Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- walter kurtz
#1726 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ljudi trebate se spusiti i citati ovaj topic jbt

- stari_rastafari
#1727 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sva ova pitanja kojima se zabivamo ovdje djeluju povezano i cini mi se kad bismo znali tacne odgovore na neke od njih da bismo dosli vrlo brzo i do odgovora na sva ostala pitanja. Sve pitanja koja me kopkaju odvajkad, a narocito od kada sam na neka od njih stekao novi pogled kroz zanimanje o trenutnoj geo-politickoj situaciji. Jos u ranoj mladosti sam imao, tada nedefinisan osjecaj, da nesto sa ovim svijetom nije uredu. Moje zivo zanimanje pocinje ustvari smrcu Libije. A potvrdu dosta zakljucaka sam dobio u jednom od posljednjih Kenedijevih govora. Zasto covjek, sa ovakve pozicije moci, uopste govori o ovim stvarima? Zasto je taj isti covjek nedugo zatim smaknut?
Ovdje se radi o jednoj velikoj slagalici sa ogromnim brojem dijelova na koje pojedinacno treba razumno gledati da bi ih spojili na pravo mjesto u toj slagalici. U postovima prije sam pomenuo krajnje ciljeve tajne vlade - da se obznani.
Saimidin, negdje u replici na moj post, parafraziram, veli da ta vlada i nema nuzno tajne agende te da bi jedna zemaljska vlada bilo adekvatno rjesenje za covjecanstvo. Utopisticki gledano, bez posebnog razmisljanja o tom pitanju, rekao bih, da! to je adekvatno rjesenje.
Medjutim treba razmisliti kakve zaista probleme to pitanje sa sobom nosi. Prije svega treba razmisliti u kakvom svijetu trenutno zivimo, i zasto? Zasto se desava sve sto se desava?! Za bolje razumijevanje stvari vidjeti sta imaju reci George Orvell i Aldous Huxley.
Jedan, izmedju ostalog kaze, da zivimo u svijetu gdje ce istinita informacija biti totalno izmanipulisana i skrivena dok drugi kaze da cemo biti zatrpani u more informacija da necemo znati razluciti koja je prava. Koji primjer je najtacniji za danasnjicu? Razmislite.
Ukoliko znamo da postoji sistem manipulisanja informacijom kako bi (ne samo) fabrikovali pristanak javnosti za razne skrivene agende, da li zaista mislite da se "more starih znanja" i "novih saznanja" ne sakriva sistematski od "nas"? Tako je sa svim arheoloskim nalazistima, znanja koja se iskopavaju a naslijedjena od nasih predaka namjenski se skriva od covjecanstva. Znate li da vremenski jako dugo i jako mnogo nalazista biva pokradeno, skrnavljeno i poruseno (pr ISIS danas)? Znate li da je u nekih 80% nalazista u Egiptu zabranjen pristup i bilo kakvo istrazivanje? Da su piramide takodjer pokradene? I da su danas u dezolatnom stanju? A zasto su ta nalazista pokradena? I ko ima pristup ukradenim "starim znanjima"?
U ovo sve, da ponovim, odlicno se uklapa tematika vanzemaljaca. Da opet kazem, nadam se da postoje i ko zna, mozda i jesu sa nama na zemlji. No zanimljivo je da to tvrdi dosta koji ljudi cesto dolaze iz blizine krugova moci.
Sjetimo se opet manipulacije informacijama i vjestacke fabrikacije odobravanja ljudi raznih politickih agendi - zar da i vanzemaljci nisu dio toga? Mada tesko uocljivo pod krinkom misterije i to je najvjerovatnije tek dio manipulacije uzrokovan propagandom zarad nekih buducih ciljeva. Zarad stvaranja novih strahova? Manipulacija informacijama i znanjem je samo frakcija opusa djelovanja "jedne vlade". Vlada nije nista bez kontrole nad svim ostalim aspektima. Nista lijepse nego dobiti svojevrsnu potvrdu direktno od jednog vrlog oligarha:
S vanzemaljcima cemo se dogovoriti u hodu shvatiti njihove znakove u psenici i zitu, i piramide i stonehedge cemo prokljuvit, i Maje i Inke i sve ostalo... U ovom trenutku covjecanstvu se sprema kataklizma. Vec smo na granici.
