Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Safet Susic u Evianu ce:

izdominirati Ligu 2 s postojecom ekipom
45
21%
graditi ekipu dovodjenjem talenata Rin-tin-tina i sVrška
19
9%
odigrati prosjecnu sezonu
28
13%
podbaciti igrajuci bez bekova
8
4%
dobiti otkaz prije kraja sezone
115
53%

Total votes: 215

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1726 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: de mu sad na konto te stoje par šuškavaca mazni pa podjeli raji u fan klubu
luckylaka

#1727 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: de mu sad na konto te stoje par šuškavaca mazni pa podjeli raji u fan klubu
Sledece godine ABD ,kontam da ce nas najvatrenije zvati u goste ako se plasiramo na euro.Jes da kuka da mu je mala kuca ali moze nas primiti na dvije hefte
JoseMujica

#1728 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
luckylaka

#1729 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
Bjezi ba i ti i Safet okasni na posao a ni kruhjaja i mlijeko nisam kupio. :run:
JoseMujica

#1730 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
Bjezi ba i ti i Safet okasni na posao a ni kruhjaja i mlijeko nisam kupio. :run:
run Lucky run :D

:izet: te Fata moj Lucky :lol:
mO k3

#1731 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

luckylaka wrote:Ja ti ga jednom otisao maksuz traziti kad sjedi on u restoranu kaze Bujrum.Tako se mi slikali,sjedili rekoh hocemo li nesto popiti.Kaze on ,,hos platiti"Hocu.Kaze daj meni kafu,sok i neko kolac(sreca nije bilo alkohola i suhog mesa)Kuka Safet kako je bilo onda tesko u Francuskoj,mala plata,svaki mjesec posalji 100 maraka ocu,materi,familiji,plata neredovna u PSG(svaka 2-3 mjeseca) i sl.Meni se razalilo nesto kad sam posao ja Safetu tutnem $ 100 u dzep rekoh neka ti se nadje za ne daj boze.Vidim i danas nekad ne konferenciji spomene tu stoju kako mu je dobro dosla dok se nije snasao tj.oderao savez :D
Allah te nagradio ... pa rekoh je vec ranije prdobar si ti moj laka , predobar :mrgreen:
luckylaka

#1732 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

mO k3 wrote:
luckylaka wrote:Ja ti ga jednom otisao maksuz traziti kad sjedi on u restoranu kaze Bujrum.Tako se mi slikali,sjedili rekoh hocemo li nesto popiti.Kaze on ,,hos platiti"Hocu.Kaze daj meni kafu,sok i neko kolac(sreca nije bilo alkohola i suhog mesa)Kuka Safet kako je bilo onda tesko u Francuskoj,mala plata,svaki mjesec posalji 100 maraka ocu,materi,familiji,plata neredovna u PSG(svaka 2-3 mjeseca) i sl.Meni se razalilo nesto kad sam posao ja Safetu tutnem $ 100 u dzep rekoh neka ti se nadje za ne daj boze.Vidim i danas nekad ne konferenciji spomene tu stoju kako mu je dobro dosla dok se nije snasao tj.oderao savez :D
Allah te nagradio ... pa rekoh je vec ranije prdobar si ti moj laka , predobar :mrgreen:
Uvijek mi otac govorio,,moj sine nikad neces imati dvije jake za vratom"Ja dugo konto sta mi to govori :D
Paul F.

#1733 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

JoseMujica wrote:
luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:ma nije ružna vego se Sajo malo opušćo...zima došla...suhovina i kisele salate
Kakvi bolan Safet propo ko kauc,nema ga pola.Dok se hranio u Zenici u kampu kazu nisu mu mogli nanijeti za pojesti.Sve po 3-4 porcije ,,deset sa lukom"Nema vise cevapa .A ne bi se taj uhvatio za novcanik,jebo cifuta.Kazu nema vece cicije od Safeta i Serifa.Njih dvojica mogu satima sjediti u kafani da nista ne popiju sve cekaju koji ce castiti. :P

haj nemoj tako.....redovno sam Saju sretao na atletskom na Koševu kako trči popodne ..... još se on održava al jebga sustigle ga godine. A Sajo nije nikad pio...i kao mladić je satima znao sjedit sa jednim gustim sokom u kafan da i ne progovori dok je oko njega lom...a Šerif jest cicija žešča pu pu pu nemoj ih u istu rečenicu živ bio
Laka se zajebava naravno. Svi upućeni znaju da je Sajo veliki gospodin. I u bosanskim i u francuskim krugovima. Al eto, kad je bio mlad, uprkos neviđene slave ostao je skroman i nikad nikakve probleme nije pravio a sad po nekim maloumnicima, sad kad je potpuno sazrio, podjetinjio i poblesavio.
JoseMujica

