Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

burgundy

#1726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Eh sad prečeruješ,koje godine si uteko.Ustvari kad ti je zavrsila misija,posto zvucis ko da si obucavan ko Rambo,pravi vojnik.
burgundy

#1727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Tamo stoji Ramo aka avetinho,casno otpusten iz armije kao odlican vojnik i veliki komad budale :lol:
Avetinho

#1728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

bjezi od mene cetnik, oprostio sam vam previse zivota.
burgundy

#1729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Glasaj za Trampa ako meres,neces se zajebat.Kakva Hillary, budi sa pobjednicima.
Avetinho

#1730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Rebound, fala bogu, pa ce pomest ovog idiota i njegove navijace.

http://projects.fivethirtyeight.com/201 ... rpromo#now

64:35
Avetinho

#1731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

burgundy wrote:Glasaj za Trampa ako meres,neces se zajebat.Kakva Hillary, budi sa pobjednicima.
Cetnik odjebi od mene , reko sam ti.
burgundy

#1732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Avetinho wrote:Rebound, fala bogu, pa ce pomest ovog idiota i njegove navijace.

http://projects.fivethirtyeight.com/201 ... rpromo#now

64:35
Kakav rebound,Hillary sve vice DEFENCE,DEFENCE.Pusti ti pristrastne ankete,be with winners.Trump Pence 2016.
Avetinho

#1733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Nisu pristrasne ankete, ovag lika boli kurac ko ce pobjediti, samo saopstava.

Ali pazi da ne svrsis prerano i sta cemo onda.
Kombat

#1734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

Guz Pojet wrote:Zanimljivo je kako ovi Bosnjaci malograđansko-nacionalisticke provinijencije (klintonoljupci) imaju duple arsine kada neko pokaze "islamofobiju".

Kada amerikanac demonstrira islamofobiju (koja je, budimo realni, prilicno konzistentna sirom svijeta prema cirka milijardi muslimana , dakle, ocekivana, uobicajena, logicna, predvidiva, vecinska i neupitna) on je tek "budala" "neobrazovan" "lazov kao Trump"" redneck" i sl. Cak imaju razumjevanja i za notornu aparthejd drzavu Izrael, ne bi li nekako demonstrirali svoj "proamerikanizam". Sve su spremni da previde i oproste, umanje, relativiziraju i zaborave. Takvima je neko ko podastre empirijske cinjenice o mucenju i bombardovanju muslimana kao Comski, najomrazeniji lik.

S druge strane Rus, kod kojeg u Moskvi na sred ulice klanjaju bukvalno milioni musimana, koji ima autenticnu multikulturu i anticki stare dzamije i cijele autonomne muslimanske regije u Rusiji, ne moze nikada da valja jer je percipiran kao prijatelj Srba, pravoslavac i "genetski genocidan". On nije samo tek tako postao demagog kao Trump. On apriori ne valja. Njegova islamofobija je nekako gora.

Jeben, jeben kompleks.

:thumbup: (naklon)
Point.

#1735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Avetinho wrote:
Neke je lako, neka malo teze raskrinkat. Ovaj je bio lagan.

Eno imas onog celu sto suptilno podmece rusku propagandu pod plastom anal kiticarstva. A onda se nafata oko njega sva sila cetalja iz mycitija i ostalih arijevskih pro-ruskih foruma, s imenima kao sto su salik, mujo, zmajodbosne i slicne budale.
Nakotilo ih se na ovom forumu u zadnje vrijeme. Sreca pa se odaju sami nakon izvjesnog vremena, ne mogu izdrzati bez srbovanja. Challanger je posebna prica. Forumski besjeda koja si umislila da poznaje vanjsku politiku bolje od samih glavnih aktera.
burgundy

#1736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Trump supporters are:Racist,Sexist,Homophobic,Islamophobic.
jeza u ledja

#1737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kombat wrote:
Guz Pojet wrote:Zanimljivo je kako ovi Bosnjaci malograđansko-nacionalisticke provinijencije (klintonoljupci) imaju duple arsine kada neko pokaze "islamofobiju".

