Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
homega

#1726 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

stakasa wrote:
homega wrote:Ko je mogao izdati nalog za ubistvo karikaturista?
Rankovic
Progon tvojih djedova me ne zanima :D
emigrazione

#1727 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Sinoc su na Canalu+ Imali lutku MuhMeda
Ja to jednostavno ne razumijem, sta je fazon svega toga...Bosnjak sam koji ide u Dzamiju samo za Bajram i to kada ne prespava :D , tako da sam operisan od tih stvari, ali nikada mi ne bi palo na pamet da radim nesto sto drugom smeta, ili da to podrzavam...
zenit dozic

#1728 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

kamberovica polje wrote: Itekako je moguće srušiti na taj način, kerozin gori na skoro 2300 C što je više nego dovoljno da čelik izgubi bilo kakvu čvrstoću. Jedino je način urušavanja sumnjiv mada ni to nije nemoguće.
I kako pasoši ostadoše čitavi na toj temperaturi, a zgrade se tope :izet: da nisu pravljeni od Afganistanskog kriptonita :D
mO k3

#1729 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
jasko_ba

#1730 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jasko_ba »

Google donira 300.000 dolara Charlie Hebdou
Cafiri :oops:
jao_situacije

#1731 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

mO k3 wrote:
Red Wolf wrote:
mO k3 wrote:Ko je bio u Parizu zna ce o čemu pričam , kako su uspjeli da izadju iz grada?? Čim je se saznalo da se nesto veliko desilo došlo je do paralizovanja grada gdje su sve policijske snage izašle na ulice .
Moguće je da su izasli sa metrom, vozom i negdje izvan grada uzeli auto Gdje su nastavili bjegstvo
Kako ba sad metroom,vozom kad su fino objavili da su bjezeci zamjenili auta i u ovom citroenu zaboravili licne,odkud sad metro i voz svasta :-) :shock:
Jesi ikad bio u Parizu :shock: ??
Nisam bio ali bi volio ako me neće sad belaj neki strefiti. Ne zezam se fakat kod nas mediji govore o onom crnom autu sa snimka koji je nađen slupan ili oštećen negdje u S-I predgrađu Pariza i da su nakon toga ukrali neki bijeli Clio i bježali. U Citroenu je pronađena lična karta. Valjda nisam nešto fulio nek neko ispravi od ovih naših ako jesam.. :D
stakasa

#1732 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

Capajebo wrote:
insomnia78 wrote: Mislim da ce danas mnogi razmisliti koliko je pametno cackati u ove stvari, niko normalan ne moze reci da takve treba roknuti, ali je cinjenica da postoje ljudi koji ce ih ohladiti za sec. bez da trepnu :roll:
Da se ne lazemo, ljudi ginu zbog banalnijih stvari psovanja majke, nekakve preljube, pogresnog parkiranja i sl...roditelji nas odgajaju od malih nogu da se neke stvari ne smiju raditi, da se neke stvari moraju postovati, jer mozes vrlo lako najebati u zivotu zbog toga. Jednostavno ne mogu da shvatim da je pljuvanje po necijim svetinjama sloboda izrazavanja
Sinoc su na Canalu+ Imali lutku MuhMeda
Znaci vide, uvjere se sta im neki, pogresno nakalemljeni ljudi, mogu i sta su spremni uraditi i oni opet. I da mi sutra bude zao ako bi i njih ubili :roll:[/quote]
E jebi ga, sad je sve u inat. Po Svedskoj sad objavljuje karikature ko nikad nije sve ove godine. Nazalost. Nerealno je ocekivat da se stabilne drzave prepanu i popuste zbog atentata ove vrste
mO k3

#1733 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Ma možda sam i ja nesto Fulio ..... Jebga
homega

#1734 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

jasko_ba wrote:
Treba li i njih zarafalati?
jao_situacije

#1735 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

zenit dozic wrote:
jao_situacije wrote:
Jao sad se sjetih ima jedan baš francuski film vrlo sličan ovome mislim na bježanje i ove budalaštine po šumi trčanje vojska se digla ganjaju ga svi http://en.wikipedia.org/wiki/Mesrine_(2008_film) :shock:
meni je ovaj najjači na tu tematiku , lik je prešišo i Ramba u First blood-u
Image
Mislim da sam gledao ovo, možda su i momci gledali pa se nafurali..
Red Wolf

#1736 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Nisam,al to nije bitno,oni su javili(mediji)da su zamjenili auta i AUTOM POBJEGLI u nepoznatom pravcu,e sad neko govori da su se pritajili malo,ti kazes da su isli metroom ili vozom,to ja neznam a i nije me plaho ni briga,znam samo da su pobjegli i da jos bjeze po nekim sumama oko pariza i da ih ganja skoro 100 000 ljudi sa svom mogucom tehnikom,dva domca,nevjerovatno zvuci ali je tako,valjda
mO k3