#1734 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

:thumbup: apsolutno

no ne zaboravimo večerašnji Sajin prljavi ples po predgrađima Pariza ;-)
mO k3

#1735 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

Nema hejtera nesto :mrgreen:
aparati otkazali??
ultima_palabra

#1736 Re: Safet Sušić - Pape

Post by ultima_palabra »

mO k3 wrote:Nema hejtera nesto :mrgreen:
aparati otkazali??
Ono se našlo govoriti o hejterima... pa ti ne daješ znake života deset dana kad Džeko da gol, jado jadni.
ultima_palabra

#1737 Re: Safet Sušić - Pape

Post by ultima_palabra »

Paul F. wrote: Laka se zajebava naravno. Svi upućeni znaju da je Sajo veliki gospodin. I u bosanskim i u francuskim krugovima. Al eto, kad je bio mlad, uprkos neviđene slave ostao je skroman i nikad nikakve probleme nije pravio a sad po nekim maloumnicima, sad kad je potpuno sazrio, podjetinjio i poblesavio.
Jes jes, gospodin Srneća Leđa su ga zvali :D
Point.

#1738 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Point. »

Ultima dominira. :thumbup: :-D
JoseMujica

#1739 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

Prošnjaci su genetski neslagaći, kako bi to definirao profesor Jahič
jazzer

#1740 Re: Safet Sušić - Pape

Post by jazzer »

insomnia78 wrote:Evo sefa
Image
Koji je to kralj, od toliko Evianove opreme on odabere ovu najruzniju trenerku :lol:
Ima li gdje kupiti ovakvih trenerki, samo muskih? :)
mO k3

#1741 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

nisi ti ti skuzio detalj :)
JoseMujica

#1742 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

mO k3 wrote:nisi ti ti skuzio detalj :)
Moke de cire...bote detalj više! oči mi ispadoše :shock: bulječi u sliku
mO k3

#1743 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

JoseMujica wrote:
o izvini :)Pa sto ne rece odma , pa trenerka mu je u boji panela iza njega sve u farbi firme :mrgreen:
al_akhisari

#1744 Re: Safet Sušić - Pape

Post by al_akhisari »

...u vremenu kada je reprezentacija (i tim i savez) lutala, mmijenjala selektore kao na traci, jedna od selektorskih želja mi je bila i pape; nakon što je isti došao na mjesto selektora, logično bijah zadovoljan; kada se sad osvrnem na period u kome je pape selektorovao, mišljenja sam da je moglo bolje i više; akobih pokušao biti precizniji i konkretniji, rekao bih da sam očekivao više nego je dao (pri tome nezaboravljam da je jedini koji je odveo repku na veliko takmičenje-mada će neki reći "usprkos njemu", a ne zahvaljujući njemu); nakon sp-a, smatrao sam da je najbolje (krajnje vrijeme) da se sam povuče i ode prilično dostojanstveno; nažalost to se nije desilo; no, bez obzira na sve moje (kao laika) rezerve prema njemu kao selektoru, zaista mu želim sve najbolje u poslu koji trenutno radi; shodno tome, navijam i večeras da poluči dobar rezultat i učini još jedan korak ka vrhu tabele :thumbup:
mO k3

#1745 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

al_akhisari wrote:...u vremenu kada je reprezentacija (i tim i savez) lutala, mmijenjala selektore kao na traci, jedna od selektorskih želja mi je bila i pape; nakon što je isti došao na mjesto selektora, logično bijah zadovoljan; kada se sad osvrnem na period u kome je pape selektorovao, mišljenja sam da je moglo bolje i više; akobih pokušao biti precizniji i konkretniji, rekao bih da sam očekivao više nego je dao (pri tome nezaboravljam da je jedini koji je odveo repku na veliko takmičenje-mada će neki reći "usprkos njemu", a ne zahvaljujući njemu); nakon sp-a, smatrao sam da je najbolje (krajnje vrijeme) da se sam povuče i ode prilično dostojanstveno; nažalost to se nije desilo; no, bez obzira na sve moje (kao laika) rezerve prema njemu kao selektoru, zaista mu želim sve najbolje u poslu koji trenutno radi; shodno tome, navijam i večeras da poluči dobar rezultat i učini još jedan korak ka vrhu tabele :thumbup:
znaci u kratko vrijeme je da se i löw povuce sa kormila njemacke reprezenacije ??