EDIT:
David Bowie - Blackstar
Ovdje se radi o jednoj velikoj slagalici sa ogromnim brojem dijelova na koje pojedinacno treba razumno gledati da bi ih spojili na pravo mjesto u toj slagalici. U postovima prije sam pomenuo krajnje ciljeve tajne vlade - da se obznani.
Saimidin, negdje u replici na moj post, parafraziram, veli da ta vlada i nema nuzno tajne agende te da bi jedna zemaljska vlada bilo adekvatno rjesenje za covjecanstvo. Utopisticki gledano, bez posebnog razmisljanja o tom pitanju, rekao bih, da! to je adekvatno rjesenje.
Medjutim treba razmisliti kakve zaista probleme to pitanje sa sobom nosi. Prije svega treba razmisliti u kakvom svijetu trenutno zivimo, i zasto? Zasto se desava sve sto se desava?! Za bolje razumijevanje stvari vidjeti sta imaju reci George Orvell i Aldous Huxley.
Jedan, izmedju ostalog kaze, da zivimo u svijetu gdje ce istinita informacija biti totalno izmanipulisana i skrivena dok drugi kaze da cemo biti zatrpani u more informacija da necemo znati razluciti koja je prava. Koji primjer je najtacniji za danasnjicu? Razmislite.
Ukoliko znamo da postoji sistem manipulisanja informacijom kako bi (ne samo) fabrikovali pristanak javnosti za razne skrivene agende, da li zaista mislite da se "more starih znanja" i "novih saznanja" ne sakriva sistematski od "nas"? Tako je sa svim arheoloskim nalazistima, znanja koja se iskopavaju a naslijedjena od nasih predaka namjenski se skriva od covjecanstva. Znate li da vremenski jako dugo i jako mnogo nalazista biva pokradeno, skrnavljeno i poruseno (pr ISIS danas)? Znate li da je u nekih 80% nalazista u Egiptu zabranjen pristup i bilo kakvo istrazivanje? Da su piramide takodjer pokradene? I da su danas u dezolatnom stanju? A zasto su ta nalazista pokradena? I ko ima pristup ukradenim "starim znanjima"?
Zasto uopste pominjem piramide itd u ovom kontextu? - Zato sto sistem manipulacije nije neka novotvorina nego nekada davno dobro smisljen sistem od onih u poziciji moci. A ko su ti? Da li su to npr stare kraljevske loze, vjerski poglavari, prastari lihvari? Da li svi oni imaju interesa da stanovnistvo zivi u neznanju? Svi ti, iz bilo koje ere ljudske civilizacije? Itekako, ja bih rekao. Cijela historija covjecanstva je prepravljena i prave istine su izmanipulisane, ismijavane ili odbacene kao lazi. Imate li ponekad osjecaj da se historija ponavlja? "Ko ne pamti, iznova prozivljava!"Dr. Adam [Spartacus] Weishaupt wrote:Of all the means I know to lead men, the most effectual is a concealed mystery. The hankering of the mind is irresistible.
Ovdje bih se vratio na pojam jedne vlade koji i nije bas bezazlen i nije bas pozitivno nastrojen prema covjecanstvu. Ukoliko do toga dode, to ce biti totaliristicka vlada bazirana na komunistickim idejama, najblizi primjer Staljinova Rusija. Obican covjek ce tu biti tek cifra.Carl R. Rodgers, Former President of the American Psychological Association (APA) wrote:We can choose to use our growing knowledge to enslave people in ways never dreamed of before, depersonalizing them, controlling them by means so carefully selected that they will perhaps never be aware of their loss of personhood.
