Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post Reply
ABH017

#1726 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ABH017 »

Idriz wrote:
ABH017 wrote:
Idriz wrote:

Tebi je argumemt za hidzab to sto je on propis. Ako je religijski propis validan argument za uvodjenje u institucionalnu praksu, zasto se zaustaviti na jednom?

Sto se tice djece. Bebe se ne radjaju religiozne, njima roditelji indoktriniraju mozak vjerskom dogmom sto je vid zlostavljanja gori i od seksualnog jer ostavlja psihicke traume i pravi od njih psihopate. Ova djevojka ce kao odrasla mozda nositi hidzab ali ko ju je pitao da li to zeli sa 12 godina? Nemas pravo to da radis samo zato sto si ga rodila. Pusti ga da odraste pa nek onda bude vjermik ako hoce. Ili je i to propis? Na koliko propisa cemo se zaustaviti prije nego sto jednostavno ne uvedemo serijat?
Da li cemo za apostaziju skidati glave?

Btw radjena su opsirna naucna istrazivanja nedavno koja dokazuju da su djeca iz ateistickih porodica zdravija i bolja za drustvo a iz vjerskih naginju ka bezosjecajnosti i sociopatiji.
Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?
kao ateista koji se zanima za teologiju mogu ti dati odgovor. krstenje je praksa u katolicanstvu i pravoslavlju a obije denominacije smrde na laz i prevaru cak iz isusove perspektive. ja kao pravo krscanstvo priznajem samo protestantsku vjeru i to posebno kalvinizam u kojoj krstenje, iako se desava, nije obavezno za spasenje duse. ni crkva, ni popovi, samo biblija.

radjeno je istrazivanje medju katolicima i pravoslavcima po ovim novovjerskim istocnoevropskim zemljama. tamo su na popisu katolici i pravoslavci preko 80 i 90% stanvnistva. isti ti ljudi, na pitanje " vjerujete li da je isus hodao po vodi" odgovaraju pozitivno samo u 20% slucajeva.

znaci ne vjeruju, nego se identifikuju sa praznicima i obicajima. baka farbala jaja pa smo malo sentimentalni na te obicaje i to je to.

nije slucajno da se ante iz mostara i neki jovan sa sokoca furaju na to da njihovi preci "nisu izdali vjeru za veceru". ti likovi shvataju vjeru kao identitet a ne kao kartu za raj.

to je vise nacionalizam nego religioznost. treba ih satrat, popove povjesaat, crkve porusit i spalit - osim ako nemaju umjetnico-arhitektonsku vrijednost kao stare srpske crkve na kosovu koje treba stavit pod zastitu unesco ali istjerati popove i pretvoriti u muzeje jer imaju samo, ali jedino, umjetnicku vrijednost.
Ma ne zanima mene da li ti privatno vjeruješ ili ne. Moja vjera, pa ni te pokrivene žene, nema nikave veze s tobom. A i ne odobrava to o čemu pišeš. To je fašizam, ako nisi znao.
Ateizam ne čini ljude ni boljim ni pametnijim, ako to oni nisu svakako.
Meni odgovara prijateljevanje sa dobrim pravoslavcima, katolicima, muslimanima, ateistima. Loši ljudi su isti i imaju zajednički sadržilac, bez obzira ko su, kako se odijevaju, kako se mole Bogu.
Idriz

#1727 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Idriz »

ti insinuiras da sam ja prosrbin. ja samo demonstriram svoju konsistentnost u svim upisima koje pravim:

- religija je zlo. tacka.

