Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1726 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa....da je dobio Kipar i dalje bi bio na klupi.... boje je ovako.
Sada se barem mozemo nadati necemu...
Sada se barem mozemo nadati necemu...
-
reufaga
#1727 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pokrenuo je meša ekipu, probudio ih je. grizli su u drugom sinoć, ko da se za bodove igra! imamo puno igrača van forme, i to je najveći problem..... medunjanin, pjanić, mujdža, ibišević! bit će to protiv izraela još bolje, sa lulićem, kolašincem i nadam se dohavizanim pjanićem!
belgija nas izvuče sinoć, uz 4 pobjede baraž je siguran, možemo i izgubit u briselu(ili gdje se već igra).
belgija nas izvuče sinoć, uz 4 pobjede baraž je siguran, možemo i izgubit u briselu(ili gdje se već igra).
-
spacek
#1728 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:32, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#1729 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pitati se gdje je pomak naspram bivšeg selektora nakon što smo iz 4 utakmice uzeli dva boda pri čemu smo ispušili od Kipra je prosto zlonamjerno.
Da je bilo odlično, bajno, fantastično nije pogotovo prvo poluvrijeme protiv Andore je bilo katastrofa, međutim naziru se neke stvari kao npr.da bi u budućnosti mogli imati i igru preko krila pored igre kroz sredinu, zatim da nam po bokovima neće biti propuh gdje nam neki no name igrač iz Velsa može praviti glavobolju, da bi u prvih 11 zaista mogli igrati najbolji, da će se stvoriti konkurencija u reprezentaciji i da igrači grizu možda čak malo i previše, svi su bili nabrijani to je ok ali može krenuti i po zlu.
Sve navedeno su neke pretpostavke da se stvore neke promjene koje međutim ne idu tako brzo. Da li će navedene promjene doći i kakav će rezultat biti ostaje da se vidi međutim barem oko jedne stvari ako ćemo biti iskreni bi se mogli svi složiti da su promjene nužne i neophodne jer onako kako smo krenuli nije više išlo nikako.
Da je bilo odlično, bajno, fantastično nije pogotovo prvo poluvrijeme protiv Andore je bilo katastrofa, međutim naziru se neke stvari kao npr.da bi u budućnosti mogli imati i igru preko krila pored igre kroz sredinu, zatim da nam po bokovima neće biti propuh gdje nam neki no name igrač iz Velsa može praviti glavobolju, da bi u prvih 11 zaista mogli igrati najbolji, da će se stvoriti konkurencija u reprezentaciji i da igrači grizu možda čak malo i previše, svi su bili nabrijani to je ok ali može krenuti i po zlu.
Sve navedeno su neke pretpostavke da se stvore neke promjene koje međutim ne idu tako brzo. Da li će navedene promjene doći i kakav će rezultat biti ostaje da se vidi međutim barem oko jedne stvari ako ćemo biti iskreni bi se mogli svi složiti da su promjene nužne i neophodne jer onako kako smo krenuli nije više išlo nikako.
- kakotakonikako
#1730 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
jebo ga vise pape. dosta vise sa tom ublehom. zavidovicki papak. kostace nas odlaska na ep.Herr Flick wrote:i Belgija i Vels dobise Izrael i to u gostima a mi pusiona 3:0.E moj Pape sta nam uradi
- Pitarrr82
-
The 51st State
#1732 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
i unazad micanje je pomak, jbg jedna sansa i druga polusansa iz koje je gol pao je ipak takticni pomak na nivou murinja.
- Logovan
#1733 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Joj preseravanja. Ovako samo kod nas nešto možeš vidjeti.spacek wrote:
- kakotakonikako
#1734 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ima istine u ovoj simbolici. a pravo pitanje je kako ce mesa ostaviti reprezentaciju sljedecem.spacek wrote:
- ultima_palabra
#1735 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pape ju je prvo napravio kao na trećoj slici, a onda je razorio kao na drugoj.
-
VCorp
#1736 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
''ili'' ljaksepalermo wrote:Šta bogati znači ovo boldirano, Džeko/ĐurićVCorp wrote:Kako ste ranije počeli srati a nigdje nema oficijelno sastava ?Fino je rekao Meša da će igrati s najjačim sastavom, s tim da Lulica i Salihovica nema iz opravdanih razlog a upravo vi znate koji je to sastav ? Naveo je novi selektor i da nema namjeru da izgubi utakmicu i ubacuje sve redom jer ne zeli narusiti moral ekipe koji je ionako Šuškavac ukopao. Imali ste konkurs, mogli ste se prijaviti za selektora.
