Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#1726 Re: Automobilizam - All about
Prvo nije tacno to sto tvrdis da ovdje niko nema para da iz emocija kupuje auto
Prvo ne znas koliko ko ima para i nemas apsolutno pojma koji auto je kome zivotna zelja ako su meni i tebi veyroni zelje nekome je mini koji se moze priustiti i sl
Drugo neko bas zivi od ljubavi od auta jer je to znao unovciti al tih je istina vrlo malo
Prvo ne znas koliko ko ima para i nemas apsolutno pojma koji auto je kome zivotna zelja ako su meni i tebi veyroni zelje nekome je mini koji se moze priustiti i sl
Drugo neko bas zivi od ljubavi od auta jer je to znao unovciti al tih je istina vrlo malo
-
goran16v
#1727 Re: Automobilizam - All about
Naravno da je tacno, osim sto ja na cesti ne vidjam nista do 99% konfekcije, prosjecna starost auta u BiH je 18,6 god, a vrijednost nekih 4-5k KM, i sad mi reci da je to rezultat emocija?!?! Doduse ima neko ko moze, 0,01% stanovnika...supercali wrote:Prvo nije tacno to sto tvrdis da ovdje niko nema para da iz emocija kupuje auto
Da li mi zelis reci da u drzavi u kojoj je 500 000 nezaposlenih i u kojoj je prosjecna plata 800 KM ne treba postovati nekoga kome je tih 500-1000-2000 KM, koliko ce vise/manje izgubiti na autu, jako puno i koji ce itekako napravit kompromis zbog toga i gledati ga kao manjeg ljubitelja auta od sebe???? Sta mislis da je @johntra manji zaljubljenik u aute jer je emocije ocigledno prilicno morao podrediti matematici da kupi Fiata Stila od decka kojem su mater i ocuh kupili MiTa u kojeg je upro prstom?
Naravno da ne zivi od ljubavi jer si sam napiso najbolji argument kontra toga, ne rade besplatno, ljubav mijenjaju za novac da bi od njega zivjeli.
- supercali
#1728 Re: Automobilizam - All about
Nemoj skretati pricu fino si napisao osim sto niko od nas ovdje
Ja kazem nije tacno jer neko od nas ovdje ima oara da kupuje emocijama je li to 1:1000000000000 ili je 1:2 je sasvim nebitno
Tebi kad odgovara uzimas ukupnu sliku bih a kad ti ne odgovara uzimas pojedinca
Odluci se
Kazem ti nisu tacne dvije stvari koje si naveo a drugu stvar nisi ni prokomentarisao u vezi emocija cije su drugacije od tvojih
Trece on zivi od ljubavi prema autima jer da nije imao ljubav sigurno ne bi ucio toliko o poslu kojeg radi
Ja kazem nije tacno jer neko od nas ovdje ima oara da kupuje emocijama je li to 1:1000000000000 ili je 1:2 je sasvim nebitno
Tebi kad odgovara uzimas ukupnu sliku bih a kad ti ne odgovara uzimas pojedinca
Odluci se
Kazem ti nisu tacne dvije stvari koje si naveo a drugu stvar nisi ni prokomentarisao u vezi emocija cije su drugacije od tvojih
Trece on zivi od ljubavi prema autima jer da nije imao ljubav sigurno ne bi ucio toliko o poslu kojeg radi
-
goran16v
#1729 Re: Automobilizam - All about
Ja apsolutno ne skrecem pricu, a ako bas tjeras mak na konac niko od nas ovdje na forumu nije u stanju da kupi auto iskljucivo po emocijama, sve i jedan od nas pravimo kompromise, a onda je apslutno nebitno u kojoj mjeri je taj kompromis, bitno je da udio emocija pri kupovini auta ne cini nego vecim ili manjim ljubiteljem automobila!
Koji dio recenice da on ne zivi od ljubavi prema autima nego da je prodaje za novac i da od toga zivi. Od ljubavi prema autima se ne zivi, sve se prije ili kasnije svede na novac, pa zasto onda to ne moze biti validan faktor pilikom odabira auta?
Koji dio recenice da on ne zivi od ljubavi prema autima nego da je prodaje za novac i da od toga zivi. Od ljubavi prema autima se ne zivi, sve se prije ili kasnije svede na novac, pa zasto onda to ne moze biti validan faktor pilikom odabira auta?
- supercali
#1730 Re: Automobilizam - All about
Ako bas tjeras mak na konac znam da ima ovdje medju nama koji moze odabrati bilo koje auto koje pozeli
- golfiista
#1731 Re: Automobilizam - All about
Ljudi imamo milionera 
- golfiista
#1732 Re: Automobilizam - All about
A jeste razvezali suplju. Ljudi voze sta mogu, ako su bar malo zaljubljeni u nesto lima , gume i plastike. I to je sva prica.
Koga nije briga vozi prema potrebama, a takvih je malo.
Cinjenica je da ovi prvi, s obzirom na ekonomiju voze i malo vise od onog sto realno mogu, ali je istim automobil i odmor , pozoriste, hobi i sve ono sto bi mogli negdje tamo, ali obdje...hm..Pa zato i imamo ovakve stavove ubjedjivanja i sl.
Koga nije briga vozi prema potrebama, a takvih je malo.
Cinjenica je da ovi prvi, s obzirom na ekonomiju voze i malo vise od onog sto realno mogu, ali je istim automobil i odmor , pozoriste, hobi i sve ono sto bi mogli negdje tamo, ali obdje...hm..Pa zato i imamo ovakve stavove ubjedjivanja i sl.
-
citroen xm
#1733 Re: Automobilizam - All about
Supercarli je u pravu.
Problem je što je ovde postavljeno neko pravilo da ako kupuješ auto emocijama tj auto svojih snova, ono automatski mora koštati stotine hiljada ili milione KM.
