Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
jefferson

#1726 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Pa naravno da ti Chelli to nece odgovoriti :D ...puno je ljepse posmatrati te kako se samom sebi kleberis...
Nisi ti upratio neke stvari na nekim drugim temema, stoga mojne, ramazan je...
Sinapsa

#1727 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Sinapsa »

ExNihilo wrote:Čuj, Ramazan je :lol: :lol: :lol:

Ovo je najjače!
Pa ja sam ti to i napisao da uramis...to si ti...i vidim da se radujes..Svi zadovoljni. :thumbup: :-)
Sinapsa

#1728 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Sinapsa »

ioannes wrote:
ExNihilo wrote:
Nevjerovatno! :lol:

Drug, složeni kamatni račun! Pa sad si postavljao link, kako tako? :D Kamata na kamatu? Pa imaš li barem osnovnog pojma o tome što trabunjaš sve vrijeme? Sve vrijeme računaš prostu
Eksponecijalne kamate su stvar za sebe.... (to je kolega @sinapsa prije dva tri dana slikovito objasnio pričom o "josipovom centu" )
Tebi bi pak prvo preporučio da savladaš princip običnih kamata, Idemo red po red,inače se bojim da te nebi preforsirali.

Šala na stranu...

Sljedeća pitanja su bitna:

1. Informiraj se po kakvom procesu nastaje novac
2. Ko ima isključivo pravo stvarati novac
Mah, pusti ti ga...ta pitanja su za njega teorija zavjere :D covjek pijan doso na forum, a ramazan :lol: ...rijesio da se raznese. Misli doso na duel, pa poveo par sekundanata.
nosara

#1729 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

jefferson wrote: Ti odes u salon Skode, skupio si 10,000km za ucesce, u izlogu dobra Skoda Octavia, sve unutra, nekih 40,000KM. Ono ti se kontas: joj extra, 10,000Km, nekih 600KM mjesecno rate, super. Ali, pored skode BMW-ov salon. Ne da ti djavo mira i ti skocis malo do tamo, kad tamo u izlogu BMW 535d. 326ks, unutra smo sto ti ne da masazu i jos nesto uz to. 100,000 km. Ti kontas: imam 10,000km, ako njega kupim rata ce mi biti nekih 1500km ako ne i vise. Ali tvoja plata je recimo 3000 km. Sada ostale dadzbine itd, kako god okrenes tu si ti nekako taman, ono da ne mozes nista ustediti za ne daj boze.
I naravno, kao i svaki "normalan" balkanac ti se odlucis za BMW, jer, hej jednom se zivi, sta ce biti sutra, e jbg. Naravno, prodavac u BMW-u sve to zna, on zna da ces ti biti knap ali on ima isto svoj posao, i on mora zaraditi, jer kako ti hranis svoju porodicu tako on hrani svoju. E sad, on ce ti reci: cuj, ovo je vrhunac tehnologije, ti si cijeli zivot radio, borio se, zasluzio si da se pocastis. Tebi sve to godi jer ti prica u superlativima itd, i ti naravno kupis auto. ALI, prodavacu se cisto jebe. On je uzeo proviziju, a ako ti sutra izgubis posao, oni ce ti uzet BMW, a ako je vrijednost BMW-a pala ispod onoga sto dugujes, oni ce to naplatiti na neki drugi nacin, jer si ti sve to potpisao.
E tako je to Grcka radila. Zinula guzica, banke se sjatile i rekle grcima: ma daj te jebemu, pa Vi ste donjeli civilizaciju evropi, pa zasluzili ste da zivite kao ljudi. Naravno, sve je to funkcionisalo do 2008 kada je ekonomska kriza opalila pa ljudi nisu imali para da dodju u Grcku i trose na njihov neki tamo polu-turizam, vojska svakako navikla da uzima lopatom, kao i penzioneri, ostali sluzbenici koji hoce u penziju u 55-toj itd.
Sta je krivica kreditora? Istao kao i prodavca onog BMW-a. On zna da ces ti MOZDA izgubiti posao zbog nekog vanjskog elementa. Ali boli njega, njegov posao je da ti proda BMW, i on taj BMW uvijek moze uzeti i prodati ga ponovo kao polovnog. Tako i kreditori Grckoj. Oni su znali da Grcka moze doci u probleme, ali umjesto polovnog BMW-a njihova garancija su poreski obveznici grcke.
Cija je krivica? Grcka naravno, kao i tvoja ako kupis BMW. Niko Grcima nije stavio pistolj na potiljak i rekao potpisite. Cak i ako je neko potkupio grcku vlast, opet je pitaje: sto su dozvolili da budu potkupljivi? Na kraju, i ti si imao onaj salon SKode, sve si stavio na papir, ali dzaba, zinula guzica.
Kao sto si ti uzivao par godina u BMW-u tako su i grci u tim kreditima, prije nego sto je relanost pokucala na vrata.
Plasticno, nema sta... I neprimjenjivo u slucaju krize u eu, jer Hamo sam vozi bemvea pa ce sam i ispusit, jer nema druge varijante, docim ce fete, kad se na koncu sjargaju na dno dna, povuc hejbet komsija i prijatelja za sobom... Nadam se sto vise... :thumbup:

