Safet Sušić - Pape
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1726 Re: Safet Sušić - Pape
- luckylaka
#1727 Re: Safet Sušić - Pape
Sledece godine ABD ,kontam da ce nas najvatrenije zvati u goste ako se plasiramo na euro.Jes da kuka da mu je mala kuca ali moze nas primiti na dvije hefteJoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
de mu sad na konto te stoje par šuškavaca mazni pa podjeli raji u fan klubu
- JoseMujica
#1728 Re: Safet Sušić - Pape
kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
- luckylaka
#1729 Re: Safet Sušić - Pape
Bjezi ba i ti i Safet okasni na posao a ni kruhjaja i mlijeko nisam kupio.JoseMujica wrote:kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
- JoseMujica
#1730 Re: Safet Sušić - Pape
run Lucky runluckylaka wrote:Bjezi ba i ti i Safet okasni na posao a ni kruhjaja i mlijeko nisam kupio.JoseMujica wrote:kaine sekirli...jema Mujo dvosobni šator.....samo nek nam halu u bašči instalira
- mO k3
#1731 Re: Safet Sušić - Pape
Allah te nagradio ... pa rekoh je vec ranije prdobar si ti moj laka , predobarluckylaka wrote:Ja ti ga jednom otisao maksuz traziti kad sjedi on u restoranu kaze Bujrum.Tako se mi slikali,sjedili rekoh hocemo li nesto popiti.Kaze on ,,hos platiti"Hocu.Kaze daj meni kafu,sok i neko kolac(sreca nije bilo alkohola i suhog mesa)Kuka Safet kako je bilo onda tesko u Francuskoj,mala plata,svaki mjesec posalji 100 maraka ocu,materi,familiji,plata neredovna u PSG(svaka 2-3 mjeseca) i sl.Meni se razalilo nesto kad sam posao ja Safetu tutnem $ 100 u dzep rekoh neka ti se nadje za ne daj boze.Vidim i danas nekad ne konferenciji spomene tu stoju kako mu je dobro dosla dok se nije snasao tj.oderao savez
- luckylaka
#1732 Re: Safet Sušić - Pape
Uvijek mi otac govorio,,moj sine nikad neces imati dvije jake za vratom"Ja dugo konto sta mi to govorimO k3 wrote:Allah te nagradio ... pa rekoh je vec ranije prdobar si ti moj laka , predobarluckylaka wrote:Ja ti ga jednom otisao maksuz traziti kad sjedi on u restoranu kaze Bujrum.Tako se mi slikali,sjedili rekoh hocemo li nesto popiti.Kaze on ,,hos platiti"Hocu.Kaze daj meni kafu,sok i neko kolac(sreca nije bilo alkohola i suhog mesa)Kuka Safet kako je bilo onda tesko u Francuskoj,mala plata,svaki mjesec posalji 100 maraka ocu,materi,familiji,plata neredovna u PSG(svaka 2-3 mjeseca) i sl.Meni se razalilo nesto kad sam posao ja Safetu tutnem $ 100 u dzep rekoh neka ti se nadje za ne daj boze.Vidim i danas nekad ne konferenciji spomene tu stoju kako mu je dobro dosla dok se nije snasao tj.oderao savez
-
Paul F.
#1733 Re: Safet Sušić - Pape
Laka se zajebava naravno. Svi upućeni znaju da je Sajo veliki gospodin. I u bosanskim i u francuskim krugovima. Al eto, kad je bio mlad, uprkos neviđene slave ostao je skroman i nikad nikakve probleme nije pravio a sad po nekim maloumnicima, sad kad je potpuno sazrio, podjetinjio i poblesavio.JoseMujica wrote:luckylaka wrote:Kakvi bolan Safet propo ko kauc,nema ga pola.Dok se hranio u Zenici u kampu kazu nisu mu mogli nanijeti za pojesti.Sve po 3-4 porcije ,,deset sa lukom"Nema vise cevapa .A ne bi se taj uhvatio za novcanik,jebo cifuta.Kazu nema vece cicije od Safeta i Serifa.Njih dvojica mogu satima sjediti u kafani da nista ne popiju sve cekaju koji ce castiti.JoseMujica wrote:ma nije ružna vego se Sajo malo opušćo...zima došla...suhovina i kisele salate
haj nemoj tako.....redovno sam Saju sretao na atletskom na Koševu kako trči popodne ..... još se on održava al jebga sustigle ga godine. A Sajo nije nikad pio...i kao mladić je satima znao sjedit sa jednim gustim sokom u kafan da i ne progovori dok je oko njega lom...a Šerif jest cicija žešča pu pu pu nemoj ih u istu rečenicu živ bio
- JoseMujica
#1734 Re: Safet Sušić - Pape
no ne zaboravimo večerašnji Sajin prljavi ples po predgrađima Pariza
- mO k3
#1735 Re: Safet Sušić - Pape
Nema hejtera nesto
aparati otkazali??
aparati otkazali??
