dzeko1 wrote:Pa care ni ne mislim igrati GTA V, vec PES i FIFA, uz CS, ETS2, dakle neke osnovne 'laganije' igrice, uz gledanje HD filmova, ne trazim puno
Bez 40-50 cenera nema price, a ti kupi sta ti je volja.
Moderator: Benq
dzeko1 wrote:Pa care ni ne mislim igrati GTA V, vec PES i FIFA, uz CS, ETS2, dakle neke osnovne 'laganije' igrice, uz gledanje HD filmova, ne trazim puno
Ako je polovno moze se za 300-350 KM naci vrlo kvalitetna konfa za igranje.febo_acm wrote:dzeko1 wrote:Pa care ni ne mislim igrati GTA V, vec PES i FIFA, uz CS, ETS2, dakle neke osnovne 'laganije' igrice, uz gledanje HD filmova, ne trazim puno
Uzmes taj racunar i ja ti prodam GTX 550Ti za 80KM i imas dobar racunar i za igre i za filmovemirsek wrote:Ako je polovno moze se za 300-350 KM naci vrlo kvalitetna konfa za igranje.febo_acm wrote:dzeko1 wrote:Pa care ni ne mislim igrati GTA V, vec PES i FIFA, uz CS, ETS2, dakle neke osnovne 'laganije' igrice, uz gledanje HD filmova, ne trazim puno
http://www.olx.ba/artikal/21326843/core ... ghz-q9400/
Mislim da ovaj model ima brendiranu napojnu od 300W sa 80% certifikatom sto je dovoljno da izdrzi bilo koju graficku koja ne trazi dodatno napajanje tipa ati 6670, nvidia 750, 750ti mozda cak i one sto trose do 100W u loadu a koje kostaju oko 150 KM polovne.
Znaci za 350 KM fina igraca konfiguracija na kojoj ce sve igre igrati makar na low a dosta njih i na high.
Odlicno, eto uzmes od Benq-a grafu za 80 KM i mozes za 40-50 KM brandiranu napojnu od 400-500w i rahat si i za igrice i za HD filmove a sve to za ispod 350 KM.Benq wrote: Uzmes taj racunar i ja ti prodam GTX 550Ti za 80KM i imas dobar racunar i za igre i za filmove
I kakav monitor i to eto nas na 400 KM...mirsek wrote:Ako je polovno moze se za 300-350 KM naci vrlo kvalitetna konfa za igranje.febo_acm wrote:dzeko1 wrote:Pa care ni ne mislim igrati GTA V, vec PES i FIFA, uz CS, ETS2, dakle neke osnovne 'laganije' igrice, uz gledanje HD filmova, ne trazim puno
http://www.olx.ba/artikal/21326843/core ... ghz-q9400/
Mislim da ovaj model ima brendiranu napojnu od 300W sa 80% certifikatom sto je dovoljno da izdrzi bilo koju graficku koja ne trazi dodatno napajanje tipa ati 6670, nvidia 750, 750ti mozda cak i one sto trose do 100W u loadu a koje kostaju oko 150 KM polovne.
Znaci za 350 KM fina igraca konfiguracija na kojoj ce sve igre igrati makar na low a dosta njih i na high.
Covjeku racunar treba i zbog filmova, youtube i sl.Pirija wrote:al to sto ce za 400 km sastavit je losije od PS3 koji kosta 190 KM
Moze , ali nije to to , hoce covjek skinut film sa torenta a ne sa cd-a , ako kazes da moze i preko usb-a , moze , ali opet ti treba racunar da skines film i prevodPirija wrote:sreca pa nemoze ni youtube ni filmovi na ps3...
Nije losije od PS3, puno veci je izbor igara na PC-u, pucacine i strategije su na PS3 katastrofa zbog gamepada i najvaznije ako nadjes PS3 da ima ugradjen HDD da je cipovan i da se moze igrati online sa njim za 190 KM daj meni odmah 3 takva da kupim.Pirija wrote:al to sto ce za 400 km sastavit je losije od PS3 koji kosta 190 KM
Na rate? Ja koliko znam nude samo ono preko banke "na kredit" ili kreditnom karticom da platiš...TinNBANFL wrote:Ako neko ima zivaca i znanja, da li bi mogao da mi sastavi neku konfiguraciju ( gamersku) za 1800KM u nekoj radnji gdje mogu kupiti na rate u Sarajevu !
Mislim na ono kreditnom karticom na rate, lakse mi je to nego iskesirat trenutnoAverus wrote:Na rate? Ja koliko znam nude samo ono preko banke "na kredit" ili kreditnom karticom da platiš...TinNBANFL wrote:Ako neko ima zivaca i znanja, da li bi mogao da mi sastavi neku konfiguraciju ( gamersku) za 1800KM u nekoj radnji gdje mogu kupiti na rate u Sarajevu !
Ovo ne pametujem, nego me zanima da li fakat ima takvih radnji kod nas
Komponente se nikad ne kupuju sve u jednoj radnji jer svaka komponenta je negdje jeftinija i na kraju ustedis dosta para. Ako imas nacina da kupis za kes to bi ti najbolje bilo , ovako bi bio ogranicen na jednu radnju i njihove klempe sa cijenama.TinNBANFL wrote:Ako neko ima zivaca i znanja, da li bi mogao da mi sastavi neku konfiguraciju ( gamersku) za 1800KM u nekoj radnji gdje mogu kupiti na rate u Sarajevu !
TinNBANFL wrote:
Mislim na ono kreditnom karticom na rate, lakse mi je to nego iskesirat trenutno