U ovo sve, da ponovim, odlicno se uklapa tematika vanzemaljaca. Da opet kazem, nadam se da postoje i ko zna, mozda i jesu sa nama na zemlji. No zanimljivo je da to tvrdi dosta koji ljudi cesto dolaze iz blizine krugova moci.
Sjetimo se opet manipulacije informacijama i vjestacke fabrikacije odobravanja ljudi raznih politickih agendi - zar da i vanzemaljci nisu dio toga? Mada tesko uocljivo pod krinkom misterije i to je najvjerovatnije tek dio manipulacije uzrokovan propagandom zarad nekih buducih ciljeva. Zarad stvaranja novih strahova? Manipulacija informacijama i znanjem je samo frakcija opusa djelovanja "jedne vlade". Vlada nije nista bez kontrole nad svim ostalim aspektima. Nista lijepse nego dobiti svojevrsnu potvrdu direktno od jednog vrlog oligarha:
Cilj ovog posta nije da ubijedjuje bilo koga u bilo sta. Cilj ovog posta je da potakne dalje istrazivanje prave istine prije svega u konextu danasnjice i sta nam donosi sutra. Probudimo se dok nije kasnoDavid Rockefeller in his Memoirs wrote:Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as 'internationalists' and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it.
Mislim da je ovo tema o kojoj trebamo naglabati, al ne u smislu "jes' / nije" nego da bismo dosli na ideju sta nam je ciniti. Ja vam u nazalost ovdje nisam mnogo rekao, tek sam ovlas problem naceo pokusavajuci ga povezati sa konstantnim pitanjima koja se kroz ovu temu namecu. Problem "obicnog covjeka" je sto nema pristup znanju, pravim informacijama te cinjenicnom stanju. Zatrpani svakodnevnom borbom za hljeb pa kad nas istinom u oci bodu mi podivljali jogunimo se rukama kao stoka kad repom odaginje obade. Zaokupirani sa "danas" nemamo ni vremena razmisljati o "sutra". I sve to dok nam poturaju fantasticne podvale kroz prizmu medija. Ljudi su bolesni a medicina profitira. Zapostavili smo svoje kolektivno sjecanje i zaboravili smo zasto smo tu. Zaboravili smo nasu ulogu. Kako se toga sjetiti dok smo pod represijom? Zapravo, osjecate li represiju?Winston Churchill, to the London press in 1922 wrote:From the days of Spartacus-Weishaupt, Karl Marx, Trotsky, Belacoon, Rosa Luxenberg and Ema Goldman, this world conspiracy has been steadily growing. This conspiracy played a definite recognizable role in the French Revolution. It has been the mainspring of every subversive movement during the 19th century. And now at last, this band of extraordinary personalities from the underworld of the great cities of Europe and America have gripped the Russian people by the hair of their head and have become the undisputed masters of that enormous empire.
EDIT:
David Bowie - Blackstar
Last edited by stari_rastafari on 04/03/2016 01:19, edited 2 times in total.
- Connaisseur Karlin
#1728 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nastadosmo iz :
kosmicke prasine
kosmicke prasine
- stari_rastafari
#1729 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sh'o bi nash narod rek'o" "Iz qrca!"Connaisseur Karlin wrote:Nastadosmo iz :
kosmicke prasine
-
sizifinho
#1730 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
neću uopšte da se zamaram tim "zemaljskim" stvarima malenog Homo Sapiensa.
Moj uzor, mi skoro svaku noć pred spavanje ispriča ovo:
il kako reče
Moj uzor, mi skoro svaku noć pred spavanje ispriča ovo:
il kako reče
entropija rules!Better the hard truth, I say, than the comforting fantasy.
- stari_rastafari
#1731 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nekako mi se nekako Saganova "teorija" o religiji uklapa u moj post iznad. Nije da se ne da ukomponovat 
- KB9
#1732 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
sta kaze onaj brat, imas li dokaze za evoluciju? 
