Pariz

Post Reply
dezurni_ucenik

#1726 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:abdurrahman
September 21, 2015 at 20:16 Reply
Es selamu alejkum we rahmetullah Dragi brate
Kolko ce mo jos cekati da nas ponizavaju , kolko ce mo jos trpiti da nam taguti sude
Tako mi Allaha đž.š gospodara nebesa i zemlje jedva cekam da dzihad Bosnu prkosnu
zadesi .

Jedva cekam , jedva cekam da oruzje uzmem i zastawu tewhida podignem
95 sam godiste , moj babo je bio u ketibi el muđahid sehidio boreci se na Allahovom đž.š putu . Majka me je poducila dobro vjeri mene i moju bracu nikad se nisam stidio ko sam iako sam poteskoca imao . Zivot me naucio da se borim jedva cekam ooo Gospodaru unisti ih nasim rukama , oooo Gospodaru unisti ih nasim rukama

Tako mi stvoritelja knjige zar su oni tolko glupi da jasnu istinu ne vide zar su tolko maloumni zar misle da je islam mirom se sirio Pa receno im je da ce Halifa doc Allah đž.š ga pomogao iskrenim
Molim Allaha đž.š da jednog dana nastavim tamo gdje je stao babo i da zavrskim kao on sto je zavrsio Vrjeme je da u Bosnu poganu đihad na vrata zakuda vrjeme je …

(sabrana djela vijestiumeta, nastavice se...)
ma ovo se hizo zajebava :lol:
insomnia78

#1727 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Kolko ce mo jos cekati da nas ponizavaju , kolko ce mo jos trpiti da nam taguti sude
Tako mi Allaha đž.š gospodara nebesa i zemlje jedva cekam da dzihad Bosnu prkosnu
zadesi .

95 sam godiste , moj babo je bio u ketibi el muđahid sehidio boreci se na Allahovom đž.š putu . Majka me je poducila dobro vjeri mene i moju bracu nikad se nisam stidio ko sam iako sam poteskoca imao . Zivot me naucio da se borim jedva cekam ooo Gospodaru unisti ih nasim rukama , oooo Gospodaru unisti ih nasim rukama

Tako mi stvoritelja knjige zar su oni tolko glupi da jasnu istinu ne vide zar su tolko maloumni zar misle da je islam mirom se sirio Pa receno im je da ce Halifa doc Allah đž.š ga pomogao iskrenim
Molim Allaha đž.š da jednog dana nastavim tamo gdje je stao babo i da zavrskim kao on sto je zavrsio Vrjeme je da u Bosnu poganu đihad na vrata zakuda vrjeme je …

Ne sikiraj se, nije on musliman
On samo misli da je musliman :-)
junior3

#1728 Re: Pariz

Post by junior3 »

Zajeban dečkonja. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1729 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

tekfirac
tututuuuu

#1730 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

ne znam. ili bas imaju nesto pik na Francuze, ili su Francuzi nesposobni, tj. njihove sigurnosne sluzbe, ipak mislim da je ovo drugo u pitanju. U skorije vrijeme - prvo novine (i to dobili prijetnje) i covjek bi rekao nakon toga ce biti na oprezu pa onda umalo masakr u vlaku (srecom putnici svladali teroristu - Ameri) i onda ovo.
tututuuuu

#1731 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

insomnia78 wrote:
zadesi .

Ne sikiraj se, nije on musliman
On samo misli da je musliman :-)
izgleda da dzihad zaobilazi Hercegovinu. :D
insomnia78

#1732 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

tututuuuu wrote:ne znam. ili bas imaju nesto pik na Francuze, ili su Francuzi nesposobni, tj. njihove sigurnosne sluzbe, ipak mislim da je ovo drugo u pitanju. U skorije vrijeme - prvo novine (i to dobili prijetnje) i covjek bi rekao nakon toga ce biti na oprezu pa onda umalo masakr u vlaku (srecom putnici svladali teroristu - Ameri) i onda ovo.
Mozda ima veze sa tim sto u Fr zivi najvise ljudi arapskog porjekla u cijeloj evropi?
I pazi koincidencije, svi napadaci su bili arapi
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1733 Re: Pariz