- ultima_palabra
#1736 Re: Safet Sušić - Pape
Ono se našlo govoriti o hejterima... pa ti ne daješ znake života deset dana kad Džeko da gol, jado jadni.mO k3 wrote:Nema hejtera nesto![]()
aparati otkazali??
- ultima_palabra
#1737 Re: Safet Sušić - Pape
Jes jes, gospodin Srneća Leđa su ga zvaliPaul F. wrote: Laka se zajebava naravno. Svi upućeni znaju da je Sajo veliki gospodin. I u bosanskim i u francuskim krugovima. Al eto, kad je bio mlad, uprkos neviđene slave ostao je skroman i nikad nikakve probleme nije pravio a sad po nekim maloumnicima, sad kad je potpuno sazrio, podjetinjio i poblesavio.
- Point.
#1738 Re: Safet Sušić - Pape
Ultima dominira.

- JoseMujica
#1739 Re: Safet Sušić - Pape
Prošnjaci su genetski neslagaći, kako bi to definirao profesor Jahič
- jazzer
#1740 Re: Safet Sušić - Pape
Ima li gdje kupiti ovakvih trenerki, samo muskih?insomnia78 wrote:Evo sefa
Koji je to kralj, od toliko Evianove opreme on odabere ovu najruzniju trenerku
- mO k3
#1741 Re: Safet Sušić - Pape
nisi ti ti skuzio detalj 
- JoseMujica
#1742 Re: Safet Sušić - Pape
Moke de cire...bote detalj više! oči mi ispadošemO k3 wrote:nisi ti ti skuzio detalj
- mO k3
#1743 Re: Safet Sušić - Pape
o izvini :)Pa sto ne rece odma , pa trenerka mu je u boji panela iza njega sve u farbi firmeJoseMujica wrote:Moke de cire...bote detalj više! oči mi ispadošemO k3 wrote:nisi ti ti skuzio detaljbulječi u sliku
- al_akhisari
#1744 Re: Safet Sušić - Pape
...u vremenu kada je reprezentacija (i tim i savez) lutala, mmijenjala selektore kao na traci, jedna od selektorskih želja mi je bila i pape; nakon što je isti došao na mjesto selektora, logično bijah zadovoljan; kada se sad osvrnem na period u kome je pape selektorovao, mišljenja sam da je moglo bolje i više; akobih pokušao biti precizniji i konkretniji, rekao bih da sam očekivao više nego je dao (pri tome nezaboravljam da je jedini koji je odveo repku na veliko takmičenje-mada će neki reći "usprkos njemu", a ne zahvaljujući njemu); nakon sp-a, smatrao sam da je najbolje (krajnje vrijeme) da se sam povuče i ode prilično dostojanstveno; nažalost to se nije desilo; no, bez obzira na sve moje (kao laika) rezerve prema njemu kao selektoru, zaista mu želim sve najbolje u poslu koji trenutno radi; shodno tome, navijam i večeras da poluči dobar rezultat i učini još jedan korak ka vrhu tabele 
- mO k3
#1745 Re: Safet Sušić - Pape
znaci u kratko vrijeme je da se i löw povuce sa kormila njemacke reprezenacije ??al_akhisari wrote:...u vremenu kada je reprezentacija (i tim i savez) lutala, mmijenjala selektore kao na traci, jedna od selektorskih želja mi je bila i pape; nakon što je isti došao na mjesto selektora, logično bijah zadovoljan; kada se sad osvrnem na period u kome je pape selektorovao, mišljenja sam da je moglo bolje i više; akobih pokušao biti precizniji i konkretniji, rekao bih da sam očekivao više nego je dao (pri tome nezaboravljam da je jedini koji je odveo repku na veliko takmičenje-mada će neki reći "usprkos njemu", a ne zahvaljujući njemu); nakon sp-a, smatrao sam da je najbolje (krajnje vrijeme) da se sam povuče i ode prilično dostojanstveno; nažalost to se nije desilo; no, bez obzira na sve moje (kao laika) rezerve prema njemu kao selektoru, zaista mu želim sve najbolje u poslu koji trenutno radi; shodno tome, navijam i večeras da poluči dobar rezultat i učini još jedan korak ka vrhu tabele
Zelio bih neke stvari da razumijem
- al_akhisari
#1746 Re: Safet Sušić - Pape
@mO k3, da ne pogađam na šta misliš, ako može pojašnjenje napisanog?!