- Dozer
#1733 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Da ne kopiram cijeli gornji post, radi duzine - ali, to je ono sto ja pokusavam objasniti vec 70 stranica (usput, zadnji post ti je bio 666-ti. Da si na nekoj religioznoj temi, sad bi bio optuzen da si dzavo/devil/sejtanstari_rastafari wrote:...
Cijelo vrijeme pokusavam ovim mladim naucnicima objasniti da svijet vec hiljadama godina, pri cemu mislim na nas, ljude, ne funkcionise ni priblizno kako se to nama "obicnim" smrtnicima cini. Oni to, uglavnom, strpaju u kontekst teorija zavjere, trazenja dokaza na dokaze (iako su dokazi na sve strane, ali je pitanje licnih mogucnosti njihovog razumijevanja, a jos vise prihvatanja), i naucnih potvrda.
Budimo bar malo realni...
- Ko finansira i kontrolise sve arheoloske pronalaske? Neka vlada.
- Ko finansira i kontrolise vecinu naucnih istrazivanja bilo koje vrste? Opet - neka vlada.
- Sta se desava s onima koji na bilo koji nacin pocnu pricati o stvarima poput raznih zavjera, medju kojima je sigurno i ova o prikrivanju vanzemaljskih oblika zivota na Zemlji? Velikom vecinom iznenada umru, a neki budu cak i ubijeni pred stotinama svjedoka, dok preostali koji prezive bivaju zastrasivani, sikanirani, marginalizirani, itd., i to vjerovatno samo zato sto se procijeni da ne znaju dovoljno da bi mogli naskoditi.
- Ko kontrolise i upravlja svim medijima? Opet - neka vlada. Ako neko misli da postoje nezavisni mediji koji mogu o bilo cemu reci sta god pozele, taj zaista nema pojma o realnom zivotu.
Itd., itd...
Drugim rijecima, ne da postoji skrivena agenda "jedne vlade", nego postoje i klasicne zavjere usmjerene protiv onih koje ta vlada zeli da stavi pod svoju punu kontrolu. U sustini, to je cijeli svijet. Ali, to su dugotrajni procesi koji ne mogu biti zavrsnei preko noci, nego moraju ici kroz faze, pri cemu jedan faza moze trajati i par decenija.
Od 9/11 pa do danas jedna od tih zavjera je u punom zamahu - zauzimanje teritorija s velikim kolicinama prirodnih resursa, konkretno nafte.
Od fabrikovanog "terorizma" i rusenja WTC-a, sto je "izazvalo" rasturanje Iraka, Afganistana, Libije i Sirije, a cime su njihovi resursi stavljeni pod kontrolu upravo te "jedne vlade" cija okosnica su USA, GB, FR, RUS i DE, covjecanstvo je defacto uvedeno u WWIII, koji upravo traje.
Nemojte se zavaravati da to nije tako jer nema zvanicnih zaracenih blokova kao u WWI i WWII. I te kako ih ima. S jedne strane su pobrojani, plus jos neki manji poput Australije, Izraela i Spanije, i donekle Turske (za koju ja licno mislim da ce u jednom momentu odjebati zapad i stati na svoju stranu, kao nesvrstani), a s druge su Iran, Irak, Sirija, Libija, Palestina, Afganistan. Nije tesko shvatiti da je tu fight izmedju kriza/krsta, i polumjeseca i zvijezde. Ali, to je ono kako izgleda obicnim ljudima. Ove gore to savrseno ne zanima i jedina agenda je stavljanje tudjih resursa pod svoju kontrolu.
