Brexit

Post Reply
hAZNADAR

#1726 Re: Brexit

Post by hAZNADAR »

mO k3 wrote:Moje moje mišljenje je da Britanci nisu imali plan B ako većina bude glasala za " out"

Ovih dana ne vidim odgovorne političare na TV da daju intervju za BBC ili druge kuće
Naivno razmisljanje. Naravno da imaju za sve plan i za sve varijante zavisno od situacije. Svjetska sila je to ipak.

Ali imaju i drugi koji su ovo ocekivali. Nece niko propasti, svi ce izgubiti,.. ali neko malo vise.
mO k3

#1727 Re: Brexit

Post by mO k3 »

hAZNADAR wrote:
mO k3 wrote:Moje moje mišljenje je da Britanci nisu imali plan B ako većina bude glasala za " out"

Ovih dana ne vidim odgovorne političare na TV da daju intervju za BBC ili druge kuće
Naivno razmisljanje. Naravno da imaju za sve plan i za sve varijante zavisno od situacije. Svjetska sila je to ipak.

Ali imaju i drugi koji su ovo ocekivali. Nece niko propasti, svi ce izgubiti,.. ali neko malo vise.
Vjeruj mi , zašto kameron kaže da će sljedeći premijer potpisati za izlazak iz EU , igraju na vrijeme

Sada će da traže EXIT iz Brexita :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1728 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

prog321 wrote:Treba uvesti novu himnu EU.
Deutschland über alles. :-D
:thumbup: :mrgreen:
klavirdžija

#1729 Re: Brexit

Post by klavirdžija »

hAZNADAR wrote:

http://news.sky.com/video/1717859/islam ... rexit-plan
Mlohavi

#1730 Re: Brexit

Post by Mlohavi »

Brexit, pa Island? Slucajnost?
Mislim da ne.
bh.tornjak

#1731 Re: Brexit

Post by bh.tornjak »

jbt...sta znaci dosljedan narod.....poslije izlaska iz EU...izadjose i sa Europskog prvenstva.... :lol:
mO k3

#1732 Re: Brexit

Post by mO k3 »

bh.tornjak wrote:jbt...sta znaci dosljedan narod.....poslije izlaska iz EU...izadjose i sa Europskog prvenstva.... :lol:
Nije za njih EU ;)
Connaisseur Karlin

#1733 Re: Brexit

Post by Connaisseur Karlin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Eto ti ga na... :oops:
Engleski jezik, koji je bio radni u institucijama EU, možda više neće biti zvanični jezik EU nakon što Britanija izađe iz članstva evropskog bloka, rekla je danas predsjedavajuća Komiteta za ustavna pitanja u Evropskom parlamentu Danuta Hübner.
opa, sad ce biti Njemacki i Francuski :D :lol:
Connaisseur Karlin

#1734 Re: Brexit

vivaldi wrote:
L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/merke ... /160627107

Bravo, ima zena muda :thumbup:

stvarno je gigant. neki dan je bila jos jaca poruka u fazonu nema potrebe da ih sada odmah nabijaju nogom vec polako.

prije par mjeseci kad je ono psla u tursku brko joj prijetio, maho rukom, da ne dolazi u tursku bez ovog, bez onog...a ona hladna ko led. zna po sta je posla, ima cilj...ne odgvovara na provokacije nikakve...tacno se covjek umjesto nje iznervira.

uzasno je antipaticna, ali je gigant. nije bas da mislim da u posljednje vrijeme nema fula, ali me fascinira dosljednost i istrajnost u ciljevima pa kakvi god da su
Meni je Markelica oduvijek kool :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1735 Re: Brexit

Sda je vrijeme da se EU navikne zivjeti bez VB :-D Ovo je vrijeme da EU dokaze da se moze napokon pozitivno promjeniti. :)
L u c i f e r

#1736 Re: Brexit

Post by L u c i f e r »

Mlohavi wrote:Brexit, pa Island? Slucajnost?
Mislim da ne.
Il su ograisali il im je neko sihire bacio :mrgreen:
Toffee karamela

#1737 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

bh.tornjak wrote:jbt...sta znaci dosljedan narod.....poslije izlaska iz EU...izadjose i sa Europskog prvenstva.... :lol:
Stigo ferman iz Londona da se vraćaju :oops: Islanđani se džabe busaju u prsa, nije do njih...

