Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:
Jel se to javlja kalesijski slavuj što "uleti na brzinu pa oslobodi gradić"
Ako si u stanju diskutovati mirno,staloženo i argumentovano - bujrum.Ako nisi onda ćemo pozvati moderatora da uđe u teren.
Kada pises ime Alija, fino ustani dok to radis.
Prvi nazivas stotine hiljada boraca i drugih retardima.
Nije tebi krivo sto si bio u redovima ARBiH nego sto se nisi borio za entitet. Tesko je to prosjecnom Srbinu u manjem entitetu objasniti gdje si bio. U najmanju ruku kazes ''ma drzali me u jednom od 126 logora u Sarajevu''. mozda te familija razumije.
PM72 wrote:
Jel se to javlja kalesijski slavuj što "uleti na brzinu pa oslobodi gradić"
Ako si u stanju diskutovati mirno,staloženo i argumentovano - bujrum.Ako nisi onda ćemo pozvati moderatora da uđe u teren.
Kada pises ime Alija, fino ustani dok to radis.
Prvi nazivas stotine hiljada boraca i drugih retardima.
Nije tebi krivo sto si bio u redovima ARBiH nego sto se nisi borio za entitet. Tesko je to prosjecnom Srbinu u manjem entitetu objasniti gdje si bio. U najmanju ruku kazes ''ma drzali me u jednom od 126 logora u Sarajevu''. mozda te familija razumije.
Kalesijski mišu,
Ja ne bih povukao riječ i prepravio ono što sam napisao ni za stotinu banovanja.Ti si sad pokazao kolike imaš testise za pisanu riječ a kamoli da ti ulijećeš u gradiće i da ih oslobađaš.Počeo si i da lažeš jer Ja nikad nisam nazvao retardima stotine hiljada svojih saboraca nego one koji brane i podržavaju NEdjela dede Alije.
Kad vidim njegovu sliku - pljunem prema njoj i pomenem mu sve do petog koljena.
Nekako s proljeća wrote:Umri odmah, spasi nas te šuplje.
E hvala ti na lijepim željama - sunce te ko krticu grijalo.Svi ćemo mi lagano pokrepati od rakova,leukemija,srčanih,moždanih,plućnih i inih infrakata i rijetko koji iz moje generacije će dočekati penziju u zdravlju...
Ako se nismo mogli dogovoriti 1990 - 1991 - kako se dogovorismo 1995 za desetak dana provedenih u nekoj američkoj bazi.Isti ljudi,iste uloge,iste stranke.Znači da nije bilo dobre volje.Kad smo ispucali svu municiju i ukopali 100 000 ljudi - nađoše vremena i volje.
Dubrovačka republika,šaka jada za okolna carstva, balansirala je nekoliko vijekova između turaka i mlečana.Zašto? zato što su imali pametne ljude.Trebali su to proučavati a ne ko je kome bio u ustašama,partizanima ili muslimanskoj miliciji.
Ako mogu ja da se uključim sa odgovorom na pitanje...
JNA je doslovno otela naoružanje Teritorijalnoj odbrani Bosne i Hercegovine i tako uz MUP postala oružana sila koja je mogla da tu silu upotrijebi za dobrobit svih onih koji su je decenijama činili i učinili silom u koju su vjerovali da će je zaštiti ako bude trebalo od vanjskog ili unutrašnjeg neprijatelja. Nažalost, ona to nije uradila. A mogla je. To je bio jedini ispravan put za sve narode i narodnosti, za sve republike i autonomne pokrajine u SFRJ.
Desila se izdaja i to se mora jasno i glasno uvijek reći jer je to činjenica. Ko smatra da nije tako, neka me također činjenično demantuje.
PM72 wrote:Ako se nismo mogli dogovoriti 1990 - 1991 - kako se dogovorismo 1995 za desetak dana provedenih u nekoj američkoj bazi.Isti ljudi,iste uloge,iste stranke.Znači da nije bilo dobre volje.Kad smo ispucali svu municiju i ukopali 100 000 ljudi - nađoše vremena i volje.
Dubrovačka republika,šaka jada za okolna carstva, balansirala je nekoliko vijekova između turaka i mlečana.Zašto? zato što su imali pametne ljude.Trebali su to proučavati a ne ko je kome bio u ustašama,partizanima ili muslimanskoj miliciji.
Najlakše je tako lupat. A ne odgovarat na konkretna pitanja. Nije nikako ista situacija. Tebi nije jasno kako se dogovorismo kad je srpska armada bila na koljenima a ne kad su mislili da mogu sve satrat... Neću više. Isključujem se.
Nekako s proljeća wrote:Ako mogu ja da se uključim sa odgovorom na pitanje...
JNA je doslovno otela naoružanje Teritorijalnoj odbrani Bosne i Hercegovine i tako uz MUP postala oružana sila koja je mogla da tu silu upotrijebi za dobrobit svih onih koji su je decenijama činili i učinili silom u koju su vjerovali da će je zaštiti ako bude trebalo od vanjskog ili unutrašnjeg neprijatelja. Nažalost, ona to nije uradila. A mogla je. To je bio jedini ispravan put za sve narode i narodnosti, za sve republike i autonomne pokrajine u SFRJ.
Desila se izdaja i to se mora jasno i glasno uvijek reći jer je to činjenica. Ko smatra da nije tako, neka me također činjenično demantuje.