A, ti si potpuno u pravu u ovome:
Za danasnjicu su tacna oba primjera, s tim sto je za konkretnu temu vanzemaljaca jos tacnija druga postavka. Ali, i to je ono sto pokusavam objasniti vec stranicama. I, ne ide...Zivimo u svijetu gdje ce istinita informacija biti totalno izmanipulisana i skrivena, kao i da cemo biti zatrpani u more informacija da necemo znati razluciti koja je prava. Koji primjer je najtacniji za danasnjicu?
Ja sam zadrti ateista, to je valjda jasno. Ali, o ovome sam vec ranije pisao. Ako cemo samo zamisliti da je ovo neka stilizovana figura u skladu s vremenom u kojem je napisana, ali da je istovremeno nastala iz nekih davnih predanja koja su isla s koljena na koljeno - ne upucuje li ovo na kloniranje?sizifinho wrote:Žena je stvorena od muškarčevog rebra.
Naravno. Ovo je jedna od mase "besmislica" iz vjerskih knjiga, a radi kojih sam ja davno shvatio da one nemaju nikakve veze s bogom, na nacin kako ga te knjige prikazuju. Zasto stavljam besmislice pod navodnike - jer to, mozda, i nije besmislica, nego je putokaz na nas stvarni postanak. Sifra: Prometej.S kim su se ta djeca općila?
Međusobno?
S mamom?
S tatom?
Ali, ako uzmes i procitas Kur'an i Bibliju, ali i Toru (nju nisam citao, samo na preskoke), mislim da ces shvatiti isto sto i ja. A onda ces nadoci i na sve ovo sta ja pricam.
A onda, dolazimo i do ovoga, tj. najvise do boldiranih dijelova:
Logicna pitanja:delllboy79 wrote:U starom zavjetu pise
6 A kad su se ljudi počeli množiti na zemlji i kćeri im se rodile,+ 2 sinovi* pravoga Boga+ zapazili+ su da su kćeri ljudske lijepe, pa su ih uzimali sebi za žene, sve koje su izabrali. 3 Tada je Jehova rekao: “Neće duh+ moj trpjeti čovjeka do u nedogled,+ jer čovjek je samo tijelo.+ Neka mu bude još sto i dvadeset godina!”+
4 U te dane, a i kasnije, sinovi pravoga Boga spolno su općili s kćerima ljudskim, pa su im one rađale sinove na zemlji, koji su se zvali nefili.* Bili su to silnici, ljudi na glasu, koji su živjeli u staro doba.
- Ko su "sinovi pravoga boga", tj. nefili?
- Da li su nefili bili ono sto se smatra bozijim poslanicima, kojima su pripisivane razne neljudske moci?
I, na kraju, naravno - da li su to bili vanzemaljci?
Iz svega ovoga cemo onda doci i na ono sto sam jos davno govorio - vjerske knjige i religije su vanzemaljski "proizvod", neka vrsta uputstva nama, ljudima, za zivot u to vrijeme i u skladu s nasim intelektom, tehnickim i tehnoloskim razvojem iz tog vremena.
Takodjer, sve ovo ukazuje na jos jednu stvar koju odavno govorim, a to je da su nasi bogovi oduvijek zapravo bili - vanzemaljci.
-
sizifinho
#1734 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
someone has a lot of free time
-
statixx
#1735 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Zar nije cinicno sjediti za internetom i pricati o Orwellovoj 1984. Imate li dokaze da nam neko modifikuje jezik na slican nacin?
Kako bi tacno ta vlada ubijedila ljude da postoji fiktivni neprijatelj, zar nije lakse prebacivati sve na Ruse, Arape i druge.
Hoce li nam fakat ukinuti parlamentarnu demokratiju, uvesti totalitarni rezim i pride bombardovati svoje podanike. Nije li cinicno pricati o talu jedne vlade i vanzemaljaca u vremenu kada ljudi realiziraju desetogodisnje projekte vrijedne 2 milijarde EUR-a , i to samo da spuste svemirski brodic Rossetu na kometu, a sve ne bi li naucili vise o porijeklu organskih spojeva. Koliko je jos takvih na polju nauke, itd.