Red alarm ovima koji bi sad poletili u kladionicu da se klade na Vikinge :lol:
Challenger__

#1738 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

Kakve se tek sad političke kombinacije otvaraju, to nije normalno! Svijet će biti neprepoznatljiv vrlo brzo.
Jashar X

#1739 Re: Brexit

Post by Jashar X »

Connaisseur Karlin wrote:
vivaldi wrote:

stvarno je gigant. neki dan je bila jos jaca poruka u fazonu nema potrebe da ih sada odmah nabijaju nogom vec polako.

prije par mjeseci kad je ono psla u tursku brko joj prijetio, maho rukom, da ne dolazi u tursku bez ovog, bez onog...a ona hladna ko led. zna po sta je posla, ima cilj...ne odgvovara na provokacije nikakve...tacno se covjek umjesto nje iznervira.

uzasno je antipaticna, ali je gigant. nije bas da mislim da u posljednje vrijeme nema fula, ali me fascinira dosljednost i istrajnost u ciljevima pa kakvi god da su
Istrajnost da unisti EU.
daddy-kool

#1740 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

Mislim da su i Francuzi imali svoj glas u ovome. Oni dosta tvrđe nastupaju prema Brexitu od ostalih i žele da naprave primjer na UK.

Nevezano, potez je za 10. Potpuno ogoljuje Brexitaše.
Sad i da UK želi ostati u EU gube Cameronov deal, nema neformalnih pregovora da ih neko moli da ostanu nudeći im bolji deal, spremni su podržati Škotsku kandidaturu za EU, City gubi EU passport u slučaju exita, ...

Kada se pozovu na član 50 ide tvrdi limit na pregovore od 2 godine.

Nema labavo.

:D :thumbup:
Last edited by daddy-kool on 27/06/2016 23:29, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#1741 Re: Brexit

Post by hAZNADAR »

Jashar X wrote:

Istrajnost da unisti EU.
Shoo, jel mislis namjerno ili nenamjerno?
hAZNADAR

#1742 Re: Brexit

Post by hAZNADAR »

Connaisseur Karlin wrote:Sda je vrijeme da se EU navikne zivjeti bez VB :-D Ovo je vrijeme da EU dokaze da se moze napokon pozitivno promjeniti. :)
Eh da je bilo tako pozitivno za rata devedesetih
Connaisseur Karlin

#1743 Re: Brexit

hAZNADAR wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Sda je vrijeme da se EU navikne zivjeti bez VB :-D Ovo je vrijeme da EU dokaze da se moze napokon pozitivno promjeniti. :)
Eh da je bilo tako pozitivno za rata devedesetih
EU se mora promjeniti :) VB ne mora :)
Connaisseur Karlin

#1744 Re: Brexit

Jashar X wrote:
Istrajnost da unisti EU.
Staaa? Kako? :shock:
L u c i f e r

#1745 Re: Brexit

Post by L u c i f e r »

daddy-kool wrote:

Mislim da su i Francuzi imali svoj glas u ovome. Oni dosta tvrđe nastupaju prema Brexitu od ostalih i žele da naprave primjer na UK.

Nevezano, potez je za 10. Potpuno ogoljuje Brexitaše.
Sad i da UK želi ostati u EU gube Cameronov deal, nema neformalnih pregovora da ih neko moli da ostanu nudeći im bolji deal, spremni su podržati Škotsku kandidaturu za EU, City gubi EU passport u slučaju exita, ...