I otkud kriza sistema u raju 2008....? Needucirani marksisticki kvaziekonomisti, sta li...!? :? :D

Image
Bodkin

#1730 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

ioannes wrote:

da... kamate u tom slucaju idu linearno,znaci na 100 € kredita kad ne otplatis poslje jedne periode imas 105, poslje druge 110,trece 115 itd.
to bi bilo kad nebi postojala kamata na kamatu,znaci linearni rast duga.
sad dolazi kamata na kamatu
poslje jedne periode imamo 105 € , e sad se u drugoj periodi kamata nabacuje na novi dug od 105 € ,znaci 5,25 €.
znaci ovih 5% nisu legle na nas dug nego na kamatu od 5%,onda u drugoj periodi imas 110,25 , u trecoj 115,7625 itd.

na pocetku ne izgleda puno....ali vec nakon 10 periode vec imas 12,8895 ,nakon 20 periode 65,3298 ....eksponencijalni rast

recimo da si se zaduzio za 1 milion onda kod 10 periode vec imas 128 895 ,00 €
e sad mozes tek zamisliti koliko se kamata stvara kod milijardi koje drzave uzimaju

Njemacka je prosle godine platila oko 40 milijardi € kamata na svoj dug....

ovo sve je u biti konstrukcijska greska u sistemu
Mogao si to krace napisati. (1+i)^n i znaci da je to za dvije godine 110.25. Slozena kamata je jedan od najvecih inovacija u finansijama. Nije to nikakva greska u konstrukciji. Slozena kamata nije sakrivena. Kamata je trosak posudjivanja love. Niko te ne tjera da uzmes taj kredit i da ti ga naplate po slozenoj kamati. Kad je grcka uzimala lovu, znala je koliko treba vratiti. Nema tu puno price
jefferson