Nemojte samo o dokazima tipa jesi vidio statuu Prometeja ispred gusterovog centra u New Yorku.
Mislim da su osnovni problemi s kojima ce se covjecanstvo suociti u buducnosti eticke prirode. Dovljno je uzeti u obzir razvoj genetike i eventualne pristalica eugenike, da li ce nam na genetickoj osnovi potiskivati emocije, a jacati racio, usmjerenost autoritetu i poslusnost, to je vec blize Orwellovim "robotima" i planskom slabljenju uloge porodice kao osnovne celije drustva.
Ne znam, nemojte me pogresno shvatiti, ali citava planeta smije se totalitarnom rezimu Velikog Brata iz S. Koreje, a vi nas ubijedjujete da idemo u istom smjeru.
Nemojte samo o dokazima tipa jesi vidio statuu Prometeja ispred gusterovog centra u New Yorku.
Mislim da su osnovni problemi s kojima ce se covjecanstvo suociti u buducnosti eticke prirode. Dovljno je uzeti u obzir razvoj genetike i eventualne pristalica eugenike, da li ce nam na genetickoj osnovi potiskivati emocije, a jacati racio, usmjerenost autoritetu i poslusnost, to je vec blize Orwellovim "robotima" i planskom slabljenju uloge porodice kao osnovne celije drustva.
Ne znam, nemojte me pogresno shvatiti, ali citava planeta smije se totalitarnom rezimu Velikog Brata iz S. Koreje, a vi nas ubijedjujete da idemo u istom smjeru.
-
sumirprimus
#1736 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja sam siguran da znam kako je svaki od vas nasto a i ja s vama...... 
-
sumirprimus
#1737 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Al za prve ljude...diskutabilno je....
Ima lusi i ima lord jahwe...

Ima lusi i ima lord jahwe...
-
mg
#1738 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
[url]http://m.livescience.com/38613-genetic- ... d.htm[lurl]
Scientific Adam, bila emisija na nacionalnoj...
Svi ljudi poticu od jedne persone. Dakle, genetski otac nam je isti.
-
sumirprimus
#1739 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
e a koja je nulta tacka?
ne moze to niko znat da ga jebes.
ne moze to niko znat da ga jebes.
- Dozer
#1740 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Tacno. Ko je ta persona? Odakle je? Ili - iz cega se tacno razvila, ako nije dosla "izvana"?mg wrote:[url]http://m.livescience.com/38613-genetic- ... d.htm[lurl]
-
sizifinho
#1741 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
modernom čovjeku, da. Muškarcima tačnije.mg wrote:[url]http://m.livescience.com/38613-genetic- ... d.htm[lurl]
Ali ne shvatam poentu ovog komentara?
- delllboy79
#1742 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dozer wrote: Ali, ako uzmes i procitas Kur'an i Bibliju, ali i Toru (nju nisam citao, samo na preskoke), mislim da ces shvatiti isto sto i ja. A onda ces nadoci i na sve ovo sta ja pricam.
A onda, dolazimo i do ovoga, tj. najvise do boldiranih dijelova:Logicna pitanja:delllboy79 wrote:U starom zavjetu pise
6 A kad su se ljudi počeli množiti na zemlji i kćeri im se rodile,+ 2 sinovi* pravoga Boga+ zapazili+ su da su kćeri ljudske lijepe, pa su ih uzimali sebi za žene, sve koje su izabrali. 3 Tada je Jehova rekao: “Neće duh+ moj trpjeti čovjeka do u nedogled,+ jer čovjek je samo tijelo.+ Neka mu bude još sto i dvadeset godina!”+
4 U te dane, a i kasnije, sinovi pravoga Boga spolno su općili s kćerima ljudskim, pa su im one rađale sinove na zemlji, koji su se zvali nefili.* Bili su to silnici, ljudi na glasu, koji su živjeli u staro doba.
