Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
prog321
- AleksoMKD
#1727 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Misljenja su razlicita ali momentalno mislim da su u Skopju jer su tu jednostavno ljudi iz cele Makedonije (pa i sire) pa je najbolji miks.sumirprimus wrote:a najbolje zenske al realno?ne kvantitet...AleksoMKD wrote:Najbolja ganjda u Makedoniji je dolazila iz okolice Gegvelije (Djevdjelija za vas drage kolege) i Strumice.
Inace interesantno je da je zbog cudnog fenomena da u Strumici ima puuuno vise zena nego muskaraca (radja navodno duplo vise zena, iako narodski kazu da je 4 na 1) taj grad je sa najvise zetova iz Ex-Jugoslavije.
Cak je postojala poslovica kad neko ode na odsluzenje vojnog roka JNA u Strumicu da ce se obavezno vratiti sa nevestom
-
Fudo387
#1728 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zaboravio sam jos jedan detalj, sad ne moras u Trst da kupis hlace. Zamisli ti tu civilizaciju, toliko je bila napredna da zbog jebenih farmerki moras u drugu drzavu.Banksy wrote:Fudo387 wrote:
Danasnja Bosna je za onu budalastu zemlju strogi zapad.
-
5 0 5
#1729 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote: Zaboravio sam jos jedan detalj, sad ne moras u Trst da kupis hlace. Zamisli ti tu civilizaciju, toliko je bila napredna da zbog jebenih farmerki moras u drugu drzavu.
hajd' sad fudo, skoci do arapa na marijin dvor po farmerke proizvedene u kini za spansku firmu."Nažalost, ekonomska situacija je glavni uzrok bijele kuge, a ona se najčešće postiže činom abortusa. Zbog loše ekonomske situacije mladi se rijetko odlučuju da ulaze u bračnu zajednicu, kao i osnivaju porodice", kazao je dr. Katica, dodavši kako u BiH nažalost ne postoje precizni podaci o broju abortusa, budući da veliki broj privatnih ordinacija obavlja abortuse o kojima se ne vodi evidencija.
Broj registrovanih abortusa unutar javnih zdravstvenih ustanova na nivou Federacije i Republike Srpske iznosi blizu 2.000.
"Abortus je najgori mogući čin planiranja porodice, to je potez očajnika. Nažalost, broj napravljenih abortusa je čak deset puta veći nego što to pokaže statistika", navodi dr. Katica.
- AleksoMKD
#1730 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
E da, tu si u pravu.
Sad hlace mozes kupiti tu, a u drugu drzavu moras ici na lecenje.
-
Fudo387
#1731 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da mi neces mozda reci kako su u jugoslaviji uspjesno lijecili ljude koji se danas zbog komplikovanih i teskih bolesti salju vani?AleksoMKD wrote:E da, tu si u pravu.
- musicman80
#1732 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Salju ih I danas vani da se lijece, samo sto je prije sve drzava snosila troskove, a danas moras moliti ljude da ti doniraju novac ako moras ici vani na lijecenje.Fudo387 wrote:Da mi neces mozda reci kako su u jugoslaviji uspjesno lijecili ljude koji se danas zbog komplikovanih i teskih bolesti salju vani?AleksoMKD wrote:E da, tu si u pravu.
-
Fudo387
#1733 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma daj, pusti suplju.
Ne znam ni za jedan slucaj da ga ona drzava poslala na lijecenje vani i pri tom mu jos platila sve troskove.
Ne znam ni za jedan slucaj da ga ona drzava poslala na lijecenje vani i pri tom mu jos platila sve troskove.
-
mg
#1734 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jel ovaj Fudo dijasporče kakvo?? 
-
5 0 5
#1735 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
pa kako su se onda lijecili vani? nije bilo sadake preko telefona kao danas. znaci, neko je morao platiti? ko je platio? odakle pare, ako je drzava bila tolika bijeda kao sto tvrdis danima?Fudo387 wrote:Ma daj, pusti suplju.
- musicman80
#1736 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote:Ma daj, pusti suplju.