Post by KatarinaKosaca »

Stalno se i svjesno naglašava u diskusiji relativizaciji i čuveno ALI samo Bošnjaka i muslimana na društvenim mrežama. Sasvim slučajno na fb naiđoh večeras na neku grupu "Srbi u Crnoj Gori" ili "Srpska Crna Gora", koji su na francusku zastavu stavili srednji prst sa komentarom da su se Francuzi navodno smijali srpskom ubijanju pa se i oni kao smiju njihovim jučerašnjim žrtvama. Ovo ne pišem da bih opravdala neki glas umeta ili kako se već zove, nego samo da se preuveličava ovdje stav muslimana, naročito Bošnjaka da im se prepisuje podrška čak i kad je uopće nema, da se od njih traži stalno izvinjenje, ograđivanje i pravdanje kao da su skoro pa učestvovali u terorizmu, a ovakve grupe fašista, desničara i krvoloka ostaju potpuno neprimjećene i čak nespomenute u refleksijama dežurnih islamofoba koji se uvijek aktiviraju na ovakvim temama likujući i demonizirajući milione ljudi koji profesiraju jednu religiju. To je jednako gnusno, fašisoidno i zlonamjerno najblaže rečeno kao i navodno #neograđivanje" Bošnjaka i njihovo navodno famozno ALI.
Sama rječica ALI nije podrška terorizmu, nego se može posmatrati kao širi kontekst zapadnje uloge u razbucanju Arapskih zemalja, filmovanju vješanja, analnog silovanja štapom i upropaštavanja nekih zemalja do temelja u cilju grabeža nafte. Terorizam je utoliko što ne treba i ne smije da plati netko ko ode na utakmicu ili koncert, ali vlade tih famoznih demokracija treba i te kako da odgovoraju kao onomad za nepostojeće Sadamovo hemijsko oružje i sve njihove laži.
Pa, čak i sasvim sebično, nisu baš suze lili ni Arapi ni zapadnjaci kad smo mi ginuli, ostajali beu dijelova tijela, porodica, i svi ostali uskrećeni, invalidni za 4 godine života.
Osobno, iako mi je žao svake žrtve, namjerno ne pišem nevine, jer je svatko nevin dok sud ne dokaže suprotno, ali ovi ljudi civili čiji je grijeh samo bio što su gledali utakmicu ili koncert, ipak mi je više žao što se desilo u slobodarskoj Francuskoj koja nije ničim vodilja šovinizma ili lošeg odnosa prema imigrantima, ali prije antiislamske histerije i svih proliva islamofobije, neka se pogledaju i extremi ostalih naroda prema terorističkom činu, prije nego što se zaleti pljuvati po muslimanima na ovoj temi. Mislim svim muslimanima svijeta. A ima takvih postova na pretek, što obrisanih, što postojećih. Neka se i njima spominje malo familija, ako smo već tako i toliko principijeli, supranacionalni i kosmopoliti.
It_is_a_Leclerc

#1734 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

zadesi .

Meni je zanimljivo kako ovi talibančići u pisanju i govoru koriste narativ Kur'ana, odnosno stil u kojem je sačinjen Kur'an - retorička pitanja ("Zar su oni ?", "Zar oni ne vide ?"), glagoli na čudnim pozicijama, rečenice koje počinju veznicima, zakletve - "Tako mi.." i sl. Vjerovatno misle da tako zvuče pametnije, ili šta ti ja znam -svetije. To sam vidio na dosta ovih pamfleta vehabijsko-talibanskih.

Uglavnom, ovaj makar prizna da je imao poteškoća u razvoju. Ovakvi likovi, to mogu potpisati, su za vještačenje i nijedan se ne bi izvukao bez dijagnoze. Ako ništa - manična depresija.