- Ko su "sinovi pravoga boga", tj. nefili?
- Da li su nefili bili ono sto se smatra bozijim poslanicima, kojima su pripisivane razne neljudske moci?
I, na kraju, naravno - da li su to bili vanzemaljci?
Iz svega ovoga cemo onda doci i na ono sto sam jos davno govorio - vjerske knjige i religije su vanzemaljski "proizvod", neka vrsta uputstva nama, ljudima, za zivot u to vrijeme i u skladu s nasim intelektom, tehnickim i tehnoloskim razvojem iz tog vremena.
Takodjer, sve ovo ukazuje na jos jednu stvar koju odavno govorim, a to je da su nasi bogovi oduvijek zapravo bili - vanzemaljci.
Istina je zapisana u svetim knjigama , sve ima smisla i kristalno je jasno ako se citaju sa razumijevanjem . Treba ih citati i posmatrarati stvari i dogadđaje iz ugla covijeka koji je zivio u to vrijeme a rezonovati sa znanjem obrazovanog covijeka u danasnjem vremenu.
-
saimidin
#1743 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
delllboy79 wrote:
Istina je zapisana u svetim knjigama , sve ima smisla i kristalno je jasno ako se citaju sa razumijevanjem . Treba ih citati i posmatrarati stvari i dogadđaje iz ugla covijeka koji je zivio u to vrijeme a rezonovati sa znanjem obrazovanog covijeka u danasnjem vremenu.
svete knjige su pokusaj ljudi iz bronzanog doba da odgovore na nepoznato im,
ali one su vise stranputica, jer su iz danasnje perspektive cista glupost.
-
sumirprimus
#1744 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Svete knjige i religija su odlicno sredstvo za uvodjenje reda i discipline i nade u haos....
U tom periodu..
U tom periodu..
-
saimidin
#1745 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
meni se cini da danas odlicno sluze iskompleksiranim manijacima za sirenje haosasumirprimus wrote:Svete knjige i religija su odlicno sredstvo za uvodjenje reda i discipline i nade u haos....
U tom periodu..
-
sizifinho
#1746 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
svete knjige su samo jedan od pokušaja čovjeka da se smjesti u centar univerzuma
eto svemir stvoren da bismo mi živjeli
-
sizifinho
#1747 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
svete knjige su samo jedan od pokušaja čovjeka da se smjesti u centar univerzuma
- delllboy79
#1748 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Hehehehehe kako ti ljudi u bronzanom dobu napravise piramide., ako je bronza bila najtvrđi metal koji su poznavali?saimidin wrote:delllboy79 wrote:
svete knjige su pokusaj ljudi iz bronzanog doba da odgovore na nepoznato im,
ali one su vise stranputica, jer su iz danasnje perspektive cista glupost.
Hajde pokisaj sa bronzanim alatom da kleses kamen?