Zelio bih neke stvari da razumijem
al_akhisari

#1746 Re: Safet Sušić - Pape

Post by al_akhisari »

@mO k3, da ne pogađam na šta misliš, ako može pojašnjenje napisanog?!
JoseMujica

#1747 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

mO k3 wrote:
JoseMujica wrote:
o izvini :)Pa sto ne rece odma , pa trenerka mu je u boji panela iza njega sve u farbi firme :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: ma bjež izloži me ko hepo kocku

ja hudan kontam gače mu vire, ispo šlauf, jal nosi bjele čorape, pa tražim kasete diskretno metnute pored stola ili šuškavac prebaćen preko stolice

ti si jedan mućki ložać !
mO k3

#1748 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

@mujica :mrgreen:
JoseMujica

#1749 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

jes da zima dolazi ali Sajo ne spava kako mlogi sa haparata insinuiraju, kleveču i lažu

Zado Sajke o igraćima, formacijama, a dotako se i PSG-a :D
Safet Sušić: Sviđa mi se smjer u kojem idemo

Bivši trener reprezentacije BiH, Safet Sušić, karijeru uspješno nastavlja u Francuskoj s drugoligaškim klubom Evianom. Nakon ne baš uspješnog početka, u posljednja tri kola upisao je devet bodova.
"Ekipa postaje sve bolja. Imamo tri pobjede u nizu, ali moramo ostati oprezni", rekao je Sušić i nastavio:

"Bit će gusto sve do kraja. Nema nekog kluba za kojeg je sigurno da će završiti na prvom mjestu. Tu pričamo o Metzu, Dijonu, ali i Nancyju, Clermontu i Auxerrreu, također i Lensu. To je ekipa koja nam je dosad stvorila najviše problema."

Unatoč lošem startu, Sušić se nije previše brinuo. Zadovoljan je s onim što radi u Evianu.

"Rezultati nisu bili najbolji, ali sada funkcioniramo sve bolje i bolje. Iako mi je žao zbog utakmica u ranijoj fazi sezone, sada smo dobri i to treba iskoristiti", rekao je 60-godišnjak i istaknuo:

"Biti trener znači puno vremena provesti u uredu. Sviđa mi se smjer u kojem idemo i sviđa mi se trenirati svaki dan s ekipom."

Situacija koja ga je dočekala kada je u julu došao u Evian nije bila idealna, a o mnogim problemima kluba nije ni znao. U klubu se trenutno nalazi puno napadača, no Sušić smatra kako se sve bolje nosi sa situacijom.

"Rekli su mi da su tri igrača otišla, a to su bili nositelji igre i ključni igrači. Onda je tu došao i niz povreda u avgustu. Čak sam se pitao tražim li od njih previše", istaknuo je bivši trener BiH za portal goal i dodao:

"Istina je da mogu čak dvije ekipe napraviti i da je tu puno napadača. Možda previše čak, ali navikao sam. Iako ne preferiram nijednu formaciju, često brojke diktiraju uzorak. Imamo puno napadača koji mogu igrati i lijevo i desno, kao i stalno mijenjati pozicije. Zbog toga igramo 4-3-3 koji se lako pretvori u 4-5-1."

Sušić nije mislio da će se vratiti u Francusku, a još je davne 1994. vodio Cannes samo jednu sezonu. Jedino se vidio kako vodi PSG.
"Ponude su uvijek dolazile izvana, pogotovo iz Turske. U Francuskoj me zanimala samo jedna stvar, a to je PSG. Ipak kadsam shvatio da do toga neće doći, odustao sam od Francuske."

Trener Eviana i dalje prati utakmice PSG-a, no smatra kako im je nešto u utakmici s Realom nedostajalo.

"Nemaju brzinu, pogotovo u sredini terena. Nedostaje im kreativnih igrača, nekoga tko zna podvaliti loptu i brzo reagirati."
mO k3

#1750 Re: Safet Sušić - Pape

Post by mO k3 »

al_akhisari wrote:@mO k3, da ne pogađam na šta misliš, ako može pojašnjenje napisanog?!
nije vazno drug.. necemo gledati nazad i sve stavljati na zlatnu vagu
sada je vazno da nasi prodju baraz :bih:
Locked