- kapitalizam je zlo. tacka.
chupacabra

#1728 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by chupacabra »

Idriz wrote:

kao ateista koji se zanima za teologiju mogu ti dati odgovor. krstenje je praksa u katolicanstvu i pravoslavlju a obije denominacije smrde na laz i prevaru cak iz isusove perspektive. ja kao pravo krscanstvo priznajem samo protestantsku vjeru i to posebno kalvinizam u kojoj krstenje, iako se desava, nije obavezno za spasenje duse. ni crkva, ni popovi, samo biblija.

radjeno je istrazivanje medju katolicima i pravoslavcima po ovim novovjerskim istocnoevropskim zemljama. tamo su na popisu katolici i pravoslavci preko 80 i 90% stanvnistva. isti ti ljudi, na pitanje " vjerujete li da je isus hodao po vodi" odgovaraju pozitivno samo u 20% slucajeva.

znaci ne vjeruju, nego se identifikuju sa praznicima i obicajima. baka farbala jaja pa smo malo sentimentalni na te obicaje i to je to.

nije slucajno da se ante iz mostara i neki jovan sa sokoca furaju na to da njihovi preci "nisu izdali vjeru za veceru". ti likovi shvataju vjeru kao identitet a ne kao kartu za raj.

to je vise nacionalizam nego religioznost. treba ih satrat, - osim ako nemaju umjetnico-arhitektonsku vrijednost kao stare srpske crkve na kosovu koje treba stavit pod zastitu unesco ali istjerati popove i pretvoriti u muzeje jer imaju samo, ali jedino, umjetnicku vrijednost.

religiju moramo zaustavit ako smo ljudi.
Ovo je već neki vid jeftinog izgovora i pokušaj izvlačenja iz otvorenog pitanja zašto sekularizam ne važi isto za sviju. Ili ćemo iste standarde odvajanja vjere od države primijeniti na sve konfesije ili odosmo svi u tri pm. Ne može se provlačiti teza kako je hidzab napad na sekularizam jer eto pokušava uvesti šerijat na mala vrata, a tražiti izgovor za druge guranjem vjere pod nacionalizam. Da, krsne slave, sveci opština, policija i javnih institucija, i vjerski nazivi škola nemaju mjesta u sekularnoj državi. Ja sam takođe ateista, ali moram priznati da Bošnjaci po tom pitanju imaju puno razvijeniju svijest od druga dva naroda. Zamisli samo da se i jedna javna škola u Sarajevu zove "Muhamed" ili "Škola Poslanikovih Ashaba". U Zapadnoj Hercegovini, a pogotovu RS-u je tih primjera napretek. Ne može se to gurati pod tepih izgovorom da je to više nacionalni nego vjerski identitet. U RS-u čak postoji institucionalna diskriminacija nesrba (negiranje naziva jezika), a da ne govorimo o vjerskoj umiješanosti u javni život počevši od osnovnih škola pa dalje. To u sekularnom društvu nebi smio biti slučaj.
Ja sam naravno protiv svih vjerskih obilježja na javnim mjestima, ali ti standardi moraju da važe isto za sviju bez izgovora. Koliko god ja ne želim da nekome sudi pokrivena žena u državnom sudu, tako i ne želim da nečije dijete ide u javnu školu Sveti Sava sa krstom iznad table i slavljenjem krsne slave opštine ili policije.
Slažem se da religiju moramo zaustaviti.
kolegione

#1729 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by kolegione »

ABH017 wrote:
Mislio sam da je neupućenost, ali ispade da je bezobrazluk. Baška što ne znaš čitati, ali pišeš kao pravi đikan. Koeficijent inteligencije ti je manji od sobne temperature, a mozak otekao do veličine oraha.

Ovako inače ne diskutujem, ali kad vrijeđaš bez osnove, trpaš u nekakve torove, onda da ti bar saopštim istinu.
Ljudi se sami trpaju u torove jer i ja sam u toru kao i ti. Evidentno je da je Bošnjačka politika na fonu podjele što dokazuje da izadje 6000 bula po Sa(broj je irelevantnan) A gdje smo mi kad nekoga prebiju na Bajram u Bratuncu zašto nas nije otišlo 6000 tamo ja bih Boga mi otišao kao što bi stajao sa 6000 Srba da se njima desi tako nešto... Odvajanje vjere od države je jedini put koji može graditi ovu državu pri tom ne mislim da se ugrožavaju vjerska prava. Za mene je povratnik u Bratunac (bilo koje drugo mjesto) vrijedniji od cijelog Sarajeva i njihovih "ugroženih" prava.