- delllboy79
#1749 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
17 Kad je Abramu bilo devedeset i devet godina, Jehova mu se ukazao i rekao mu:+ “Ja sam Bog Svemogući.+ Po mojoj volji živi* i budi čestit!*+ 2 Ja ću sklopiti savez između sebe i tebe,+ da bih te silno umnožio.”+
3 Nato je Abram pao ničice,+ a Bog mu je još rekao: 4 “Evo, sklopio sam savez s tobom,+ i ti ćeš postati otac mnogih naroda.+ 5 Više se nećeš zvati Abram,* nego će ti ime biti Abraham,* jer ću te učiniti ocem mnogih naroda. 6 Učinit ću te vrlo plodnim i načinit ću od tebe narode, i kraljevi će izaći od tebe.+
7 Držat ću se saveza svojega između sebe i tebe+ i potomstva tvojega poslije tebe u naraštajima njegovim kao saveza trajnoga,+ da budem Bog tebi i potomstvu tvojemu poslije tebe.+ 8 Tebi i potomstvu tvojemu poslije tebe dat ću zemlju u kojoj si došljak,+ cijelu zemlju Kanaan, u trajan posjed, a ja ću biti Bog njihov.”+
9 Potom je Bog rekao Abrahamu: “A ti drži savez moj, ti i potomstvo tvoje poslije tebe iz naraštaja u naraštaj!+ 10 Ovo je savez moj koji ćete držati, savez između mene i vas, i potomstva tvojega poslije tebe:+ svako muško među vama neka bude obrezano.+ 11 A obrezivat ćete kožicu s vrha uda, i to će biti znak saveza između mene i vas.+ 12 Svako muško među vama, kad mu bude osam dana, neka se obreže,+ iz naraštaja u naraštaj, svatko rođen u kući i svatko kupljen novcem od kojega god tuđinca koji nije od potomstva tvojega. 13 Svatko rođen u kući tvojoj i svatko koga si kupio novcem mora se obrezati.+ Tako će savez moj na tijelu vašemu biti savez trajan.+ 14 A neobrezano muško, kojem se ne obreže kožica s vrha uda, neka* se pogubi i tako ukloni iz naroda svojega.+ Takav je prekršio savez moj.”
15 Potom je Bog rekao Abrahamu: “Ženu svoju Saraju više ne zovi imenom Saraja,* jer joj je ime Sara!*+ 16 Ja ću je blagosloviti i dat ću ti sina od nje.+ Blagoslovit ću je, te će od nje nastati narodi,+ i kraljevi će narodima poteći od nje.”+
3 Nato je Abram pao ničice,+ a Bog mu je još rekao: 4 “Evo, sklopio sam savez s tobom,+ i ti ćeš postati otac mnogih naroda.+ 5 Više se nećeš zvati Abram,* nego će ti ime biti Abraham,* jer ću te učiniti ocem mnogih naroda. 6 Učinit ću te vrlo plodnim i načinit ću od tebe narode, i kraljevi će izaći od tebe.+
7 Držat ću se saveza svojega između sebe i tebe+ i potomstva tvojega poslije tebe u naraštajima njegovim kao saveza trajnoga,+ da budem Bog tebi i potomstvu tvojemu poslije tebe.+ 8 Tebi i potomstvu tvojemu poslije tebe dat ću zemlju u kojoj si došljak,+ cijelu zemlju Kanaan, u trajan posjed, a ja ću biti Bog njihov.”+
9 Potom je Bog rekao Abrahamu: “A ti drži savez moj, ti i potomstvo tvoje poslije tebe iz naraštaja u naraštaj!+ 10 Ovo je savez moj koji ćete držati, savez između mene i vas, i potomstva tvojega poslije tebe:+ svako muško među vama neka bude obrezano.+ 11 A obrezivat ćete kožicu s vrha uda, i to će biti znak saveza između mene i vas.+ 12 Svako muško među vama, kad mu bude osam dana, neka se obreže,+ iz naraštaja u naraštaj, svatko rođen u kući i svatko kupljen novcem od kojega god tuđinca koji nije od potomstva tvojega. 13 Svatko rođen u kući tvojoj i svatko koga si kupio novcem mora se obrezati.+ Tako će savez moj na tijelu vašemu biti savez trajan.+ 14 A neobrezano muško, kojem se ne obreže kožica s vrha uda, neka* se pogubi i tako ukloni iz naroda svojega.+ Takav je prekršio savez moj.”
15 Potom je Bog rekao Abrahamu: “Ženu svoju Saraju više ne zovi imenom Saraja,* jer joj je ime Sara!*+ 16 Ja ću je blagosloviti i dat ću ti sina od nje.+ Blagoslovit ću je, te će od nje nastati narodi,+ i kraljevi će narodima poteći od nje.”+
- delllboy79
#1750 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Bog uspostavlja savez sa pojedinim vođama i tako mnogo puta u starom zavijetu. ?
Meni tu nema nikakve logike?
Meni tu nema nikakve logike?