- JoseMujica
#1747 Re: Safet Sušić - Pape
mO k3 wrote:o izvini :)Pa sto ne rece odma , pa trenerka mu je u boji panela iza njega sve u farbi firmeJoseMujica wrote:Moke de cire...bote detalj više! oči mi ispadošemO k3 wrote:nisi ti ti skuzio detaljbulječi u sliku
ja hudan kontam gače mu vire, ispo šlauf, jal nosi bjele čorape, pa tražim kasete diskretno metnute pored stola ili šuškavac prebaćen preko stolice
ti si jedan mućki ložać !
- mO k3
#1748 Re: Safet Sušić - Pape
@mujica 
- JoseMujica
#1749 Re: Safet Sušić - Pape
jes da zima dolazi ali Sajo ne spava kako mlogi sa haparata insinuiraju, kleveču i lažu
Zado Sajke o igraćima, formacijama, a dotako se i PSG-a
Zado Sajke o igraćima, formacijama, a dotako se i PSG-a
Safet Sušić: Sviđa mi se smjer u kojem idemo
Bivši trener reprezentacije BiH, Safet Sušić, karijeru uspješno nastavlja u Francuskoj s drugoligaškim klubom Evianom. Nakon ne baš uspješnog početka, u posljednja tri kola upisao je devet bodova.
"Ekipa postaje sve bolja. Imamo tri pobjede u nizu, ali moramo ostati oprezni", rekao je Sušić i nastavio:
"Bit će gusto sve do kraja. Nema nekog kluba za kojeg je sigurno da će završiti na prvom mjestu. Tu pričamo o Metzu, Dijonu, ali i Nancyju, Clermontu i Auxerrreu, također i Lensu. To je ekipa koja nam je dosad stvorila najviše problema."
Unatoč lošem startu, Sušić se nije previše brinuo. Zadovoljan je s onim što radi u Evianu.
"Rezultati nisu bili najbolji, ali sada funkcioniramo sve bolje i bolje. Iako mi je žao zbog utakmica u ranijoj fazi sezone, sada smo dobri i to treba iskoristiti", rekao je 60-godišnjak i istaknuo:
"Biti trener znači puno vremena provesti u uredu. Sviđa mi se smjer u kojem idemo i sviđa mi se trenirati svaki dan s ekipom."
Situacija koja ga je dočekala kada je u julu došao u Evian nije bila idealna, a o mnogim problemima kluba nije ni znao. U klubu se trenutno nalazi puno napadača, no Sušić smatra kako se sve bolje nosi sa situacijom.
"Rekli su mi da su tri igrača otišla, a to su bili nositelji igre i ključni igrači. Onda je tu došao i niz povreda u avgustu. Čak sam se pitao tražim li od njih previše", istaknuo je bivši trener BiH za portal goal i dodao:
"Istina je da mogu čak dvije ekipe napraviti i da je tu puno napadača. Možda previše čak, ali navikao sam. Iako ne preferiram nijednu formaciju, često brojke diktiraju uzorak. Imamo puno napadača koji mogu igrati i lijevo i desno, kao i stalno mijenjati pozicije. Zbog toga igramo 4-3-3 koji se lako pretvori u 4-5-1."
Sušić nije mislio da će se vratiti u Francusku, a još je davne 1994. vodio Cannes samo jednu sezonu. Jedino se vidio kako vodi PSG.
"Ponude su uvijek dolazile izvana, pogotovo iz Turske. U Francuskoj me zanimala samo jedna stvar, a to je PSG. Ipak kadsam shvatio da do toga neće doći, odustao sam od Francuske."
Trener Eviana i dalje prati utakmice PSG-a, no smatra kako im je nešto u utakmici s Realom nedostajalo.
"Nemaju brzinu, pogotovo u sredini terena. Nedostaje im kreativnih igrača, nekoga tko zna podvaliti loptu i brzo reagirati."
- mO k3
#1750 Re: Safet Sušić - Pape
nije vazno drug.. necemo gledati nazad i sve stavljati na zlatnu vagual_akhisari wrote:@mO k3, da ne pogađam na šta misliš, ako može pojašnjenje napisanog?!
sada je vazno da nasi prodju baraz