I
KatarinaKosaca

#1735 Re: Pariz

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Mozda ima veze sa tim sto u Fr zivi najvise ljudi arapskog porjekla u cijeloj evropi?
Kaso što i napisah, niti jedan civil svijeta ovo nije zaslužio, a najmanje građani Francuske.
vivaldi

#1736 Re: Pariz

Post by vivaldi »

insomnia78 wrote:Kako ces pratiti 11 000 sumnjivih, kako protjerati ljude koji su rodjeni u FrNaravno da su ih pratili ali nisu ni ovi, toliki idiotiOna braca iz napada na CH su pracena skoro dvije godine, dvije godine nisu kontaktirali ni sa kim, nisu cak ni posjecivali nikakve "ofirne" internet stranice i nadzor im je ukinutNe mozes, fizicki non-stop pratiti toliko ljudi
ma gledaj, janso je meni da poenkad nesto mora promaci, ali je problem u tome sto francuzima u zadnjih godina dana naprosto previse stvari "promice". vise nego svim zapadnim zemljama zajedno.

i pritom to uglavnom nisu solo napadi vec orgnaziovani. 11 000 sumnjivih je pickin dim, pa i kod nas su istrazne komisije spomenulo 3-5 hiljada "bezbjedonosno" interesatntnih osoba.

pogledaj npr rusiju? pa njihova antiterostisticka sluzba je vjerovatno najjaca na svijetu. sa tolikom teritorijom, s cecenijom, ingusetijom, dagestanom...sa susjedima poputa afganistana (sto je malo "losiji" susjed od npr belgije)...

ako se obavjestajci ne mogu izboriti s tim onda moraju perduzimati drasticne mjere poptu protjerivanja.

njihov je posao zastita drzave i to je ultimativni cilj. ako to nisu u stanju uraditi nijedna mjera koju eventualnu poduzmu ne moze biti nedakvatna.

pogledaj kako ih sada nuzda tjera na mjere "koje nisu u duhu ervope"...zatvaranja granica, aerodorma, zatvoren ajfel...
tututuuuu

#1737 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

insomnia78 wrote:
tututuuuu wrote:ne znam. ili bas imaju nesto pik na Francuze, ili su Francuzi nesposobni, tj. njihove sigurnosne sluzbe, ipak mislim da je ovo drugo u pitanju. U skorije vrijeme - prvo novine (i to dobili prijetnje) i covjek bi rekao nakon toga ce biti na oprezu pa onda umalo masakr u vlaku (srecom putnici svladali teroristu - Ameri) i onda ovo.
Mozda ima veze sa tim sto u Fr zivi najvise ljudi arapskog porjekla u cijeloj evropi?
a to da. mada evo medju ovim je bilo pridoslica. i kako ti kazes stvar je sto zivi puno Arapa. pa kako onda normalna osoba moze pustati i dalje nove arape i to sa ovako nekakvim minimalnim kontrolama? sto ih vise pustaju. ne samo da pustaju, vec insistiraju da ih i drugi primaju. a pametni Cesi, Madjari ne zele, sad i Poljaci kazu da nece prihvatiti vise nikakve kvote. Sto se kaze pametan uci na tudjim greskama, a budala nikad da nauci ni na svojim.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 01:09, edited 1 time in total.
insomnia78

#1738 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

O, pa ovo su odavno teme na kojima cetnici i dzihadisti pusu u istu tikvu
Nije to nista novo
Jedni kmece zbog "milosrdnog andjela" a drugi zbog brace
dezurni_ucenik

#1739 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

Nick Alexander, Eagles of Death Metal Merch Guy, Dies in Paris Terrorist Attack

As revealed last night, Eagles of Death Metal‘s members got out of the Bataclan concert venue in Paris alive during the terrorist attack, but were trying to determine the safety and whereabouts of all of their crew members. Sadly, Nick Alexander, who was working merch for the band, was among those killed in the Friday terrorist attack.
jao_situacije

#1740 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

mora da nefićev rođak radi u francuskoj obavještajnoj službi
asker

#1741 Re: Pariz

Post by asker »

