TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
House

#1726 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by House »

bože sačuvaj
lakilaka

#1727 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by lakilaka »

JThomas wrote:
lakilaka wrote:
Lepi_Lukic wrote:@bh.tornjak, Bosnjaci vecu stetu sami sebi cine ne prozivajuci odgovorne (politicare i predstavnike IZ BIH) nego sto to neko drugi cini, ne moze se napakovati komplet jednom narodu kao ni sto se moglo Svabama 1945., ovdje je problem sto Bosnjaci ne osudjuju ova djela, omalovazavaju ga, ne kvalifikuju kao djelo terorizma vec ga nazivaju "izolovanim slucajem " i sl. :-)
Daleko da ce velike posljedice biti, ali nikako se nebih slozio za komplet jedan narod u ovom slucaju Bosnjake, vec bi prije rekao za komplet drzavu BIH.
:lol: :lol: :lol:
On se ko fol brine za Drzavu Bosnu i Hercegovinu. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
De odgovori na pitanje da li shvatas razliku izmedju poginulog borca u borbi i ubijenog zarobljenog civila, jer si to poistovjetio, slucajno ili namjerno. Tvoj odgovor da li shvatas razliku, reci ce da li to radis slucajno ili namjerno.
:bih:
ne brine se on. ali politički ti je ovo trijumf snaga koje ruše bosnu, a veliko sranje za one koji su za bosnu...
Znam da se ne brine. Procitao sam ja njega davno. Kada je poistovjetio poginulog borca i ubijenog zarobljenog civila. Ali njemu to na dusu, ako je ima. :?
Bosna i Hercegovina je izdrzala i vece neprijatelje, od ovakvih.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
lijek-za-sve

#1728 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by lijek-za-sve »

Lepi_Lukic wrote:I u Federaciji BIH dan zalosti, svaka cast, ovo je BIH !!!!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sutra-da ... /150428112

:thumbup: :bih:
naravno da treba samo se ne sjecam nesto da je bio dan zalosti u cijeloj BIH kad je ubijen starac u B.Luci od strane istih ovih koji su isti kao oni koji ubise policajca juce
Lepi_Lukic

#1729 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Lepi_Lukic »

Stradali policajac Dragan Djuric, neka ti je vjecna slava i spokoj dusi ...
Covjek je obavljao svoju policijsku duznost i pri tome jos stradao na radnom mjestu ...

Image
General War

#1730 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by General War »

Maharadza wrote:
Ne branim nikoga ali NIKADA se ove grupacije NE MOGU izjednačiti, NIKADA!!!
Mogu, mogu...Oslobodnjenje BiH od agresora i oslobodnjenje od "nevjernika" su dva sasvim drugacija pojma...
Drinski

#1731 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Nece ni biti dan zalosti za kakvim Bosnjakom. I onu poruku da su djeca zrtava odrasla treba uputiti politickom Sarajevu.
Zastozato

#1732 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Zastozato »

U RS-U 11 Juli jos uvijek nije proglasen danom zalosti.
Drinski

#1733 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Lepi_Lukic wrote:Stradali policajac Dragan Djuric, neka ti je vjecna slava i spokoj dusi ...
Covjek je obavljao svoju policijsku duznost i pri tome jos stradao na radnom mjestu ...
Hahaha
Last edited by Drinski on 28/04/2015 17:54, edited 1 time in total.
House

#1734 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by House »

Lepi_Lukic wrote:Stradali policajac Dragan Djuric, neka ti je vjecna slava i spokoj dusi ...

Image

suza suzu goni
zenit dozic

#1735 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by zenit dozic »

Image
Ko što ju je i 95 obavljao, pusti mi guslarske furke :run:
gospodja profiterka

#1736 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by gospodja profiterka »

palermo wrote:
gospodja profiterka wrote: Nisam to okarakterizirala kao čin terorizma, jer to nije čin terorizma. To je politički subverzivno djelovanje kojem se jasno i snažno suprotstavljaju domaći političari, međunarodna zajednica, mediji i javnost. Ali terorizam je nešto drugo, dopadalo se to nekome ili ne.