Mi možemo pričati šta bi da vidimo na terenu ali selektor je taj koji bira i na kraju neće niko jebati mater nama ako zajebe tim već njemu.
Evo i ja se nadam da će biti napadački tandem Džeko - Đurić a iza njih Štilić od prve minute. Na lijevom krilu Višća jer je njemu svejedno, ionako ni protiv Andore ne pravi razliku. Na drugom krilu Hajrović. Na bekove Zuku i Mujdžu. Ako je istina ono za Spahu i prijateljske onda Bičakčić i Vranješ. Volio bih i da Cocalić dobije veću minutazu da pokaze sta zna, kao i Prcic a interesantan mi je i ovaj mali Hadzic čisto da vidim kako se snalazi.
Ivan Martić danas izjavio da je razgovarao sa selektorom, igrat će za nas. Desni bek iz Verone, već par puta u timu kola.
----------------------- Džeko/Đurić--------------------
Lulić ----------------------Štilić --------------- Hajrović
------------------------------Pjanić ---------------------------
Kolašinac ----------------------------------- Zukanović/ Martić
---------------------------------Bešić ----------------------------------
-------------------Spahić - Vranješ/ Bičakčić--------------------
------------------------------ Begović ----------------------------------
Volio bih jednom vidjeti ovako nešto. Ali nisam Meša da mu se mešam u posao, neki novi znak u internet svijetu, šta li je
- Dr. Kuca
#1737 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Losa igra sinoc. Evo 180 minuta kako je selektor nijedne izradjene akcije.
-
palermo
#1738 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
VCorp wrote:
''ili'' ljakse
ali, bogati, bi li ti bilo zahmetli da mi objasniš Džeko/Đurić
-
Fudo387
#1739 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nisam siguran, al mescini ti se on dvoumi izmedju Dzeke i Djurica.palermo wrote:VCorp wrote:
''ili'' ljaksedobro
- agnostic_front
#1740 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dobar Meša. Još više igrača iz Želje, i bio bih prezadovoljan. 
- OldMayor
#1741 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A da malo stanete sa tom supljom zeljo, sarajevo....kakvi ba igraci zelje, pa ja ne mogu da shvatim da se npr dzeko jos ovdje nekima igrac zelje...hahaha...
Da se razumije, nisam pitar, pa da sam nesto ljubomoran...nego mi smijesno, gledam i po fejsu raja se hvali, a ja onda pogledam sastav zelje, pa pogledam sastav repke i nista mi nije jasno...

Mesa je po mom misljenju napravio pomak. Igraci su nam u nikakvoj formi. Standardnih ih prakticno i nema. Toliki pritisak, prva utakmica i to u gostima, dobiti jbg 3-0 i Andoru je po meni solidan uspjeh. Pa vidjeli ste kako su igrali, parkirali autobus i branili se sve vrijeme... Samo da je bilo vise suteva nasih, moglo je ondje lako biti 5-6 nula, ali opet kazem obzirom na okolnosti, ja sam zadovoljan.
U gostima u Austriji nerijeseno - sta hocete. Cuj treneri taktiziraju, pa i Mesa je taktizirao ahahah...eto mi se samo borili, a oni hodali.
Da se razumije, nisam pitar, pa da sam nesto ljubomoran...nego mi smijesno, gledam i po fejsu raja se hvali, a ja onda pogledam sastav zelje, pa pogledam sastav repke i nista mi nije jasno...
Mesa je po mom misljenju napravio pomak. Igraci su nam u nikakvoj formi. Standardnih ih prakticno i nema. Toliki pritisak, prva utakmica i to u gostima, dobiti jbg 3-0 i Andoru je po meni solidan uspjeh. Pa vidjeli ste kako su igrali, parkirali autobus i branili se sve vrijeme... Samo da je bilo vise suteva nasih, moglo je ondje lako biti 5-6 nula, ali opet kazem obzirom na okolnosti, ja sam zadovoljan.
U gostima u Austriji nerijeseno - sta hocete. Cuj treneri taktiziraju, pa i Mesa je taktizirao ahahah...eto mi se samo borili, a oni hodali.