Tvoje lično vrijeđanje za mene je dokaz da si prototip pravog Bošnje, mnogo si hrabar kao anonimus i u masi još po mogućnosti da te štiti neko :) :) :)
sandromen

#1730 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by sandromen »

Idriz wrote:ti insinuiras da sam ja prosrbin. ja samo demonstriram svoju konsistentnost u svim upisima koje pravim:

- religija je zlo. tacka.

- kapitalizam je zlo. tacka.

Štaćeš, kad su mnogima koji se kunu u Bosnu izvorne bosanske tradicije zlo. Vjera kaže od šejtana pa ne može da bude dobro da je 100 puta bosansko i od našeg naroda. Gdje će te komšija poštivati kada ono šta on voli nazivaš šejtanskim i zlom?
Idriz

#1731 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Idriz »

chupacabra wrote:
Idriz wrote:

to je vise nacionalizam nego religioznost. treba ih satrat, - osim ako nemaju umjetnico-arhitektonsku vrijednost kao stare srpske crkve na kosovu koje treba stavit pod zastitu unesco ali istjerati popove i pretvoriti u muzeje jer imaju samo, ali jedino, umjetnicku vrijednost.

Ovo je već neki vid jeftinog izgovora i pokušaj izvlačenja iz otvorenog pitanja zašto sekularizam ne važi isto za sviju. Ili ćemo iste standarde odvajanja vjere od države primijeniti na sve konfesije ili odosmo svi u tri pm. Ne može se provlačiti teza kako je hidzab napad na sekularizam jer eto pokušava uvesti šerijat na mala vrata, a tražiti izgovor za druge guranjem vjere pod nacionalizam. Da, krsne slave, sveci opština, policija i javnih institucija, i vjerski nazivi škola nemaju mjesta u sekularnoj državi. Ja sam takođe ateista, ali moram priznati da Bošnjaci po tom pitanju imaju puno razvijeniju svijest od druga dva naroda. Zamisli samo da se i jedna javna škola u Sarajevu zove "Muhamed" ili "Škola Poslanikovih Ashaba". U Zapadnoj Hercegovini, a pogotovu RS-u je tih primjera napretek. Ne može se to gurati pod tepih izgovorom da je to više nacionalni nego vjerski identitet. U RS-u čak postoji institucionalna diskriminacija nesrba (negiranje naziva jezika), a da ne govorimo o vjerskoj umiješanosti u javni život počevši od osnovnih škola pa dalje. To u sekularnom društvu nebi smio biti slučaj.
Ja sam naravno protiv svih vjerskih obilježja na javnim mjestima, ali ti standardi moraju da važe isto za sviju bez izgovora. Koliko god ja ne želim da nekome sudi pokrivena žena u državnom sudu, tako i ne želim da nečije dijete ide u javnu školu Sveti Sava sa krstom iznad table i slavljenjem krsne slave opštine ili policije.
ne kontas odakle sam usao u diskusju. ja sam za uvodjenje francuskog modela, bez krizeva, bez icega sto asocira na religiju.

ali neki formasi su povukli argument vjerskog propisa. kada pricamo o propisu kao legitimnom argumentu onda idemo u serijat.
Idriz

#1732 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Idriz »

chupacabra wrote:
Idriz wrote:

ne kontas odakle sam usao u diskusju. ja sam za uvodjenje francuskog modela, bez krizeva, bez icega sto asocira na religiju.

ali neki formasi su povukli argument vjerskog propisa. kada pricamo o propisu kao legitimnom argumentu onda idemo u serijat.
chupacabra

#1733 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by chupacabra »

Generalno se slazemo. Imao sam priliku da zivim i upoznam uredjenja Njemacke, Francuske i USA. Ja cak mislim da je francuski model jedini nacin da se osigura jasna separacija crkve/dzamije i drzave. Pogotovu u ovoj drzavi konstitutivnih gdje trostrani atak na sekularizam ugrozava funkcioniranje drzave i drustva.
S obzirom da se vjera duboko ukorijenila u ova tri balkanska plemena, mislim da se to nece desiti za naseg zivota.
ABH017

#1734 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ABH017 »

kolegione wrote:
ABH017 wrote:
Mislio sam da je neupućenost, ali ispade da je bezobrazluk. Baška što ne znaš čitati, ali pišeš kao pravi đikan. Koeficijent inteligencije ti je manji od sobne temperature, a mozak otekao do veličine oraha.