KatarinaKosaca wrote:Stalno se i svjesno naglašava u diskusiji relativizaciji i čuveno ALI samo Bošnjaka i muslimana na društvenim mrežama. Sasvim slučajno na fb naiđoh večeras na neku grupu "Srbi u Crnoj Gori" ili "Srpska Crna Gora", koji su na francusku zastavu stavili srednji prst sa komentarom da su se Francuzi navodno smijali srpskom ubijanju pa se i oni kao smiju njihovim jučerašnjim žrtvama. Ovo ne pišem da bih opravdala neki glas umeta ili kako se već zove, nego samo da se preuveličava ovdje stav muslimana, naročito Bošnjaka da im se prepisuje podrška čak i kad je uopće nema, da se od njih traži stalno izvinjenje, ograđivanje i pravdanje kao da su skoro pa učestvovali u terorizmu, a ovakve grupe fašista, desničara i krvoloka ostaju potpuno neprimjećene i čak nespomenute u refleksijama dežurnih islamofoba koji se uvijek aktiviraju na ovakvim temama likujući i demonizirajući milione ljudi koji profesiraju jednu religiju. To je jednako gnusno, fašisoidno i zlonamjerno najblaže rečeno kao i navodno #neograđivanje" Bošnjaka i njihovo navodno famozno ALI.
Sama rječica ALI nije podrška terorizmu, nego se može posmatrati kao širi kontekst zapadnje uloge u razbucanju Arapskih zemalja, filmovanju vješanja, analnog silovanja štapom i upropaštavanja nekih zemalja do temelja u cilju grabeža nafte. Terorizam je utoliko što ne treba i ne smije da plati netko ko ode na utakmicu ili koncert, ali vlade tih famoznih demokracija treba i te kako da odgovoraju kao onomad za nepostojeće Sadamovo hemijsko oružje i sve njihove laži.
Pa, čak i sasvim sebično, nisu baš suze lili ni Arapi ni zapadnjaci kad smo mi ginuli, ostajali beu dijelova tijela, porodica, i svi ostali uskrećeni, invalidni za 4 godine života.
Osobno, iako mi je žao svake žrtve, namjerno ne pišem nevine, jer je svatko nevin dok sud ne dokaže suprotno, ali ovi ljudi civili čiji je grijeh samo bio što su gledali utakmicu ili koncert, ipak mi je više žao što se desilo u slobodarskoj Francuskoj koja nije ničim vodilja šovinizma ili lošeg odnosa prema imigrantima, ali prije antiislamske histerije i svih proliva islamofobije, neka se pogledaju i extremi ostalih naroda prema terorističkom činu, prije nego što se zaleti pljuvati po muslimanima na ovoj temi. Mislim svim muslimanima svijeta. A ima takvih postova na pretek, što obrisanih, što postojećih. Neka se i njima spominje malo familija, ako smo već tako i toliko principijeli, supranacionalni i kosmopoliti.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Matere mi ustedi mi 10 minuta pisanja!!!

Bravo!!!

Ovo ALI sinoc i danas koriste svjetski politicki analiticari, experti za terorizam, pojedini americki kongresmeni, senatori, slobodni mislioci diljem svijeta.
Svako osudjuje stradanje nevinih civila, grozi se na terorizam.......................ALI jednako kao i na osmisljeni i do perfekcije sprovedeni terorizam nad arapskim svijetom, svakodnevan, visedecenijski.
Ovdje likovi iskacu iz monitora ako neko napise ALI.................jebemu ALI, nismo u Sjevernoj Koreji.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1742 Re: Pariz

Post by Zviz »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Mozda ima veze sa tim sto u Fr zivi najvise ljudi arapskog porjekla u cijeloj evropi?
Kaso što i napisah, niti jedan civil svijeta ovo nije zaslužio, a najmanje građani Francuske.
S ovim su Arapi i Islam popularni u Svijetu ko krme u Teheranu. Budimo realni. Sad da Hollande naredi masovnu hapsenje svih arapa i te eksikuciju istih. Niko se u Svijetu nebi usudio da ista kaze. A dobio bi podursku svakoga osim tkz. Islamskih drzava. Ali i ta podrska bi bila u istom paketu, samo se ceka neko da okine prvi. Ja vam kazem ginut ce Muslimani tj. ovi Arapskog porijekla u Europi ko muhe.