-
Mustang1
#1742 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ovdje vas vecina ne zna ni na kojoj poziciji koji igrac igra .. Jedino golmana,Dzeku i Spahica niko nije pogrijesio a ostalo sve nemate pojma .. I jos pametujete nesto ..
- Edin H.
#1743 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da li bi tebi bilo draze da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo ili da se nekoliko Zeljinih igraca proda I Zeljo dobro profitira?OldMayor wrote:A da malo stanete sa tom supljom zeljo, sarajevo....kakvi ba igraci zelje, pa ja ne mogu da shvatim da se npr dzeko jos ovdje nekima igrac zelje...hahaha...
![]()
-
VCorp
#1744 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dvoumis li se ti između Ferrarija ili Golfa kada su ti na izboru ?Fudo387 wrote:Nisam siguran, al mescini ti se on dvoumi izmedju Dzeke i Djurica.palermo wrote:VCorp wrote:
''ili'' ljaksedobro
Mislio sam s tim kako bih volio da pocne i koje zamjene da vidimo kako to funkcioniše, ništa drugo. Ali za razliku od mnogih ovdje SHVATAM da nisam selektor
-
golman
#1745 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Još je rano ocjenjivati rad Mehmeda Baždarevića.Još nije imao ni jednu ozbiljnu takmičarski bitnu utakmicu.
-
VCorp
#1746 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Tako je, reci Him. Daj CV da vidimo koga si trenirao i koje igrače si stvorio, možda ćemo te izglasati na sjednici za novog. Šta će ovaj jadnik Meša, dobio da vodi reprezentaciju na vrhu moći, atmosfera sjajna poslije velikih rezultata nad fudbalskim velesilama poput Kipra i Izraela. Nakon što je savladao velesilu Andoru očekivalo se da će najmanje deset komada utrpati Austriji koja je samo na prvom mjestu svoje grupe.Mustang1 wrote:Ovdje vas vecina ne zna ni na kojoj poziciji koji igrac igra .. Jedino golmana,Dzeku i Spahica niko nije pogrijesio a ostalo sve nemate pojma .. I jos pametujete nesto ..
- kakotakonikako
#1747 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
svi nasi igraci, a i selektor su prvenstveno bosanci i hercegovci. nakon toga moze se gledati u kome su klubu igrali. ovo drugo pogotovo za ove plavo - bordo, da se meze do besvijesti.
-
Mustang1
#1748 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Tipican primjer seljacine .. Hajmo daljeVCorp wrote:Tako je, reci Him. Daj CV da vidimo koga si trenirao i koje igrače si stvorio, možda ćemo te izglasati na sjednici za novog. Šta će ovaj jadnik Meša, dobio da vodi reprezentaciju na vrhu moći, atmosfera sjajna poslije velikih rezultata nad fudbalskim velesilama poput Kipra i Izraela. Nakon što je savladao velesilu Andoru očekivalo se da će najmanje deset komada utrpati Austriji koja je samo na prvom mjestu svoje grupe.Mustang1 wrote:Ovdje vas vecina ne zna ni na kojoj poziciji koji igrac igra .. Jedino golmana,Dzeku i Spahica niko nije pogrijesio a ostalo sve nemate pojma .. I jos pametujete nesto ..
- Dr. Kuca
#1749 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
"Prvo poluvrijeme je bilo bolje nego drugo. Bilo je dobrih perioda tokom utakmice, zadovoljan sam", završio je Baždarević.

-
VCorp
#1750 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderatori, da malo reagujete na ovo malograđanstvo i vrijeđanje ?Mustang1 wrote:Tipican primjer seljacine .. Hajmo daljeVCorp wrote:Tako je, reci Him. Daj CV da vidimo koga si trenirao i koje igrače si stvorio, možda ćemo te izglasati na sjednici za novog. Šta će ovaj jadnik Meša, dobio da vodi reprezentaciju na vrhu moći, atmosfera sjajna poslije velikih rezultata nad fudbalskim velesilama poput Kipra i Izraela. Nakon što je savladao velesilu Andoru očekivalo se da će najmanje deset komada utrpati Austriji koja je samo na prvom mjestu svoje grupe.Mustang1 wrote:Ovdje vas vecina ne zna ni na kojoj poziciji koji igrac igra .. Jedino golmana,Dzeku i Spahica niko nije pogrijesio a ostalo sve nemate pojma .. I jos pametujete nesto ..