Kojim političarima? Pa svojima, prije svega. Političarima iz Federacije. A ostalima terorizam ionako ide na ruku, oni se sigurno neće pretjerano zahmetiti. Vežete im ruke jer je svaki vid obračuna s terorizmom vrlo nepopularan, a političari rade samo ono što je popularno među njihovim glasačima. Urlici nezadovoljstva odjekivali su svaki put kad su, temeljem političke odluke, organi reda pretresali Maoču i slične lokacije, kad su deportirali ljude s terorističkim kontaktima, a bogami i praktičnim iskustvom, kad su barem i javno govorili o tome (sjetimo se kako je dočekan Džuvin izvještaj svojedobno). I tako, vrijeme prolazi, narod političarima ne da djelovati, broj terorista raste, sve su opremljeniji, uvezaniji i sigurniji u sebe.
Zato je svaki pokušaj da se ovakvo što opravda ili ublaži, bez obzira na namjeru, direktna podrška terorizmu. Dakle, svaki pokušaj, bez obzira od koga i iz kojih razloga dolazi.
Terorizam je jedina sila koja ima stvarni potencijal, ali baš stvarni, da ovoj zemlji zada smrtonosan udarac. Prije svega zbog stranaca koji terorizam doživljavaju i kao SVOJ problem i nikako nisu naklonjeni onima koji mu pogoduju na bilo koji način. To znam pouzdano i zato vam ovo i govorim.
Pa sad, da ne ulazimo u definicije šta je političko subverzino a šta je politički terorizam, ali meni se čini da se i terorizmu (po tvojoj definiciji) snažno suprostavlja čitava međunardona zajednica (i ti tako reče) ,jaki politički faktori u BiH, javnost, najmanje onoliko koliko se suprostavlja onom što ti nazivaš političko subverzivnm djelovanjem.....ne vidim ja tu neke razlike (zapravo vidim, više se suprostavlja ovom vjersko/ideološkom terorizmu)...Usput, vjerujem da je i tebi jasno da se terorizam (ovaj po tvojoj definiciji) hrani ovom političko subverzivnom djelatnošću

Nego, ipak si mi ostala dužna kojim to političarima mi vežemo ruke......Bakiru ??? misliš da on zbog nas ne može da krene u odlučnu borbu protiv terorizma....Komšiću ??? ili pak misliš da smo zavezali ruke Fahrudinu koji je onako odlučno krenuo u borbu protiv terorizma
Ništa ti nisam ostala dužna, sve sam ti detaljno napisala. Nije Bakir jedini zvaničnik iz Federacije, mi imamo zakonodavnu i izvršnu vlast, sigurnosne strukture, ljude čiji je posao vršiti procjene i ljude koji odnose odluke. Ali nisu spremni djelovati odlučno jer je to u narodu nepopularno. U zemlji u kojoj su izbori svake dvije godine, svi će radije oprati ruke i gledati u stranu. Tako to hoda.

U definicije moramo ulaziti @palermo, žao mi je ali moramo. Nije riječ o "mojoj" definiciji, definicija je takva kakva jeste, sviđala ti se ili ne. Zna se šta je subverzivno političko djelovanje, a šta je terorizam. Jasno mi je čega se plašiš, jasno mi je da se ljudi instinktivno brane u strahu od poistovjećivanja, ali ironija ove situacije jeste u tome što ih upravo taj instinkt poistovjećuje. Jer ovdje nisu jedini akteri Bošnjaci i Srbi - kad je o terorizmu riječ postoji i direktni interes međunarodne zajednice, koju ne zanimaju previše tvoje anksioznosti, makar i opravdane.

I jednostavno nije tačno da se više truda ulaže u borbu protiv terorizma. Na domaćem terenu taj je učinak gotovo nikakav, ama baš nikakav. Podaci su gori nego prije pet godina, a daleko gori nego prije deset. Naš doprinos globalnoj borbi protiv terorizma u sklopu operacija kolektivne sigurnosti nema veze s onim što nam se dešava u avliji i nikako si ne možemo dopustiti da se uljuljkamo.
sinuhe

#1737 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by sinuhe »

bh.tornjak wrote:
-Bosnjaci trebaju i MORAJU da se pozabave tim problemom,to si u pravu....a siguran sam da ce se pozabaviti (za razliku od drugih)
Ovim se danas mogu zabaviti samo Bosnjaci u policiji i sluzbama sigurnosti. Sira bosnjacka zajednica se ovim morala zabaviti prije 15, 20 godina.
Lepi_Lukic