Kada amerikanac demonstrira islamofobiju (koja je, budimo realni, prilicno konzistentna sirom svijeta prema cirka milijardi muslimana , dakle, ocekivana, uobicajena, logicna, predvidiva, vecinska i neupitna) on je tek "budala" "neobrazovan" "lazov kao Trump"" redneck" i sl. Cak imaju razumjevanja i za notornu aparthejd drzavu Izrael, ne bi li nekako demonstrirali svoj "proamerikanizam". Sve su spremni da previde i oproste, umanje, relativiziraju i zaborave. Takvima je neko ko podastre empirijske cinjenice o mucenju i bombardovanju muslimana kao Comski, najomrazeniji lik.

S druge strane Rus, kod kojeg u Moskvi na sred ulice klanjaju bukvalno milioni musimana, koji ima autenticnu multikulturu i anticki stare dzamije i cijele autonomne muslimanske regije u Rusiji, ne moze nikada da valja jer je percipiran kao prijatelj Srba, pravoslavac i "genetski genocidan". On nije samo tek tako postao demagog kao Trump. On apriori ne valja. Njegova islamofobija je nekako gora.

Jeben, jeben kompleks.

:thumbup: (naklon)
Oo znaci i ti si istocne provenijencije. Svaka cast. Ima li vas jos?
jeza u ledja

#1738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

@ burgundy, u vezi anketa. Trenutni prosjek anketa je 3.0% za Clinton. Prije otprilike 5 dana bio je samo 0.9% za nju, i to je bio maksimum koji je Trump dosegao nakon konstantnog rasta od zadnjih mjesec dana. Slicno se desilo izmedju kraja maja i kraja jula. Krajem maja su bili izjednaceni, onda je Clinton pocela odmicati da bi je ovaj stigao krajem jula. Isto se desilo sada. Prije toga slicno se desilo izmedju februara i maja. I prije toga izmedju decembra i februara. Ide vrlo ciklicno.
Citao sam nekog analiticara (mislim bas Nate Silver) koji je zakljucio nesto tipa da postoje ciklusi kad je Clinton na vrhu komotno i onda je mediji napadaju a favoriziraju Trumpa, sve dok je on ne stigne, onda opet pocne ciklus napada na Trumpa. Isto tako prosle sedmice, kad je bilo samo na 0.9%. Nate Silver je rekao Demokrate ne trebaju paniciti, jos uvijek, OSIM ako ove brojke ne budu iste ovakve za 7 dana.

Malo je jos prerano da se nazre ponovni rast Clinton, ali za sada tako izgleda. Otprilike glasaci kad skontaju da je odnio vrag salu. U ponedjeljak je prva debata, i mada one tradicionalno dugorocno ne uticu sustinski na ishod izbora, moguce da ovaj put tako bude.

I mada mozemo raspravljati i tome koji mediji podrzavaju koga, budi uvjeren da ove anketarske agencije rade posao najbolje sto mogu, jer neke od njih postoje decenijama, i njima je tacnost njihovih podataka od krucijalnog znacaja za njihov kredibilitet u buducnosti.
Sve brojke o kojima sam govorio su skup raznih anketa, znaci ne jedna, a RCP koji spominjem radi ove stvari vec zadnjih 5 predsjednickih ciklusa.
Ako hoces mogu se ankete i gledati pojedinacno:

LA Times/USC Tracking: Trump +2 (period 9/17-9/23)
Economist/YouGov: Clinton +1 (9/18-9/19)
NBC News/Wall Street Journal: Clinton +7 (9/16-9/19)
McClatchy/Marist: Clinton +7 (9/15-9/20)
Reuters/Ipsos: Tie (9/15-9/19)
Associated Press/GfK: Clinton +6 (9/15-9/16)
NBC News/Survey Monkey: Clinton +5 (9/12-9/18)
FOX News: Trump +1 (9/11-9/14)
CBS News/New York Times: Clinton +2 (9/9-9/13)
Quinnipiac: Clinton +5 (9/8-9/13)
===================
Prosjek: Clinton +3.0

Neke od ovih anketa su potpuno uradjene nakon onih napada u NY, NJ i MN i nista se spec nije desilo.