Ovako inače ne diskutujem, ali kad vrijeđaš bez osnove, trpaš u nekakve torove, onda da ti bar saopštim istinu.
Ljudi se sami trpaju u torove jer i ja sam u toru kao i ti. Evidentno je da je Bošnjačka politika na fonu podjele što dokazuje da izadje 6000 bula po Sa(broj je irelevantnan) A gdje smo mi kad nekoga prebiju na Bajram u Bratuncu zašto nas nije otišlo 6000 tamo ja bih Boga mi otišao kao što bi stajao sa 6000 Srba da se njima desi tako nešto... Odvajanje vjere od države je jedini put koji može graditi ovu državu pri tom ne mislim da se ugrožavaju vjerska prava. Za mene je povratnik u Bratunac (bilo koje drugo mjesto) vrijedniji od cijelog Sarajeva i njihovih "ugroženih" prava.

Tvoje lično vrijeđanje za mene je dokaz da si prototip pravog Bošnje, mnogo si hrabar kao anonimus i u masi još po mogućnosti da te štiti neko :) :) :)
Prototipno sam ti odgovorio na vrijeđanje.
Tako bi ti odgovorio i Rus i Francuz i bilo ko drugi, pa kako neće Bošnjo.
Eto nek si se ti razotkrio i otvoreno stojiš iza svog pisanja. Ostaj zdravo.
LBVIEW

#1735 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
ABH017 wrote:
Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?
Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge :-)
Ma problem je to sto taj konstantno pljuje samo po jednima, i to citavom kolektivu bez iznimke-eno ga na drugoj temi bubnu kako problema
u BiH ne bi ni bilo da u istoj nema muslimana ,isti Karadzic,hebo ga on. :oops:
LBVIEW

#1736 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by LBVIEW »

Connaisseur Karlin wrote:
LBVIEW wrote: Pa zakon koji to regulira jeste diskriminirajuci,tu nikakva malogradanska kuknjava u "ugrozavanju" sekularnosti te uvodenju serijata na "mala vrata" ne pomaze.Da ne spominjem kako su se ovi sto se sad pozivaju na zakon naprasno istog sjetili,nakon sto se desetina zena s marama vec zaposlila.Pred nama je moguci rasplet u Strazburu,nije prvi put,zivi bili pa vidjeli. :D
Inace,zanima me kad ce se zaista krenuti u borbu za sekularne vrijednosti,nije valjda marama najveci udarac istoj pored zivih crkava na povratnickim imanjima,krsnih slava,od kokosinjaca do zgrade vlade.
Molim te,ne zaboravi,kad krenete u Strazbur sa zalbom protiv VTSV u vezi marame ,obavezno im objasnite problem sa crkvama,povratnickim imanjima,krsnim slavama u javnim objektima,o ugrozenim manjinama kao rezultat religijske mrznje u oba entieta. :D
A zasto?Ne vidim kako tebe i slicne tebi pravoslavni talibanat nesto posebno brine.
Na temama u kojima se pise o istom niste nesto posebno aktivni,a i kad jeste,drvite nesto o Dodikovom mlinu,
pozivate na "smirivanje tenzija" , a dobar dio bosnjacko neprihvatanje polozaja gradana treceg reda smatra provokacijom.
Connaisseur Karlin

#1737 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Connaisseur Karlin »