Aha, znaci ti ne znas, a ako ti ne znas, nije se ni desilo? Znam ja, znaju I drugi. Tebi I tvojoj porodici mozda nije trebalo, ali sve sto se nije moglo lijeciti u Jugoslaviji, a lijecilo se vani, slalo se o trosku drzave.
-
Fudo387
#1737 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nije se slalo vani na lijecenje o trosku drzave.musicman80 wrote:Fudo387 wrote:Ma daj, pusti suplju.
Aha, znaci ti ne znas, a ako ti ne znas, nije se ni desilo? Znam ja, znaju I drugi. Tebi I tvojoj porodici mozda nije trebalo, ali sve sto se nije moglo lijeciti u Jugoslaviji, a lijecilo se vani, slalo se o trosku drzave.
Bezveze izmisljas.
-
mg
#1738 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
musicman80 wrote:Fudo387 wrote:Ma daj, pusti suplju.
A gdje su VMA i Slovenija? Raspadom države, ostali smo i bez ozbiljnih medicinskih centara. I spali na ruke struĆnjaka Sebije i njoj sličnih!
-
5 0 5
#1739 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
kako smo? pa izgradila je drzava bosna i hercegovina jedan od najmodernijih medicinskih centara u evropi. plus sto su skolovali generacije doktora, najtrazenijih u svijetu. ali srecom, oni zele ostati tu, u nasim bosanskim klinikama.mg wrote: A gdje su VMA i Slovenija? Raspadom države, ostali smo i bez ozbiljnih medicinskih centara. I spali na ruke struĆnjaka Sebije i njoj sličnih!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1740 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne.Gojeni H wrote:
Ma nije ba tacno. Ne cudi me da ne znas, drugarice komesarka, nisam ni ja, dok nisam poslom morao upoznavati svoju domovinu.
Sto se tice bosanskog sela, daleko je bolja infrstruktura nego sto je bila.
Tacno, ali pricali smo o selu.
Sto se tice pruge Brcko-Banovici, da je poslijeratna vlast to pokusala napraviti doslo bi do "revolucije roditelja" te "slomiste ledja nasoj djeci".
A i ovi mlitavi eUropski demokrati nam ne bi dozvolili "upotrebu robovske radne snage". Da se i tu ne lazemo.
Nikakvo selo nisam pominjala.
Pisala sam o masovnoj asfaltizaciji Bosne i Hercegovine dok je njom upravljao gradjanin svijeta i jedan od 10 velikana dvadesetog stoljeca Marsal Tito.
Stoga me zivo zaboli sto nismo imali autocestu. Realno bili smo geografsko srce stare drzave iz Skopja za Ljubljanu je brze preko Beograda pa nije bilo ni preke potrebe za autoput. Pare su bile drzavne i vodilo se racuna o svemu a ne samo o zlatnim kasikama a doprinos stare drzave nasoj saobracajnoj infrastrukturi u svim segmentima je novcano gotovo nemjerljiv.
Pozdrav.
-
mg
#1741 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nadam se da je ovo ironično!5 0 5 wrote:kako smo? pa izgradila je drzava bosna i hercegovina jedan od najmodernijih medicinskih centara u evropi. plus sto su skolovali generacije doktora, najtrazenijih u svijetu. ali srecom, oni zele ostati tu, u nasim bosanskim klinikama.mg wrote: A gdje su VMA i Slovenija? Raspadom države, ostali smo i bez ozbiljnih medicinskih centara. I spali na ruke struĆnjaka Sebije i njoj sličnih!
- sabina1
#1742 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da neces reci da NISU....Fudo ?Fudo387 wrote:Da mi neces mozda reci kako su u jugoslaviji uspjesno lijecili ljude koji se danas zbog komplikovanih i teskih bolesti salju vani?AleksoMKD wrote:E da, tu si u pravu.
-
prog321
#1743 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kakvo ba inostranstvo za vrijeme Juge ?
Kriticni bolesnici su se slali u Sloveniju, ali ako oni nisu mogli pomoci, slalo se onda u - tabut ili kovceg.