#1738 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Lepi_Lukic »

sinuhe wrote:
bh.tornjak wrote:
-Bosnjaci trebaju i MORAJU da se pozabave tim problemom,to si u pravu....a siguran sam da ce se pozabaviti (za razliku od drugih)
Ovim se danas mogu zabaviti samo Bosnjaci u policiji i sluzbama sigurnosti. Sira bosnjacka zajednica se ovim morala zabaviti prije 15, 20 godina.
:thumbup:
Maharadza

#1739 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Maharadza »

General War wrote:
Maharadza wrote:
Ne branim nikoga ali NIKADA se ove grupacije NE MOGU izjednačiti, NIKADA!!!
Mogu, mogu...Oslobodnjenje BiH od agresora i oslobodnjenje od "nevjernika" su dva sasvim drugacija pojma...
Isto kao što su ubijanje, silovanje, protjerivanje i pljačkanje jednog naroda sasvim drugačiji pojmovi od OPRAVDANE ODBRANE I BORBE PROTIV MONSTRUMA KOJI TO ČINE...
Last edited by Maharadza on 28/04/2015 17:55, edited 1 time in total.
House

#1740 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by House »

sutra ću namjerno odvrnuti muziku do daske
lakilaka

#1741 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by lakilaka »

Zastozato wrote:

Ovaj Lepi lukic ce se potruditi da se to dogodi.
Zivio Lepi lukic :bih: , zivjela Drzava Bosna i Hercegovina :bih:
tataćusak

#1742 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by tataćusak »

Zastozato wrote:

Ko izglasa dan žalosti SDA demokratijaaa
House

#1743 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by House »

jel' se oglasio Dževdo Galijašević? :-?
Lepi_Lukic

#1744 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Lepi_Lukic »

House wrote:sutra ću namjerno odvrnuti muziku do daske
Jel od muke ili iskrenih unutarnjih poriva ?? samo ti, nisi nista bolji onda od onih cetnika koji svakog 11. jula u blizini memorijala uz pecenje i muziku "slave", na svakoj strani ima idiota, tako da me nista ne cudi ;)
luckylaka

#1745 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by luckylaka »

Ono sto mislim da napisem dobio bi dozivotni ban,zatvora najmanje 40 god.,zabranu u sumsku dozivotno ...nije ovo tema za mene.
House

#1746 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by House »

Lepi_Lukic wrote:
House wrote:sutra ću namjerno odvrnuti muziku do daske
Jel od muke ili iskrenih unutarnjih poriva ?? samo ti, nisi nista bolji onda od onih cetnika koji svakog 11. jula u blzivi memorijala uz pecenje i muziku "slave", na svakoj strani ima idiota, tako da me nista ne cudi ;)

porediš ubistvo jednog policajca (genocidaša) i genocid u Srebrenici

pametnije da šutiš :wink:
Maharadza

#1747 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Maharadza »

sinuhe wrote:
bh.tornjak wrote:
Ne, Bošnjaci su se prije svega trebali svim silama boriti protiv nastanka genocidne tvorevine pa ovi ekstremistički "elementi" nikada ne bi ni imali uporišta ni "goriva" za propagandu među Bošnjacima kao što to danas imaju, na žalost!
BHCluster

#1748 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
zambaklija wrote:Čete, ujke, vehabije i slične ekstreme sve to treba proglasiti TERORISTIMA i zabraniti, ma ša zabraniti istjerati i nek se jebu između se, fuj, fuj, fuuj :fight:
Ma kakve ujke. Ti likovi još postoje samo u patriJotskim preseravanjima i nigdje više.
Zna se dobro šta je sigurnosni problem ove države...ta nećemo sada razvodnjavati ionako ozbiljnu situaciju .
Zaboravio si mu spomenuti teksturu lica.
lijek-za-sve

#1749 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by lijek-za-sve »

ma mahi,laka,house....sta vi znate ,lepi zna bolje
sinuhe

#1750 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by sinuhe »

Maharadza wrote:
sinuhe wrote:
bh.tornjak wrote:
Ne, Bošnjaci su se prije svega trebali svim silama boriti protiv nastanka genocidne tvorevine pa ovi ekstremistički "elementi" nikada ne bi ni imali uporišta ni "goriva" za propagandu među Bošnjacima kao što to danas imaju, na žalost!
Eto kako se bore protiv genocidne tako i protiv vehabija. Daleko ce dogurati. :-)
Locked