Kada se pozovu na član 50 ide tvrdi limit na pregovore od 2 godine.

Nema labavo.

:D :thumbup:
Ili receno diplomatskim rijecnikom:

Deranje guzova
vivaldi

#1746 Re: Brexit

Post by vivaldi »

General War wrote:
vivaldi wrote:

Image

Image

Image
ma svabo je cudo i bice jos decenijama, ali ni njemacka ni evropa nemaju sanse kad dodje vrijeme nove indsutrijske revolucije (nece se naravno tako zvati).

kalifornija je cudo. buducnost covjecanstva je elon musk i ludaci poput njega. guzice bi mu dao da ga upoznam. fasciniran sam njim. da se vrtim na bilo kojem pdf sem politike otvorim bih temu o njemu.

nekada davno, sam gledao ne znam ni sam zasto neki dosta dug intervju s njim. u jednom trenutku, na sasvim obicno pitanje zjenice su mu 6-7 sekundi letale nepovezano ko "let muhe". tad sam znao da ludi genije jer mogu samo zamisliti koliko mu je nepoveznaih misli u tim trenutcima prolijetalo glavom.

nikola tesla mi je bez premca broj 1 lik svih vremena, a i ovaj ce ludak svijet zaduziti, ako ga rusi ne roknu
hAZNADAR

#1747 Re: Brexit

Post by hAZNADAR »

vivaldi wrote:
ma svabo je cudo i bice jos decenijama, ali ni njemacka ni evropa nemaju sanse kad dodje vrijeme nove indsutrijske revolucije (nece se naravno tako zvati).

kalifornija je cudo. buducnost covjecanstva je elon musk i ludaci poput njega. guzice bi mu dao da ga upoznam. fasciniran sam njim. da se vrtim na bilo kojem pdf sem politike otvorim bih temu o njemu.

nekada davno, sam gledao ne znam ni sam zasto neki dosta dug intervju s njim. u jednom trenutku, na sasvim obicno pitanje zjenice su mu 6-7 sekundi letale nepovezano ko "let muhe". tad sam znao da ludi genije jer mogu samo zamisliti koliko mu je nepoveznaih misli u tim trenutcima prolijetalo glavom.

nikola tesla mi je bez premca broj 1 lik svih vremena, a i ovaj ce ludak svijet zaduziti, ako ga rusi ne roknu
:D Izvini jarane, ali o cemu ti pricas?
Jashar X

#1748 Re: Brexit

Post by Jashar X »

Jashar X wrote:
Istrajnost da unisti EU.
Staaa? Kako? :shock:
šta ja znam... recimo npr pozivanje izbjeglica u stilu samo dođite onako đuture breko balkana. to je potpuni institucionalno humani kolaps. trebaju legitimne izbjeglice doći, ok. ali napravi neki centar za registraciju u turskoj i prebaci ih avionima. jok, ona rekla navalite i onda balkanske zemlje krive za tretman ljudi.

zatim, dogovor sa erdoganom, potpuna katastrofa.

onda drknje grka. ko još vjeruje da grci mogu platit dug? jel neko ozbiljno misli da ovi ikad, ikad mogu vratiti dug?

onda pregovori sa UK. nista im nije dala, stose ne bi otcjepili?

i tako, ima toga citava enciklopedija...
Connaisseur Karlin

#1749 Re: Brexit

vivaldi wrote: ma svabo je cudo i bice jos decenijama, ali ni njemacka ni evropa nemaju sanse kad dodje vrijeme nove indsutrijske revolucije (nece se naravno tako zvati).

Da li ti zaista vjerujes da Elon Musk vjeruje u putoavnje na Mars :D :lol:
Jashar X

#1750 Re: Brexit

Post by Jashar X »

hAZNADAR wrote:
Jashar X wrote:

Istrajnost da unisti EU.
Shoo, jel mislis namjerno ili nenamjerno?
neshoticno, naravno.
Post Reply