svađaju, isključivo iz svoje koristi, poslati na smetlište istorije. Ne prizivajte probleme imali smo ih skoro i šta smo dobili, 5% svih nacija se obogatilo, a 95% enormno osiromašilo. Uzmimo se u pamet!!!!
Ja znam da ce ovaj cirkus o odvajanju,pripajanju,ujedinjenu i otcijepljenu trajati mozda jos 100 godina. Nitko ne spominje ekonomiju,zaposljavanje otvaranje fabrika. A mi ovce se hvatamo na to. A poslije kao ljuti sto neznamo kako prezivjeti zimu
Last edited by Šunj on 18/08/2016 17:31, edited 5 times in total.
mO k3

#1750 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Lee Stiffdick wrote:Ko prati vijesti iz svijeta jasno mu je da je po srijedi sukob civilizacija. Osim toga, pokazite mi jednu muslimansku zemlju koja funkcionira na demokratski nacin i to gradjansko liberalni? Nema. Pazite, to znaci i sudstvo i parlament i izvrsna vlast. Ne samo predsjednik izabran. To je nemoguce zbog religije. To ja nisam izmislio. To su cinjenice. Pokazatelji. Realnost. Statistika.

Nekompatibilnost.
Nego mi reci koliko vas ima na području cetniteta
Locked