LBVIEW wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Molim te,ne zaboravi,kad krenete u Strazbur sa zalbom protiv VTSV u vezi marame ,obavezno im objasnite problem sa crkvama,povratnickim imanjima,krsnim slavama u javnim objektima,o ugrozenim manjinama kao rezultat religijske mrznje u oba entieta. :D
A zasto?Ne vidim kako tebe i slicne tebi pravoslavni talibanat nesto posebno brine.
Na temama u kojima se pise o istom niste nesto posebno aktivni,a i kad jeste,drvite nesto o Dodikovom mlinu,
pozivate na "smirivanje tenzija" , a dobar dio bosnjacko neprihvatanje polozaja gradana treceg reda smatra provokacijom.
Naravo da me brine,na temi "on meni nema Bosne" lijepo napisah da drzava postoji grutnovno,ali Bosanaca i Hercegovaca vise nema! U BiH ,na zalost,vecina su u svojim grupama bosanjacka hrvatska srpska!
Ja nisam primjetila solidarnsot i brigu Bosanjaka iz FBiH o Bosnajcima u RS!

Postavila sma prije tri dana,iko nije ni reagovao na temi. ;-)
u]Marama, to jest hidžab, jeste dio identiteta muslimanki, iako mnogi tvrde da to nije vjerski nalog i obaveza, već izbor, ali i to određuje njen vjerski karakter.U svakom slučaju, uklanjanje vjerskih obilježja iz svih javnih prostora, pogotovo iz pravosuđa, važno je u svakoj multireligijskoj zajednici, pogotovo u Bosni, u kojoj se još juče zbog tih simbola ginulo i ubijalo. Zbog toga je važno pitanje : da li smo mi zaista za sekularnu državu, koja je utvrđena ustavnim i zakonskim okvirom, ili nismo? Kad pogledamo oko sebe vidjećemo da su vjerske zajednice zauzele veliki dio javnog prostora, premda je religija zvanično definisana kao privatna stvar građanina, odvojena od države i državnih poslova. Mnoge političke stranke pretvorene su, u praksi, u vjerske organizacije, u kojima je religija važnija od znanja i sposobnosti, i taj diskurs nametnut je cijelom društvu. Uz dejtonsku etničku podjelu, religijska podjela je dalji korak ka uništenju bića Bosne, što odgovara svima koji žele smrt bosanske ideje, ali nikako ne može odgovarati Bosancima, a pogotovo Bošnjacima. Oni koji dijele Bosnu naglašavaju samo razlike, oni koji vole Bosnu treba da traže sličnosti,
A dijele je forsiranjem razlika, dijele je političkim sljepilom, koje se prepoznaje po floskuli : nek je ko avlija, samo nek je naša ( muslimanska), dijele je traženjem za sebe ekskluziviteta koji se ne priznaje drugima, dijele je moralnom neosjetljivošću za sudbinu Bošnjaka u drugom entitetu, što vodi direktnoj podjeli države. Jer, ponovo prisustvujemo često viđenoj borbi za politička i vjerska prava Bošnjaka u Sarajevu i okolini, tamo gdje su ta prava već odavno odbranjena. Zašto se sarajevska gospoda i njihove hanume ne upute u Republiku Srpsku, u Nevesinje, Rudo, Foču, Višegrad, Vlasenicu, Zvornik, Prijedor, da tamo brane slobode i prava Bošnjaka, koji su žrtve najrigidnije diskriminacije u Evropi? Zar nisu ugrožena vjerska prava ne-Srba, među njima i Bošnjaka, ako su svi prinuđeni da slave krsne slave entiteta, opština, škola i svih ustanova, od biblioteka do policije, a sva djeca moraju da slave Svetog Savu? Uz to, prostorije u opštinama, školama i javnim preduzećima i ustanovama okićena su krstovima i ikonama više nego crkve. Zanimljivo je da srpska vlast podržava zahtjeve iz Sarajeva, ili nema ništa protiv njih. Jer, to će njima biti dodatni alibi da idu s daljom podjelom, kao što im je uvođenje vjeronauke u sarajevska obdaništa poslužilo za svekoliku religijsku najezdu u obrazovanju. Vjeronauka dijeli djecu od malih nogu, i eto idealne prilike da svako ode svome jatu.
Mir protiv Nas http://preporodbn.com/mi-protiv-nas/ autor Jusuf Trbic
Bodkin

