MyTao wrote:Ma ko ce u to ulaziti... prvo bi te morao nauciti da to sto ti nudis nisu dokazi. Drugo, ti nudis dokaze da je Kur'an tacan, sto i da je tacno (a nije) nije dokaz da postoji bog. Morao bi te nauciti osnovne stvari iz biologije, fizike, historije da bi mogli voditi raspravu, sto zahtjeva jako puno vremena... Zato ja nisam tu da te ucim i ispravljam tvoje greske, ja podrzavam sve sto kazes![]()
Saberi sve ove komentare u jednu knjigu i bio bi ozbiljan kandidat za nobelovu nagradu
kako nije dokaz , da knjiga stara 1400 govori a nauka tek sad otkrije, objasni kako to nije dokaz?Ma ko ce u to ulaziti... prvo bi te morao nauciti da to sto ti nudis nisu dokazi.
pa kako onda objasniti da Kuran spominje:sto i da je tacno (a nije) nije dokaz da postoji bog.
1. Naucne cinjenice koje nauka tek sad otkriva
2. brojcana cuda koje nauka tek sad otkriva
3. nagovjestaj buducih dogadjaja koje mi tek sad vidjamo
4. Lingvisticka cuda Kurana, gdje su tekstovi poeticni, simtricni i imaju prstenastu kompoziciju
5. Historiska cuda Kurana koje nauka tek sad otkriva
6. Nadnaravnost Kurana prilikom lijecenja Kuranom, exorcizam.
vec sam to uradio sa brojcanim cudima i jos radim na tome, samo nemam nikoga da mi uradi recenziju materijala niti imam nekoga ko ce pregledati gramatiku tekstaSaberi sve ove komentare u jednu knjigu i bio bi ozbiljan kandidat za nobelovu nagradu
a kad bi pisao sve ostalo sto znam predebela bi mi knjiga bila.