Sto se tice electoral college, te ankete obicno "kasne" za nacionalnim, tako da ovo sto pokazuju sad je presjek u trenutku kad je Trump bio na vrhu za ovaj period. I pored svega toga Clinton opet ima dovoljno boba da pobjedi. Ako se uracunaju sve drzave i sve bobe, Clinton bi po anketama u ovom trenutku imala 272 elektorskih glasova (potrebno je 270 za pobjedu).
Neke drzave su u medjuvremenu pocele ozbiljno naginjati za Trumpa, mislim neke od ovih sto su na granici. I to uglavnom one sa ne tako velikim udjelom crnacke populacije (Iowa, Nevada i Ohio). Iowa se totano preokrenula i sad je u znacajnoj brojci u Trumpovom taboru. (preko 6% prosjek anketa). Ohio, zadnje 3-4 ankete, sve imaju Trumpa u prednosti, dok je cijelo vrijeme prije toga Ohio malkice naginjao za Clinton. Nevada je identican slucaj. Medjutim, Florida je i dalje bare-bare (najveci broj boba od svih drzava koje su u opticaju). North Carolina je i dalje takodje bare-bare, dok se Virginia, Pennsylvania, New Hampshire, Michigan i Wisconsin jednostavno ne pomicu u korist Trumpa. Trump mozda ima neke male sanse u Coloradu, gdje Clinton trenutno vodi u prosjeku samo +2.5%. Plus uz to treba spomenuti da su Georgia (Trump +4.7%) i Arizona (Trump +2.2%), drzave koje tradicionalno naginju Republikancima, ovaj put u opticaju.
E sad, kad sve to saberes i oduzmes, Trump SAMO MOZE POBJEDITI ako uzme i Ohio i Iowu i Nevadu (to su znaci drzave koje su cijello vrijeme naginjale Clintonovoj, a u zadnje dvije sedmice nagele prema Trumpu), ako uzme i Georgiu i Arizonu (tradicionalne R drzave, koje ce vjerovatno uzeti), te ako uzme i Floridu i North Carolinu i Colorado (prve dvije su bare-bare, treca naginje Clintonovoj). Znaci Trump mora uzeti SVE OVE DRZAVE da bi pobjedio. U suprotnom, Clinton moze uzeti samo jednu od njih i to bi joj bilo dovoljno.
Naravno, ovdje racunam da su Virginia, Penn, NH, Michigan i Wisconsin sigurno D, zato sto od preko 100 anketa uradjenim u tim svim drzavama Trump nije vodio u vise od dvije ankete.

Sad ti mozes napisati buu, haa, huuu, mejnstrim mediji, establisment, ovo ono ili postaviti neki smijesni video ili normalno dalje raspravljati. Tvoj izbor. Ima i drugih ljudi ovdje pa ovo postavljam i radi njih.
burgundy

#1739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Vidjet cemo u ponedjeljak,ali ocito da je ovo njen najgori mjesec ikad,zbog nekih izjava i zdravstvene situacije.Ne nosi se dobro sa pritiskom.
jeza u ledja

#1740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:Vidjet cemo u ponedjeljak,ali ocito da je ovo njen najgori mjesec ikad,zbog nekih izjava i zdravstvene situacije.Ne nosi se dobro sa pritiskom.
Pa po anketama period prije konvencije (juni/juli) je bio jos gori, jer je Trump tada uspio cak i preskociti u jednom trenutku (tacnije 3 dana, kada je skocio na +1.1%). Prije toga je krajem maja bio 3 dana ispred nje (na 0.2%). To je sve ukupno u zadnjih vise od godinu dana da je on bio ispred nje.
burgundy

