Ne znam. Najvjerovatnije da jeste sve dirigovano i plaćeno s nekim ciljevima potpuno drugačijim od mog običnog ljudskog suosjećanja s ljudima koji su na dnu i za koje bi odgovorno društvo trebalo da se brine. Ja se uopšte ne osvrćem na lezihljeboviće i utovljene stranačke pse koji žive i zarađuju čuvajući leđa svojim gospodarima. Žao mi je samo jadnih, nesposobnih, bolesnih, onih za koje nikad nije bilo predviđeno da se dignu iz blata. A o tome razmišljam u kontekstu brojnih ljutitih komentara "kako se nisu snašli nakon 23 godine".drndalo wrote:@dobar osjecaj
Vidi, a sta cemo s ljudima koji sinoc nisu mogli stici kuci, ili su stigli sa 130 km obilazaka, u 11 navece, jer rade malo dalje od svog grada, i po odradjenom danu zele biti kuci, s djetetom ? A oni rade, i placaju i ono malo sto se ovim blokatorima na ulici isplacuje... Njih ko jebe ?
Ja znam da taj dio protesta nije osmisljen od strane zaista gladnih bivsih boraca, nego njihovih sadasnjih komandanata...
A prvoj meni je bilo neprihvatljivo zaustavljati saobraćaj na jednom Ivanu. Zamislila sam sebe u brojnim situacijama zastoja na Ivanu zbog saobraćajnih nesreća i ne bi nikome poželila da zbog bilo čega bude blokiran u tim uslovima ni usred ljeta a ne u ovim prilikama.