#1738 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
ABH017 wrote:
Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge :-)
Ma problem je to sto taj konstantno pljuje samo po jednima, i to citavom kolektivu bez iznimke-eno ga na drugoj temi bubnu kako problema
To je bar lako odgovoriti. Da nema srba ne bi bilo problema u bih :D hrvati su nebitni. Bosna postala bosnjacko-srpsko pitanje :D
ABH017

#1739 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ABH017 »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge :-)
To je bar lako odgovoriti. Da nema srba ne bi bilo problema u bih :D hrvati su nebitni. Bosna postala bosnjacko-srpsko pitanje :D
Pa ne bih baš rekao da ne bi bilo problema. Uvijek je bilo i uvijek će biti problema.
Ono što je notorna činjenica, to je da bez Bošnjaka-muslimana (i malog procenta drugih) NE BI BILO Bosne i Hercegovine, ni u tragovima.
Ali Kemal

#1740 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

ABH017 wrote:Ono što je notorna činjenica, to je da bez Bošnjaka-muslimana (i malog procenta drugih) NE BI BILO Bosne i Hercegovine, ni u tragovima.
Znači musliman=Bosna :-)
ABH017

#1741 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ABH017 »

Ali Kemal wrote:
ABH017 wrote:Ono što je notorna činjenica, to je da bez Bošnjaka-muslimana (i malog procenta drugih) NE BI BILO Bosne i Hercegovine, ni u tragovima.
Ma jooook.. Srbi su oni koji su očuvali Bosnu i Hercegovinu, vijekovima. Ubiše se da ukinu i ono malo što je ostalo bosansko. Čudo da na ulazu u Doboj ne stoji "rijeka Srpska", ili tako nešto.
Saian

#1742 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Saian »

Image

Image

Image

Image

Image

:)
Connaisseur Karlin

#1743 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Saian wrote:Image

Image

Image

Image

Image

:)
Hijab propaganda saljivog teksta studenata u skolskim memoarima na kraju skolovanja. :-)
Mohamad Sissoko

#1744 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Mohamad Sissoko »

Ma ja, samo pederska propaganda je dozvoljena.
Jolpaz

#1745 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Jolpaz »

Ali Kemal wrote:
Mentalni invalidu koji svoj kompleks odrazava kroz svoj nick, pogrijesio si...

Musliman,Pravoslavac,Katolik,Jevrej, itd...= Bosna, za razliku od tvorevine koju preferiras nastale UDRUZENIM ZLOCINACKIM PODUHVATOM
Connaisseur Karlin

#1746 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Mohamad Sissoko wrote:Ma ja, samo pederska propaganda je dozvoljena.
Pa nije svugdje dozovljena,a doticna propaganda je jako dosadana,jeftina i naporna.
Saian

#1747 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Saian »

Hijab propaganda saljivog teksta studenata u skolskim memoarima na kraju skolovanja. :-)
uh :roll: , ovo pisem samo zbog ovih djevojaka gore, jer mislim da bih mislio mnogo manje o sebi da ostavim ovu jako nepostenu i opcenito otrovnu opasku samo da tako stoji. Poglavito jer sam te ja nehotichno usluzhio kao dostavljach njihovih lica i likova da bi ti podijelila svoju jako povrshnu kvalifikaciju njihovih zivota u citavih 11 rijeci no sa zjapecim odsustvom predikata. To sto sam ja u tome kolateralno prozvan hijab propagandistom me svrbi ko lanjski snijeg, al kao sto rekoh, ogrijesih se o njih sto tebi dadoh priliku da ih okvalificiras kao pasivne posmatrache i trpioce njihovih vlastitih uvjerenja, misljenja i ocito bogatog unutarnjeg zivota.

Voldemort je tesko u top omiljenih likova bilo kojeg hijabistickog lobija koji drzi do sebe, dochim se ova djevojka jako duhovito poziva na lika iz vjerovatno najdzahilskijeg romana ikad izdanog. Komentar cetvrte djevojke gore, "I am the bomb" je vjerovatno najbolji (i iskreno u danasnje doba, najhrabriji) primjer upotrebe sarkazma kojeg sam ja vidio odavno, a nasvjedochio sam ih se sepet perfektnih. I sve to, da bi im ti u necemu sto je samo naizgled rechenica oduzela svu osobnost koju imaju (i koja je ocito vrlo tesko prikosnovena).