#1741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

jeza u ledja wrote:
burgundy wrote:Vidjet cemo u ponedjeljak,ali ocito da je ovo njen najgori mjesec ikad,zbog nekih izjava i zdravstvene situacije.Ne nosi se dobro sa pritiskom.
Pa po anketama period prije konvencije (juni/juli) je bio jos gori, jer je Trump tada uspio cak i preskociti u jednom trenutku (tacnije 3 dana, kada je skocio na +1.1%). Prije toga je krajem maja bio 3 dana ispred nje (na 0.2%). To je sve ukupno u zadnjih vise od godinu dana da je on bio ispred nje.
Vidjet cemo tih 90 minuta kako ce se kandidati ponasat.Glasaci ce dobit neke odgovore,debata je bitna za one jos neodlucne glasace kojih ima poprilicno.Mozda Trump ulazi sa vise samopuzdanje u ovu debatu.
sinuhe

#1742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Ako je Hillary tek u blagoj prednosti u odnosu na covjeka koji trazi od stranih sluzbi da pretresu servere, zalaze se za uvodjenje torture, hvali Putina i slicno onda on i nije bez sanse.
Pitanje je samo koliko je ozbiljna ta podjela americkog drustva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» burgundy

mjesec

P.S. Avetinho je pao na drugoj temi... odmorite malo.
jeza u ledja

#1744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Veceras prva debata. Pripremite kokice. :D

Debata, kao i izbori, su i dalje na Clintonovoj da ih izgubi, sto bi rekli Amerikanci. Sto se tice Trumpa, od njega svi ocekuju neke gafove, pa ce biti pobjednik samo ako uspije da prodje 90 minuta, a da ne izgleda kao debil, u cemu ce ja mislim uspjeti.

U sustini, kazu, debate u konacnici ne mijenjaju puno ishod izbora. Medjutim, s obzirom na pretpostavljenu nespremnost jednog od kandidata, mnogi ocekuju da tako i bude.

Kazem moje predvidjanje da ce Trump uspjeti prebroditi pretpostavljenu katastrofu i time biti proglasen "pobjednikom". Dobiti 1-2% prednosti i u potpunosti se izjednaciti sa Clintonovom u narednoj sedmici. Druga pretpostavka moze biti samo da ce fakat nesto lupiti, da ce to biti momenat koji su svi cekali, u stilu eto vidite da je paglu, i da ce mu to biti sljaga od koje se nece oporaviti.

U neki ishod da ce on razvaliti, Clintonova totalno propasti, ne vjerujem da je moguc. Generalno se smatra da je ovo kao neki finalni test za Clintonovu da dokaze tu neku prednost. Ili ce je dokazati, ili nece. Ne moze pasti. Trump moze, itekako, a on je tog svjestan, pa eto vidjecemo koliko se pripremio.

Bice interesantno vidjeti kako ce reagovati na napade, optuzbe i niske udarce, kojih uvijek bude u ovim debatama.

:meza1:
AleksoMKD

#1745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image

Image
Ja_Ja

#1747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Veceras ocekujem dobru debatu. Ukoliko HRC bude pripremljena onako kako treba mislim da ce biti bolja.

Trump je uspio da promijeni dinamiku debata tokom stranackih izbora svojim glupostima na koje su nasjedali jedan po jedan svi republikanski kandidati. Ja ne vjerujem da ce HRC tabor dopustiti da njoj nesto slicno uradi. On nema blage veze o zakonima, procedurama, niti o bilo cemu drugom sto je relevantno za funkciju predsjenika. Mislim da je to njena najveca sansa. On ce sigurno lupati kao i do sada a na njoj ce biti da ga citavu noc ispravlja kao prvacica i time dokazajuce svoju spremnost i drzavnicku nadmoc.

Ne vjerujem da ce se nesto desiti sto do sada nismo vidjeli, niti da ce biti velikih oscilacija u anketama nakon prve debate, ali vjerujem da ce kasnije da se razlika povecava.

Budemo vidjeli veceras!
swanfilter

#1748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

DA preupitam ovdje na brzaka. Sta se sa Hilari desava kada je zdravlje u pitanju?
jeza u ledja

#1749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:DA preupitam ovdje na brzaka. Sta se sa Hilari desava kada je zdravlje u pitanju?
Nista osim sto je matora.
L u c i f e r

#1750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

tek noćas u 3, ejh... :-?

razvaliće ga hilari :bih:
Post Reply