#1737 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Red Wolf wrote:
mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Nisam,al to nije bitno,oni su javili(mediji)da su zamjenili auta i AUTOM POBJEGLI u nepoznatom pravcu,e sad neko govori da su se pritajili malo,ti kazes da su isli metroom ili vozom,to ja neznam a i nije me plaho ni briga,znam samo da su pobjegli i da jos bjeze po nekim sumama oko pariza i da ih ganja skoro 100 000 ljudi sa svom mogucom tehnikom,dva domca,nevjerovatno zvuci ali je tako,valjda
Reko sam da je moguče ...
emigrazione

#1738 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

homega wrote:
jasko_ba wrote:
:lol:
pa sto nisu stavili karikaturu na naslovnu ako vec misle da im daju podrsku, to je puno logicnije od love...
jasko_ba

#1739 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jasko_ba »

homega wrote:
jasko_ba wrote:
Obavezno. Ne moze se tek tako ignorisati ova provokacija. :mrgreen:
Last edited by jasko_ba on 09/01/2015 00:12, edited 1 time in total.
Red Wolf

#1740 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

mO k3 wrote:
Red Wolf wrote:
Reko sam da je moguče ...
Pa tesko da je moguce da dva covjeka sa fantomkama i kalasima usetaju u metro ili voz i mirno se izvezu iz pariza,moguce al u filmu i to niskobudjetnom
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1741 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hrasno38 »

spinel_ wrote:
insomnia78 wrote:[
Pariz je ogroman, oni su rodjeni i zive u njemu trideset godina, poznaju ga odlicno u to vrijeme su ogromne guzve, cuko ne pomaze ako su pobjegli s autom, policiji je trebalo malo fore da se snadju
Nisu vise u Parizu, Francuska je ogromna zemlja sa kamaru suma i jebenih pustara
ne znam, sumnjicav sam oko toga.. ne bi me cudilo da ih pronadju mrtve, raznesene bombom :oops:
Prosao sam Francusku autom komletnu i kao sto kaze Insomnia ogromna zemlja sa ogromnim sumama i pustarama. Bio sam u Parizu nekoliko puta i uvijek kad dojem pomislim da se necu nikad izvuc iz njega jer je to zaista ogroman uzavreo grad koji ako dobro poznajes mozes se ono bas zavuci da se slomiju trazeci te. Druga stvar sto ovakvih faca ima mali milion i ko kinezi svi slicni jedni drugima. I da ta Pariska guzva to ja ne znam ko moze rascicstiti kad je udarno vrijeme a sve se bas tad i desilo a oni imaju Pariz vjerovatno u malom prstu. Na kraju krajeva nije proslo 7 dana od njihovog krvavog pira nego dan i kusur. Logikom gledajuci puno vecu korist ce imati od njih zivih jer naci ce nacina da izvuku od njih sto vise mogu ako se u medjuvremenu sami ne roknu u nekom samoubilackom napadu.
mO k3

#1742 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

@ red wolf druže nemoj da ti crtam .... Kasno je
stakasa

#1743 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

Red Wolf wrote:
A i jest malo cudno.
Sam teroristicki akt izvrsen besprjekorno. Iza toga im ostane licna u autu. Pa pobjegnu, izadu iz Pariza u vrlo kratkom vremenu, opljackaju pumpu a ne ubiju pumpara. Prije toga hladnokrvno roknuse onoga jadnog policajca na zemlji. Pumpar ih vidio, prepozno i opet ga ostavili zivog. Sad ih trazi armija ljudi i ne mogu ih nac. Sto ti kazes - dva domca. Sumnjam i da srednju skolu imaju. Ovaj jedan pice raznoso, to mu je domet u zivotu. Uglavnomja ne moze ni to u Oslu, nisu ni pice najgore. Ali da su ova dva burazera idejni tvorci i izvrsioci svega ovoga - ne zvuci skroz vjerodostojno. Nije nemoguce ali malo dismr
spinel_

#1744 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

nista onda Pariz = raj za kriminalce i bombase, samo ga treba dobro poznavati i bijeg u slobodu se vidi s kraja tunela :D
AmirBaa

#1745 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AmirBaa »

Kakve nebuloze...jesi ti svjestan koliki je to grad? Prijatelja, koji zivi u parizu sam nazvao na viberu 2-3 sata poslije napada i kaze da nije imao pojma da je to bilo uopste :-)
kobac40

#1746 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kobac40 »

Image
rekla-kazala

#1747 Re: Terorizam u Parizu!