Moje auto snova se u perfektnom stanju kupuje za max 15000 KM. Pored njega mi treba još neko za svakodnevno trljanje, a skoro pa mi je potpuno nebitno koje je tako da mogu glatko proći sa drugim autom od 5000 KM. Na forumu mnogi kupuju polovna auta za 20000 KM pa ne vidim razlog zbog koga ja za tih 20000 KM ne bih mogao kupiti auto emocijama.
Problem je što je ovde postavljeno neko pravilo da ako kupuješ auto emocijama tj auto svojih snova, ono automatski mora koštati stotine hiljada ili milione KM.
Moje auto snova se u perfektnom stanju kupuje za max 15000 KM. Pored njega mi treba još neko za svakodnevno trljanje, a skoro pa mi je potpuno nebitno koje je tako da mogu glatko proći sa drugim autom od 5000 KM. Na forumu mnogi kupuju polovna auta za 20000 KM pa ne vidim razlog zbog koga ja za tih 20000 KM ne bih mogao kupiti auto emocijama.
- Industrialyzer
#1734 Re: Automobilizam - All about
Auto snova kosta ili par stotina hiljada, ili par hiljada. Nema izmedju 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1735 Re: Automobilizam - All about
Da ja sad malo razvodnim ovo prepucavanje
Ima li iko kalendar trka brdskog šampionata BiH za 2015-tu?! 
Bitango, javi se!!!

Bitango, javi se!!!
- Ned071
#1736 Re: Automobilizam - All about
Bogami ima. Nov bmw 3 xdrive ili range evoque ne kosta par stotina hiljadaIndustrialyzer wrote:Auto snova kosta ili par stotina hiljada, ili par hiljada. Nema izmedju
- Wings
#1737 Re: Automobilizam - All about
Nema bitange na mapi, mora da ga je zalomio negdje..Romeo 80 wrote:Da ja sad malo razvodnim ovo prepucavanjeIma li iko kalendar trka brdskog šampionata BiH za 2015-tu?!
Bitango, javi se!!!![]()
-
Citros Buenos
#1738 Re: Automobilizam - All about
Neko veće se, čujem, ubio s kiselom. Počeo je pretjerivati, ubi ga slava ....Wings wrote:Nema bitange na mapi, mora da ga je zalomio negdje..Romeo 80 wrote:Da ja sad malo razvodnim ovo prepucavanjeIma li iko kalendar trka brdskog šampionata BiH za 2015-tu?!
Bitango, javi se!!!![]()
- Industrialyzer
#1739 Re: Automobilizam - All about
Ned071 wrote:Bogami ima. Nov bmw 3 xdrive ili range evoque ne kosta par stotina hiljadaIndustrialyzer wrote:Auto snova kosta ili par stotina hiljada, ili par hiljada. Nema izmedju
kad izadje novi bmw 3, onda ce ti on biti auto snova
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1740 Re: Automobilizam - All about
dobro je baCitros Buenos wrote:Neko veće se, čujem, ubio s kiselom. Počeo je pretjerivati, ubi ga slava ....Wings wrote:Nema bitange na mapi, mora da ga je zalomio negdje..Romeo 80 wrote:Da ja sad malo razvodnim ovo prepucavanjeIma li iko kalendar trka brdskog šampionata BiH za 2015-tu?!
Bitango, javi se!!!![]()
nema kalendara tek poslije dodjele nagrada 14.02.tako sam ja cuo iz povjerljivih izvora,skradin se zna pocetkom maja,ostalo cemo saznati poslije valentinovog
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1741 Re: Automobilizam - All about
nego on topic,maca ih je streĆovo bas...

-
citroen xm
#1742 Re: Automobilizam - All about
Jašta je, haos.
Ali je inače Toyotica ko bombonica. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1743 Re: Automobilizam - All about
Vidim,pamet nam je jaca strana.
Pored ovoliko inzinjera na forumu,nije mi jasno kako BIH nema svoj domaci auto,i to originalni?! 
-
goran16v
#1744 Re: Automobilizam - All about
Ti si najgrlatiji u prici o emocijama prilikom kupovine, e sad budi posten pa napisi koji auto sad vozis da vidimo gdje su tu emocije, a gdje je matematika.citroen xm wrote:Supercarli je u pravu.
- golfiista
#1745 Re: Automobilizam - All about
+1goran16v wrote:Ti si najgrlatiji u prici o emocijama prilikom kupovine, e sad budi posten pa napisi koji auto sad vozis da vidimo gdje su tu emocije, a gdje je matematika.citroen xm wrote:Supercarli je u pravu.
- Qler
#1746 Re: Automobilizam - All about
Moj burazer uvijek uvijek je govorio kako je mecka najbolja... i vozi je.. a ne kao ja, kazem da je mecka najbolja a vozim forda
on radije voza starijeg mercedesa nego novijeg forda. To je karakter 
- johntra
#1747 Re: Automobilizam - All about
Podsjećaš me na onaj vic o braći Romima... 
- Qler
#1748 Re: Automobilizam - All about
Kad nisam imao za mecku, imam za fordovu masinu
Jebi ga, ja htio mladje, a burazer htio bolje 
-
lavic
#1749 Re: Automobilizam - All about
Evo nesto slicno, a para kao ona Kia.Ned071 wrote:Bogami ima. Nov bmw 3 xdrive ili range evoque ne kosta par stotina hiljadaIndustrialyzer wrote:Auto snova kosta ili par stotina hiljada, ili par hiljada. Nema izmedju
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 600&noec=1
-
lavic
#1750 Re: Automobilizam - All about
A da nebi neko rekao, star puno presao,,,,,, evo ga kao nov: