Kako ti znaš da ima izbor? Otkud ti znaš da njena situacija nije toliko specifična da se standard ne može primijeniti u njenom slučaju. Ja ne znam, ne bih se začudio da si u pravu, ali kako ti tako sigurno znaš?Connaisseur Karlin wrote:aha, i zamisli zene donose odluku za abortus,a ne muskarciHakiz wrote:To govoriš kao stručnjak za Švedsko pravo?Connaisseur Karlin wrote:
moja reakcija nije emocionalna, jer njena prica o zdrastvenom osiguranju kaoSvejdanke u Irskoj je jednostavno besmislena i netocna, to me iritira![]()
naravno da ona kao Svejdnaka ima pravo uraditi abortus u Svedskoj, iako radi preivrmeno u Irskoj![]()
zene iz raznih drzava idu u druge drzave sa ciljem da urade legalan abortus
poanta: djevjka iz clanka je naglasila da nema izbora, sto nije tocno
Tragom tvoje logike, svaka žena koja trpi nasilje je glupa i sama kriva. Svaka može otići u trenutku kada taj nasilnik nije prisutan.
Kao što sam već pisao, opet greška pretpostavljanja. To što je Švedska napredna zemlja zapadne Evrope sa standardima prava i mogućnosti koje u toj zemlji postoje ne znači da ne postoje izuzeci od pravila. Uvijek, u svakoj oblasti, postoji neko čija je situacija tako specifična da se ljudi koji ta pravila pišu nisu mogli dosjetiti takve situacije i nisu je predvidjeli. I ta osoba onda ostane u pravnom limbu, pravno ni na zemlji ni na nebu jer se postojeće pravne norme ne mogu primijeniti na tu situaciju. Da u toj specifičnoj situaciji, na primjer, jedna norma se sukobi sa drugom normom.
Stvar je da mi to ne možemo znati, a ti donosiš zaključak.