Kriticni bolesnici su se slali u Sloveniju, ali ako oni nisu mogli pomoci, slalo se onda u - tabut ili kovceg.
-
mg
#1744 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
tvsabina wrote:Ne.Gojeni H wrote:
Ma nije ba tacno. Ne cudi me da ne znas, drugarice komesarka, nisam ni ja, dok nisam poslom morao upoznavati svoju domovinu.
Sto se tice bosanskog sela, daleko je bolja infrstruktura nego sto je bila.
Tacno, ali pricali smo o selu.
Sto se tice pruge Brcko-Banovici, da je poslijeratna vlast to pokusala napraviti doslo bi do "revolucije roditelja" te "slomiste ledja nasoj djeci".
A i ovi mlitavi eUropski demokrati nam ne bi dozvolili "upotrebu robovske radne snage". Da se i tu ne lazemo.
Nikakvo selo nisam pominjala.
Pisala sam o masovnoj asfaltizaciji Bosne i Hercegovine dok je njom upravljao gradjanin svijeta i jedan od 10 velikana dvadesetog stoljeca Marsal Tito.
Stoga me zivo zaboli sto nismo imali autocestu. Realno bili smo geografsko srce stare drzave iz Skopja za Ljubljanu je brze preko Beograda pa nije bilo ni preke potrebe za autoput. Pare su bile drzavne i vodilo se racuna o svemu a ne samo o zlatnim kasikama a doprinos stare drzave nasoj saobracajnoj infrastrukturi u svim segmentima je novcano gotovo nemjerljiv.
Pozdrav.
Bosna prije Tita je bila razvijena ko Albanija! Sirotinja!
-
5 0 5
#1745 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
nije. to je ziva istina. sad ce ti fudo objasniti kako da dodjes do tog medicinskog centra. besplatno lijece. tj. drzava placa. ne treba ti ni batko ni broj telefona za donacije. samo se najavi i pojavi.mg wrote: Nadam se da je ovo ironično!
-
Fudo387
#1746 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Upravo tako.prog321 wrote:Kakvo ba inostranstvo za vrijeme Juge ?
-
mg
#1747 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa što ne kažeš da je taj odma. Ja kontam ti me ložiš. Ne treba mi govorit, znam adresu: Zemlje dembelije bb!5 0 5 wrote:nije. to je ziva istina. sad ce ti fudo objasniti kako da dodjes do tog medicinskog centra. besplatno lijece. tj. drzava placa. ne treba ti ni batko ni broj telefona za donacije. samo se najavi i pojavi.mg wrote: Nadam se da je ovo ironično!
- sabina1
#1748 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Samo Vrbaska Banovina je po popisu iz 1931 imala preko 70% nepismenih. NEPISMENIH !mg wrote:
U cijeloj BiH do 1945 jedna JEDINA visokoskolska institucija a to je danasnji Fakultet Islamskih Nauka.
Toliko o "dobrom"austrijskom okupatoru i "demokratskoj" kraljevoj SHS.
Albanija bila Amerika...
-
Fudo387
#1749 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
tvsabina wrote:Da neces reci da NISU....Fudo ?Fudo387 wrote:Da mi neces mozda reci kako su u jugoslaviji uspjesno lijecili ljude koji se danas zbog komplikovanih i teskih bolesti salju vani?AleksoMKD wrote:E da, tu si u pravu.
Ooo, sidje?
-
5 0 5
#1750 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
uz to, u to doda bi se racunala u pismene, nisi morala ni osnovnu skolu imati. bilo je dovoljno da znas citati i pisati.tvsabina wrote:Samo Vrbaska Banovina je po popisu iz 1931 imala preko 70% nepismenih. NEPISMENIH !mg wrote:
U cijeloj BiH do 1945 jedna JEDINA visokoskolska institucija a to je danasnji Fakultet Islamskih Nauka.
Toliko o "dobrom"austrijskom okupatoru i "demokratskoj" kraljevoj SHS.
Albanija bila Amerika...