#1731 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

nosara wrote:
jefferson wrote: Ti odes u salon Skode, skupio si 10,000km za ucesce, u izlogu dobra Skoda Octavia, sve unutra, nekih 40,000KM. Ono ti se kontas: joj extra, 10,000Km, nekih 600KM mjesecno rate, super. Ali, pored skode BMW-ov salon. Ne da ti djavo mira i ti skocis malo do tamo, kad tamo u izlogu BMW 535d. 326ks, unutra smo sto ti ne da masazu i jos nesto uz to. 100,000 km. Ti kontas: imam 10,000km, ako njega kupim rata ce mi biti nekih 1500km ako ne i vise. Ali tvoja plata je recimo 3000 km. Sada ostale dadzbine itd, kako god okrenes tu si ti nekako taman, ono da ne mozes nista ustediti za ne daj boze.
I naravno, kao i svaki "normalan" balkanac ti se odlucis za BMW, jer, hej jednom se zivi, sta ce biti sutra, e jbg. Naravno, prodavac u BMW-u sve to zna, on zna da ces ti biti knap ali on ima isto svoj posao, i on mora zaraditi, jer kako ti hranis svoju porodicu tako on hrani svoju. E sad, on ce ti reci: cuj, ovo je vrhunac tehnologije, ti si cijeli zivot radio, borio se, zasluzio si da se pocastis. Tebi sve to godi jer ti prica u superlativima itd, i ti naravno kupis auto. ALI, prodavacu se cisto jebe. On je uzeo proviziju, a ako ti sutra izgubis posao, oni ce ti uzet BMW, a ako je vrijednost BMW-a pala ispod onoga sto dugujes, oni ce to naplatiti na neki drugi nacin, jer si ti sve to potpisao.
E tako je to Grcka radila. Zinula guzica, banke se sjatile i rekle grcima: ma daj te jebemu, pa Vi ste donjeli civilizaciju evropi, pa zasluzili ste da zivite kao ljudi. Naravno, sve je to funkcionisalo do 2008 kada je ekonomska kriza opalila pa ljudi nisu imali para da dodju u Grcku i trose na njihov neki tamo polu-turizam, vojska svakako navikla da uzima lopatom, kao i penzioneri, ostali sluzbenici koji hoce u penziju u 55-toj itd.
Sta je krivica kreditora? Istao kao i prodavca onog BMW-a. On zna da ces ti MOZDA izgubiti posao zbog nekog vanjskog elementa. Ali boli njega, njegov posao je da ti proda BMW, i on taj BMW uvijek moze uzeti i prodati ga ponovo kao polovnog. Tako i kreditori Grckoj. Oni su znali da Grcka moze doci u probleme, ali umjesto polovnog BMW-a njihova garancija su poreski obveznici grcke.
Cija je krivica? Grcka naravno, kao i tvoja ako kupis BMW. Niko Grcima nije stavio pistolj na potiljak i rekao potpisite. Cak i ako je neko potkupio grcku vlast, opet je pitaje: sto su dozvolili da budu potkupljivi? Na kraju, i ti si imao onaj salon SKode, sve si stavio na papir, ali dzaba, zinula guzica.
Kao sto si ti uzivao par godina u BMW-u tako su i grci u tim kreditima, prije nego sto je relanost pokucala na vrata.
Plasticno, nema sta... I neprimjenjivo u slucaju krize u eu, jer Hamo sam vozi bemvea pa ce sam i ispusit, jer nema druge varijante, docim ce fete, kad se na koncu sjargaju na dno dna, povuc hejbet komsija i prijatelja za sobom... Nadam se sto vise... :thumbup:

I otkud kriza sistema u raju 2008....? Needucirani marksisticki kvaziekonomisti, sta li...!? :? :D

Image
Kakvom raju? Naravno, onos to Stigliz i ostali govore ima smisla iekako. I kad dodjes u problem sa otplatom BMW-a, banka ne dodje odmah po auto, nego pokusa da reprogramira dugove da je lakse otplatiti. Problem u ovome je sto je za dogovor bilo sanse ranije, ali 100% tacno, njemacka cijelu EU gleda samo kroz svoju ekonomiju, i umjesto rasta oni idu na nekakvu stednju koja veze s vezom nema. I naravno, trbali su Grcima reci: hajmo da dio otpisemo, ali boga mi ostatak placa te. Medjutim, i Grci su s epostavili: ko ste Vi da nama govorite sta da radimo. Ima tu i principa, dok se Hans moze penzionisati u 67 godini, Dimitris moze u penziju u 55-toj. Cekaj malo, na kraju, sto bi jedan Bugarin placao Grcke kredite kada on sam zivi losije od grka?
Amerika je drugi par rukava, i zagovornici Adam Smitha haman nisu procitali dio u kojem SMith govori da kapitalziam ne mzoe opstati bez jake drzave. Nema apsolutnog kapitalistickog sistema kako neki zagovaraju. Ameriaknci mogu biti zaduzeni 90-100% od svog GDP-a, pa i do 600% jer imaju zia sebe ogromnu ekonomiju, rezervnu valutu itd. Jedan Japan je zaduzen 210% od svog GDP-a, pa vidi gdje su. Problem je znaci drzava, Grke je to na ovom nivou sjebalo, nas ce na nekih 60% ejr nema nista sto mzoe taj dug odrzavati.
I na kraju, opet, moj prijatelj se vratio iz Grcke prije mjesec dana. I dalje su zatvorene prodavnice od 12-6 zbog "vrucine." Dzaba sve, oni se ponasaju i dalje kao da nista nije njihova krivica. Kada vidim to onda me cisto zaboli qrtz.
Fudo387

#1732 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Fudo387 »

Uglavnom, kako stvari stoje, red bi bio promijeniti naslov teme u Tsipras ujebo vise u tri dana nego ovi nasi budalasi u dvadeset godina. :mrgreen: uz obavezno izvinjenje nasim ekonomskim magovima.
Ovo sto je njemu poslo za rukom nije uspjelo ni Edhemu Bicakcicu, a svi znamo o kakvom se kalibru radi.
drastic