Ovu arapsku poslovicu na kraju sam ja dodao, jer su me njihove shale podsjetile na nju i moj izbor poslovice niposto nije pokusaj svodjenja njihovih pametnih izjava na neki poseban religijsko-kulturoloski krug jer njhovim lichnostima bi ocito bilo tijesno u tome (pogledaj pod Voldemort, cak mislim da bi se eventualne Iranke medju njima vise uvrijedile mojom indirektnom arabizacijom nego tvojom lavor-insinuacijom). Poslovicu bih dodao i da su se ovako kvalitetnim sarkazmom posluzile cetiri skandinavke, jer sam se dosad zaista licno uvjerio, da od Svedske do Omana najmanje pola ljepote osobe dolazi od njene rjecitosti.

Nije mi bilo lijeno da vidim malo u kojem se kontekstu ove slike nalaze na netu jer se ne sjecam gdje sam ih nasao (radi se o dva klika i 5 sekundi truda, nesto sto si i ti mogla napraviti prije nego sto si propustila odoljeti neodgovornoj instrumentalizaciji ovih djevojaka da bi se prometnula u pronicljiv um koji ne pada na tu istu instrumentalizaciju kad nju, tobozhe, chini neko drugi).

http://www.huffingtonpost.com/2015/05/1 ... 91440.html (malo previse pokroviteljski sto se mene tice, al ne bih da te nijanse odvrate pozornost od opceg pozitivnog i hvale vrijednog konteksta)

http://theodysseyonline.com/ohio-wesley ... ool/332301
I would not be nearly as comfortable or as knowledgeable of my body because imagine 364 Olives from "Little Miss Sunshine."
Dakle, ubuduce, 2 klika i 5 sekundi :) jer si ti ucinila upravo ono za sta su (muski) krugovi hijabske propagande poznati, duhovno i intelektualno ushkopljavanje ovih djevojaka, jer one ne umiju same za sebe misliti, chak i kada to ocito znaju i mogu. Ti i hijabska propaganda ispadoste akteri, a ove pametne zhene samo neko o kome se prica u trecem licu u njihovom prisustvu, a sve da bi se ti pozicionirala prema hijabskoj propagandi.

p.s. pregledao samo ti malo postove, ti se nemoj uvrijediti, ako ja ne odgovorim na eventualnu repliku koju spremish, po izboru tema i tonu (zvuchni fenomen, ne jedinica za tezinu, iako ni ovo drugo ne bi bila velika kleveta) postova imam osjecaj da ti nije mrsko (nadam se podsvjesno) zrtvovati jasnocu i sazhetost jezika te ucinkovitost komunikacije naustrb kabastih izraza i tudjica koji bi pretpostavljam trebali da podrede sugovornika, sta li. To sve skupa mi ne budi zelju za prepiskom koja bi se prostirala dalje od ove tachke.
Mohamad Sissoko

#1748 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Mohamad Sissoko »

Mohamad Sissoko wrote:Ma ja, samo pederska propaganda je dozvoljena.
Pa nije svugdje dozovljena,a doticna propaganda je jako dosadana,jeftina i naporna.
Da, bitno je da je propaganda zabavna, skupa i nenaporna pa sprovodio je i dr Dabić. :mrgreen:
m_l

#1749 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by m_l »

@Saian

:thumbup:
sinuhe

#1750 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by sinuhe »

To je americko iskustvo kad nastoje integrisati manjine a sto se naslanja na njihova gradjanska prava od ukidanja ropstva pa na dalje.
Slicno je i u zapadnoj Evropi ali indikativno je da se feministkinje ne oglasavaju ni u Svedskoj ni u Americi.
U Bosni je vec rijec o politici a trendovi islamskog svijeta je ne mogu zaobici. Istina je naravno da se to dotice i stvarnih ljudi koji zive svoj zivot.
Post Reply