Dolazi doba kolonija. Sav Arapski Svijet ce biti udruzeno napadnut i sravljen sa zemljom. Tu nece ni zohar preziviti.

Dubai ce na ovo liciti tj. isto ce biti sto je bio 1989!
Image

Rijec Allahu Akbar vec sada ima isto znacenje kao Heil Hitler.
Last edited by Zviz on 15/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#1743 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

insomnia78 wrote:
vivaldi wrote:
Maverick78 wrote:ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...
ma za ne povjerovati. bombe odjekuju oko stadiona, igraci osluskuju a nista im nije jasno, pa poslije par minuta opet isto :lol:

jedan od ovih imao kartu za tekmu, al bio sumnjiv na ulazu pa im pobjegao :-) a predjsednik na stadionu :-) :-)

pa jebote

likovi idu u siriju i vracaju se ko sa ekskurzije, a ovi ih samo "uvode u evidenciju"...pa jebote ako ih nisi u stanju pratiti zabrani im povratak i protjeraj sve sumnjive..sve je bolje od 3 dana zalosti
Kako ces pratiti 11 000 sumnjivih, kako protjerati ljude koji su rodjeni u Fr
Naravno da su ih pratili ali nisu ni ovi, toliki idioti
Ona braca iz napada na CH su pracena skoro dvije godine, dvije godine nisu kontaktirali ni sa kim, nisu cak ni posjecivali nikakve "ofirne" internet stranice i nadzor im je ukinut
Ne mozes, fizicki non-stop pratiti toliko ljudi
Francuska ocigledno ima problem u konceptu. Nikako da prelomi da se amerikanizira po pitanju obavjestajnog sektora ali nazalost to ce morati. Tri teroristicka napada u jednoj godini je previse i za pripizdine, a ne za jednu od najrazvijenijih drzava svijeta.
tututuuuu

#1744 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

KatarinaKosaca wrote:Stalno se i svjesno naglašava u diskusiji relativizaciji i čuveno ALI samo Bošnjaka i muslimana na društvenim mrežama. Sasvim slučajno na fb naiđoh večeras na neku grupu "Srbi u Crnoj Gori" ili "Srpska Crna Gora", koji su na francusku zastavu stavili srednji prst sa komentarom da su se Francuzi navodno smijali srpskom ubijanju pa se i oni kao smiju njihovim jučerašnjim žrtvama. Ovo ne pišem da bih opravdala neki glas umeta ili kako se već zove, nego samo da se preuveličava ovdje stav muslimana, naročito Bošnjaka da im se prepisuje podrška čak i kad je uopće nema, da se od njih traži stalno izvinjenje, ograđivanje i pravdanje kao da su skoro pa učestvovali u terorizmu, a ovakve grupe fašista, desničara i krvoloka ostaju potpuno neprimjećene i čak nespomenute u refleksijama dežurnih islamofoba koji se uvijek aktiviraju na ovakvim temama likujući i demonizirajući milione ljudi koji profesiraju jednu religiju. To je jednako gnusno, fašisoidno i zlonamjerno najblaže rečeno kao i navodno #neograđivanje" Bošnjaka i njihovo navodno famozno ALI.

to je paradoks. sto si liberalniji i voljan pomoci to si vise na meti i vise te gaze. istocni europljani nikog ne primaju, niti nikog zele i niko im i ne pravi probleme. najveci "problem" je sto ce ih neki liberal nazvati islamofobima. a bolje biti i islamofob nego raznesen u nekom kaficu ili zivjeti u strahu da ces biti raznesen.
Rampage

#1745 Re: Pariz

Post by Rampage »

Zašto baš Francuzi?