Slažem se s tobom.
samo,ima tu i naših grešaka.naoružanje sarajevske TO je bilo smješteno u Faletićima.Faletići prigradsko naselje sa 100% muslimanskim stanovništvom.Topove i haubice (oko 30 komada),minobacače (preko 100 komada) bestrzajni topovi,20 000 pušaka i hiljade sanduka municije i granata čuvalo osam vojnika JNA .Poslije doveli 20.I svaki metak nam odnjeli ispred nosa.
Nemoj tako @Paul, budi čovjek i ukoliko možeš da mu pojasniš nešto to i uradi, a onda je do njega. Vidiš da ga pojede nešto iznutra u vezi dileme je li ili nije moglo drugačije. On zaslužuje da mu se pomogne da tu dilemu riješi na razumu prihvatljiv način.
PM72 wrote:Ako se nismo mogli dogovoriti 1990 - 1991 - kako se dogovorismo 1995 za desetak dana provedenih u nekoj američkoj bazi.Isti ljudi,iste uloge,iste stranke.Znači da nije bilo dobre volje.Kad smo ispucali svu municiju i ukopali 100 000 ljudi - nađoše vremena i volje.
Najlakše je tako lupat. A ne odgovarat na konkretna pitanja. Nije nikako ista situacija. Tebi nije jasno kako se dogovorismo kad je srpska armada bila na koljenima a ne kad su mislili da mogu sve satrat... Neću više. Isključujem se.
kako tebi nije jasno da su isti ljudi koji su započeli rat - potpisali mir? Pa što ga prije ne potpisaše - majku im jebem.da ne stradamo i da moja mater ne obilazi mezarove i da strahujem svakog xx xx hoće li pasti mrtva kraj bratovog mezara.Kako vam ne ide u glavu da smo bili pijuni i da je sada dobro samo onom ko se dobro okoristio u ratu i poslijeratnom vremenu.Juče godišnjica stradanja djece na alipašinom kad su četnici ubili četvoro djece na sankanju.Došlo desetero ljudi i Mirvad Kurić (Mubere mi moje) i položio vijenac pa trk u pasata jer mu se žuri ,jebeš polaganje cvijeća.
Nekako s proljeća wrote:Nemoj tako @Paul, budi čovjek i ukoliko možeš da mu pojasniš nešto to i uradi, a onda je do njega. Vidiš da ga pojede nešto iznutra u vezi dileme je li ili nije moglo drugačije. On zaslužuje da mu se pomogne da tu dilemu riješi na razumu prihvatljiv način.
pomozite mi da shvatim i da promjenim mišljenje.To bi vam bilo upisano u sevap.Ubjedite me da nisam u pravu.Ali,bez napamet naučenih floskula i SDA-ovskih mantri.Činjenično uz materijalne dokaze.
Ubistvo djece na sankanju u C fazi Alipašinog polja, granatom ispaljenom sa položaja VRS i normalan život Milisava Gavrića u Loznici , bivšeg komandira stanice policije u Srebrenici , štaviše sa statusom ''legendarnog policajca'' u srbijanskoj javnosti... nije suština onog što ova tema treba da bude. Navedena dva primjera su dio moje i tvoje memorije , i još iha ha njih... ali to ćemo da odćutimo. Ne i zaboravimo. Ne i oprostimo dok se ne stvore uslovi za oprost. To su posljedice.... ali smo dužni da ukažemo na uzroke koji su do njih doveli.
Je li to ona ista sila, što je kroz transformaciju JNA došla u ruke SRK, VRS a preostali dio ostao u VJ. Evo da fidbek iz 30 i 40 kadrovskog centra VJ i ne pominjem ?
PM72 wrote:kako tebi nije jasno da su isti ljudi koji su započeli rat - potpisali mir? Pa što ga prije ne potpisaše - majku im jebem.da ne stradamo i da moja mater ne obilazi mezarove i da strahujem svakog xx xx hoće li pasti mrtva kraj bratovog mezara.Kako vam ne ide u glavu da smo bili pijuni i da je sada dobro samo onom ko se dobro okoristio u ratu i poslijeratnom vremenu.Juče godišnjica stradanja djece na alipašinom kad su četnici ubili četvoro djece na sankanju.Došlo desetero ljudi i Mirvad Kurić (Mubere mi moje) i položio vijenac pa trk u pasata jer mu se žuri ,jebeš polaganje cvijeća.
I o čemu mi onda tumačimo?
Kako tebi ni jasno da ljudi koji su poceli rat nemaju veze sa Daytonom? Nije Milosevic popustio Aliji Izetbegovicu vec Americi. Amerikanci su mogli Milosevica prisiliti da odustane od 1/3 teritorija kad je to njima cefnulo... U pocetku rata Amerikanci su cak podpupirali Milosevica. On je poceo orgijanje u SFRJ zbog njihove "dozvole".
Sve to nema nikakve veze sa onim sto su Srbi uradili devedesetih. Stagod Alija/Amerikanci uradili ili ne ne uradili ne opravdava GENOCID, LOGORE, SILOVANJA, UBISTVU, PLJACKU.... Nista... Pristati na nesto zbog prijetnje je PODANICKI i nije imalo buducnosti. Bio dio agresije na Hrvate/Albance (a vjerovatno i ostale) bio Bosnjake odvelo u nestanak.
Ako se vec igramo generala poslije bitke (sto je lako)... Alija je kasnio sa odlukom koja nije imala alternative. Trebao se cvrsti drzati SLO/HR (sto objektivno nije mogao al eto).
Ovako izgleda dogovaranje kad jedna strana ima vojnu premoc...
Ne samo da je citava "jasna", "jasna" se i susjedna Hrvatska....