#1733 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by drastic »

jefferson wrote:
nosara wrote:

Image
Kakvom raju? Naravno, onos to Stigliz i ostali govore ima smisla iekako. I kad dodjes u problem sa otplatom BMW-a, banka ne dodje odmah po auto, nego pokusa da reprogramira dugove da je lakse otplatiti. Problem u ovome je sto je za dogovor bilo sanse ranije, ali 100% tacno, njemacka cijelu EU gleda samo kroz svoju ekonomiju, i umjesto rasta oni idu na nekakvu stednju koja veze s vezom nema. I naravno, trbali su Grcima reci: hajmo da dio otpisemo, ali boga mi ostatak placa te. Medjutim, i Grci su s epostavili: ko ste Vi da nama govorite sta da radimo. Ima tu i principa, dok se Hans moze penzionisati u 67 godini, Dimitris moze u penziju u 55-toj. Cekaj malo, na kraju, sto bi jedan Bugarin placao Grcke kredite kada on sam zivi losije od grka?
Amerika je drugi par rukava, i zagovornici Adam Smitha haman nisu procitali dio u kojem SMith govori da kapitalziam ne mzoe opstati bez jake drzave. Nema apsolutnog kapitalistickog sistema kako neki zagovaraju. Ameriaknci mogu biti zaduzeni 90-100% od svog GDP-a, pa i do 600% jer imaju zia sebe ogromnu ekonomiju, rezervnu valutu itd. Jedan Japan je zaduzen 210% od svog GDP-a, pa vidi gdje su. Problem je znaci drzava, Grke je to na ovom nivou sjebalo, nas ce na nekih 60% ejr nema nista sto mzoe taj dug odrzavati.
I na kraju, opet, moj prijatelj se vratio iz Grcke prije mjesec dana. I dalje su zatvorene prodavnice od 12-6 zbog "vrucine." Dzaba sve, oni se ponasaju i dalje kao da nista nije njihova krivica. Kada vidim to onda me cisto zaboli qrtz.
kako su bugarska I ostale male zemlje dosla u tu poziciju?
ko je sve i kako zaradio milijarde odlukom o preuzimanju grckog duga
jefferson

#1734 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Fudo387 wrote:Uglavnom, kako stvari stoje, red bi bio promijeniti naslov teme u Tsipras ujebo vise u tri dana nego ovi nasi budalasi u dvadeset godina. :mrgreen: uz obavezno izvinjenje nasim ekonomskim magovima.
Ovo sto je njemu poslo za rukom nije uspjelo ni Edhemu Bicakcicu, a svi znamo o kakvom se kalibru radi.
Ja sam to rekao ranije, ovo su dvojica pubertetlija, nista vise.
jefferson

#1735 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Kako su dosle? Pa hoce da zarade. Opet fulas poentu, po tebi ispada kada si dosao pred Skodin i BMW-ov salon da te neko pistoljem naterao da kupis BMW-a.
U pitanju je odgovornost, znaci htio si vise nego sto si mogao. Uvijek je tu neko ko ce htjeti zaraditi, i ovdje ispada eto da su banke, kupci mjenica itd socijalne ustanove a ne ustanove koje su u biznisu zaradjivanja para. A to kao Grci nisu znali.
Na kraju, jos u srednjoj skoli se uci aktiva i pasiva. Znaci politika Grcka je trebala da racuna koliko mogu placati u slucaju ekonomske krize, sta ako? To je nesto sto Grci, kao i ostale balkanske zemlje kojima je uvijek neko drugi kriv, nisu htjeli da odgovore svojim gradjanima.
nosara

#1736 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

jefferson wrote:
Kako su dosle? Pa hoce da zarade. Opet fulas poentu, po tebi ispada kada si dosao pred Skodin i BMW-ov salon da te neko pistoljem naterao da kupis BMW-a.
U pitanju je odgovornost, znaci htio si vise nego sto si mogao. Uvijek je tu neko ko ce htjeti zaraditi, i ovdje ispada eto da su banke, kupci mjenica itd socijalne ustanove a ne ustanove koje su u biznisu zaradjivanja para. A to kao Grci nisu znali.
Na kraju, jos u srednjoj skoli se uci aktiva i pasiva. Znaci politika Grcka je trebala da racuna koliko mogu placati u slucaju ekonomske krize, sta ako? To je nesto sto Grci, kao i ostale balkanske zemlje kojima je uvijek neko drugi kriv, nisu htjeli da odgovore svojim gradjanima.