Post by rekla-kazala »

zenit dozic wrote:
Capajebo wrote:
jao_situacije wrote: Ja nisam gledao FTV dnevnik, nego HRT danas i jučer. Da vidiš neku snimku ovog starijeg lika znači džej zi, ovakvih likova po AP i DBR ima bar 2000 i on da se onako istrenirao pa lik je obični klošar neki. Neke kajle nosa drma glavom vrti prstima ha hu :lol: I šta bi na kraju sa onim što se kao predao jel ga pustiše jel ubijen uhapšen osuđen ni traga ni glasa o njemu ?
Kad su poceli njegovo ime spominjati sam se momak pred'o policiji, i njegove kolege iz razreda potvrdile da je on bio u skoli zajedno sa njima u vrijeme napada.
Pa stani sad ako je tako onda im cijela priča da su to ovi uradili pada u vodu :?: :idea:

A vidi mene budale pa on se teleportiro nakon napada u razred :zzzz:
Sve je krajnje nestvarno.
Normalno policija kaže: "U cilju neometane istrage ne možemo dati više informacija" !
U ovom slučaju je na osnovu pronađenog pasoša u automobilu otkriven identitet osumnjičenih.
Da li bi isto učinili da su u autu našli pasoš predsjednika Francuske ?
Dalje ako hoćeš da nekog nađeš angažuješ par najsposobnijih a ako hoćeš da zabrljaš onda pokreneš 100.000 ljudi.
zenit dozic

#1748 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

stakasa wrote:
Red Wolf wrote:
A i jest malo cudno.
Sam teroristicki akt izvrsen besprjekorno. Iza toga im ostane licna u autu. Pa pobjegnu, izadu iz Pariza u vrlo kratkom vremenu, opljackaju pumpu a ne ubiju pumpara. Prije toga hladnokrvno roknuse onoga jadnog policajca na zemlji. Pumpar ih vidio, prepozno i opet ga ostavili zivog. Sad ih trazi armija ljudi i ne mogu ih nac. Sto ti kazes - dva domca. Sumnjam i da srednju skolu imaju. Ovaj jedan pice raznoso, to mu je domet u zivotu. Uglavnomja ne moze ni to u Oslu, nisu ni pice najgore. Ali da su ova dva burazera idejni tvorci i izvrsioci svega ovoga - ne zvuci skroz vjerodostojno. Nije nemoguce ali malo dismr
Jao tebe čuj nije moguće, pa kako su talibani skašili 3 aviona u blizance i pentagon bez dana iskustva, i još im ostavili pasoše da ih identificiraju :D
Kad bolje razmislim to je ista ekipa, mladi, glupi, neiskusni, gube dokumenta, jedni u zraku drugi na tlu, ali brzo se prilagođavaju uče u hodu i čuda rade :izet:
mO k3

#1749 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

AmirBaa wrote:
Kakve nebuloze...jesi ti svjestan koliki je to grad? Prijatelja, koji zivi u parizu sam nazvao na viberu 2-3 sata poslije napada i kaze da nije imao pojma da je to bilo uopste :-)
Izvini ko je ovdje sada nebulozu napisao ti ili ja ???
Jeli ti misliš da Francuska policija daje dimne znake da bi se sporazumjevali ???
Nekad je bolje prešutjeti moj savjet
Sinapsa

#1750 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sinapsa »

kamberovica polje wrote: Itekako je moguće srušiti na taj način, kerozin gori na skoro 2300 C što je više nego dovoljno da čelik izgubi bilo kakvu čvrstoću. Jedino je način urušavanja sumnjiv mada ni to nije nemoguće.
temperatura koju goreci kerozin stvara je oko 800 C....celikova tacka topljena je, zavisno od legure, oko 1500 C.
Ali ne samo zbog toga.....izmedju ostalog, tu tvrdnju su iznijeli naucnici i oko 2000 (koliko znam) americkih arhitekata i inzinjera....ima dosta dokumentaraca na tu temu, cije sam "teorije zavjere" citavih 12 godina odbacivao, jer ih generalno mrzim i lako ih je raskrinkati...
Previse je indicija i fizicki "nemogucih" dogodovstina, da bi ih covjek mogao da ignorise...Zgrade WTC-a padaju u slobodnom padu (10 sec za 400 metara zgradu ) nakon ca. jednog sata ili nesto vise gorenja na 800 C ( a kerozin je bio u kratkom roku sprzen). Dalje, WTC 7 (sporadicni pozari u biroima srusili onoliku zgradu, simetricno u slobodnom padu...da, da....
Ako toliko uglednih ljudi, koji toliko toga mogu da izgube, profesora, arhitekata i inzinjera tvrdi da svi dokazi ukazuju na to da je oficijelna verzija jedanaestog septembra zapravo bajka...jbg...
ali ovo je off topic....
Last edited by Sinapsa on 09/01/2015 01:04, edited 1 time in total.
Post Reply