Ti mora da si prespavao mnogo, mnogo časova historije:)

:thumbup:
insomnia78

#1746 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

vivaldi wrote:
insomnia78 wrote:Kako ces pratiti 11 000 sumnjivih, kako protjerati ljude koji su rodjeni u FrNaravno da su ih pratili ali nisu ni ovi, toliki idiotiOna braca iz napada na CH su pracena skoro dvije godine, dvije godine nisu kontaktirali ni sa kim, nisu cak ni posjecivali nikakve "ofirne" internet stranice i nadzor im je ukinutNe mozes, fizicki non-stop pratiti toliko ljudi
ma gledaj, janso je meni da poenkad nesto mora promaci, ali je problem u tome sto francuzima u zadnjih godina dana naprosto previse stvari "promice". vise nego svim zapadnim zemljama zajedno.

i pritom to uglavnom nisu solo napadi vec orgnaziovani. 11 000 sumnjivih je pickin dim, pa i kod nas su istrazne komisije spomenulo 3-5 hiljada "bezbjedonosno" interesatntnih osoba.

pogledaj npr rusiju? pa njihova antiterostisticka sluzba je vjerovatno najjaca na svijetu. sa tolikom teritorijom, s cecenijom, ingusetijom, dagestanom...sa susjedima poputa afganistana (sto je malo "losiji" susjed od npr belgije)...

ako se obavjestajci ne mogu izboriti s tim onda moraju perduzimati drasticne mjere poptu protjerivanja.

njihov je posao zastita drzave i to je ultimativni cilj. ako to nisu u stanju uraditi nijedna mjera koju eventualnu poduzmu ne moze biti nedakvatna.

pogledaj kako ih sada nuzda tjera na mjere "koje nisu u duhu ervope"...zatvaranja granica, aerodorma, zatvoren ajfel...
Ma ne mozes porediti sa Rusijom
Francuska je u sengenu, turistima atraktivna zemlja (samo u prosloj godini 80 miliona posjeta), onda preko 5 miliona arapa od kojih je vecina rodjena i odrasla u Fr
Do ovog sinoc, apsolutno sve napade su pocinili ljudi koji su rodjeni tu
Plus mi, a pogotovo vi, uglavnom saznamo za napade koji se dogode ovi sprjeceni se rjetko kad spominju...
tututuuuu

#1747 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Rampage wrote:
Zašto baš Francuzi?

Ti mora da si prespavao mnogo, mnogo časova historije:)

:thumbup:
ma dobro, cionisti i tako to... znam... :D
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 01:15, edited 1 time in total.
Matzan

#1748 Re: Pariz

Post by Matzan »

zadesi .

Već sam bio pomislio da je ovo tvoja ispovjest, kad ono :zzzz:
KatarinaKosaca

#1749 Re: Pariz

Post by KatarinaKosaca »

asker wrote:Matere mi ustedi mi 10 minuta pisanja!!!
:D Vježbaj tipkanje asd, asd, asd i trajeće manje od dvije minute, čak gledajući tv, doduše sa kojom slovnom greskom i rizikom da te proglase nepismenim :D :thumbup:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1750 Re: Pariz

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:
vivaldi wrote:

Ma ne mozes porediti sa Rusijom
Francuska je u sengenu, turistima atraktivna zemlja (samo u prosloj godini 80 miliona posjeta), onda preko 5 miliona arapa od kojih je vecina rodjena i odrasla u Fr
Do ovog sinoc, apsolutno sve napade su pocinili ljudi koji su rodjeni tu
Plus mi, a pogotovo vi, uglavnom saznamo za napade koji se dogode ovi sprjeceni se rjetko kad spominju...
Znate kako Rusi, ovo mi je prico jedan Rus koji je u Sibiru sluzio vojsku i bio malo visi cin reko. Kod nas ne zeljeni nasi drzavljani se deportuju tako sto ih mrak pojede.
Post Reply