Jes' vala...! Ko je kriv amerima koji su ostali bez posla i krova nad glavom dok je "njihova" drzava pokrivala dubioze belosvetskih hohstaplera iz nekih marksistickih banaka i osiguravajucih drustava... :D

Idi, bre... :D
madridist

#1737 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madridist »

Cisto ono glede naslova teme.
A sta je to Tsipras ucinio pozitivno?
Ja koliko vidim na vijestima Grcka je bankrotirala i donijela potvrdu onoj staroj "propo ko Grcka".
Obicni ublehas i prevarant koji je laznim obecanjima dobio izbore.
Nisu mi jasni grci da su popusili njegove lazi.
Nema dzabe nista a kamoli uzimati od bjelosvjetskih kamatara pa kontat da ne moras vratiti,kurko nane.
Kakav Tsipras i pm.
nosara

#1738 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

ZEMLJE eurozone uzaludno su pokušale spriječiti Međunarodni monetarni fond da objavi turobnu analizu grčkoga duga, a grčka ljevičarska vlada tvrdi da upravo ta analiza pokazuje kako su imali pravo kad su glasače pozvali da na referendumu odbace uvjete međunarodne zajednice za pružanje financijske pomoći, piše Paul Taylor za Reuters.

Dokument koji je u četvrtak u Washingtonu ipak objavljen pokazao je da grčke javne financije neće biti održive bez velikog smanjenja duga, možda i tako da europski partneri otpišu dugove za koje jamče porezni obveznici.

U dokumentu MMF-a kaže se i da će Grčkoj u iduće tri godine trebati najmanje 50 milijarda eura dodatne pomoći da bi opstala.

Ajoj...! :lol:

Ipak ce bit Image and Image
drastic

#1739 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by drastic »

bugari hoce da zarade?
to je kad posudis pare notornom kockaru za koga znas da je duzan I bogu I narodu
Ja bi prije rekao da je to biznis istih onih koji su doveli do situacije kao goldman sachs I slicne finasijske institucije
Ne samo da su zaradili provizije za svoje usluge , usput digli pare shortajuci iste vec su uspijeli progurati evropski grcki bailout I opet dignuti milijarde I tako u krug
http://johntrumanwolfe.com/2011/04/a-gr ... al-crisis/
I slovenci su htjeli da zarade na propalom kockaru?
ili ih je brisel gurnuo u to, a zna se pod cijom je kontrolom brisel
drastic

#1740 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by drastic »

madridist wrote:Cisto ono glede naslova teme.
Ja koliko vidim na vijestima Grcka je bankrotirala i donijela potvrdu onoj staroj "propo ko Grcka".
Nema dzabe nista a kamoli uzimati od bjelosvjetskih kamatara pa kontat da ne moras vratiti,kurko nane.
Kakav Tsipras i pm.
jedino pozitivno je sto je rekao ne bankarima , sto ne mora znaciti da nije pod njihovom kontrolom jer isti profitiraju u svim situacijama
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1741 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

Fudo387 wrote:Uglavnom, kako stvari stoje, red bi bio promijeniti naslov teme u Tsipras ujebo vise u tri dana nego ovi nasi budalasi u dvadeset godina. :mrgreen: uz obavezno izvinjenje nasim ekonomskim magovima.
:thumbup: :mrgreen: napisaH i ja da minderaši u dvajs i pet godina nisu ujebali kolko je ovak šHupljikator u tri dana ujebo... nisam nikad ni pomislio da grKi mogu bitnut jaČi experti od ovijeH našiH... što yes yest :mrgreen:
madridist

#1742 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madridist »

:lol: :thumbup:
jefferson

#1743 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

nosara wrote:
jefferson wrote:

Jes' vala...! Ko je kriv amerima koji su ostali bez posla i krova nad glavom dok je "njihova" drzava pokrivala dubioze belosvetskih hohstaplera iz nekih marksistickih banaka i osiguravajucih drustava... :D

Idi, bre... :D
I danas u SAD nezaposlenost 5.3%.
Hajd ba, mislim cijenim te kao sagovornika, ali de popusti.
U SAD xxxxx ljudi je ostalo bez kuce jer nisu mogli priustiti kuce. Kada vidis gdje su sve ljudi gradili kuce i koliko su za njih placali, treba fakat biti kreten pa uzeti kredit. Na kraju, nije banka potpisivala kredite za te ljude, nego su ljudi to radili.
Na kraju u SAD imas najbolji zakon u svijetu kada je bankrot u pitanju, xxxx ljudi je iskoristilo taj zakon i omoguceno im je da opet krenu iz nove, reprogramiraju dugove u skladu sa primanjima.
Postoji odgovornost na obje strane, ali ono sto Grci sada kazu je: hej, necemo mi ni bankrot (za koji smoz nali da dolazi) nego de vi nama otpisite masu dugova. Hoce ali malo morgen.
Ste socijal-kvazi-komunisticke ublehe je najbolje Milovan Djilas opisao: nema te komunisticke zemlje koja moze prezivjeti bez kapitalisticke zaledjine. Bivsa drzava je najbolji primjer bila.
jefferson

#1744 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

drastic wrote:bugari hoce da zarade?
to je kad posudis pare notornom kockaru za koga znas da je duzan I bogu I narodu
Ja bi prije rekao da je to biznis istih onih koji su doveli do situacije kao goldman sachs I slicne finasijske institucije
Ne samo da su zaradili provizije za svoje usluge , usput digli pare shortajuci iste vec su uspijeli progurati evropski grcki bailout I opet dignuti milijarde I tako u krug
Notornom kockaru posudis? Pa ko je birao an vlast tog notornog kockara? To ej drzava, a od drzave se uvijek moze naplatiti nekako, za razliku od kockara.
Medjutim, ovdje niko da odgovori na osnovna dva pitanja:
1. Ko je trazio kredite?
2. Ko ih je potpisao?
jefferson

#1745 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

drastic wrote:
madridist wrote:Cisto ono glede naslova teme.
Kakav Tsipras i pm.
jedino pozitivno je sto je rekao ne bankarima , sto ne mora znaciti da nije pod njihovom kontrolom jer isti profitiraju u svim situacijama
E nek im je bas rekao NE. Sad moze narodu grcke reci: od sutra jedemo principe i ponos.
jefferson

#1746 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

pici wrote:
:thumbup: :mrgreen: napisaH i ja da minderaši u dvajs i pet godina nisu ujebali kolko je ovak šHupljikator u tri dana ujebo... nisam nikad ni pomislio da grKi mogu bitnut jaČi experti od ovijeH našiH... što yes yest :mrgreen:
Ma Grci s epretvarali da su Evropa, isto kao sto je SFRJ zivjela na osnovu toga sto je jedan covjek bio jebivjetar i znao igrat igru. Kada je umro, stoka odmah izmigoljila. Tako su se oni pretvarali da su Evrpa dok ej bilo kredita. kada treba zavrnuti rukave i nesto proizvest onda je: terorizam, principi, zavjera, Cionisti, Banke, itd,itd...
drastic

#1747 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by drastic »

jefferson wrote:
Notornom kockaru posudis? Pa ko je birao an vlast tog notornog kockara? To ej drzava, a od drzave se uvijek moze naplatiti nekako, za razliku od kockara.
1. Ko je trazio kredite?
2. Ko ih je potpisao?
ko je glasao u bugarskoj za bail out grcke?
ko tebe pita kao usa gradjanina za bailout grcke
jefferson

#1748 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

drastic wrote:
jefferson wrote:
1. Ko je trazio kredite?
2. Ko ih je potpisao?
ko je glasao u bugarskoj za bail out grcke?
ko tebe pita kao usa gradjanina za bailout grcke
USA ima 11.2 milijarde dolara potrazivanja od Grcke, za razliku od BiH koja Grckoj duguje pare, cisto da se zna. Kada ste vec tako svi moralni, neka BiH sada vrati dugove koje Grcka ima kroz IMF i ostale institucije i time pomogne tom narodu.
Osnovno pitanje: ko je trazio kredite i ko je potpisao, taj je duzan vratiti.
nosara

#1749 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

Ne mora biti... U socijalizmu cesto drzava intervenise i otpise kredit, dug, minus... :oops:
jefferson

#1750 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

nosara wrote:Ne mora biti... U socijalizmu cesto drzava intervenise i otpise kredit, dug, minus... :oops:
Jeste, dok ista uzme kredit da bi pokrila otpis dugova, ili kroz pare poreskih obveznika. To je nas kostalo, ona: kolektivna odgovornost!
Post Reply